PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yaptım



SAZMAN
02 Temmuz 2019, 04:08
Merhaba.
Fethiye de, Yokuş aşağı düşük hızda, Arka tekeri çakıla kaptırdım. Motordan ayrıldım. İkimiz ayrı şekilde 4,5 mt yüksekten dereye uçtuk. Sadece kaskım vardı. Hava sıcak diye ekipman giymedim. Dere yatağından Motoru vinç, beni de itfaiye ekipleri çıkardı.
Sonuç:
İki kaburga kırık
Elmacık kemiği kırık,burun,dudaklar ve çene hasarlı açık kask nedeni ile.
Kollarda ve omuzlarda sürtünme sebebi ile yanık
Sol ayak tendon ve kemik üzerinde ayrı dikişler.
İki ayakta,dizlerde çizikler. Ayakkabı ve dizlik olmaması nedeniyle.

Motor sym orbit 125.
Hasar: ön kaporta kırık. Kafa karenajı kırık. Sağ sinyal kırık. Direksiyon eğrildi. Fren kolu eğrildi.

Sonuç: hava sıcak da olsa, mont ve korumalı pantolon giyilmeli
Mutlaka ayak kemiklerini koruyucu ayakkabı giyilmeli.
Eldiven hem yazlık hem kışlık olmalı.

Motosiklette Tüm eğitimleri aldım 23. Motorum bu. ama ekmek almaya giderken bunu yaşadım. Motordan ayrılmasam ölüm çok yakındı.

Ekipman şart !!!!

Herkese sevgiler.

EMRE_R19
02 Temmuz 2019, 04:47
Geçmiş olsun bi fakire sadaka ver allah korumuş

to1ga
02 Temmuz 2019, 04:54
Bende şuan ölüdenizdeyim. Arkadaş çok dikkatimi çekti yokuş aşşağı millet delicesine yardırıyo. Sadece atlet şort ve terlik. Burdakiler kafayı yemiş.

SuleymanE
02 Temmuz 2019, 07:46
Çok geçmiş olsun. Motor bir şekilde toplanır da insanın iyileşmesi daha uzun ve acılı oluyor. Kalıcı bir hasar yoktur inşallah.

Geçen gün bende hem kısa mesafe hemde hava sıcak diye yazlık montumu giymedim. Sadece kask ve eldivenle yola çıktım, kendimi resmen çıplak gibi hissettim. Monta o kadar alışmışım ki montsuz binmek garip hissettirdi.

Daha da asla montsuz binmem. Üstelik hava sıcak diye montsuz bindim, güneş kollarımı daha beter yaktı. Montla sürmek meğersem çok daha konforluymuş. Sadece durunca terletiyor, yolda giderken hem güneşten koruyor hem güzel hava alıyor. Ekipmansız binmemek lazım.

arndiol
02 Temmuz 2019, 08:10
gecmıs olsun baskan

Guven
02 Temmuz 2019, 08:50
Geçmiş olsun...

YZFR25
02 Temmuz 2019, 08:59
Çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyileşip bir daha ekipmansız sürmezsiniz.

sailor33
02 Temmuz 2019, 09:37
Geçmiş olsun

maktama
02 Temmuz 2019, 09:57
Çok geçmiş olsun, bile bile lades demişsiniz, hem de o kadar eğitiminize rağmen.:pale:

"Ekmek almaya..., bakkala çakkala..., yaaa 2dakkalık şurası hemen yaa..." vs gibi sebeplerle ekipman giyMEyeyim diye düşündüğümde aklıma hep yaralanmalı kazaların istatiksel olarak büyük kısmının ya "yolculukların bitimine doğru" (nasılsa geldim rehavetiyle dikkatsizlik üzerine) olduğu ya da " 2 dakka gidip gelicem" denilen(ve korumasız çıkılan) zamanlarda olduğu geliyor. Ve 5 dakkalık yola bile ekipmansız gitmiyorum.

Zaten ülkemizin bir de şu gerçeği de var: Siz isterseniz yolda duruyor olun, hiçbir yanlışınız olmasın, yine de başka yerden bir araç gelip size çarpabilir/sıkıştırabilir, siz kırmızı ışıkta dururken düşürebilir. Ve hiçbir şey olmamış gibi yoluna da devam eder. Ya da yine sizinle alakalı olmayan; yola başka araçtan benzin, mazot dökülmesi, belediyenin asfalt kusmasın diye yola mıcır atması, refüjlere sulama yapması(ama suyun hepsinin virajda yola akması) ...vs vs gibi nedenlerden yine kaza yaparsınız ama suçlayacak/suçlanacak mercii ortada hiç yoktur(kimi kime şikayet edeceksiniz).

Devletimizin sizi bu gibi durumlarda koruması, karşı tarafı layığıyla cezalandırması yüzdesi oldukça düşüktür, sonuçta yine olan size olur ve siz uğraşır durursunuz.
Yani ekipmanı "hata yapıp da kaza yaparım" diye değil daha çok "bi öküz gelir de bana hiçyoktan kaza yaptırır, ben elimden geldiğince korunayım" diyerek giyiyorum.

Bir de hocam, açık kask kask değildir yaa, en azından bizim ülkemizdeki trafik şartlarına uygun/yeterli bir koruyucu değildir.

Eğitim herkes için şart,ama öküzümüz çok bol ve eğitilse de değişmeyecek cinstenler ne yazık ki. Bunun yanında sizin de dediğiniz gibi ekipman şart, istisnasız herzaman.
Yakın zamanda iyileşmenizi ve ciddi bir sorununuzun kalmamasını dilerim.

HUN
02 Temmuz 2019, 10:00
çok geçmiş olsun. yaz bitmiş sana

UzunYolAdami
02 Temmuz 2019, 10:02
o dedigin yokuslarda gencler cocuklar bisiklet ile araba solluyorlar, ustlerinde ise sadece sort var
gecmis olsun, umarim bundan sonra ekipmansiz cikmazsin yollara

Metela
02 Temmuz 2019, 10:36
Çok geçmiş olsun, her şeye rağmen ucuz atlatmışsınız. Bir daha hem daha dikkatli hem de ekipmanlı olun lütfen.

Şu sıcaklarda üstümde kevlar pantalon, mont, motor botu, full face kask ve eldiven takmamın önemini maalesef ki kazanızdan bir kez daha anladım. Burada halen bunu anlamayan birçok kişi var.

Geçen bir minibüs üstüme çıktı ve kazayı ayakta kalarak ucuz atlattım, o basit kazada bile ayağım vites pedalını eğmişti, tabi eğer ayağımda sert motor botu olmasa ne olurdu ayağıma bilemiyorum. İkinci el bir bot almıştım aldığım çocuk ayak bileğini normal bir ayakkabı giydiği için kırmıştı, aman abi motor botunu giymeyi ihmal etme diyordu, işte insanlar iş işten geçtikten sonra anlıyor bu hataları. Ben de çok nadir de olsa montu giymediğim ya da normal ayakkabı ile kısa mesafelere gittiğim anlar oluyor, işte sizin yaşadığınız maalesef neler olabilir gösteriyor, tekrar geçmiş olsun bir an evvel sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

gurcanozturk
02 Temmuz 2019, 10:50
Geçmiş olsun.

4 gündür Kuşadası'nda kalıyorum, trafiği berbat, sıcağı ayrı berbat. Yollarda sokaklarda çok fazla scooter ve motosiklet var, ama şehir dışından gelenler dışında ekipman giymiş kimseyi görmüyorum. Kask ancak %10`unda vardır. İnanamıyorum görünce. İstanbul'daki motosikleti yan sokaktan garaja alırken dahi kask ve eldiven giyiyorum.

Apices
02 Temmuz 2019, 12:26
Çok geçmiş olsun.

ufoz
02 Temmuz 2019, 12:50
@SAZMAN, geçmiş olsun. Umarım tez zamanda iyileşirsiniz.

Garaja %35-45 arası eğimli 6-7 metrelik eğimli bir rampadan iniyorum.

Kask, mont, dizlik, eldiven tümünü ya iş yerine bırakıyorum, ya arabaya, yada topcase.

Her seferinde o rampadan inerken "ulan, şimdi motor bi stop etse veya kaysa ayvayı yedin" diyorum.

Bundan sonra ekipmanı garajda çıkarıp, topcase koyacağım.

Adı üzerinde kaza. Hiç beklemediğin en zayıf olduğunda anda oluveriyor...

'-'
02 Temmuz 2019, 15:10
iyileş .

ufoz
02 Temmuz 2019, 17:09
Bu yazıyı okuduktan sonra hemen kendime bot aldım. Motomax indirim yapmış.

yukirunner
02 Temmuz 2019, 17:25
Geçmiş olsun,2 kaburga kemiği kırığı bence ekipman olsa bile engellenemezdi ama diğer kırık ve yaralarınız iyi ekipmanla engellenirdi.

Benim de bir sorum olacak:
49cc scooter için ne gibi ekipman gerekli?Son gaz 80 km hıza rahatlıkla çıkıyor ama ben 60 km hızı geçmiyorum.Sürüş hızım çoğunlukla 40 ile 50 km civarı.

