PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yamaha yzf r6



tgunes2002
07 Ağustos 2006, 01:30
nedenini bilmiyorum ama kısa bir süre evvel ben ve ağabeyimde motor sevdası başladı...bu doğrultu birikimlerimiz de dahil borç harç ederek yamaha yzf r6 aldık... ama hiç kullanmayı bilmiyoruz..acaba kullanmayı rahat bir şekilde öğrenebilir miyiz...ortalama kaç gün de öğrenilebilir... şimdi den siz ustalardan cevap bekliyoruz ...kolay gelsin..

ERYİLMAZ
07 Ağustos 2006, 01:53
benimde okadar fazla bir bilgim yok siteden okuduklarım kadarıyla buyuk bir motor almışsın ilk başlangıca göre.eğer ehliyetin var ise motosiklet eğitimi veren merkezler var bu merkezlerden mutlaka iyibir eğitim almanlazım.bence başlangıç için büyük motor.mutlaka benden çoooook daha deneyimli arkadarşlar sana daha iyişekilde bigi vereceklerdir.

FutureShock
07 Ağustos 2006, 01:55
ERYILMAZ ın da dediği gibi eğitim alman senin için çok iyi olacaktır.Site de eğitim veren yerlerin linkleri mevcut zaten ordan bilgi alabilirsin.Hayırlı olsun :)

SAKAL
07 Ağustos 2006, 01:55
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14804
Burdan bişeyler öğrenebilirsin

babyboy
07 Ağustos 2006, 02:08
hemen r6 alınırmı abi ya sen ona sakın binme hemen bi motosiklet eğitim merkezine git yoksa kötü şeyler olabilir ALLAH korusun.r6 şakaya gelmez:wiinkk::)

mustafatuzlu
07 Ağustos 2006, 02:09
ya Alabilecek en güçlü makinayı aldın sen hocam!

R6 180 beygir güç üretiyor.. Aman Allah Korusun dikkat edin..

Syriana
07 Ağustos 2006, 02:30
babacım R6 güzel makinadır hayırlı olsunda sizin canınıza kastınız var heralde sıfır tecrübeyle o motora binmek ölüme davetiye çıkarmaktan başka bişey değildir altında durmaz kaçar o motor almadan hiç mi sağa sola sormadın...

mustafatuzlu R6 180 değil 133 beygir sen R1 le karıştırdın sanırım....

freshpide
07 Ağustos 2006, 03:50
R6 hic daha motora binmemis sofor icin cok hizli, hic tavsiye etmem, onu kaldir bi kenara biraz kücügünü al, ehliyetin vardir insallah?

ve bilonun dedigi gibi R1 172 beygir, r6 180 olamaz yani

kolay gelsin

PcKopatGhostRider
07 Ağustos 2006, 06:08
walla öncelikle hoşgeldin ve hayırlı olsn.. ama öyle bir motorla sıfır tecrübe ile başlamak resmen ölüme davetiye çıkarmaktır.. kolay gelsin..

motoboy
07 Ağustos 2006, 08:27
kesinlikle eğitim al almadan binme o makınayı almakta acele etmişiniz:) önce eğitim

berkan sezgin
07 Ağustos 2006, 11:17
öncelikle hoşgeldin...
arkadaşım sakın ha sakın eğitim almadan 600 cc lik bir makinayı kullanmaya
kalkma ,Allah korusun ölüme davetiye çıkarıyorsunuz.hem kendinizi hemde yakınlarınızı üzecek sonuçlardan kaçının....önce EĞİTİM....

SAKAL
07 Ağustos 2006, 12:14
Bence bu arkadaş bizlere şaka yapıyo almamıştır bence

HAYALBUYSA
07 Ağustos 2006, 13:15
Öncelikle aramıza hoş geldin... :) :)

Bir R6 sahibi olarak ve yaklaşık 20.000 km lik R6 tecrübesine dayanarak sana bir kaç ufak sözüm var.

Öncelikle aldığın motor, tamamen hız için üretilmiş , fazla konfor beklenmeyecek ve çok sert ve agresif bir motordur.

Yani sürücünün yapacağı küçük hatalara bile tölerans göstermez. biraz yüksek devirlerde iken vites küçült veya hafif kirli asfalt ta biraz fazla gaz aç kendini allah muhafaza yerde görebilirsin.

