PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulda kışın motor sürülür mü



dogu1431
27 Kasım 2018, 19:04
Hero karizma motorum var arkadailar satasım var kış geldi diye aslında seviyorum motorumu sizce satmalımıyım beni işe götür getir için kullanıyorum istanbulda kışın hergün yağmur yağıyormu acaba

Angrypower
27 Kasım 2018, 19:06
Sürülmez. Yağmur suyu dolan E5 çekilmez, dangalak sürücüleri hiç çekilmez. Ben bu sene sürmeleye karar verdim. Sürenleri de tebrik ediyorum. Ufaktan tatlı su motorcusu oldum ben.

tommygun
27 Kasım 2018, 19:21
Uygun ekipman, kış lastiği, azami dikkat ve düzenli zincir bakımıyla sürmesine sürersin de keyif alır mısın bilemem. Hava karlı olmadığı sürece 4 mevsim binmeye çalışıyorum, sürmediğim birkaç günde de psikolojim bozuluyor. Satma kararı sana kalmış, satıp da ileride daha iyisini alabiliyorsan ne ala, alamıyorsan da elindekinden olma.

peyloride
27 Kasım 2018, 19:30
Ben kullanıyorum her gün yağmur çamur demeden. Sağlam bir yağmurluk takımı şart ilk olarak. Ayakkabı için de su geçirmeyen bot ya da bot yağmurluğu almak gerekiyor. Bunlar hallolduktan sonra çok dikkatli olmak gerekiyor, görüş azaldığı için ani hareketler yapmamak her an dikkat etmek gerek. Benim yağmurluğum siyah olduğu için ekstra fosforlu yelek giyiyorum üstüne, olmazsa olmaz bana kalırsa.

Giyinmem 15 dk soyunmam 15 dk sürüyor neredeyse. Ancak bütün yolu otobüs ya da otomobille gitmektense en az 1 saat kazanıyorum ve her şey tam olduktan sonra yağmurda sürmek bana keyif veriyor, yağmur damlaları hızlandıkça pıt pıt vuruyor vs. hoşuma gidiyor benim.

Bir de her gün rüzgar durumuna dikkat etmen gerekiyor eğer köprüden geçeceksen. 20 km ve üstü rüzgarlarda çok dikkatli olmalı, başka araçlara mümkünse sığınmalı; 30 ve üstü rüzgarlarda da kesinlikle feribot kullanmanı öneririm. 5TL için hayatını riske atma.

Cyan
27 Kasım 2018, 19:43
Ben kullanıyorum her gün; tek istisnam hava sıcaklığı, 6C'nin altında çıkarmıyorum, tonla viyadük ve köprü geçiyorum, buzlanma riski çok fazla. Dün ne kadar keyifsiz idiyse bugün o kadar keyifliydi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

İyi lastik ve iyi bot, yağmurluk şart. Elcik ısıtma da taktım mis. (10C altı en baba eldiven bile kurtarmıyor...)

whitedeamon
27 Kasım 2018, 19:46
Genelde kurye arkadaşlar yağmur çamur demeden kullanıyor.Adamların işi bu paralarını oradan kazanıyorlar onun için diyecek birşey yok.Hani sabırlıysanız rahat rahat binersiniz.

watercolours
27 Kasım 2018, 20:05
Kanadalılar yolda kar olmadığı sürece sürüyorlarmış. Fikir vermesi açısından söyledim.

Cyan
27 Kasım 2018, 20:18
Kar olsa kış lastiğiyle sürersin de asfaltta siyah buz işi sakat...

Angrypower
27 Kasım 2018, 20:31
Kanada'lılar tuğralı hafif ticari araç kullanmıyorlar.

Kural [ Z ]
27 Kasım 2018, 21:22
Kanadalılar yolda kar olmadığı sürece sürüyorlarmış. Fikir vermesi açısından söyledim.

Şahsen; en çok karda motosiklet kullanmayı seviyorum. Buz olmasın, ama taze yağan karda motosiklet kullanmak kadar zevk veren şey nadirdir.

gurcanozturk
27 Kasım 2018, 21:29
Gecen yil scooterimi Ocak ayinda almistim. Su ana kadar hava muhalefeti sebebiyle sadece 2-3 gun kullanmadim, onun disinda yagmur camur umursamadim. Raki icmek disinda durduran bir sey yok :))

logaritma
27 Kasım 2018, 21:58
ben yağmurda misket büyüklüğünde dolu yağarken bile sürdüm .. sürülür güzel kış lastiği tak iyide kışlık ekipmanın olsun .. kar olmadığı sürece sürülür. gerçi ben karda bile süren kuryeler biliyorum onlarınki ekmek parası..

pinkcrow7
27 Kasım 2018, 21:59
Geçtiğimiz sene kar yağmadı ve ben tüm kış motosikletimi kullandım.

kurubuz
27 Kasım 2018, 22:04
Zor oluyor ama sürüyorum. Ama ısı 5 derexenin altına indiğinde ve yoğun yağmurda imkansız hale geliyor. Çok da tehlikeli. Sanıyorum 20 gün daha binebilirim istanbulda. Sonrasında kapalı garajda marta kadar kış uykusu

Metela
27 Kasım 2018, 22:06
neden sürülmesin ben anlamadım, sürmek istiyorsan kışın bisiklet de sürülür, motor da , araba da.

Yalnız bu nasıl sorudur "istanbulda kışın hergün yağmur yağıyormu acaba", hayata böyle bakıyorsan bence kışın motor sürme! böyle soru mu olur, yazın her gün güneşli her gün aşırı sıcak mı sence?

sultanselim
27 Kasım 2018, 23:00
ajhahsfjahfjahsfjahsjfhaf hahaha

ozan1991
27 Kasım 2018, 23:02
ben keyfi kullanıyorum şahsen 1 haftadır binmiyorum yağmurlu havada mecbur kalmadıkça çıkmam zemin kuruyken farketmiyor çekiyorum içlikleri çıkıyorum

sultanselim
27 Kasım 2018, 23:04
Kanada'lılar tuğralı hafif ticari araç kullanmıyorlar.

ajajshfajfhajshfasjhfa hahaha

ufoz
29 Kasım 2018, 10:34
Sürülmez !!!!
Sürülmemeli !!!

1 saat önce E5 yan yol. Tabiri caizse kıçı yere yapışık bir honda önde ilerliyor.
Gidişinden sağa sola sokulmasından bir şeyle olacağı belli.

En sol şeride geçti 4-5 araç ileride.
Bunun şeridi tıkandı ben sağdayım benim şerit ilerliyor.
Yanyana geldik. Benim şerit ilerlemeye devam. Tabi gıdım gıdım.
Bu benim arkamdan şeride girdi ama derdi en sağa otobüs durağı bölümüne geçmek.

Tabi lastikleri kabak, kendisi dikkatsiz olunca sağ arkadan benim araca vurdu.

Göz göre göre geliyorum diyen bir kaza. Hastaneye gidiyormuş.

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere ...

Bu Honda benim arabaya vurmasaydı ne olurdu !!!!!

Çok büyük bir ihtimalle en sağda gitmekte olan motosiklete göbekten girecekti....

oialdemir
29 Kasım 2018, 10:38
Hero karizma motorum var arkadailar satasım var kış geldi diye aslında seviyorum motorumu sizce satmalımıyım beni işe götür getir için kullanıyorum istanbulda kışın hergün yağmur yağıyormu acaba

Ne demek sürülür mü ? Biz Japon balığı mıyız kardeş :)


https://www.youtube.com/watch?v=ik4ZUYNR704

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------


neden sürülmesin ben anlamadım, sürmek istiyorsan kışın bisiklet de sürülür, motor da , araba da.

Yalnız bu nasıl sorudur "istanbulda kışın hergün yağmur yağıyormu acaba", hayata böyle bakıyorsan bence kışın motor sürme! böyle soru mu olur, yazın her gün güneşli her gün aşırı sıcak mı sence?

Sanıyorum bu soru direk Hz. Mikâil(AS)' e "istanbulda kışın hergün yağmur yağıyormu acaba" :)

MrMud
29 Kasım 2018, 11:18
Yağmurda çamurda zaten sürüyorum da, ek olarak karda sürmek bambaşka vallahi.
2 sene önce istanbula sağlam kar yağdığında yarım metre kar olmuştu butun istanbul.
Dizlerime kadar kar içinde motorla işe gidip geldiğim oldu, çok keyiflidir çok eğlencelidir, ama kime göre ?! :)

Senin sürüp suremeyecegine kimse karar veremez, sürmek istersen sürersin ötesi yok.

Benim kendimce sabit prensiplerim var, eğer bi havada motor sürülmez derlerse, süreceğim yoksada sürerim, net.
Yağmur mu yağdı ? Giyerim tam teçhizat anti yağmurları yallah ıslanmaya.
Zemin çamur sabun gibi kayıyor motor sürülmez mi dediler ?
Giyerim üzerine jersey tulum, bi ayak yerde bi el kornada ben geliyorum yoldan çıkın diye bağırır gibi yallah çamur olmaya.
Karda sürmek zaten anlatılmaz yaşanır.

Ben biraz yağmur yağsa da etraf çamur olsa diye dua ediyorum mesela, millet aküyü söküyor zemin nemli diye.

Size kalmış, dalganıza bakın. :)

RoofRoof
29 Kasım 2018, 11:29
Erzurum'da karda, soğukta çok sürdüm. Çok eğlendim ama yalan olmasın ölümden de çok döndüm. Eve döndüğümde hep küfür ettim kendime motorla gittiğim için ama ertesi sabah yine çıktım.

Cloud
29 Kasım 2018, 11:31
Ben kışın yağmur yoksa ve hava 12 - 15 dereceden yüksek ısıdaysa sürüyorum, ama sabah pencereden baktığımda yağış varsa ya da hava 12 - 15 derecenin altına düşmüşse sürmüyorum, çünkü her ikisinde de eziyet oluyor işe gittiğinizde, yağmurluk da giysem, lastik çizme de giysem, işe varınca uğraştırıyor hele hava da soğuksa üşütüyor ne giyersen giy. Bu sebeple ben kışın sadece kuru havada ve 12 ila 15 derece ve üstü havalarda biniyorum sadece işe gitmek için. Yani motoru yatırmıyorum ama ıslak ve aşırı soğukta da binmiyorum, çok da faydasını görüyorum bu taktiğin. :) (vapurda kitap okurken çay içmek çok zevkli mesela kışın:cherry: Ya da bir süre binemeyip sonra kuru bir havada motora kavuşmanın tadı enfes oluyor :) )

İstanbul'da neredeyse 9 ay sürekli motosiklete binilebiliyor zaten kalan 3 ayda da sadece kuru ve aşırı soğuk olmayan havada binsem incilerim dökülmez, hem risk de azalmış oluyor. Ayrıca motosikletim de ekipmanım da daha az yıpranmış oluyor.

Yağmurda görüş de azalıyor, diğer araçların sizi görmesi de azalıyor, ben şahsen o riske girmiyorum kışın.

Yani light motorcu, yok efenim tatlı su motorcusu filan gibi yakıştırmalar ummrumda bile değil, herkesin kendi seçimi, kendi risk algısı farklıdır, zaten normal şartlarda bile bizim dışımızda bin tane risk varken bir de üstüne bunu ikiye, üçe katlayamam. İsteyen binsin ben binmem arkadaşşş :bounce::)

(O havalarda sürmek mecburiyetinde olan başta kuryeler, ardında da yemek taşıyanlara da sabır ve kolaylık dilerim)

logaritma
29 Kasım 2018, 11:42
istanbulda motor sürmek genel anlamda yorucu bir şey fiziken ve mental olarak.. en güneşli gündede sürsen en yağmurlu gündede sürsen beynen mental olarak ve fiziken beden olarak inanılmaz yoruluyorsun..

istanbuldan antalya ordan nerdeyse hiç uyumadan fethiye geçmişliğim vardır istanbulda sürdüğüm 1 saatlik trafik kadar beni yormuyor şu yazdığım uzunyol..

