PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet camiasında, uzun yolda verilen selamı almayan öküzlere atfen



Sayfa : [1] 2

aymer19
28 Kasım 2019, 20:48
Yani uzun süredir cidden yazmak istediğim bir konudur bu; iki motorcu bölünmüş yolun iki zıt istikametinde denk gelirler, biri selam verir diğeri alır. Bu öyle sıcak bir selamlaşmadır ki pek çok şeyi yükleyebilirsiniz, dostluk, motor sevgisi, uzun yolda motorla gidiyor olabilme mutluluğununun paylaşımı vs vs...eskiden -ki 35 yıldır biniyorum, bunun 13 senesi yaz kış hemen her gün- iki insan bu durumda karşılaşsa bırak selamı durulur muhabbet edilir adres telefon alınırdı neredeyse...gelelim günümüze...
3 gün önce mugla ortacadan, muğla tarafına gidiyorum, bir kavşağa yaklaşırken karşı yolda trafik cevirmesi farkettim. Yaklaştıkça bekletilen araçlar içinde birde motorun olduğunu gördüm tam yanlarından geçerken kornayla selam vereyim dedim ( iki kısa bip ) , yok motorun üstündeki iki kişide ( ikiside erkekti sanirim ) bana bakar halde hiç tepki vermediler. Kask var ikisinde de, dedim belki başka yere bakıyorlar , elimi kaldırıp selam verdimbu sefer en saf temiz motorcu hislerimle. Bu sefer yine hic istiflerini bozmayıp birde başlarını diğer tarafa çevirdiler. "Haydaa" oldum tabi ama eli havada kalan taraf olmuştum..kendime çok kızdım...Altlarındaki motor sanırım ya mt25 ya da mt7 filandı, küçük naked. Bende o gün kawasaki versys 300 le idim ( birde yamaha vmax var eskilerden ).
Kendime kızdığımın on katı kadar küfrettim içimden bu 20 li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim veletlere...
Yani bu çok yaygınlaştı aslında genelde selam vermen için ısrarla sana bakıp sonra sen verince efervesant bir tavırla selamı almadan gitmek..en az 3 kere başıma geldi bu sene...ortalamaya vurursak 10 selamdan 3 ü diyebiliriz..başına gelen varsa hislerimi iyi anlar..bir burukluk, pişmanlık biz neden böyle olduk sorguları filan.
Şimdi o iki velede sesleniyorum duymasalarda, selamı almayarak ne demek istediniz ve kazanc hanenize ne eklendi? Tatmin olabildiniz mi bari? Sizin motor benimkini dövmüş mü oldu (benimkinin sıfırı aksesuarsız 59000 tl olsada ) . yoksa ben o gün paspalmıydım biraz üzerime dainese lerimi revitleri mi shoei mi almadığım için ( 30 km yol ve kışlık yelek dandik mt kaskla gitmiş bulundum ). Siz full dünüzde ben çok mu "düşük kalite"ydim..;-)
Yahut siz paşa çocuğusunuzda biz cahil cühela amele çocuğumuyuz (ameleleri tenzih ederek, asla böyle bakmam, ekmek ekmektir )..yani sebep neydi abiler verdiğim selamı almamanız için.
Yani demeyecektim ama hadi diyorum; lan veletler sizin ikinizin yaş toplamı kadar yaşım var. Sizin yaşınız benim motorculuğumun yaşına erişemez. Sizin yaşınızın her yılı için ben bir motor almış satmışım...
Toplum toplum değil artık, herkes kopuk, değer yargıları tamamen değişmiş. Marka ve para bağımlısı olmuşuz. Adamın motoru mt 25 be vay anasını...yani tamam harley filan olsa tmm o adamlar eskidende burjuvaydı yine aynı maldırlar muhtemelen. Onlar selam vermesin ya da hadi lan gs 1200 filan onlarda üst tabaka olsunlar (eee o kadar para saymışlar birde maraba motorculara selam mı verecekler di mi?..;-)..)..yaninişin ilginci bende africa twinde vardı 2017 ( bu sene martta sattım), onunla giderkende selam vermiştim almamışlardı..onlarda eski suzuki vstrom vardı...bilemiyorum bu verilen selamı almamak altında ne dürtüler var ama lan oğlum motosikletle giderken karşıdan gelen bir motorcunun verdiği selamı almayan hödükler, allah sizi bildiği gibi yapsın...

