PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka



Evrentsdmr
20 Haziran 2019, 16:35
Merhaba İstanbul'da oturuyorum. Başka bir ilden 2. el bir motor alsam oradaki noterden 34 lü plaka talep edebilir miyim

chaqalqarlos
20 Haziran 2019, 16:42
En son bildiğim kadarıyla araç satışını yaparken noter de soruyorlar plaka değişecek mi diye. Eğer değiştirmek istiyorsanız plakanızı da söküp satışta bulundurmanız gerekiyor. Noter size yeni plakanıza ait yazıyı veriyor,onunla yeni plaka çıkarabiliyorsunuz.

Evrentsdmr
20 Haziran 2019, 17:17
evet onu biliyorum. fakat benim sorduğum mesela ben şimdi sakaryadan alsam motoru istanbul plakası çıkartabilir miyim ?

chaqalqarlos
20 Haziran 2019, 17:25
evet onu biliyorum. fakat benim sorduğum mesela ben şimdi sakaryadan alsam motoru istanbul plakası çıkartabilir miyim ?

Çıkarabiliyorsunuz diye biliyorum.

Arkadaşlar selamlar


Ben de bu konuyla ilgili araştırma yaparken konuya denk geldim ve benim yaptığım işlemi izah edeyim istedim. Bir kaç arkadaş yazmış onların çok faydası oldu. Ben manisada ikamet ediyorum. Alacağım araç adanada. İzmirli olduğum için aracı izmir plakalı çıkarmak istemiştim ama yaklaşan seçim sebebiyle ikametimi İzmire taşıyamadim. Üstüme kayıtlı fatura istediler babamın adresinde ikamet edeceğim dedim o zaman babanız ile onun üstünde kayıtlı fatura ile gelmeniz lazım diye belirttiler bende çok uğraşmak istemedim ve zamanımda yok açıkçası. Bu kısmı istediği şehirden plaka çıkarmak isteyen arkadaşlar için yazdım. Diğer bir konu ise istediğim şekilde plakaya sahip olmaktı. Onda da çoğu kişinin belirttiği gibi noter otomatik plaka veriyor ama notere gitmeden önce ikametiniz kayıtlı olduğu şehrin trafik tescil şubesine gidip 200 tl ücret karşılığında istediğiniz plakayı alabiliyorsunuz. (Tanıdığınız trafik polisi varsa bu parayı vermeyebilirsiniz.) İstediğiniz derken %100 istediğiniz olmuyor tabi. Ben eşim ve benim baş harflerimiz olan EB plakayı istemiştim birde izmirli olduğum için sonu 35 olsun bari diye düşündüm ama öyle olmadı. Harf kısmı tamam onda sorun olmadı ama sayı kısmında sistemde belirlenen sayılar dışında seçim şansı maalesef yok. Memur sistemdeki sayıları söylüyor ve soruyor hangi sayıyı istersin diye bende 45 e en uygun sayıyı seçtim. Bundan sonrasına alacak olduğunuz aracın plaka bilgisini veriyorsunuz. Araç kimin üstüne olacak ise onun tc sini veriyorsunuz ve o plaka sizin adınıza sisteme rezerve edilmiş oluyor. Bundan sonra notere gittiğinizde benim plakam hazır ayrıldı dediğiniz zaman sisteme bu plaka yansıyor. Ondan sonrası da zaten herkesin yazdığı gibi notere en yakın şoförler cemiyetine gidip plakayı bastırıyorsunuz. 4 ocak 2019 tarihi itibariyle güncel bilgi bu şekildedir.

Şöyle bir yazı var. İkametiniz var ise yada belge gösterebilirseniz oluyor sanırım.

motohazar
20 Haziran 2019, 17:28
Noter de yeni satın alan plaka yenileme isterse o yeni talep eden yeni alıcının ikamet ettiği il i verirler.

Siz eğer sakarya dan alıp istanbul plaka istiyorsanız sizin istanbul ikamet kaydınız olmalı eğer kayıt ankara ama siz İstanbul da iseniz Ankara verirler

uzay gemisi
20 Haziran 2019, 19:20
İkametgâhiniz nerdeyse oraya verir

sey_47
20 Haziran 2019, 19:52
Cikiyor cikiyor sknti yok.
Arkadas geldi istanbuldan. Denizliden araba aldi, 34 plakayi bastirdik denizlide verdik eline.

HRider
21 Haziran 2019, 00:27
Eğer plakayı değiştirmek istiyosanız ve ikametiniz istanbuldaysa 34'ten başka plaka çıkaramıyorsunuz zaten