PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motosiklet mars problemi



okncnk
03 Ocak 2019, 00:24
Arkadaşlar merhabalar benim şöyle bir sorunum var motosikletim ilk çalıştırmada tık tik diye sesler geliyor akunun olduğu yerden kontağı açıp kapatıyorum tekte alıyor tekrar kapatıyorum yine tık tık sesi geliyor bazen çalışıyor bazen çalışmıyor akü sağlam onda sıkıntı yok sizce sorun neden kaynaklanabilir

Kural [ Z ]
03 Ocak 2019, 00:44
Sorununuz aküde gibi görünüyor. Aküde sorun yok demişsiniz ancak sorun olmadığını nereden anladınız? Motosiklet nedir? Motosiklet kaç yaşında? Akü kaç yaşında? Motosikletin kaçıncı sahibisiniz? Akü değiştirip denediniz mi? Kontak ve soketlerini kontrol ettiniz mi? Tık sesi marş selenoidinden mi yoksa marş motorundan mı geliyor? Hangi koşullarda sorun yaşanıyor, soğuk çalıştırma/sıcak çalıştırma???

Bu tip bilgileri paylaşırsanız daha doğru yanıt alabilirsiniz :wiinkk:

ogzcngdk
03 Ocak 2019, 00:49
marş otomatiğinde sorun olabilir.

okncnk
03 Ocak 2019, 00:52
;4424689']Sorununuz aküde gibi görünüyor. Aküde sorun yok demişsiniz ancak sorun olmadığını nereden anladınız? Motosiklet nedir? Motosiklet kaç yaşında? Akü kaç yaşında? Motosikletin kaçıncı sahibisiniz? Akü değiştirip denediniz mi? Kontak ve soketlerini kontrol ettiniz mi? Tık sesi marş selenoidinden mi yoksa marş motorundan mı geliyor? Hangi koşullarda sorun yaşanıyor, soğuk çalıştırma/sıcak çalıştırma???

Bu tip bilgileri paylaşırsanız daha doğru yanıt alabilirsiniz :wiinkk:

Hocam 2006 fazer MOTORUM bir anda oldu akü değiştirmedim lakin mars alinca korna farlar herşey olması gerektiği gibi saçma bir şekilde bazen alıyor mars bazen almiyor

sey_47
03 Ocak 2019, 09:05
Akü değil gibi evet sorun.
Marş motorunun kömürü mü diyeyim. Marş otomatiği mi diyeyim. Orada bir sıkıntı var. Bence

kdiner
03 Ocak 2019, 09:27
Marş motoruna giren kablo somununu kontrol edin gerekirse hafif zımpara sürün ve wd40 veya gres sürerek yerine takın, bunları yapmışken bu işlemleri marş otomatiği ve akü kutup başları için de yapın, akü sağlam ama temazsızlık olduğu için marş otomatiği tık tık yapıyor, dediğim noktaları kontrol etmeniz yeterli olur.

emremm
03 Ocak 2019, 11:52
Geçen hafta başıma geleni anlatayım. Marşa bastığımda marş rölesi tık yapıyor kalıyordu.
Aha akü gidici dedim ama değilmiş, marş rölesinin bağlantıları oksitlenmiş.
.............
kdiner de yazmış görmedim.