Sonuç, asla bir motorcuya selam vermeyecegim, o verirse de kesinlikle alırım...bu ego akımına bi sekilde bende kapılıyorum zira kırıcı oluyor, hak geçmiş oluyor.
Bu arada sakın yanlış anlaşılmasın, asla markacı, motor cc sici, mont pantoloncu vs olmadım. Cin malı motorlarım da oldu, markasız kasklarım da. Ayrıca bana 50 cc mondial scooter li bir cocukta selam verirse kesinlikle alırım. Belkide bu yüzden koyuyor bana bu alınmayan selamlar.

oktayakgoz
28 Kasım 2019, 20:51
belki sizin onlara selam verdiğinizi bile anlamadılar

SuleymanE
28 Kasım 2019, 21:09
Birkaç daltarak yüzünden yıllardır süregelen bu güzel selamlaşma adetimizi bırakmayın. Bana da çok denk geliyor, selem veriyorsun adam hiç oralı olmuyor.

Genelleme yapmayı pek sevmem ama genelde BMW 1200 GS tayfasında çok var bu olay. Motorun üstünde dimdik ve kaskatı oturup hiçbir selam almamayı başarı sayıyorlar galiba. Yahu tamam belki acemisin ellerini bırakamıyorsun, selektör tuşunun yerini bilmiyorsun da ufacık bi kafa eğme ile de selam almak bu kadar mı zor yahu?

Velhasıl sepetteki birkaç çürük yumurta yüzünden tüm sepeti çöpe atmak olmaz.

Ben her şeye inat hala her motorcuya selam veriyorum. Genelde çoğu da memnun olup karşı selam veriyor. Selam alanlar bize yeter diğerleri de küçük dağları ben yarattım havasında dolaşmaya devam edebilirler...

Angrypower
28 Kasım 2019, 21:14
Ben gördüğümde herkese selam veririm. Sonuçta benim insiyatifimde olan birşeydir. Bunun için kimseye bıd bıd etmem.

Fakat şöyle birşey de var; çoğu zaman (özellikle motosikleti büyüttükten sonra) yola daha fazla odaklanıyorum. Hali ile karşıdan gelen motorlulardan daha çok çevremdeki araçlara odaklanıyorum.

Böyle bir durumda şunu düşünmeni tavsiye ederim. Bu adamlar/kadınlar yüzünden mi motora başladın? Cevabın hayır ise; kafanı takmanı manidar buluyorum :)

aymer19
28 Kasım 2019, 21:22
Yok,, öyle bir an geliyorki anlıyorsunuz, geri dönüp baktım hatta, arkadaki yine dönmüş bakıyordu. Sorun değil aslında, almazsa almaz, bir daha bizde vermeyiz versin diye bekleriz olur biter.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------

Bıdı bıdı etmek?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------

Bence yazdıklarımı bıdı bıdı algılayıp "manidar" vs katman seni selamsız bandosuna katıyor...

sheriff87
28 Kasım 2019, 21:26
Öyle haklısın ki abi. İşte sırf bu duyguyu yaşatmamak adına selam vermek sünnet ama almak farzdır. Veriyorsan ver, vermiyorsan verme ama verilen selamı al be kardeşim. Bende yaşıyorum bu hissi selam veriyorsun suratına bakarak geçiyorlar bozuluyorum. Be birader sen yolda kalınca sana yardıma ilk koşacak kişiyim ben be, altı üstü bi selam, al işte borç para istemicez merak etme. Ama yinede vazgeçemiyorum yolda selam vermekten çünkü o şekilde tanışıp samimi olup yola gittiğim dostlarım oldu. Selametle

aymer19
28 Kasım 2019, 21:32
Aynen, uzun süre bu modda kaldım ama son olay fikrimi inan değiştirdi. Bu şey gibi bir şey, markette elinde üç parça ürünle bekleyene o istemeden buyrun deriz ya...bir gün de hani bizim başımıza gelir ve derizki benim tek sey var, önden verebilirmiyim ( zira adamın sepet doludur ) ..bu soruya hayır diyenler var...;-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

Hep veririm, verirdim eger cok uzak degilse filan.. Hatta öyleki hani son anda görürsün adamın selamını, alırsın , sonra yaw tüh biraz geç kaldım ayıp olmadı inşallah, gördümü aldığımı diye hayıflanırsın.. Bu öyle bir duygu, iki arabada olmaz bu, motorculara hastır..dostluk sevgi vardır, içini ıstır adamın bu duygu kış olsada..

zeynelhazan
28 Kasım 2019, 21:52
Bana korna basan, kafa sallayan, el kaldıran herkese karşılığını veririm. Havamda olduğum zaman kendim veririm çoğunlukla. Uzun yol, şehiriçi, kurye ayırmaksızın. Ama üniversiteye giden MT-25, Pulsarlı lavuklar almıyor genellikle. Umrumda da olmuyor açıkçası çünkü çoğu hava için motosiklete binen eğitimsiz çomarlar.

