PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir Bakımı



yalcinroden
20 Ocak 2019, 13:09
Zincir bakımınızı nasıl yapıyorsunuz?
Temizlerken ne, yağlarken ne kullanıyorsunuz?

yigozya
20 Ocak 2019, 13:15
Acemi motorcu olarak baya araştırıp videolar izleyip forumlar gezip en sonunda genel kanıya kulak verdim :) Gaz yağıyla guzelce temizleyip motul c4 le guzelce yagliyorum yaklasik her 500km de. Haftasonu güneşli güzel bir günde kendimi 'artiz' gibi de hissediyorum motorla uğraşırken halbuki zincir yagliyorum epi topu :mrgreen:

Göksel_Eren
20 Ocak 2019, 16:11
Zincir bakımınızı nasıl yapıyorsunuz?
Temizlerken ne, yağlarken ne kullanıyorsunuz?

Zincir temizlemeden önce paddock (kaldırma sehpasına) kaldırıyorum,sonra Motul C1 ile temizleyip tuvalet kağıdı vs gibi birşeyle temizleyip 10 dk uçmasını bekliyorum solvent var malum C1'de. Daha sonra Motul C3 veya C4 ile yağlıyorum ve motoru kuruması için 24 saat bırakıyorum.

watercolours
20 Ocak 2019, 18:35
10+ yıllık sitede herhalde zincir temizliği benim aklıma gelmeden önce tartışılmıştır diyerek anasayfaya gidiyorum, arama sekmesine tıklıyorum. Açılan sayfadaki arama kutusuna zincir, zincir temizliği veya zincir yağlama yazıyorum. 1 saatte bu başlığa gelecek cevaptan çok daha fazla cevaba daha kısa sürede ulaşabiliyorum.

hasmet
20 Ocak 2019, 18:47
Çok ilginç bir konu... Daha önce hiç rastlamadım. Genç bir arkadaşımız, motosikletlerimizin onemli bir guc aktarma parcasi olmakla birlikte cevre ve iklim sartlarini goguslemek durumunda kalan zincirin, ihtiyac duydugu bakim ihtiyaci sorusunu paylaşmış bizimle... Forum üyelerinin, bu sıradışı ve ilginc soru hakkındaki yorumlarını çok merak ediyorum. Şahsen cevap vermeden önce bir kaç gün kendi içimde düşünmem gerekiyor. Acaba forumda daha önce böyle bir konunun benzeri açılmış mı diye de baksam mi ki? Belki oradan fikir alabilirim...

Stock Sever
20 Ocak 2019, 20:02
Önce zinciri faz yağıyla temizliyotum. Sonra motoru yıkıyorum. Biraz yol yapıp (5-10 km) zincirdeki suyu atıyorum. Şırıngayla çıkma yağ ile zinciri yağlıyorum. Hem sıçrama pek olmuyo hem de zincir iyi yağlanıyo.

Würth drylube kullanıyordum düşük cc motorda pek etkili değil. Ayrıca az suya girsen direk zincirin yağını alıyor.

tommygun
20 Ocak 2019, 20:45
Kardeşim motoru orta ayaklığa al, vitesi boşa al ama motor çalışmıyor olsun. Fısfıs şişesine doldurduğun gaz yağı sağ elinde olsun, 2 elinde de bulaşık eldiveni olsun. Sağ elindeki fısfısla motorun zincirine üst taraftan sık, buarada da sol elinle tekerleği döndür. Komple bir tur attıktan sonra diş fırçası, zincir temizleme fırçası gibi bir fırçayla zincirin üst ve 2 yan kısmını fırçala. Sonra 1 tur da zincirin alt ve dişli kısmını fısfısla ve fırçala. Fırçalama işlemi bittikten sonra eline temiz bir bez al, önce zinciri üst ve yanlardan neredeyse hiç yağ artığı kalmayacak şekilde kurula, en son da zincirin dişlilere temas eden iç kısmını kurula, yağ artıklarını al. Bir 10 dk bekle iyice uçsun gazyağı. Sonra şanzıman yağı, sprey yağ, krem yağ vs gibi bir yağlayıcıyla zincirin hem iç hem dış, hem de yanlarını yağla. Ben de Rks kullanmıştım, düşük cc Çin motosikletlerinin zinciri çabuk bollaşır. Muhtemelen 1000 km.de bir gerdirmen gerekebilir. Nasıl yapılacağını videolardan da öğrenebilirsin ya da herhangi bir motor tamircisine 20 TL ateşle, o yapsın. Her 300-400 km.de bir zincirini yağla, her 600-800 km.de bir gazyağıyla temizle ve gene yağla. Gazyağına nasıl ulaşabilirim diye sorarsan da çevrendeki benzincilere bak, ya da n11 gibi bir siteden satın al.

emenyasin
21 Ocak 2019, 15:19
Gazyağını nalburdan aldım ben. Ayrıca başka nalburlarda da gördüm.

tarikcapar
21 Ocak 2019, 15:31
10+ yıllık sitede herhalde zincir temizliği benim aklıma gelmeden önce tartışılmıştır diyerek anasayfaya gidiyorum, arama sekmesine tıklıyorum. Açılan sayfadaki arama kutusuna zincir, zincir temizliği veya zincir yağlama yazıyorum. 1 saatte bu başlığa gelecek cevaptan çok daha fazla cevaba daha kısa sürede ulaşabiliyorum.

Zinciri arapsabunu ile temizleyecektim.. arama kısmında bi baktım onlarca sayfa da anlatmışlar, gazyağı daha iyiymiş.. saolasın var olasın :D

ferhatkars
21 Ocak 2019, 17:41
yıkamacıya gidip, orta sehpadayken arka teker dönerken, bir yandan da suyu vereceksin...
tertemiz pırıl pırıl oluyor... evine gidene kadar da üstündeki suyu atıyor... sıvı gres ile yağla gitsin...
yıllardır böyle yaparım...

YERUÇAĞI
21 Ocak 2019, 19:39
en güzelini bu anlatıyor


https://www.youtube.com/watch?v=5UbEj8GTjfw