PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artçı Kaskı Bedeni ?



nousay
01 Nisan 2020, 23:05
Başlıktada anlaşılacağı üzere artçı kaskı alacağım.

Sabit bir artçı olmadığı için :=) beden problemi var ortalama kafa bedeni nedir? Lütfen tavsiye verin...

Aynı zamanda bir sorum daha olacak, bütçem 500 maksimum 550TL'ye çıkabilir bu bütçeye uygun bir artçı kaskı önerebilir misiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------

** aşağıdaki 2 kask aklımda var ama nasıldır?

1. seçenek (https://urun.n11.com/kask/mt-kask-stinger-viking-kask-uygun-fiyat-yuksek-kalite-P360471602?BEDEN=XL&gclid=CjwKCAjw95D0BRBFEiwAcO1KDOm0H1vW3Mr2saqgHVLe N7gSPjHgnCF-egFkFYcugHen-CFSvmeU8BoCFi8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)

2. seçenek (https://urun.n11.com/kask/mt-kask-stinger-viking-kask-uygun-fiyat-yuksek-kalite-P360471602?BEDEN=XL&gclid=CjwKCAjw95D0BRBFEiwAcO1KDOm0H1vW3Mr2saqgHVLe N7gSPjHgnCF-egFkFYcugHen-CFSvmeU8BoCFi8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)

motosikletin, motor hacmine göre şu kask bu kask muamelisi yapılmaz ama şöyle bir durum var.

**artçı ile ben max 96km/h gidiyorum bu kasklar o an çıkabilecek hasarı engelleyebilir mi?

arndiol
01 Nisan 2020, 23:13
Artçı kaskı diye bir kask türü yok :D ancak artçı olarak belli bir grup var mı?

Erkek / kız karışık ise XL

Sabit kız ise M - L

Bedenler uygun olacaktır şahsi fikrim.

MT Blade / MT Revenge modellerine bakabilirsin.

nousay
01 Nisan 2020, 23:22
kendi kaskım bedeni nedir? veyahut kask bedeni nedir? diye başlık açamayacağım için "artçı kaskı bedeni" başlığı açtım.

tavsiyeler için teşekkürler, diyelim XL aldım ve kafası S veya M beden olan birisi kullandı kaskı. Allah korusun ani bir kaza durumunda kafasından çıkma gibi bir ihtimal var mı? ya da var olan korumasından daha zayıf koruma gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

bir de bu soru şimdi aklıma geldi

benim aklımda olan 2 kask polikarbon madddeden yapılıyor. sizin tavsiye ettiklerinizde polikarbon ama arada 200-350 TL fiyat farkı var işin esprisi ne?

arndiol
01 Nisan 2020, 23:24
Kaskın her zaman kafaya tam oturması gerektiği söylenir.

L adama XL takarsan sıkıntı olmaz ama M adama XL takarsan sıkıntı olacaktır. Belli bir ölçü bolluk için balaklava / baf ile bolluk alınabilir ama arada ciddi fark var ise zor.

Cogu kişi bu fikirden linç edecektir beni ancak eğer dediğiniz artçı durumu zorunlu ise (ki değişken artçıları tavsiye etmem, uyumsuzdur ve risklidir) 2 adet ff352 vb. kategoride f/p kask alıp (M ve XL) yolunuza devam etmeniz s/m adama büyük kask giydirmenizden daha saglıklı olacaktır.

nousay
01 Nisan 2020, 23:30
Kaskın her zaman kafaya tam oturması gerektiği söylenir.

L adama XL takarsan sıkıntı olmaz ama M adama XL takarsan sıkıntı olacaktır. Belli bir ölçü bolluk için balaklava / baf ile bolluk alınabilir ama arada ciddi fark var ise zor.

Cogu kişi bu fikirden linç edecektir beni ancak eğer dediğiniz artçı durumu zorunlu ise (ki değişken artçıları tavsiye etmem, uyumsuzdur ve risklidir) 2 adet ff352 kask alıp (M ve XL) yolunuza devam etmeniz s/m adama büyük kask giydirmenizden daha saglıklı olacaktır.

sonuç olarak tavsiye veriyorsunuz ne linçi Allah aşkına :D
**şu ek olarak ekledigim sorulara görüşünüz ne olur?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------

*https://www.motoruma.com/mt-kask-stinger-thesis-kapali-motosiklet-kaski-turuncu

*https://urun.n11.com/kask/mt-kask-stinger-viking-kask-uygun-fiyat-yuksek-kalite-P360471602?
BEDEN=XL&gclid=CjwKCAjw95D0BRBFEiwAcO1KDOm0H1vW3Mr2saqgHVLe N7gSPjHgnCF-egFkFYcugHen-CFSvmeU8BoCFi8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

ikisinede aynı link eklemişim şu 2 kask sizin önerdiklerinizden ses alma durumu dışında ne farkı olabilir ki kafayı koruma bakımın?

rollcycle
02 Nisan 2020, 10:08
Hocam yıl 2020 olmuş hala forumda artçı için ne beden kask alayım diye bir soru olmamalı bu nedenle cevap bulamıyorsunuz. Günümüzde kafa ölçüsü l olup l kask kullanan kişiler bile yanak ölçülerine göre daha kalın ve daha ince pedlerle olası bir kaza anında kaskın dönmemesi için önlemler alırken siz medium beden birine large beden kask verirseniz ağzını burnunu kırarsınız. Kaskın kafadan çıkıp çıkmaması en son düşüneceğiniz şey olsun. Ondan önce kaskın içinde kafasının yaralanma ihtimali bile olur. Burnunu ve çenesini vizöre çarparak burnu kırabilir çene kemiğini yamultabilir. Haricinde yine sert bir kazada kafa tasını bile çatlatma ihtimali çok muhtemel bunların hepsi o büyük kask kafasında olduğu için. Kask küçük olsun ama büyük olmasın.

Sonuç olarak tabiki s beden bir kişi xl beden kask takabilir neden takamasın fakat bir kaza durumunda o kask kafadan çıkmasa bile arada boşluk olması nedeniyle kask yere çarptığı anda sıvı içinde yüzen beyin iki kez darbe alacaktır, önce boşluktan kaskın kabuğuna çarpacak ikinci şok olarak zemine çarpacak kafa travması geçirmesi olağan bir durum. Yoksa kaza yapmadığınız sürece bu ihtimallerin hiçbirini düşünmenize gerek yok. Hava girer uğultu rüzgar yapıp kask kafada titrer en iyi ihtimaller.