SAZMAN
02 Temmuz 2019, 19:06
Geçmiş olsun,2 kaburga kemiği kırığı bence ekipman olsa bile engellenemezdi ama diğer kırık ve yaralarınız iyi ekipmanla engellenirdi.

Benim de bir sorum olacak:
49cc scooter için ne gibi ekipman gerekli?Son gaz 80 km hıza rahatlıkla çıkıyor ama ben 60 km hızı geçmiyorum.Sürüş hızım çoğunlukla 40 ile 50 km civarı.

İlk önce şunu söyleyeyim. Eğitimlere gidin ve düşmeyi öğrenin. Ben çok kaza yaptım ama hep düşmeyi bildiğimden ve ekipmanım tam olduğundan,en az hasarla atlattım. Bu en büyüğü oldu ama ne hikmetse en yavaş kazam idi. Motor çalışmıyordu bile. Tenha yolda anahtar kapalı, dik yokuştan inerken 20 km hızla yaptım kazayı. Motor çalışsa idi belki motor freni kurtarabilirdi. Ama karbüratörlü, 125 motorda kompresör çok işe yaramıyor. Sürekli stop ediyor ya da boşa düşüyor. O nedenle; hızınız önemli değil düştüğünüz pozisyon şekil, ekipman durumunuz sonucu direkt etkiler. Ben son 3 yılda çokça eğitim aldım. 22 yılda 23. Motoruma biniyorum. Motosiklet tehlikeli ve hata götürmüyor. Rahmi barutçu katıldığım eğitime, Hero scooter ile geldi. Tam kapalı kask. Korumalı kot pantolon. Motosiklet botu, korumalı eldivenleri ve motorun üzerinde sat yağmur rüzgar koruyucu diz örtüsü vardı. Fethiyede Enduro yapıyoruz. Gasgas husquvarna gibi motorlar ile yaylalarda Dağ bayır. Orada tüm korumalar takılıyor. Ama hiç ummadığın anda bakkala giderken kaza yapıyorsun. Sonuç olarak, hız değil ekipman önemlidir. Nokta.
Sevgiler.

Mikail2466
02 Temmuz 2019, 19:44
Geçmiş olsun.

hylaz
02 Temmuz 2019, 20:21
geçmiş olsun! acil şifalar dilerim

levend84
02 Temmuz 2019, 20:32
Reis sende maxi scooter vardi,ne ara ufak motora geçtin?

Hem kücük teker,hemde 105kg agirlik.zamaninda kiralamiştim arkasi hafif motordur.

Çok geçmiş olsun,aman dikkat.

owlam
02 Temmuz 2019, 20:45
Geçmiş olsun,2 kaburga kemiği kırığı bence ekipman olsa bile engellenemezdi ama diğer kırık ve yaralarınız iyi ekipmanla engellenirdi.

Benim de bir sorum olacak:
49cc scooter için ne gibi ekipman gerekli?Son gaz 80 km hıza rahatlıkla çıkıyor ama ben 60 km hızı geçmiyorum.Sürüş hızım çoğunlukla 40 ile 50 km civarı.

60 km düşük bir hız değil öncelikle. 50 cc için ayrı bir ekipman yok full ekipman gitmek gerekiyor.
En büyük sorun motora göre ekipman varmış gibi bir düşünce olması.

SAZMAN
02 Temmuz 2019, 20:46
Reis sende maxi scooter vardi,ne ara ufak motora geçtin?

Hem kücük teker,hemde 105kg agirlik.zamaninda kiralamiştim arkasi hafif motordur.

Çok geçmiş olsun,aman dikkat.

Çok kısa mesafeli Bindiğim için, küçük cc motosiklet ile takas ettim. Sattığım çocuk kaza yaptı. 6 ay yatmak zorunda. Kalça kemikleri kırıldı. Kaburgaları kırılıp ciğerini deldi. Satelis 500 motor hurda şu anda.. Kendisini çok uyardım. Malossi set var gazı çok açma diye. Ben Şuan sym 125ile devam. Önümüzdeki aylarda piaggio X8 200ie alacağım.
Selamlar.

yigozya
02 Temmuz 2019, 20:53
Çok geçmiş olsun

AzÇok
02 Temmuz 2019, 21:22
Geçmiş olsun. Daha kötüsü olmadı diye şükretmekten başka çare yok. Acil şifalar dilerim.