bursalıali
29 Kasım 2018, 12:33
Arkadaş bugün yaş 64. Yazıyla belirteyim altmış dört . Son iki yılda birisi bypass kalp ameliyatı olmak üzere , üç büyük operasyon geçirdim. Kalp ameliyatından 3 ay sonra tekrar demir atıma binmeye devam ettim . Senenin neredeyse 365 günü, motorumun kontağını çevirmezsem kendimi yaşamış saymıyorum.
Ben Bursa'da yaşıyorum . Çocuklarımsa okullarını İstanbul'da bitirip Ataşehir'e yerleştiler. Hele birde torun gelince yılın bir kaç ayını İst'da geçirir
olduk . Nasip olursa bir kaç gün içinde iki tekerimle Bursa'dan Ataşehir'e gelip , ocak 10 gibi Bursa'ya dönecem. Sonra 15 şubat gibi tekrar İst. 21-24
şubat motosiklet fuarını ziyaret. Fuardan 5 - !0 gün sonra yine Bursa. Geri kalanı için şimdilik planlanmış bir program yok . Görelim Mevlam neyler ,
Neylerse güzel eyler. İstanbul'da görüşmek üzere. Selamlarla.

Kural [ Z ]
29 Kasım 2018, 12:46
Arkadaş bugün yaş 64. Yazıyla belirteyim altmış dört . Son iki yılda birisi bypass kalp ameliyatı olmak üzere , üç büyük operasyon geçirdim. Kalp ameliyatından 3 ay sonra tekrar demir atıma binmeye devam ettim . Senenin neredeyse 365 günü, motorumun kontağını çevirmezsem kendimi yaşamış saymıyorum.
Ben Bursa'da yaşıyorum . Çocuklarımsa okullarını İstanbul'da bitirip Ataşehir'e yerleştiler. Hele birde torun gelince yılın bir kaç ayını İst'da geçirir
olduk . Nasip olursa bir kaç gün içinde iki tekerimle Bursa'dan Ataşehir'e gelip , ocak 10 gibi Bursa'ya dönecem. Sonra 15 şubat gibi tekrar İst. 21-24
şubat motosiklet fuarını ziyaret. Fuardan 5 - !0 gün sonra yine Bursa. Geri kalanı için şimdilik planlanmış bir program yok . Görelim Mevlam neyler ,
Neylerse güzel eyler. İstanbul'da görüşmek üzere. Selamlarla.

Allah daha nice ömürler nasip etsin. Umarım ben de sizin kadar yaşayabilir ve bu tada varabilirim. O yaşlarda motosiklet sürmenin tadı, keyfi, zevki de başkadır eminim.

Babam anlatır (bu arada ben '80 liyim); o zamanlar motosiklet yokmuş ortada (İstanbul), araba dahi tek tük nadir. Gitmiş kendisine yepyeni bir planet almış. Aldıktan sonra o keyifle dönerken hemen yanında bir BMW görmüş, planet aldığına pişman olmuş ama motosikletini de çok sevmiş geri verememiş...

Bakalım biz yaşlanınca neler olacak :thumleft:

splender
29 Kasım 2018, 12:47
İstanbul'da motor sürülmez ne soğuk havası ne yazı?
Peynir ekmek gibi motorcu harcanır oldu piyasada andavalların yüzüne.

whitedeamon
29 Kasım 2018, 13:30
Ne demek sürülür mü ? Biz Japon balığı mıyız kardeş :)

https://www.youtube.com/watch?v=ik4ZUYNR704

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------



Sanıyorum bu soru direk Hz. Mikâil(AS)' e "istanbulda kışın hergün yağmur yağıyormu acaba" :)

O değilde her yara yara gittiğinde kameranın yıkanması.

Cloud
29 Kasım 2018, 14:13
https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=ik4ZUYNR704

oialdemir, bayağı güldürdün beni tam da evde, yağmur yağarken kahvemi yudumluyorum şu an :)
Bu arada bir kaç kez aynen öyle yağmurda sürmek zorunda kaldım işe giderken, emniyet şeridinde bildiğin nehir akıyordu hem de Dominarı daha yeni aldığım günler sayılırdı, neyseki benim yağmurluklar tamdı, ayakta çelik burunlu kaymaz taban uzun lastik çizme vardı, ona rağmen montun kol içleri ve eldivenim pestil gibi oldu. işte böyle bir kaç günün sonunda ben böyle havalarda motora binmeme kararımı kesinleştirdim. Beni bu kötü havalar mahvetti anlayacağın :cherry:
O köprü altlarındaki motorcu birikmesi ne acayip bi manzara ama, ben de öyle geçerken, bana deliye bak hala sürüyor gibi bakıyorlardı.:cherry:
Bildiğin nehirde sürmüşsün videonun ortalarına doğru, tam delilik, crazyrider mode on! başlığı açan arkadaş bunu görürse ya bi daha motora binmez ya da karda doluda bile biner.:queen:
Sen bir de eve gidiyorsun, çeksene kenara arkadaş, hadi biz işe yetişecez diye mecburen gittiydik, sağanak altında :)
Benim böyle sürüşler için full yağmurluğum, 2 adet biri kısa biri uzun çelik burunlu ve kaymaz tabanlı lastik çizmem olmasına rağmen vazgeçtim bu sevdadan. temiz temiz metro, vapur geçiyorum karşıya. Senin videoya bakıyorum tam deli işi, benim sürdüğüm günlerde hem iştekiler hem evde eşim bana sen tam zır delisin demişlerdi.:cherry: Şimdilerde normal adam numarası yapmak için binmiyom daha.:bounce::queen:

Bu arada motorun lastikleri ne marka model, ben de onlardan istiyom.:cherry:
Şaka bi yana resmen yağmurda sürmenin over the top'ını yapmışsın, ne diyeyim, helal olsun. Motor da lastiklerde verimliymiş, hatta kamera da.:cat: Ben bir sonraki motor olarak Leoncino alacam aga.:wiinkk::cherry:

Yav bu arada o yerdeki motorun sahibi boğulmuş mu aga? :cherry:

Şaka bi yana şu videoyu izlemeynler izlesin sonuna dek, bi ara yağmur hakikaten Nuh Tufanına dönüşüyor, duş yapıyor arkadaş, yolda yerde yatanlar, ölüler, ölmemek için bekleşenler, işkence çekenler, bizimki gidiyor, sanırsın ghostrider, oradan geçen o değil mübarek. :cherry:

Valla bu video ile kanalına +1 abone kazandın, takipteyim seni.

Kendi kanalımda en acayip sürüşler diye oynatma listesi açmama neden oldun arkadaş. :cherry: :cat:

Dur ben şunu bloguma da koyayım da tıklanma rekorları kırdıytayım sana.:cherry:

oialdemir
29 Kasım 2018, 14:16
O değilde her yara yara gittiğinde kameranın yıkanması.

Vizöre sekerken boğuluyor gibi bir hisse kapılıyorsun. Ama boğulmuyorsun. Çok ilginç tavsiye ederim :)

bursalıali
29 Kasım 2018, 14:25
Ya 2007 ya da 2008 fuarıydı . Bursa'ya dönerken Yalova'yı 2 km geçtim yağmur bir bindirdi tarifi imkansız. Deri ceket oldu 20 kilo. yağmurluk hak getire. Bursa'ya kadar ( 80 km ) iki yerde ( Orhangazi ve Gemlik )durdum. Bir kahveye girdim ,ısındım ,kurulanmaya çalıştım, lakin ne mümkün , kilota
kadar sanki denize düşmüşüm. Eve nasıl geldiğimi hatırlamıyorum bile . Ömrümün en tatlı motor fuarıydı.

oialdemir
29 Kasım 2018, 14:26
https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=ik4ZUYNR704

oialdemir, bayağı güldürdün beni tam da evde, yağmur yağarken kahvemi yudumluyorum şu an :)
Bu arada bir kaç kez aynen öyle yağmurda sürmek zorunda kaldım işe giderken, emniyet şeridinde bildiğin nehir akıyordu hem de Dominarı daha yeni aldığım günler sayılırdı, neyseki benim yağmurluklar tamdı, ayakta çelik burunlu kaymaz taban uzun lastik çizme vardı, ona rağmen montun kol içleri ve eldivenim pestil gibi oldu. işte böyle bir kaç günün sonunda ben böyle havalarda motora binmeme kararımı kesinleştirdim. Beni bu kötü havalar mahvetti anlayacağın :cherry:
O köprü altlarındaki motorcu birikmesi ne acayip bi manzara ama, ben de öyle geçerken, bana deliye bak hala sürüyor gibi bakıyorlardı.:cherry:
Bildiğin nehirde sürmüşsün videonun ortalarına doğru, tam delilik, crazyrider mode on! başlığı açan arkadaş bunu görürse ya bi daha motora binmez ya da karda doluda bile biner.:queen:
Sen bir de eve gidiyorsun, çeksene kenara arkadaş, hadi biz işe yetişecez diye mecburen gittiydik, sağanak altında :)
Benim böyle sürüşler için full yağmurluğum, 2 adet biri kısa biri uzun çelik burunlu ve kaymaz tabanlı lastik çizmem olmasına rağmen vazgeçtim bu sevdadan. temiz temiz metro, vapur geçiyorum karşıya. Senin videoya bakıyorum tam deli işi, benim sürdüğüm günlerde hem iştekiler hem evde eşim bana sen tam zır delisin demişlerdi.:cherry: Şimdilerde normal adam numarası yapmak için binmiyom daha.:bounce::queen:

