PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında değişiklik



gezginkral
07 Nisan 2020, 22:22
Haberi defalarca okudum, bir şey anlayamadım. Anlayan bilen arkadaşlar aydınlatabilirse, sevinirim.


Haber linki (https://www.ntv.com.tr/ekonomi/arac-sahipleri-dikkat-zorunlu-trafik-sigortasinda-degisiklik,zjQaeD-l60yr9OfYdimPjg)

Teşekkürler.

arndiol
07 Nisan 2020, 22:56
valla bizim hayrımıza pek bişi yapmazlar, ben bir cümleden "eğer araç eski ve yüksek km ise ona göre para veririz size" diyor.

herhalde yuksek km arac kaza yaptı diye sıfır parca takacak kadar enayi değiliz e getiriyorlar mevzuyu

BAIIHAN
08 Nisan 2020, 00:30
Bu işin de olup olacağı şey belli. Yolunu yapmaya başlamışlar. Dünya kadar sigorta parası alıp hiçbir zararı karşılamayacaklar.

"Senin aracın eski. Karenaj 1000 euro'da olsa ben sana 500 lira vereceğim." yönünde ilerleyecek. Tespitini yapacak kişiye de devletten güzel maaş bağlarlarsa tamam bu iş.

tyrung
08 Nisan 2020, 01:02
Haberin çoğu ölüm ve sakatlanmayla alakalı. Eskiden bu mahkeme vasıtasıyla binbir yolla yapılıyordu. Artık iş hızlanmış.
Yine 5 yaşa kadar hasarsız araçların ilk hasarında oluşan "değer kaybı" belli bir tabloya bağlanmış. Eskiden o da pazarlık usulü gibi birşeydi.

Parça konusunda yerlilik ise zaten bi süredir gündemde var ve uygulanıyor. Özellikle eski araçlarda yan sanayi parça kullanımının önü açıldı. Motosikletlerde yok ama arabalarda bir çok seçenek mevcut.

Bu tür kayıpların hepsi kaskoyla düzeltilebiliyor. Sigortacılarda bunların peşinde. Çoğu firma trafik sigortasından zarar ediyor, kaskoyla tamamlamaya çalışıyorlar.