PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kesme Biçme işlemi için Kaynak Makinası



Sadistic
27 Mayıs 2019, 00:44
Kendi çapımda eski motor şasilerini kesme ve delme gibi oynamalar yapıyorum lakin eksik olan şey kaynak makinası

elimde dededen kalma bir kaynak makinası var eski tip ama yaptığım kaynaklar pek sağlam olmuyor

youtube da sürekli şasiye kaynak yapanlar görüyorum fakat farklı tarzda kaynak makinaları sanırım TiG veya gazaltı kaynak diye geçiyor

ucuz yollu nerden temin edebilirim marka model tavsiyesi istiyorum

şimdiden tşkler

Kural [ Z ]
27 Mayıs 2019, 05:57
Malesef, onun ucuz yollusu yok :pale: Çok aramış biri olarak söylüyorum, elektrik ark ile devam :pr:

BikeManiac
27 Mayıs 2019, 06:21
tig kaynagi icin makine almak yetmiyor, onun ekipmani ve argon tüpü de gerekiyor. profesyonel kullanim amacli bir sistem. hem elektrik kaynagi gibi kolay yapabilecegin bir kaynak degil. mesleki egitim gereklidir.
gazalti kaynagi icin de makine yine profesyonel kullanim icindir. makinesi çok ağırdır. atölye kullanimi icin idealdir. ek olarak yine gaz koruma icin karbondioksit tüpü, ekipman torç vs. ve gaz teli makarası alman gerekir.
özetle hafif inverter tip çanta elektrik kaynak makinesi almak en doğrusu.

kurubuz
27 Mayıs 2019, 10:03
Kaynakçılık bir zanaattır. Öncelikle yaptığın kaynağın kötü olmasının senden mi yoksa makineden mi kaynaklandığından emin ol. Arkadaşların da dediği gibi amatör için elektrik (ark) kaynağı en uygunudur. Ötesine girme. İlla ki gaz altı kaynağı, argon kaynağı yaptırman gereken zamanlarda ver parasını ustasına yaptır.

Olcay Avşar
27 Mayıs 2019, 11:46
Yıllardır kaynak yaparım, motosikletime soft çanta demiri vs üretmiş biriyim. Eve olsun, dükkana bahçeye vs bir sürü ferforje işi de yaptım. Cumbalar ürettim pencere için, bahçe çitleri yaptım. 3 kanatlı garaj kapısı yaptım kale gibi.

Ama hala bir usta gibi kaynak yapamıyorum, kaynakçılık gerçekten zanaat işi.

myagdi
27 Mayıs 2019, 12:22
iyi kaynak yapabilmek için hem teknik bilgiye, hem el becerisine, hem de bu el becerisini düzenli çalışma ile geliştirmeye (en azından köreltmemeye) ihtiyaç vardır.

kendi çapınızda bir şeyler yapmak için çanta tipi inverter kaynak makinesi tavsiye ederim.
2.5 mm'lik kaynak elektrodu kullanın, ince etli boru tipi malzemelerin kaynağında daha iyi sonuç verir.

yamtareroglu
27 Mayıs 2019, 12:38
Kaynak konusu gerçekten göründüğü kadar kolay bir iş değil. Kaynak yapmadaki amaç diğer ekleme proseslerinden farklı olarak birden fazla şeyi tutturmak değil, tek hale getirmek, maksimum sürekli dayanıklılıktır.
Kaynak becerisi olan bir kimse, özel materyal ve durumlar hariç, örtülü elelektrod kaynağı ile de tig/mig ile yapılan işi yapabilir. Görsel olarak biraz daha uğraşmak zorunda kalabilirsiniz (Çapak temizleme vs)
Belli bir becerideyseniz, 160 amper ve üstü inverter kaynak makinesi ile yapmak istediklerinizi yapabilirsiniz. Yalnız, şasi gibi çok dayanıklılık gerektiren kısımlarla çalışırken, kaynak gerilimi dikkatli ayarlanmalı ve malzeme eritilirken ana parçaların mukavemetinin azaltılmamasına özen gösterilmeli. Örneğin yüksek amperde sürekli ark verilirse birleştirilen parçalar delinebilir, tutunma katsayısı düşebilir.

Sadistic
27 Mayıs 2019, 16:52
Sanırım asıl sorun benden kaynaklı :)

Profil delinme durumu yok ama kaynak sağlam olmuyor ve görüntüsü berbat

kalın elektrod kullanıyordum incesini dememiştim daha önce

onu bir deneyeyim

cevaplarınız için çok tşkler

Kural [ Z ]
27 Mayıs 2019, 17:28
Sanırım asıl sorun benden kaynaklı :)

Profil delinme durumu yok ama kaynak sağlam olmuyor ve görüntüsü berbat

kalın elektrod kullanıyordum incesini dememiştim daha önce

onu bir deneyeyim

cevaplarınız için çok tşkler

2,5mm Askaynak' dan en iyi verimi aldım. Diğerleri biraz fazla sıçrama yapıyor ve benim makineyi zorluyor onu farkettim. Makine kaliteli olmayınca resmen elektrod seçiyor, o yüzden aklınızda olsun, birkaç farklı makine ile inceden yapacağınız amper ayarı sizin daha doğru kaynak yapmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak ile ilgili, özellikle kaynak ucu (oksijen kaynağında v.s. bek ucu da deniyordu diye hatırlıyorum) ergime noktasının neye benzediğini, kaynak yapılırken elektrodun hareket şeklinin ne yönde nasıl olması gerektiğini de yine en azından videolar ile öğrenirseniz oldukça yararı olacaktır.

Bir de küçük bir öneri, topraklama/şase maşasını daha iyisi ile değiştirin. Uygun fiyatlı modellerde maşadan kaynaklı sorunlar yaşadım, 20-30TL verip iş görecek durumda bir maşa, maşa üzerine kaynatacağınız bir parça lama demir ile elektrod ucunu ısıtıp kaynağa başlamanız hem maşanın ömründen yemez hem de kaynak kalitenizi yükseltir.

Tam bir "acemiden acemiye öneri" dizisi oldu :mrgreen: Yine de bir kaynak acemisi olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim :wiinkk: