PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz kapama problemi



Nimrodel
05 Mayıs 2020, 22:27
Merhabalar,

İki ay önce koronavirüs henüz Türkiye'ye giriş yapmadan önce, sezonda açılmadan ikinci el, uygun fiyatlı güzel bir motor buldum. İnceledim, sorunsuz olduğuna kanaat getirip aldım. Ancak bir handikapı vardı egzozu kesmişler, çok fena ses çıkarıyor ve ben hoşlanmıyorum bu durumdan. Motorun düşük kilometreli ve temiz olmasından dolayı görmezden geldim, en kötü başka egzoz takarım dedim.

Motoru konfor ve keyif olarak gören birisi olarak daha önce bu egzoz açıp kapama işlerine hiç hakim değilim, açılmış egzozu kapama diye bir kavram var mı onu bile bilmiyorum. Ben de size sorayım dedim. Bu kesilmiş egzozu kapatma gibi bir durum var mı? Hem kendimi, hem çevreyi rahatsız etmek istemiyorum, hem de yok yere ceza yemek istemiyorum. Motora zaten korona yüzünden ayda yılda bir biner oldum, onda da polis görünce debriyaja asılmaktan bıktım. :mrgreen:

Samet Ağır
05 Mayıs 2020, 22:44
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/99949-viragoya-komple-yeni-egzoz-yaptim.html

İncele konuyu.. Herşey mümkün...heleki sendeki o motor var ya..
İşte ona şimbildek egzozu cuk oturur ve fıtıfıtı ses alırsın.
Gerçi sendeki motor o değil de bu olsaydı işin daha kolaydı ama neyse.. Onunda çaresi bulunur.

Nimrodel
05 Mayıs 2020, 23:38
RKS Cruiser 250,

Cafe Racer, Scrambler projesi yapmak istiyordum ama gönlümde her zaman cruiser tarzı yatıyordu. Temiz bulunca sezondan önce yapıştırdım. Normalde sorun değil, egzozu söker atarım ama güzel de kesmişler şekil olarak da karizma katmış, kıyamadım da. En kötü söker atarım. Bir yoluna bakacağız artık.