PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : A2 otomatikten vitesliye geçiş



baranos
01 Mayıs 2020, 19:54
Dostlar Selamlar,

2 sene önce scooter kullanmak için aldığım A2 otomatik ehliyetimi vitesliye geçmek için A2 vitesli olarak değiştirmek istiyorum, ancak Corona olaylarından dolayı hiçbir sürücü kursuna İstanbul'da ulaşamıyorum.

Bu konuda bilginiz var mı, uzun süren bir işlem midir?

Kural [ Z ]
01 Mayıs 2020, 21:11
Şu anda kurslar kapalı, eğitimler donduruldu, Ay sonuna kadar da yeniden açılamayacak gibi görünüyor.

Hangi ilçeden kursa katılmak istediğinizi belirtirseniz doğrudan yardımcı olabilirim.

Ancak kabaca söylemek gerekirse tekrar direksiyon dersine ve sınavına girmeniz gerekecek. Eğitimlerdehızlıca ilerlerseniz ve kayıt olduğunuz kurs sizi ilk sınava katarsa kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ehliyetinizi almış olabilirsiniz.

baranos
01 Mayıs 2020, 21:12
Selamlar, teşekkürler. Sarıyer. İki yıldır motor kullanıyorum tek pişmanlığım şunun otomatiğini almış olmak, yeniden A2 alıyor gibi para mı ödeyeceğim?

Kural [ Z ]
01 Mayıs 2020, 21:18
Selamlar, teşekkürler. Sarıyer.

Üsküdar' a ulaşım imkanınız varsa yardımcı olabilirim. Aksi halde yakınınızdaki güvenilir ve iyi eğitim veren kaliteli bir kursa kayıt yaptırmanızı öneriyorum. Kayıt yaptırmadan önce ne şekilde, ne kadar süre ile ve kimden eğitim alacağınızı, eğitimin nerede ve ne şekilde verildiğini, eğitimde kullanılan motosikletleri, eğitimlerde size temin edilecek ekipmanların hangilerini (eldiven, dizlik, mont, kask gibi) temin ettiklerini iyice öğrenin. Unutmayın, kayıt açtırdığınızda sildirmeniz oldukça güçtür, bu zorluk hem kurstan hem de ilçe milli eğitimle iletişime geçilmesi zorunluluğundan kaynaklanır ve kayıt sildirmeden başka kursa başka sınıf ehliyet için dahi bir daha kayıt olamazsınız. Bu nedenlerle iyice soruşturun, o şekilde kayıt olun.

Üsküdar sizin ulaşımınıza çok zorun olmaz ise bana özelden yazabilirsiniz. Elimden geldiğince her konuda yardımcı olurum :wiinkk:

baranos
01 Mayıs 2020, 22:33
Hocam özelden yazdım, teşekkürler.

Ozan arıcı
01 Mayıs 2020, 22:37
Selamlar, teşekkürler. Sarıyer. İki yıldır motor kullanıyorum tek pişmanlığım şunun otomatiğini almış olmak, yeniden A2 alıyor gibi para mı ödeyeceğim?
Evet dediğiniz gibi sıfırdan ehliyet alıyormuş gibi muamele göreceksiniz.

baranos
01 Mayıs 2020, 23:45
Bütün param ve emeğim çöpe gitti. Teşekkürler.