RazorBack
28 Kasım 2019, 21:59
https://i.imgyukle.com/2019/11/28/RNjqyh.jpg

Altımda cbf varken uzun yolda böyle selam verirdim bu 600cc üzeri motosikletçi burjuvazi tayfa öyle bön bön bakardı. Anarşist falan mı sandılar acaba?

Samet Ağır
28 Kasım 2019, 22:36
Bu selamı sadece motorcular ve vosvos cular bilir zaten.
Şükürler olsun 30 senedir motosiklet tepesindeyim selam da verdim selamda aldım. İki adet vosvos geçti elimden hele şehirlerarası yollardaki karşıdan gelen vosvosun sellektörü kornası hiçbişeye benzemez.. Çünkü başka hiçbir oluşum yolda trafikte selamlaşma yapmaz...
Bırak be hocam almayan almasın... Sen ver selamını,vereni de al... Kendi keyfinden neden eksilteceksin ki?

tommygun
28 Kasım 2019, 23:15
Üstadım 2 angut için boşuna üzülmüşsünüz, gençlerin bir kısmı içinde dünyanın tepsi gibi düz, Kıbrıs'ın da Karadeniz'de olduğunu düşünenler var. O nedenle çok üzerinde durmayın, bitki gibi yetiştirilmelerine verin. Gs kullanıcılarına gelirsek eski çalıştığım yerdeki eski genel müdürüm gibi motosiklet konusunu 30 senedir yaşamasına rağmen hala eğitimdi,kurstu kendi potansiyelini daha da ileriye götürmeye çalışan bir tayfa var bir de 50'sinden sonra asi ruh, özgür ruh minvalinde evden kaçmak ayağına motora Gs ile başlayan bir tayfa daha var. 2. tayfa bu ruhtan bihaber olduğundan selam sabahla işleri olmuyor, zaten onların kim olduğunu sıkıntılı bir virajda anlıyorsunuz, telelever-paralever de fayda etmiyor, karşı şeritten üzerinize üzerinize geliyorlar.

aymer19
28 Kasım 2019, 23:58
Dostum haklısın, da ben yapı olarak yapamıyorum bunu. Hani "hakedene vermeli selamı " da diyemiyoruz, zira nerden bilelim gelenin seciyesini...gelip gecmemiz en cok 20 sn. Dedimya, almam diye birsey yok asla, ama ilk el kaldıran olmam...bak bisiklette öyle değil, bisiklette hala bu kültür sapasağlam duruyor...verir alırım...bisikletciler hala muhabbetle bakıyorlar...
motor sayısı çoğaldı belki o yüzden bu selam olayı azaldı...eskiden nadirdik denk gelmenin duygusu daha yoğundu, şimdi -şükür- hertaraf motorcu doldu, sıradanlaştı esprisi kalmadı..varsın çok olsun, camia büyüsün...
Vosvos demişken; yılllardır pre alacağım, pre alacağım derken pre'ler oldu deve..hurdası bile 50 kaat şimdi. üstelik yer filanda müsait değil artık.. Hoş amerikan v8 ford, cj5 topladık ama aklım cidden vosbos ta kaldı. Kimbilir yer müsait olursa belki pre değilse de 70 düzcam demir torpido bulsam ne güzel toplarım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Bu iste, bu...;-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

Son kısma çok güldüm..;-)..Tayfa sanıyor ki gs kendi yatar, kendi kalkar. BMW nin algıdaki başarısı...tamam motor iyide, iki africa twin ya da iki tracer 1200 kadar mı? parası öyle malum.

muhahha306
29 Kasım 2019, 00:14
Garip el hareketleri ve şekli ile verilen selamı almadım. ÖKÜZ mü oldum.
Ama yoluma baktım, işime baktım. Selam alıcam ya da vericem diye dikkatimi dağıtamam (dağıtılmamalı da)
Türk insanının sırf selam muhabbeti yüzünden birbirlerini kasıtsız olarak yaraladığı, öldürdüğü bir ortamda böyle şeylere gerek yok.
"Arabacı" lar birbirlerine selam vermeli mi ? Her "Arabacı" birbirine selam verse belayı buluruz.
Öküz müyüm ? Size göre evet.
Ama, yaşayan; mutlu bir öküzüm.
!!!!!!!!!!!!!!

aymer19
29 Kasım 2019, 00:21
Dostum diycem belki "ben nerden senin dostun oluyorum" gelecek, o yüzden demesem daha iyi..;-)..selamdan kastı baya farklı yanlış anlamışsın...reveranstan bahsetmiyoruz...iki bip, belki sellektor..ortam musaitse elle..kafayla..ha dardaysan zaten selam verilmez..
Selamsız mutluluklar..polemiğe gerek yok..ama yaşını ve tecrübeni merak ettim, çok özel değilse..motorun 2020 gs mi yoksa..o zaman tmm..;-))..sen zaten vermezsin..

RÇ1978
29 Kasım 2019, 00:24
Yolda bana öttürene bende öttürüyorum tarzım budur :)
düşük cc motorlara bırakın yolda selam vermeyi sözde servisler bile ''Şey biz o tür motorlara bakmıyoruz'' Diyerek daha sohbetin ilk saniyelerinde direk gömmeye başlıyorlar bu gibilere vakti geldiğinde gereken yanıtı vereceğim .

nyk
29 Kasım 2019, 00:30
Harley ya da Bmw tayfasına niye giydirdiniz anlamadım :) insanlar çeşit çeşit asansörde bile günaydın diyince cevap vermeyenler var bunun motor türüyle vs çok bir ilgisi yok. Yani kimsenin motorun markasına göre selam verdiğini sanmıyorum. Size selam vermeyen GS ciler başka GS’lere de selam vermiyordur muhtemelen. O bölgede böyle bir alışkanlık yoksa siz selam verince muhtemelen birine benzetti falan sanmışlardır.

jarre
29 Kasım 2019, 00:37
bizim buralara çok geziye gelen motor grupları olur ve genelde iyi motorlar ile gelirler agilty125 e biniyorken küçümseyip selam verdikleri nadirdir.ama peugeot a binince selam veren çok oldu.demem oki motora bakıp ona göre davranıyorlar .küçümseme durumu var yani

MeRİchJane
29 Kasım 2019, 00:43
Malesef çok fazla böyle selam vermeme durumları oluşmaya başladı. Çoğu motorcuyla muhabbet etsemde büyük bir çoğunluğu bön bön yüzüme bakıyor. Altımda mt125 var cbr600 lü adama selam veriyorum ama selamımı almak yerine birde el kol yapıyor. Ama elektirikli scooter kullanan dayı bile o içten duygularlar ile selam veriyor. Aslında cc farkı,ekipman farkı ya da tarz farkı olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen insanlıkla alakalı bir durum. Ki artık bende selam verenin selamını alıyorum. Çünkü gerçekten sinir bozucu bir durum haline gelmeye başlıyor bir zaman sonra

aymer19
29 Kasım 2019, 00:57
Bmw tayfasına giydirmedim, benimde zamanında f650 m olmuştu hatta birde 1953 r51 vardı kendim toplamıştım.. Olay asla Bmw markası değil, kalitesi belli..ama en ikonik motoru gs ler ( tabi sıfırları son modelleri filan ) yani adam 50 yasa gelince motora baslayacaksa saga sola sorduğunda ilk sırada gs vardır sanırım...africalar supertenereler kesmez adamı zira hem bmw degiller hem yari fiyatina..yani motor marka kotu degil ama iki kat olacak kadarda degil. 2 kat olmasi talep edenlerin onun pahali olmasini istemelerinden birazda..
populer trend fakirliği çok aşağılayıp zenginliği yüceltiyor..e 200 bin tl ye motor alıp zirvedeyim diyen adamda o egoyla 50 cc cup a cöplük gibi bakiyor, işin sistemin çarkı böyle.
Ha, her son model gs e binen böyledir zaten diyemeyiz. İllaki emekli paşa zihniyetiyle (..;-)..) daha " hepimizde motorcuyuz" kafasında olanlar olabilir, ama ikonik pahalı bir motoru alırkenki psikoloji herneyse o duygu zaten diger motorlara tepeden bakmayı da getiriyor...hiç kimse ulaşım ihtiyacı için gs almaz..zira onda birine aldığı motorda bu işi fazlasıyla görür. Gs alıp dünya turuna çıkan kaç onbin türk motorcu var bilemem..bu iş için 600 lük tenere bile daha uygun bence..
Lafın özü harley ve gs ikon motordur, diğerleri sadece motor..hadi buna goldwingleride ekleyelim..;-)

piri_reis
29 Kasım 2019, 00:59
Ben selam verme olayını takmıyorum, çok saçma geliyor. Trafikte dursan versen tamam orada selam alınıp verilir ama hareket halindeyken trafikteyken hele karşı şeritten geliyorsa bazen refleksle bu kim diye geriye doğru bakıp, ban öndeki araca çarpanları biliyoruz. Bence hareket halindeyken yola odaklanmak en doğrusu.

Ben öyle yapıyorum, yola dalıyorum, öncdeki, arkadaki araçları izliyorum, haa ordan motorsikletli geliyor selam çakayım gibi akrasyonlarım olmadı. Dikkatli sürmek en önemlisi benim için.

PAPAZ_39
29 Kasım 2019, 01:01
Dostum haklısın, da ben yapı olarak yapamıyorum bunu. Hani "hakedene vermeli selamı " da diyemiyoruz, zira nerden bilelim gelenin seciyesini...gelip gecmemiz en cok 20 sn. Dedimya, almam diye birsey yok asla, ama ilk el kaldıran olmam...bak bisiklette öyle değil, bisiklette hala bu kültür sapasağlam duruyor...verir alırım...bisikletciler hala muhabbetle bakıyorlar...
motor sayısı çoğaldı belki o yüzden bu selam olayı azaldı...eskiden nadirdik denk gelmenin duygusu daha yoğundu, şimdi -şükür- hertaraf motorcu doldu, sıradanlaştı esprisi kalmadı..varsın çok olsun, camia büyüsün...
Vosvos demişken; yılllardır pre alacağım, pre alacağım derken pre'ler oldu deve..hurdası bile 50 kaat şimdi. üstelik yer filanda müsait değil artık.. Hoş amerikan v8 ford, cj5 topladık ama aklım cidden vosbos ta kaldı. Kimbilir yer müsait olursa belki pre değilse de 70 düzcam demir torpido bulsam ne güzel toplarım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Bu iste, bu...;-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

Son kısma çok güldüm..;-)..Tayfa sanıyor ki gs kendi yatar, kendi kalkar. BMW nin algıdaki başarısı...tamam motor iyide, iki africa twin ya da iki tracer 1200 kadar mı? parası öyle malum.

Her önüne gelen , ehliyeti olan olmayan cebinde biraz para gördümü altına bir motor çekip ,küçük dağları ben yarattım havasında geziyor.

Ben paket serviscilere , kuryelere , kafada kasketi ağzında sigarası ile mobilet kullanan yaşlı amcalara bile selam veririm , çoğuda selamımı almaz.
Kimbilir onlarda da bu bize selam vermez pisikolojisi vardır belki.

O değilde şu vosvoslara hastayım kırdım kafayı 1 aydır gece gündüz malum yerlerde vos vos arar oldum. Neredeyse motoru takasa girip elimi motosikletten de cektirecek bana o derece istiyorum . Hayırlısı bakalım

aymer19
29 Kasım 2019, 01:09
Agilty scooter, hiç şansı yok..pejoyu bilmiyordur, o sebepten anlamayıp verir..senin pejo 102 mi yoksa? Benimde vardı..

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------

Vosvos çocuk gibi bakım istiyor..iki üç yılda çürüğü çıkar..metal yorgunluğu cabası..çok iyi restore ettirmeli...zamanında antalya da arka ciftcam pre vardı almadık, simdi olsa 100 bin tl yi rahat gecer..

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------

Sehir icinde zaten anlamsız, turda filan, uzun yolda..

mchi
29 Kasım 2019, 01:33
Kırıcı olmak istemem ama sanırım psikolojik sorunlarınız var. Bir doktora görünün derim. Dandik bir selamdan girip nerelere yükselmişsiniz şaşırtıcı gerçekten. Şahsen ben motor, kıyafet, kask gibi detaylara takılmadan selam veririm. Selam verilirse de alırım. Benim selamımı almazlarsa da malum yerime takmam. Belki de ben sorunluyumdur tabi bilemiyorum.

okanbagiscan
29 Kasım 2019, 01:51
Benim selam konusundaki kriterim ekipman.Adam ekipmanlıysa marka model önemli değil selam veririm.Kafasında kask olmayan adama selam vermem.Kendine değer vermeyen adama ne salam veriyim.

aymer19
29 Kasım 2019, 01:56
Size ne desem bilemedim...söyle yapalım...hani herkesin bir takma limiti olsun ki var...100 puan max 0 min...
Gecenlerde istanbulda bir olay yasandi belki hatirlarsiniz, bir hamile kadin ve esi trafikte taninmis bir tatli firmasinin ortaklari tarafindan sıkıştırılıp hakarete uğradılar atabalarına zarar verildi , kapıyı açsalar belki öleceklerdi...şimdi ben bu olaya gelinmesine sebep olan sartları dusinmenizi isterim.. Kim kime ne dedi ne yaptıda bu iki hoduk o kadına bu iskenceyi yasattılar..olay sadece sıradan bir trafik didişmesiydi..yani yol verme, korna calma karşılığı el hareketi filan. Siz o durumda olsanız, yani darp edilme aşamasından önceyi kastediyorum, arabanızın aynalarının kırılmasına ana avrat kufredilmenize, kapıyı kilitleyip hayatınızdan endise ederek polis cagirmaniza sebep olacak davranista bulunurmuydunuz ( kadin hatali demiyorum, hakli olsa bile iddialasmak, belki ufaktan bir hayvan vs lafi )...o kadin bulundu ki basina bu is geldi...bir olaya tepki mudahil olanlara farkli seyirci ve ucuncu kisilere farkli gorunur..basa donecek olursak, sizin belki puanlamaniz 0, benimki 30 o kadininki 80...selam almayip basini cevirdi diye adama okuz demis olmam hayatimi karartmadi...elim ayagim titremedi ama bana forumda topik actirdi...simdi belki sizin yakinlariniza kufredilse kiliniz kimildamaz, ama bu sizi ne sorunlu nede sorunsuz yapar, ne yapar 100 uzerinden sifir..birakin bende bi topik acivereyim..ustelik diger mesajlarida okursaniz benden daha sert elestirenlerde var...onlar umitsiz vaka mi?
Ustelik birde bu " sen hastasin doktora gorun" lafı "ben normalimi" ifade etmek adınadır genelde, o en sona eklediğiniz belki sorunlu olan benim i biraz daha irdeleyin derim..kırıcı olmadınız, olmayında..;-)

levend84
29 Kasım 2019, 02:05
Ayni saat/dk. Ayni guzergah/yol/bolge/şehir/ilçe

Vs.

Tekrar karşilaşma oranininiz cidden düşük bir ihtimal varken bunlara kafa yormaniza gerek yok...

Kendinizi yola ve trafiğe odaklayin..

Zira,bir anlik dikkat daginikligi veya bakişi kaçirmaniz size geri donuşu olmayan hasarlar verebilir..


Ki,o anda selam verdiginiz kisilerde yaniniza gelip yardimci olmayacaktir..

Kazasiz suruşler..

mchi
29 Kasım 2019, 02:16
Motosiklet tepesinde saniyelik selamimin alinmamasi ile yakinlarima kufur edilmesi arasında dağlar kadar fark var bence sizce yok mu ?
Yapici elestiri olarak alin söylediklerimi.
Sadece topik acip ayip yav bu yaptiklari deseydiniz kendimce icimden yine bir işsiz der konudan çıkardım . Ama yazinizda kaskindan bmw sine. sahip oldugunuz mallarin fiyatlarindan dainese sıçramalarınızı görünce dedim bir tepki veriyim belki daha önce kimse tepki veripte farkındalık yaratmamıştır.

aymer19
29 Kasım 2019, 02:23
Ben derdimi anlatamıyorum ya neyse...yahu iki velet selamımı almadı diye hayattan mı koptuğum düşüncesi hasıl oldu...niye öyle olayımki...olayı neden ısrarla öyle alıyorsunuz.
Konu taa basta dedigim gibi eskiden özellikle uzin yolda motorcuların birbiriyle daha duygusal bağ kurdukları selamlaştıklarıydı. Bu konuda yazan başım üstüne, durum kişisel değil, genel..katılırsınız katılmazsınız ama lütfen kişiselleştirmeyin. Yani bu nickteki 19 lafımı size 19 yaşında imajı yaratıyor anlamadım. ;-))...35 senedir ki kacinizin yasi bu rakamin ustunde bilemem, motora biniyorum, enaz ikiyuzbin km yol...20 motor...yani tamam iyi niyetlisiniz ama lutfen bana selami bosver yola dikkat et filan tarzi abilikler yapmayin. Selam dedimse iki bip bi sellektor..reverans degil..yok selam olmaz diyenede diyecek lafim yok. Ha benim gibi dusunene de saygı gosterilmeli ama, boyle iskembeden bosver bunlari sen yola bak filan..olmuyor..lütfen..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:21 ----------

tamam size lafim yok...malimin reklamini yaptim demek..etme be kardesim...ciddimisin?

mchi
29 Kasım 2019, 02:29
Ben 33 yasindayim abicim. 35k km tecrube 5. Motorum. Maksadim saygisizlik değildi kusura bakmayin

aymer19
29 Kasım 2019, 02:29
"Yine bir issiz" ne demek?!

mchi
29 Kasım 2019, 02:31
Hakaret anlaminda değil oda kendi icimden gecirdigim bir sey cani sıkılmış konu açtıgı şeye bak diye kendime söyler konudan çıkardımı anlatmak istedim. Kalkipta sen işsizsin demek için yazilmis bir sey degil

yaşlıveacemi
29 Kasım 2019, 02:31
Onlar için değil kendiniz için selam verin. Fazla takmayın kafaya selamınızı alıp almadıklarını. Ha tabi gönül ister aynı şekilde karşılık görmeyi.

Selam almamak kabalıksa ( bana göre kabalık ) kaba kişiler için davranışınızı değiştirmeyin.

