PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman değiştikten sonra yağı kaç km’de değiştirmeliyiz ?



Ortayakarısk
29 Haziran 2019, 13:40
Merhaba.Ybr’min şanzımanında uğultu geldiği icin sanzimani komple değiştirdim kafam rahat olsun diye.Suan 1000 km civarında oldu değişeli.Yag değişimini periyodik kitapçığa göre mi değişmek lazim yoksa yarım rodaj mantığından erken mi değişmek iyi olur.Tesekkurler.

uzay gemisi
29 Haziran 2019, 13:50
erken değiştirmek iyidir sonuçta sıfır parça üzerinde çapaklar olmalı ve alışma süreci boyunca motor yağı içine çapak dökmüş olabilir

Kural [ Z ]
29 Haziran 2019, 16:16
Şanzıman alışma sürecinde bir miktar çapak atabilir. Bu çapaklar motordan gelen çapaklardan çok çok daha tehlikelidir çünkü motor aluminyum gibi yumuşak metalden yapılırken şanzımanın iç elemanlarında yüzey sertleştirilmiş çelik kullanılır. Şanzımanla motor yağını birlikte kullanan tip bir motosiklette olası riskleri aza indirmek için ilk değişimi rodaj mantığı ile daha erken yapmanızı öneririm.

Ancak maddi olarak zorlanan bir durumdaysanız çıkan yağı filtreledikten sonra (birkaç kat temiz kağıt havlu bu iş için yeterli olacaktır) tekrar kullanmanızda sakınca olmayacaktır. Sonuçta değiştirme nedeniniz motor yağının niteliğinin bozulması değil, içinde dolaşması muhtemel çelik çapaklardır. Filtrasyondan sonra kullanmanızda sakınca olmaz.

Sadece tamamen ve çok iyi temizlenmiş bir kaba koyulmasına, süzülürken birkaç kat temiz kağıt havlu kullanılmasına ve süzülürken sabırlı olunmasına dikkat edin.

Ortayakarısk
29 Haziran 2019, 21:54
Cevaplarınız icin teşekkür ederim.En yakın zamanda değiştireyim.Kağıt havlu ile filtreleme gayet mantıklı aklımda olsun güzel fikir.Degistirirsem içim daha rahat olacak.tesekkur ederim.