Bu arada motorun lastikleri ne marka model, ben de onlardan istiyom.:cherry:
Şaka bi yana resmen yağmurda sürmenin over the top'ını yapmışsın, ne diyeyim, helal olsun. Motor da lastiklerde verimliymiş, hatta kamera da.:cat: Ben bir sonraki motor olarak Leoncino alacam aga.:wiinkk::cherry:

Yav bu arada o yerdeki motorun sahibi boğulmuş mu aga? :cherry:

Şaka bi yana şu videoyu izlemeynler izlesin sonuna dek, bi ara yağmur hakikaten Nuh Tufanına dönüşüyor, duş yapıyor arkadaş, yolda yerde yatanlar, ölüler, ölmemek için bekleşenler, işkence çekenler, bizimki gidiyor, sanırsın ghostrider, oradan geçen o değil mübarek. :cherry:

Valla bu video ile kanalına +1 abone kazandın, takipteyim seni.

Kendi kanalımda en acayip sürüşler diye oynatma listesi açmama neden oldun arkadaş. :cherry: :cat:

Dur ben şunu bloguma da koyayım da tıklanma rekorları kırdıytayım sana.:cherry:

Değerli yorumların için çok teşekkür ederim :) Aslında bende full yağmura hazırlıklı gittim o hafta işe. Ama Cumartesi günü şöyle dedim. Yav bütün hafta atıştırdı. Bugünde yağmaz heralde :) Bereket üst yağmurluk yanımdaymış :) Gövdemi saymazsam. Donuma kadar ıslanmanın kelime karşılı olduğum bir gündü. Hani donu sıksam sürahi doldururum o derece :) :)

Leoncino' da Pirelli Angel ST var. GT kadar olmazsada iyi bir yol lastiği.

Bu arada motoru satıyorum :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-benelli-benelli-leoncino-henuz-turkiye-de-tek-629691151/detay/

Cloud
29 Kasım 2018, 14:37
Değerli yorumların için çok teşekkür ederim :) Aslında bende full yağmura hazırlıklı gittim o hafta işe. Ama Cumartesi günü şöyle dedim. Yav bütün hafta atıştırdı. Bugünde yağmaz heralde :) Bereket üst yağmurluk yanımdaymış :) Gövdemi saymazsam. Donuma kadar ıslanmanın kelime karşılı olduğum bir gündü. Hani donu sıksam sürahi doldururum o derece :) :)

Leoncino' da Pirelli Angel ST var. GT kadar olmazsada iyi bir yol lastiği.

Bu arada motoru satıyorum :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-benelli-benelli-leoncino-henuz-turkiye-de-tek-629691151/detay/

Aha da meşhur ettim seni:
https://mymotorcycleexperience.blogspot.com/

Valla motoru su altı motoruna çevir, sonra da sat, olmadı şimdi.:cherry:

Aynen senin gibi bir kaç kez, çok hafif çiseliyor bişey olmaz deyip donuma kadar ıslandığımı bilirim, hatta en son 1 ay kadar önce yaşadım. hani sorarsan yağmurda binmiyom ya. Tam da motoru yıkadığımın ertesi günü, bildiğin duş aldık ben de motorda.
Ama video gerçekten ibretlik olmuş.
Şu başlığı açan arkadaş ya izleyip vazgeçecek bu işten ya da helal olsun deyip gaza gelecek.
Eline sağlık.