Not: Selam alır veya verirken Mazallah kaza olur diyenlere altı üstü bir bip yapacan motosikletin selesine ayaklarınla basıp Japon selamı vermenize gerek yok.

aymer19
29 Kasım 2019, 02:33
Seninkiside iyi hasta de issiz de...bak bu foruma uyeligim simdi baktim 14 sene yaklasik..toplam 180 mesaj...el insaf..cidden ayiba giriyorsun...issizlik mi bu kirk yilin basi bi topik acmak...hem niye israrla kisisellestiriyorsunki? Sen konuya bak, fikrin varsa yaz yoksa bosver benim tedavimi filan..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:32 ----------

Yani..hic duymadim selam vermenin bu kadar tehlikeli oldugunu..;-))..

uzay gemisi
29 Kasım 2019, 02:36
amca manyak mısın kimse kimseye selam vermek selam almak zorunda değil. Ben genelde selektör atıyorum alan alıyor ama fazla kişiselleştirip fazla duygu katmışsın. selam vericem diye niye kendini kasıyorsun ki kimse senin selamına karşılık verme zorunluluğunda değil

aymer19
29 Kasım 2019, 02:39
Tamam..;-)

mchi
29 Kasım 2019, 02:39
Tekrar özür dilerim.

aymer19
29 Kasım 2019, 02:41
Bugün niye buraya sık girmediğimi tekrar hatırladım...katkınıza teşekkürler..topikte başka mesajım olmayacak...

yaşlıveacemi
29 Kasım 2019, 02:46
[/COLOR]Yani..hic duymadim selam vermenin bu kadar tehlikeli oldugunu..;-))..

Ben kaza konusunu yazarken ilk sayfada yorum yazan arkadaşa hitaben yazmıştım. Eğer bir kaç satır daha yazarsanız fikrimi değiştireceğim tanımadığınız biri selam verirse selamını almayın bırakın salça olabilir düşüncesine kapılacağım.

aymer19
29 Kasım 2019, 02:54
Diyelimki bir kaç mesaj daha yazdım, buyur üstad, selam veren bensem almasınlar mı?..;-)..sendemi yaşlıacemi emekli abi....;-))..

Mallaca
29 Kasım 2019, 08:15
Onlar için değil kendiniz için selam verin. Fazla takmayın kafaya selamınızı alıp almadıklarını. Ha tabi gönül ister aynı şekilde karşılık görmeyi.

Selam almamak kabalıksa ( bana göre kabalık ) kaba kişiler için davranışınızı değiştirmeyin.

Not: Selam alır veya verirken Mazallah kaza olur diyenlere altı üstü bir bip yapacan motosikletin selesine ayaklarınla basıp Japon selamı vermenize gerek yok.

Gerçekten bende hayretler içerisindeyim. Benim gibi acemi bir motorcu bile bana selam verildiğinde çok mutlu oluyor, hemen hemen her motorcuya selam veriyorum. Selam dediğimde bir defa bip yapmak. Ne dikkatimi dağıtıyor, ne de tehlikeli bir duruma neden oluyor. Bu acemilikle ben verebiliyorsam herkes verebilir :)
Ufak bir selam alınmış nerelere götürülmüş. İnsanın bir fikrini düşüncesini paylaşası gelmiyor.

arndiol
29 Kasım 2019, 08:30
abi cok takıyorsunuz bu konuları bence.


hatta forumdaki cogu üye cok şeyi takıyor kafaya.


Saygıdan verilir doğru ama o anda o adamların kafasında ne gibi şeyler oldugunu bilemezsiniz, kavga etmişlerdir sinirlilerdir ekonomik krizdedirler kafaları doludur vs.

nanis61
29 Kasım 2019, 08:37
Başıma gelen güzel bir olayı anlatayım.Hafta sonu wolf 250 cc motosikletle tek başıma turluyordum dönüş yolunda açıktım biraz ama tek başına yemek için durmak istemedim aldım iki çikolata döndüm yola bir süre sonra çektim kenara çikolata yiyeyim dedim ne göreyim Ducati grubu haldır haldır geliyor ne ararsan var diaveller ,monsterler yanıyo aletler hepsi korna çaldı inanır mısınız hatta bir arkadaş monster 821 olabilir bir problem var mı diye yavaşladı olmadığını söyledim el salladım güzel hissettirdi bana kendimi.Adam motoruyla benim motoru 10 kere satın alır ama adamlarda kibir yok süper bir şey

yürekçe
29 Kasım 2019, 08:42
Eski bayramları anarak iç geçirmek gibi..
Evet, @aymer19.
Akran sayılırız, ama yeni motorcu neslini anlamak cidden zorlaştı.
Daha önce motor sahibi olmamışların altında en ufak ns/rs 200-mt25.. Cafe önlerinde toplaşmalarını görürsem, bazen yaklaşıp konu açıyorum.
Ehliyet yok, kask yok bazen. Bunlar alınabilir de, 15-20km lik gezilerden vs bahsedince bile " bu motor yahu o kadar yol gidilir mi " diyen, bazen de evden full koruma mt7 gibi makinalarla çıkıp 1-2 km ötedeki cafeye çekip, ekipmanların ve motorun sergisini açmış adamları(!) görmek sıklaştı.
Özgüvensiz, mantalitesiz, gelecekle ilgili fikri olmayan bu gibi kişilere denk gelmiş olabilirsiniz.
Bir ara, @Coq bununla ilgili bir konu açmıştı 7-8 yıl önce.oldukça konuşmuştuk bu mevzuuyu.
Sizi anlıyorum ;)

kurubuz
29 Kasım 2019, 09:49
Selam verebilirsin tabi. İçten bir davranış. Ama kimse almak zorunda değil. Almadı diye de ÖKÜZ sınıfına transfer olmaz.

waldorf
29 Kasım 2019, 09:57
Ne kadar büyük mesele yapıyorsunuz şu konuyu. Veren verir, alan alır. Bu kadar.

Ben de seviyorum, inceden başımı eğmeyi, karşıdan da aynısı görmeyi. Ama defalarca da selam verip karşılık almadığım, benim de bir şeye odaklanmam sebebi ile selam vermeye geç kalıp, selam vermediğim.

Büyük mesele yapmanın alemi yok.

screamaykut
29 Kasım 2019, 10:31
'' lan veletler sizin ikinizin yaş toplamı kadar yaşım var. Sizin yaşınız benim motorculuğumun yaşına erişemez. Sizin yaşınızın her yılı için ben bir motor almış satmışım.''

Yaş almışsın ama adam olamamışsın bence Polis cevirmiş kimbilir belki eksikleri var yüksek bir rakam ceza yediler o sinirle kusura bakmada kimse senin selamınla ilgilenmez

siyanoz
29 Kasım 2019, 10:39
Selam eski motorcular için yılların kattığı bir değer ve eş dost çevresinde bir gelenektir. Selama önem veren insanlara değerlerine sahip çıkıyor diye , selamı önemsemeyene niye bunu değersizleştiriyorsunuz diye çıkışmaya gerek yok. Motosiklet sayısı artık eskisi kadar az değil. Eskiden safları sık tutmaya ,farkındalık oluşturmaya çalışan bir camia idik, şimdi bir ulaşım aracı kullanan insanlar olduk.
Benim selam konusunda tutumum kaskı olan herkese selam vermeye çalışırım , aldıysa hoş bir mutluluk , almadıysa yolu açık olsun benim ondan uzaklaşma hızım onujn benden uzaklaşma hızıyla aynı

Vista86
29 Kasım 2019, 11:00
Ekipmanlı kimselere selam vermek olumlu yönde bir teşvik olur. Diğer herkese selam vermekte dostluk olur.

Tercih stratejinize bağlı.

Not: Yurt dışında motosikletçilerin selamlaşmasının daha yaygın olduğunu gördüm.

Cyan
29 Kasım 2019, 11:26
En güzeli herhangi bir ihtiyaç veya karşıdan net bir iletişim talebi yoksa hiç muhatap olmamak. Genel nüfus yapımız davardan az hallice olduğu için benim duruş bu şekilde...

UzunYolAdami
29 Kasım 2019, 11:38
Öküz!
kime göre? neye göre?

amma da anlam yüklemişsiniz bir selam alıp vermeye
her motora binen illa bir güruha dahil olmak zorunda mı?
onların ritüel seviyesinde gördükleri hal ve hareketleri sergilemek zorunda mı?
alt tarafı iki tekerlekli bir araca biniyorsunuz, bu kadar anlam yüklemeye, uzay mekiği kaldırıyormuş havalarına bürünmeye gerek yok.
kimse sizin selamınızı almak zorunda değil, almadığı için ne öküz ne de cahil olmak zorunda da değil.
sizinle aynı konulara (motosiklet) merakı olan insanların sizinle aynı fikirleri paylaşmasını ve sizinle bu konuda (motosiklet) aynı davranmasını ve aynı şekilde keyif almasını bekleyemezsiniz.

eğer ki yazınızda, öküz yerine, daha naif bir dil kullanmış olsaydınız, motosiklet kullnirken insanların birbirine selam vermesi çok hoş, keşke herkes yapsa şeklinde belirtmiş olsaydınız, size hak verebilirdim, lakin şimdi çok haksızsınız.

insanları kalıplara sokma derdindesiniz.
çok merak ediyorum, motora binen bir başkası da, motor sürerken selam alnıp verilmesini öküzlük olarak nitelendirirse çok mu haksız olur acaba?