PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor için kilit alarm önerisi



istanbuls34
27 Şubat 2019, 10:14
Merhabalar ehliyetimi ve motorumu almama biraz zaman var ama ben baştan önlemimi almak istiyorum. İnternet de çok fazla kilit var hangisi iyi bilemiyorum siz tecrübeli abilerime sormak isterim birde aküye direk bağlanılan alarm almayı düşünüyorum sadece sesini duyayım yeter motoru evimin hemen altına bağlayacağım sesini rahat duyacağımı düşünüyorum bulunduğum mahallede pek hırsızlık olmuyor ama insan rahat olamıyor.

espresso
27 Şubat 2019, 11:20
Abus Granit Extreme modeli zincir kilit almıştım. Demir makasıyla kesilmiyor ama hırsıza kilit dayanmaz deyip kasko da yaptırdım.
Zincir kilit çok ağır, taşımak zor geldiği için kilidi evin önünde motoru bağladığım ağaçta bırakıyorum. Gündüz işe gittiğimde falan kullanmak için de fazl apahalı olmayan securage marka bir alarmlı disk kilidi aldım. Aşırı sağlam bir şey değil ama maksat diskte kilit görünsün, bir kurcalarsa alarmı ötsün diye almış oldum. Alarmı çok hassas değil, yani yağmurda rüzgarda, motora kedi çıkınca falan alarm çalmıyor ama kilidi kurcalamaya kalkınca alarm ötmeye başlıyor.

Bunlar yine yetmedi, akşamları evdeyken ara ara balkoa çıkıp motor yerinde mi diye bakıyorum hala. Bu hırsızlardan kurtuluş yok.

hacidayi
27 Şubat 2019, 11:38
Vallaha ya kapalı otopark bulmadıkça hep bir gözün motorda oluyor kapalı otopark bulsanda hep aklında motor oluyo hiç bişey olmasa lan birisi dokunup yana düşürür mü?Kasko geçen sordum 4.000 TL istiyor gerek yok :D Motorun varsa şizofreni olmayıda göze almalısın :D :D