PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Yağ Nedir? Zararı Olur mu?



furkan2632
27 Kasım 2018, 14:23
Bugün sabah motosikletle okula gidip geldim ve gelirken benzinin fiyatı hazır düşmüş depoyu fulleyim dedim. Hatta bayağı bir fulledim yani benzin kapağını kapatacak kadar yer kaldı. Neyse eve geldim aradan 20-30 dakika geçti annem dedi aşağısı çok benzin kokmuş git bir bak. Gittim baktım motordan geliyor koku ve motosikletin altında 1-2 damla yağ mıdır benzin midir bilemedim bir şey var. Salladım, çalıştırdım falan herhangi bir şey akmadı.

Neyse dedim 1-2 saat sonra bir daha bakayım. Az önce gidip baktım benzin kokusu azalmış ve yerdeki damlalarda buharlaşmaya başlamış fakat motor bloğuna bakarken aşağıdaki fotoğrafı gördüm. Motosikletin tam olarak neresi olur bilmiyorum ama sarımtırak yağ gibi bir şey var sizce bu bir sorun olur mu? Daha öncesinde varmıydı hatırlamıyorum hiç. Altı üstü depoyu fulleyim dedim garip garip bir şeyler oluyorda çözemedim.:pale:

resimag.com/p1/10fd9797fd.jpeg
resimag.com/p1/7adb62f3e9.jpeg

Seramik
27 Kasım 2018, 14:34
Eğer benzinse deponun taşma borusundan gelmiş olabilir. Karbüratörün üzerine gelincede yağı yaymış olabilir. Lekeli yerleri silin. Biraz yol yapın depo azaldıkça bakın. Ne olduğu aşağı yukarı ortaya çıkar.

BatuhanK
27 Kasım 2018, 16:00
Motor düzgün çalışıyorsa bir şey olmaz. Biraz benzin azalsın, sil bir daha bak