PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek KM Scooter Alınır mı



Darknouls
24 Haziran 2019, 12:33
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7500 tl bütçem var sizce bu paralara eski model pcx ler xmaxler alınırmı yoksa ybr msx gibi düşük hacimli motorlarmı almak daha mantıklıdır hangisi daha az masraf çıkarır? tecrübelerinizi lütfen yazın teşekkürler

motohazar
24 Haziran 2019, 12:39
Fiyat hariçi daha fazla detay olsa kolay olurdu
Mesela kaç model kaç km bakımları nerede ne zamanlarla yapılmış gibi sorulara cevap verirsen daha mantıklı sonuçlar çıkabilir.

Yüksek km motor evet alınır ama her yüksek km motor alınmaz onun siciline bakmak lazım

Gökhan_Aygün
24 Haziran 2019, 12:59
Kendi tecrübemden bahsedeyim.

Bundan önce Daelim S Advance 250 kullanıyordum. 39.000 KM de aldım 50.000 KM de sattım (klasik bakım harici bir şey yapılmadı), bana bu motosikleti öneren arkadaşım 55.000 km iken almıştı şuan 80.000 km ye yaklaştı(klasik bakım harici bir şey yapılmadı), bir scooty kullanıcısı ile 100.000 KM'nin üzerinde. (klasik bakım harici subap yaptırdı, 1.000 TRY gibi bir masrafı oldu.)

Sence alınır mı ? Bence güncel yıl değil ama düşük km ya da korka korka kullanılmış ya da uzun süre yatmış motosiklet alınmaz :bounce:

Bence, F/P olarak mantıklı olan her km motosiklet alınır kısacası. Hatta hasar kaydı var, km yüksek gibi durumlardan dolayı piyasanın altında satılanlar koşa koşa alınır :)

Darknouls
24 Haziran 2019, 14:37
Hocam 2012-2014 yılları arası pcxler 60.000-100.000 km arası motorlar kimisi motoru sıfırlamış.Muayene aralıklarını bilmiyorum.Detay verirsek eğer scooterda kendini kanıtlamış uzun kmler yapacak artçı alabileceğim bir scooter arıyorum ama sanırım bu fiyatlara temiz bulmak biraz zor o yüzden msxlere felanda bakıyorum.

Kural [ Z ]
24 Haziran 2019, 15:35
Tamamen keyif meselesi. Biraz da şans.

İyi bir kullanıcıya denk gelirsin, sorunsuz uzun süre binersin. Veya aldığının ne olduğunu bilerek alır, ona göre kullanır, masraflarını yapar ve bazı şeyleri kabullenirsin. Satıcı da fiyatı bunu gözeterek koymuşsa sorun yok demektir.

Bir yıl kadar önce eşim için alıp özene bezene toparladığım MSX125 çalıntı/buluntu bir motosikletti. Şimdi karar değiştirdiğimiz için onun yerine ben kullanıyorum ve motosiklet istihab haddini aşmamak için (4 motosiklet) bunu elden çıkartıp başka birşeyler bakıyorum. Alacağım motosiklet ya kesip biçmeye, ya da araziye çıkmaya uygun olmalı. Bunun için takasa da açık olarak ilana koydum. İsterseniz buradan bakabilirsiniz. (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-msx125-takas-degerlendirilir-videolu-699551856/detay)

Araştırıp sağlam bir modele yönelmek her zaman iyidir. MSX125 ve CUP modelleri tabiri caizse "bozulmaz" kabul edilen bir motor bloğuna sahip. Kurye ve paketçi arkadaşların genelinin kullandığı motosikletler de sarf giderleri düşük, sağlam ve dayanıklı modeller. Bu tip motosikletlerde km yüksek de olsa sorun çıkartmıyor, masrafları can yakmıyor. Km yüksek de olsa motosikleti beğeniyorsanız, satıcıya güveniyorsanız alabilirsiniz. Tabi km yükseldikçe potansiyel arızaların da daha yakın sürede baş gösterme ihtimalleri olduğunu göz ardı etmeyin.

Alıp satma derdinde değilseniz temiz kullanılmış iyi bakılmış yüksek km' deki motosiklet, her zaman hor kullanılmış bakımsız düşük km' deki motosikletten iyidir.