PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Supermoto Ekipman Hakkında



caglar48
23 Haziran 2019, 08:07
Merhaba arkadaşlar tarz değişikliğine gidip KTM Smc 690R alma kararı aldım haliyle ekipmanlarıda değiştirecegim sizlerinde yorumlarınızla hareket etmeyı dusunuyorum.
Eldiven olarak 1 2 ay önce 1700 liraya spidi carbon track almıştım supermotoda uzun eldıven ne kadar tercıh edılır bilemiyorum degistirmek gerekir mi ?
Bot olarak Alpinestar Smx plus kullanıyorum geçerli olacagını dusunuyorum. Kask olarak şu yamuk kasklardan almayı dusunuyorum tavsiyelerinize açığım. En çok aklımı karıştıran kısıma geldik bu jersey dedikleri nedir sadece bi kumas parcası mı bi espirisi varmı ? Marka olarak hangisini tercih etmeliyiz ?

EUOGLU
23 Haziran 2019, 08:50
Tam manası ile araziye görmediğiniz surece izun bilek eldiven vs kullanirsiniz. Sm de isterseniz bu dual sport kasklar yani camli enduro kaski alin

arnoldstirru
23 Haziran 2019, 13:08
supermoto araziye girmez sonuçta asfaltta gidecen aynı ekipmanlarla devam et. ekstradan dizlik sırtlık tak yeter bence

gurcanozturk
23 Haziran 2019, 13:57
MrMud gelir detaylı yazar nasıl olsa diyerek ondan kaptığım Jersey meselesine de ben yanıt vereyim.

Jersey sanırım kıyafet, body armor VS üzerine giyiliyor, aslında tamamen üzerin kirlenirse temizlemesi kolay olsun diye. Montu temizlemek için uğraşmak var, yıkanabilir kolay kuruyan kumaşı temizlemek var. Jersey ikincisi işte. Bir de jersey dediğin naneyi renkli yapmalarının sebebi, sanırım, ağaçlık, orman, arazi şartlarında kolay görünür olmak. Yere düşüp bir yerlere dalınca veya ayağın kırılıp yerde yatarken kolay bulunsun adam diye. Yanlış isem duzeltsin bilenler.

DrFreeman
23 Haziran 2019, 15:33
Jersey'ler daha iyi hava alıyor diye biliyorum. Pantolonlarında da hava paneli var, sanırım diz bölgesinde iç koruma oluyor. Ayrıca dizlerin depoya temas eden yerleri farklı kumaş oluyor kaymaması için. Mesela Fox'un pantolonunda inek derisi kullanılmış o bölgede ve Rider Attack Position dedikleri olay var oturuş pozisyonunda rahatlık olmasını sağlıyormuş.