PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu nasi kuryelik



EUOGLU
21 Haziran 2019, 15:44
Elime 6 paket tutusturup araları (4 km olan) bunları 15 dk da yetistir diyip bide 18. Dkda arayip firça kay niye 6. Yetişmişmedi diye.

Ki bu hiz yuzune kaza yapiyordum 2 defa (benden onceki kurye arabaya girmiş motorda far vs de yok geceleri farsiz çalışıyordum.) tartışıp ayrildim isten.

Butun dukkanlarmi ayni benim dukkanimmi boyleydi bilemedim

mustafa_325
21 Haziran 2019, 16:17
Çalışma kardeşim senin canına değer vermeyen insanların yanında. İse girdiğin zaman kask, mont, sağlam frenleri olan bir motosiklet işte vermezse çalışma. Her yer paketci arayan dükkan dolu illaki iş bulursun aç kalmazsin.

İkinci olarak şunu belirteyim ki kuryelik ömür boyu yapılabilecek bir iş değildir. Çünkü yıllarca kuryelik yapsan dahi hiçbir yükselme imkanın olmuyor hatta yaşlandığın için patronun gözünde degersizlesiyorsun.Halbuki herhangi bir fabrikaya vasıfsız işçi olarak girsen baslangicta ağır koşullarda çalışırsın ama birkaç senede deneyim kazanır vazgeçilmez adam olursun. 10 seneye de ustabaşı olur hiçbir kuryenin kazanamayacagi kadar para kazanırsın.

RÇ1978
21 Haziran 2019, 16:36
Hiç gerek yok bende paketçi motoru kullanıyorum ancak hiçbir zaman bu işi yapmayı aklımdan bile geçirmedim bahsi geçen sebebler yüzünden ; Size üç kuruş verip hayatınızı kendileri için riske atmanızı istiyorlar ayrılmak ile en doğru kararı vermişsiniz motor ile gazete dağıtanlar , ilaç sektöründe getir götür yapanlar tanıyorum daha iyi koşullarda çalışıyorlar .

arndiol
21 Haziran 2019, 16:39
Zor iş, calısmak zorunda olanlara sabır diliyorum.

Angrypower
21 Haziran 2019, 18:13
Hiçbir para senin can sağlığından veya beden sağlığından daha önemli değil. Gene bulursun iş. Memlekette kuryelik kelle koltukta gidecek die birşey yok. İzmir’de olsan yardımcı olurdum ama senin orasında kimseyi tanımıyorum :(