PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşme sonrası fren maneti gevşemesi



KırmızıGrom
27 Mayıs 2019, 21:43
Arkadaşlar hafta sonu Vstrom 250 ile toprakta kayarak sağ tarafa düştüm. Ufak tefek bir iki hasar oluştu. Elcik koruma darbenin bir kısmını aldı (kendini feda ederek) ancak yine de fren maneti biraz yamuldu. Kullanılır durumda idi. Servise götürdüm düzelttiler. Güzel de oldu. Ancak fren hissiyatı bayağı gevşedi. İyice çekmem gerekiyor freni. Çekince duruyor motor, tutmasında bir sıkıntı yok. Ancak hiç sertlik yok. Çok da üstüne gitmedim doğrusu ama servisteki arkadaşı ikna edemedim fazla yumuşak olduğuna.

Sorun ne olabilir, kolay bir şekilde ayarlanabilir mi? Fren maneti üzerinde bir ayar var doğrusu ama hiç kurcalamadım. Yabancı forumlarda araştırdığımda "bleeding" akıtma diye birşeyden bahsediyorlar. Anladığım kadarıyla fren hidrelik borusuna hava kaçtığında fren hissiyatı yumuşayabiliyor. Fren manetini iyice çekip bağlayıp, akşam bırakıyorsun, borunun aşağılarında kalan hava yukarı çıkıyor, sabaha düzeliyor.... Bunu denesem mi?

Memcoş48
27 Mayıs 2019, 22:20
Geçmiş olsun. Fren işi şakaya gelmez dikkat edin. Düşme etkisiyle manet üzerindeki ayar düğmesi/çarkı dönmüş manetinizin ayarı bozulmuş olabilir. Dolayısıyla manet alışkın olduğunuz mesafede degilse hissiyat farklı gelmistir. Kontrol edin.

HRider
28 Mayıs 2019, 00:53
Geçmiş olsun, bana da olmuştu. Bir sıkıntı çıkmaz alışıyorsunuz, size farklı gibi geliyor olabilir. Manetin yamukluğuyla alakalı bir durum merak etmeyin yarın unutursunuz

KırmızıGrom
28 Mayıs 2019, 09:55
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.

Gece freni iyice çekip bağladım. Sabah söktüğümde düzelmişti. Sertlik geri geldi. Tam eski haline geldi mi bilemiyorum ama artık çok daha iyi. Bu tekniği tavsiye ederim.

Fren manetinin üzerindeki ayarla oynamayı denedim ilk önce, o işe yaramadı. Sanırım sadece manetin ne kadar uzakta yakında durduğunu ayarlıyor.