NOT: Motoru keyfi mi satıyorsun, çok severek almıştın diye hatırlıyorum. Yoksa distribütör servisler filan illallah mı dedin? Tipi filan da 10 numara Leoncino'nun ben de beğeniyorum.

NOT2 Bu arada videoda o şartlar altında bile gülüp eğleniyor olman, motosiklet sürüşünün mental düzeyde nasıl olması gerektiğine de güzel bir örnek bence, o şartlarda pek çoğumuz anam zıçtık, napacaz şimdi diyecekken sen adeta eğleniyorsun. tebrik ederim, cidden. Örnek bir en kötü koşullarda bile pozitif olarak sürüş videosu aslında.

oialdemir
29 Kasım 2018, 15:08
Aha da meşhur ettim seni:
https://mymotorcycleexperience.blogspot.com/

Valla motoru su altı motoruna çevir, sonra da sat, olmadı şimdi.:cherry:

Aynen senin gibi bir kaç kez, çok hafif çiseliyor bişey olmaz deyip donuma kadar ıslandığımı bilirim, hatta en son 1 ay kadar önce yaşadım. hani sorarsan yağmurda binmiyom ya. Tam da motoru yıkadığımın ertesi günü, bildiğin duş aldık ben de motorda.
Ama video gerçekten ibretlik olmuş.
Şu başlığı açan arkadaş ya izleyip vazgeçecek bu işten ya da helal olsun deyip gaza gelecek.
Eline sağlık.

NOT: Motoru keyfi mi satıyorsun, çok severek almıştın diye hatırlıyorum. Yoksa distribütör servisler filan illallah mı dedin? Tipi filan da 10 numara Leoncino'nun ben de beğeniyorum.

NOT2 Bu arada videoda o şartlar altında bile gülüp eğleniyor olman, motosiklet sürüşünün mental düzeyde nasıl olması gerektiğine de güzel bir örnek bence, o şartlarda pek çoğumuz anam zıçtık, napacaz şimdi diyecekken sen adeta eğleniyorsun. tebrik ederim, cidden. Örnek bir en kötü koşullarda bile pozitif olarak sürüş videosu aslında.

Hem video mu paylaştığın için hemde olumlu tespitlerin için tekrardan teşekkür ederim. Burada şöyle bir durum var. Böyle zamanlarda karamsar olmak. Hem kontrolü zayıflatır, hem dikkati azaltır. İnsanı sürekli düşünceli bir hale sevk eder. O an bir yerle patlamak yada düşmek çok olası bir hale gelir. Eğlenceli olmak karakterimim getirdiği bir şey. Ama ne kadar eğlensemde içinde olduğum farkındayım. Ve kendi kendime konuşuyorum. Sürekli öngörümün bana gösterdiği şeyleri tekrarlıyorum. Çünkü dikkatimi diri tutmalıyım. Bu uzun yolda çok işe yarar. Dalıp gitmeyi engeller.

Not 1.1. Aslında hala motoruma aşığım. Belki hiç bir motosikleti onun kadar sevmeyeceğim. Her haliyle hayal ettiğim şeyin üretilmiş versiyonu. Distribütör' ün artık çok söz sahibi olacağını düşünmüyorum. Çinliler Antep' e fabrikayı açınca her şeyi ele aldı gibi. Yeni tesis Şubat ayında devreye girecek ve Benelli motosikletler Avrupa' ya Türkiye' den gidecek.
Ben bu zamana kadar hiç servis sıkıntısı yaşamadım aslında. İstanbul' da Vale Moto var. En iyi Benelli servisidir. Mehmet Usta' yı bilen bilir. Eski Honda çalışanı.
Bunun yanı sıra Leoncino' da bana şu güne kadar hiç sorun çıkarmadı. CB500F gibi taş gibi. Scrambler kadar yakışıklı.

Ama gel gelelim insanın içinde şeytan var :) Seneye piste gitmek için bir kaç planım var. Yavaş yavaş yeni ekipmaları almaya başladım. Tabi pist deyince insan daha bir giden daha bir güçlü motor istiyor. 500 cc ile gidilmez mi ? İT gibi de gidilir. 500 CC ile uçuyor millet pistte. İşte insanın içi gıcıklanıyor. Çok sevdiğim 2-3 modelden güzel fiyatta ilanlar var şuan. Kaşınıyorum aslında yani

Cloud
29 Kasım 2018, 15:16
Hem video mu paylaştığın için hemde olumlu tespitlerin için tekrardan teşekkür ederim. Burada şöyle bir durum var. Böyle zamanlarda karamsar olmak. Hem kontrolü zayıflatır, hem dikkati azaltır. İnsanı sürekli düşünceli bir hale sevk eder. O an bir yerle patlamak yada düşmek çok olası bir hale gelir. Eğlenceli olmak karakterimim getirdiği bir şey. Ama ne kadar eğlensemde içinde olduğum farkındayım. Ve kendi kendime konuşuyorum. Sürekli öngörümün bana gösterdiği şeyleri tekrarlıyorum. Çünkü dikkatimi diri tutmalıyım. Bu uzun yolda çok işe yarar. Dalıp gitmeyi engeller.

Not 1.1. Aslında hala motoruma aşığım. Belki hiç bir motosikleti onun kadar sevmeyeceğim. Her haliyle hayal ettiğim şeyin üretilmiş versiyonu. Distribütör' ün artık çok söz sahibi olacağını düşünmüyorum. Çinliler Antep' e fabrikayı açınca her şeyi ele aldı gibi. Yeni tesis Şubat ayında devreye girecek ve Benelli motosikletler Avrupa' ya Türkiye' den gidecek.
Ben bu zamana kadar hiç servis sıkıntısı yaşamadım aslında. İstanbul' da Vale Moto var. En iyi Benelli servisidir. Mehmet Usta' yı bilen bilir. Eski Honda çalışanı.
Bunun yanı sıra Leoncino' da bana şu güne kadar hiç sorun çıkarmadı. CB500F gibi taş gibi. Scrambler kadar yakışıklı.

Ama gel gelelim insanın içinde şeytan var :) Seneye piste gitmek için bir kaç planım var. Yavaş yavaş yeni ekipmaları almaya başladım. Tabi pist deyince insan daha bir giden daha bir güçlü motor istiyor. 500 cc ile gidilmez mi ? İT gibi de gidilir. 500 CC ile uçuyor millet pistte. İşte insanın içi gıcıklanıyor. Çok sevdiğim 2-3 modelden güzel fiyatta ilanlar var şuan. Kaşınıyorum aslında yani

Estağfurullah, gerçekten hoşuma gittiği için paylaşmadan edemedim.
Ayrıca sürüşle ilgili düşüncelerine de katılıyorum, zor koşullarda ve hatta her zaman motosiklet sürüşünde pozitif olmak, farkında ama eğlenerek sürmek lazım, bunun için de esasen bilinçli ve eğitimli bir sürücü olmak lazım. Pist düşüncen imkanın da varsa gayet olumlu. Ama leoncino gibi bir aleti satmak (ben olsam) koyardı sanki. Tipi dediğim gibi benim de çok hoşuma gidiyor ama madden almak için çok uzağındayım, yoksa senle direkt anlaşabilirdik. :)
Sana çıktığın yolda iyi şanslar dilerim kardeşim. her şey gönlünce olsun.
Selamlar.

oialdemir
29 Kasım 2018, 15:30
Estağfurullah, gerçekten hoşuma gittiği için paylaşmadan edemedim.
Ayrıca sürüşle ilgili düşüncelerine de katılıyorum, zor koşullarda ve hatta her zaman motosiklet sürüşünde pozitif olmak, farkında ama eğlenerek sürmek lazım, bunun için de esasen bilinçli ve eğitimli bir sürücü olmak lazım. Pist düşüncen imkanın da varsa gayet olumlu. Ama leoncino gibi bir aleti satmak (ben olsam) koyardı sanki. Tipi dediğim gibi benim de çok hoşuma gidiyor ama madden almak için çok uzağındayım, yoksa senle direkt anlaşabilirdik. :)
Sana çıktığın yolda iyi şanslar dilerim kardeşim. her şey gönlünce olsun.
Selamlar.

Sana bu güzel göreselleri bırakıyorum :)

https://www.instagram.com/p/BooG1vfHMqd/

https://i.hizliresim.com/Nn9OWP.jpghttps://i.hizliresim.com/aly10O.jpg