PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kir Çıkartıcı Sprey



ahe
02 Ocak 2019, 18:15
Selamlar

Motor o kadar pislendi ki 1 aya yakın yağmurda işe git gel trafikte kullandım artık çıkmıyo yani tazziğin dibini vurduk çıksın diye yok 4 tur attık kuruyunca yine eski haline dönüyor gaz yağı falan hak getire hiç bir şeye plastik kısımlarda sıkıntı yok ama motor blogu jantlar arka beşik :farao: varsa böyle "ağa ben şunu aldım bir sıktım üf fena valla süper" tavsiye beklerim. Çünkü çıkmıyor :pr::pr::pr::pr:

tommygun
02 Ocak 2019, 18:37
Ben bir fısfıs şişesinin içine sıvı sabun ve su karışımı yapıyorum. Önce bunu tüm motora sıkıp kirleri yumuşatıyorum. Ardından içi sıvı sabun ve sulu karışımı dolu kova ve bulaşık süngerinin iç kısmıyla tüm motoru köpükleyerek kirleri çıkarıyorum. En sonunda zirai ilaçlamada kullanılan basınçlı aletle motoru durulayıp mikrofiber bezle kuruluyorum. Kir,toz,çamur birşey kalmıyor.

foxtrot
02 Ocak 2019, 21:32
jant temizleyici spreyler var zarar vermeden temizlediklerini iddia eden.. ben denemistim sonax in modelini jantlarda artik kemiklesmis siyah balata tozlarini sokup aldi.. once puskurtun metal yuzeylere ve birkac dakika bekledikten sonra basincli suyu her zamanki gibi vurun tamamdir..

arifziyaar
02 Ocak 2019, 21:48
oyle aylik camur kalintisi degilde arabayla yeni zift dokulmus yerden 20km kadar gitmek durumunda kalmistim. kapilar arka camurluk bagaj kapagi cam hizasina kadar zift olmustu. 3 litre gazyagi ile piril piril olmustu.
Zifti cikaran camuru kiri hayli hayli cikarir diye dusunuyorum. Mazotta deneyebilirsin

oktayakgoz
02 Ocak 2019, 21:59
Balata temizleme spreyi deneyebilirsiniz.

Ekarademir
02 Ocak 2019, 22:09
Würthün motor bloğu temizleyicisini görmüştüm. İşe yarayabilir.

Kural [ Z ]
02 Ocak 2019, 22:12
Köpük ve basınçlı suyu doğru şekilde uygulayın. Çıkmayan kısımlara bir iki kutu balata spreyi tatbik edin.

Eğer bu kombinasyon işe yaramıyor ise kaplamada, boyada veya metalde deformasyon var demektir.

MT serisinde benim gözlemlediğim özellikle soğutma suyu borularında dış yüzeyde bir iki sene içerisinde oksitlenme oluşuyor. İlk etapta kir gibi görünse de tek çözüm rütuş boyası ile görüntüyü düzeltmek oluyor.