PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vlog çekenler bi bakabilir mi acaba



Gorkem.IX
04 Eylül 2019, 20:57
Sjcam sj8 air kullanıyorum hero 5'te denedim bi ara videolarda dahili mikrofon sesleri berbat hiçbir şey anlaşılmıyor izlenmez yani, ses kaydını nasıl alıyorsunuz merak ettim:king:

mavzer-i
04 Eylül 2019, 21:34
mikrofonlu kulaklık kullanarak telefonla ayrı ses kaydını alıp video montaj programında birleştiriyorsun.

nyk
04 Eylül 2019, 21:42
vlog çekmiyorum, kullandığın kamerayı da bilmiyorum ama hangi kamerayı alırsan al dahili mikrofonla düzgün bir ses kaydı alamazsın. rüzgar sesi kaydı mahveder

çözüm yöntemi ucuzdan pahalıya

1- kameraya rüzgarı kesen köpük kılıflardan takacaksın ya da dahili mikrofonun üzerine mikrofon süngeri yapıştıracaksın. kamerayıda mümkün mertebe az rüzgar alan bir yere konumlandıracaksın. Çok iyi bir kayıt yine alamazsın ama hiç yoktan iyidir.

2- kameranda harici mikrofon girişi varsa harici yaka mikrofonu alıp mikrofonu rüzgar almayan bir yere yerleştireceksin. kaskın içine yerleştirip kendi sesinide kaydedebilirsin bu yöntemle.

3- kameranda mikrofon girişi yoksa yine yaka mikrofonu alıp telefona bağlayıp ses kaydı yapacaksın ve bilgisayarda birleştireceksin.

4- harici ses kayıt cihazı alıp üzerine rüzgar koruyucu takıp sele altı, sırt/diz çantası gibi bir yere yerleştirip kayıt yapacak ve yine bilgisayarda birleştireceksin. Amacın motor/egzoz sesini en iyi şekilde kaydetmekse en iyi yöntem bu.

motosiklet üzerinde düzgün bir ses kaydı almak gerçekten çok zor baya deneme yapman lazım.

dogukanb
04 Eylül 2019, 21:48
Ben GoPro Hero 5 Black kullanıyorum mikrofon takmak için 50 dolarlık aparat lazım o yüzden mikrofonu telefona takıyorum, sesi telefondan görüntüyü kameradan alıyorum sonra bilgisayarda senkronize ediyorum.