SAZMAN
02 Temmuz 2019, 21:35
https://i.hizliresim.com/WXE5VP.jpg (https://hizliresim.com/WXE5VP). Şu +13 resimleri şuraya bırakalım da ekipmanın önemini anlayın gençler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

https://i.hizliresim.com/yGRQl7.jpg (https://hizliresim.com/yGRQl7)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:31 ----------

https://i.hizliresim.com/lQ9lrE.jpg (https://hizliresim.com/lQ9lrE)

Metilen
02 Temmuz 2019, 21:36
Geçmiş olsun, ciddi badire atlatmışsınız. Sorunsuz sıkıntısız en kısa zamanda iyileşirsiniz umarım.

aAkarsu
02 Temmuz 2019, 21:42
geçmiş olsun

çaylak41
02 Temmuz 2019, 22:23
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Bende de ayakkabı ve dizlik(veya pantolon) harici ekipmanlarım full ama çok korkuyorum düşerim diye. Bütçemi gelecek ay denklersem ayakkabı ve pantolon işini bir şekilde halletmeye çalışacağım.

SAZMAN
02 Temmuz 2019, 22:38
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Bende de ayakkabı ve dizlik(veya pantolon) harici ekipmanlarım full ama çok korkuyorum düşerim diye. Bütçemi gelecek ay denklersem ayakkabı ve pantolon işini bir şekilde halletmeye çalışacağım.
Ben Columbiadan indirimde korumalı boğazlı dağcı botu aldım. İki kez düştüm onunla sıfır sıkıntı. Ama ayağınızın üzerinden araba geçerse korumaz. Burun koruma sağ sol yan kenar korumalar sadece motor botlarında var.
İyi akşamlar.

Treo
02 Temmuz 2019, 22:53
Bu kadar düşük süratle bu kadar hasar nasıl oldu anlamıyorum. Büyük geçmiş olsun. Ders olması açısından nasıl olduğunu, neyi yanlış yaptığınızı vs anlatır mısınzı?

SAZMAN
02 Temmuz 2019, 23:12
Bu kadar düşük süratle bu kadar hasar nasıl oldu anlamıyorum. Büyük geçmiş olsun. Ders olması açısından nasıl olduğunu, neyi yanlış yaptığınızı vs anlatır mısınzı?
Bildiğim kadar yazarım. Öncelikle 4,5 metre kuru dere yatağına uçtuğum ve bir kayaya çarparak durduğum için bu kadar yaralandım onu söyleyeyim.
1. Küçük Tekerlek çapı. Altınızdan gitmeye müsait.
2. Yol kalitesi. Mıcır,toprak ve bunlar asfalt üzerinde daha kötü. Bu yolu defalarca bildirmişler. Facebook Haberlere çıkmışım orada okudum. Daha önce iki motor bir bisiklet ve bir araba düşmüş.
3. Sağa eğimli yokuş aşağı virajlı kaldırımsız, korkuluksuz yol.
Ve en önemlisi 800 metre gideceğim diye tam ekipman giymemek.
İyi geceler.

shooter1
02 Temmuz 2019, 23:13
geçmiş olsun
bir yakının evde dana kaval kemiğinden kemik suyu çorba yapsın en iyi ilacın bu sakın ihmal etme

SAZMAN
02 Temmuz 2019, 23:17
foto olay yeri ��
https://i.hizliresim.com/yGR759.jpg (https://hizliresim.com/yGR759)
https://i.hizliresim.com/bvYzy0.jpg (https://hizliresim.com/bvYzy0)

srknsnyz
02 Temmuz 2019, 23:18
Cok gecmis olsun.. Allah beterinden korusun

Tengri
02 Temmuz 2019, 23:23
SAZMAN çok geçmiş olsun, en büyük kazanız bu olsun :king:

scorpions_59
03 Temmuz 2019, 00:11
Çok geçmiş olsun.

chaqalqarlos
03 Temmuz 2019, 09:04
Çok geçmiş olsun. Ekipmanın kıymetini bir kere daha anladık.

E.Yzr
03 Temmuz 2019, 10:07
Çok geçmiş olsun,allah acil şifalar versin

Worldwide
04 Temmuz 2019, 00:01
Bende ekmek almaya giderken motordan düştüm. Scooter kullanıyodum düştüğümde. O zamanlar iyice boşlamıştım ekipman işini 5000km yol yapmışım bi bok olmamış yollarda kontralar veriyorum falan.

Sonra öyle bi düştüm ki avm otoparkında kask kolumda takılı altımda minicik koşu şortu. Bitek mont vardı üstümde omzumun üstüne düştüm kafamı yere vurmadım şans eseri.

Şimdi cbr 250 kullanıyorum. Antalya’da yaşıyorum ve full ekipman geziyorum. Bu kaza olmasaydı çok takmazdım ekipmanı.

Hatta çevirmeye girdim bu sıcakta bu kadar tam takım gezen birinin eksiği var mıdır diye meraktan durdurdum dedi polis.

Kısacası ekipman giyin mutlaka. En olmadık zamanda yapıyoruz kazayı düşmeyi