PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grenaj Tamiri (Hızlı/Kolay/Basit/Ucuz/Sağlam)



Kural [ Z ]
21 Kasım 2018, 11:38
Merhabalar,

Sıradaki projem olan "Honda Innova 125" (http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/194262-honda-innova-125-projesi.html) in yenilenmesinde grenajların onarımı gerekiyordu. Haliyle onarımın yapıştırmadan öte kırık ve kayıp olan parçanın oluşturulmasını da içerdiğinden, herkesin bir gün ihtiyacı olabileceğinden proje haricinde ayrı bir başlık ile paylaşmak istedim. Orjinal konu başlığına Buradan (http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/194262-honda-innova-125-projesi.html) da ulaşabilirsiniz.

İşlem için biraz koli bantı, japon japıştırıcı, karbonat, makas/maket bıçağı ve iyi havalandırılan bir alan yeterlidir.

İşlem sonrası oluşan malzeme grenajınıdan sağlam olabilmekte, haliyle fazlalık varsa kesmek için avuç taşlama kullanmak zorunda kalınabilmektedir. Zımparalanabilir, macun ile düzeltilebilir, boyanabilir bir malzemeye dönüşen karışımın uygulanması da oldukça kolay ve basit.

Karbonatı kilo bazında alırsanız avantajdır. Japon yapıştırıcıyı ise bulabileceğiniz en ucuz olanından tercih edin. Kimyasal reaksiyon sonucu elde edeceğiniz sonucun yapıştırıcının kalitesi ile çok ilgisi olmayacağından vereceğiniz fazladan paraya yazık olacaktır. Acil ve basit onarımdan profesyonel onarıma kadar her tip grenaj onarımında uygulanabilir bir yöntemdir.


https://www.youtube.com/watch?v=jy3lXlUpbl0

darkmotor
21 Kasım 2018, 12:27
Elinize sağlık, çok güzel bilgiler verdiniz. Videolarınızın devamını beklerim, projelerinizde başarılar dilerim.

Mamba09
21 Kasım 2018, 12:53
Elinize sağlık cidden pratik ve etkili bir çözüm olmuş. Macun çekip boyasaydınız daha da enfes olurmuş.

oktayakgoz
21 Kasım 2018, 13:54
Eline sağlık gerçekten çok iyi oldu. Benim de grenajımda eksik var ama köşe bir yerde.. bu işlemle düzeltemem. Fakat ara kırıklar için mükemmel bir çözüm öğrettiğiniz. Emek için teşeşkkürler

Ramazan Can
21 Kasım 2018, 14:33
elinze sağlık

freelancer
23 Kasım 2018, 19:40
Adama yetişemiyoruz azizim, yine yeni bir projeye mi başladınız Evren hocam :mrgreen: Çok pratik bilgiler veriyorsunuz; camyünü, epoksi vesaire konularda da bayağı faydalanmıştık tecrübelerinizden. Işığınız hiç sönmesin diyeyim, daha nice projelere :rendeer: