PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hiç bulunmadığım yolda ceza yemişim :( itiraz nasıl edilir ?



agasar_ts61
02 Nisan 2020, 20:30
Arkadaşlar merhaba,

bugün tarafıma gelen bildirimde motosikletimle trafik cezası yemişim. e devletten baktığımda plaka uyuyor bilgiler uyuyor ama ceza tarihinde ve saatinde kesinlikle o yolda bulunmadım.hatta motosikletimdeki gps ten geçmişe dönük o tarihe ve yakın tarihlere baktığımda dahi o yoldan gitmemişim.genelde iş ev arası kullandığım için mümkünatı yok. ayrıca ceza saati 12:40 ve o saatte orda olma ihtimalim yok çünkü iş saati.
başına böyle bir durum gelen oldu mu ? acaba sahte plaka mı dolaşıyor ortalıkta ?

mavzer-i
02 Nisan 2020, 20:40
gps kayıtların var ise onunla itiraz edebilirsin. tabi cezayı ödedikten sonra.
ama cezayı ödemeden gidip bi karakolla konuş gps kayıdını göster. belki orada yol gösterirler

goreny
02 Nisan 2020, 20:50
cezayi odemeden de itiraz edebilirsin..cezanin yazildigi yere bagli sulh ceza hakimligine itiraz dilekcesi vericeksin.

plaka harfinden bir harf yanlis yazilmis arac baska bi marka modeldi birde haliyle orada degildim.derdimi birine anlatir gibi dilekce doldurdum.ruhsat fotokopisi v.s. seylerle itiraz ettim.45 gun sonra ceza dustu e devletten falan gorunmedi..ama ceza tarihinden belli bir gun gecmemesi lazim buna dikkat et degilse itiraz edemiyosun..

Toga1453
02 Nisan 2020, 20:50
Bulunduğun ter asliye trafik ceza mahkemesine başvuracaksın. E imza mobil imzan varsa bilgisayar üzerinden yapabilirsin. 15 gün içinde indirimli öde ama cezayı

serif abi
02 Nisan 2020, 21:02
sen nerdesin ceza nerde geldi ben öyle bir cezayı iptal ettirdim.
Hemde ödeme yapmadım ..
Eski postlarımda var bakarsan görürsün

tarzan rıfkı
02 Nisan 2020, 21:03
oda bişimi ben antalyada yaşıyorum araç 06 plaka araba ankarayı görmedi hayatında.ama gel gör renk plaka model marka hepsi tutuyor kızılayda ters yöne girimişim sıhhıyeden u çekmişim aynı dakika içinde hemde :) sonuç ceza ödendi savcılığa şikayet edildi o polis hakkında işlem yapıldı paramızı geri aldık ama gerisini takip etmedik.15 gün sürdü

agasar_ts61
02 Nisan 2020, 22:16
evde olmadığım için tebligatı muhtarlığa bırakmışlar.elimde gps kayıtlarım var kesinlikle orada bulunmadım zaten motor aylardır şirket otoparkında yatıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------

evde olmadığım için tebligatı muhtarlığa bırakmışlar.elimde gps kayıtlarım var kesinlikle orada bulunmadım zaten motor aylardır şirket otoparkında yatıyor.@ goreny

@serifabi ceza yer ile aynı ildeyim ama o belirtilen noktadan hiç geçmedim.1 sene önce geçmişliğim var ama ceza tarihi 20 gün öncesi.ayrıca tebligatı alayım orada kesin resmim vardır resim ben isem direk öderim.değilsem itiraz edicem.

yaşlıveacemi
03 Nisan 2020, 01:06
Gps kayıtlarına pek güvenme kimsenin kaale alacağını zannetmiyorum.

Yeni başlık açmayayım. Bende trafik cezası yedim girilmez tabelası var. Altında özel araç ve taksi girebilir diye tabela var. Ceza trafik tabelasına ( işaretine ) uymamak. Memura söyledim haklısın yanlış olmuş mahkemeye git iptal ettir dedi. Fakat ben savcılığa şikayet etsem memur hakkında bir işlem yaparlar mı? Yaparlarsa ne gibi bir işlem yaparlar.