Borç harç motoru almış olabilirsin , ancak kesinlikle full koruma bin motora. Full koruma dediysek , kaliteli malzemelerin oluşturduğu bir koruma olsun bu. safebet kask takıp ben şu anda iyi korunuyorum diye düşünme....:pr:

İlk önceleri milletin gazına gelip fazla redline a yaklaşma. bırak motor sana ,sen motora alış.

Gaz açışın , debriyajı bırakışın sakin olsun. bu iki işi yaparken ani hareketlerden kaçın.


Daha önce racing tarzı bir motora binmemişsen , sürüş pozisyonunda çok zorlanırsın. R6 , 600RR , ZX 6 gibi motorlar direkt olarak racing kategorisine girdikleri için sürüş pozisyonları ve gidonları biraz daha aşağı doğrudur. 600F , GSX 600 F gibi motorlarda bu sürüş pozisyonu biraz daha iyidir....

Sakin , makul ve manıklı olarak binersen , birazda bu işe kabiliyetin varsa alışma devren vukaatsız geçer....:cat:


Sana tavsiyem trafiğe kapalı alanlarda , bol bol manevra çalış.Slalom , dairesel dönüşlere önem ver. Çünkü racing motorlarda fazla tur yoktur. yüksel hızlarda vücudun ile motorun dönüşüne yardımcı olacaksın. ( tabii İleride ... )

Allah kaza bela vermesin, Güle güle kullan... :queen: :queen:

tgunes2002
07 Ağustos 2006, 13:16
sevgili arkadaşlar gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim....ayrıca sizin gibi bilinçli insanlarla böyle bir konuyu paylaştığım içinde kendimle gurur duydum.. sevgili arkadaşlar tavsiyeleriniz için ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim...bu önerilerinize mutlaka dikkate alıcam...çok teşekkür ederim arkadaşlar..şimdilik kolay gelsin...tuncay

DevilRider
07 Ağustos 2006, 13:27
sen erken baslamısın ya sen o motoru bana ver sen sımdı kaza fılan yaparsın:P benım mondiyle 2 gun takılırısın sende:queen:
saka bı yana bence gıt bos alana 3-5 gun orda alıstır kendını aslında hız yapmazsan hıc bır problem yok ama o motor senın altında oldugu surece senı hız yapmaya teşvik eder yanı hız yapmazsan problem yok:cat:

velespit-cbr
07 Ağustos 2006, 15:03
arkadaşım oncelikle hayırlı olsun yeni motorun ...dedkleri gibi cok d
ikkatlı ol sakın ani hareketlerini kaffetmez o motorr (acemiler için)... ders ve egitim almadan olmazz ... kazasız belasızz arkadaşım..

Spatula
07 Ağustos 2006, 17:21
Bütün arkadaşlara katılarak ekliyorumki
Senin ilk motor serüvenin olduğunu düşünerek konuşacağım:
Vitesli motorlarda debriyaj meselesini öğrenmen gerekiyor bunu bilmeden o motorla yolda gidemessin ya istop edersin yada takla atarsın geriye doğru altındaki 150cc lik deil dikkat et 600cc bu motor.....Ewt bu söylediğimi öğrenmemin en iyi yolu Vitesli motor kullanmayı bilen bir arkadaşını önüne al sende geç arkasına ve ellerine dikkat et her şeyi sor ona özellikle sol eline çok dikkatli bakki debriyajı nasıl bırakıyor nereye kadar sıkıo bunları bilmen gerekir sonra kapalıo biryerde biraz çalışma yaparsan bu işi kıvırırsın gibi gelio bana
ama ne yap et debriyaj meselesini iyi öğren!!!!! Allah kolaylık wersin

zx12r
07 Ağustos 2006, 17:33
hayalbuysa kardeşimizin dediklerine aynen katılıyorum bende suzuki srad750 makine kullandım dediği gibi anşi hareketlerden kaçın bu tür motorların gaz kolları diğer sınıf motorlar gibi deildir hassastır diğer modellerde gaz turu 7-8 cm ise bunlarda daha kısadır bu demektirki diğerlerine göre cok cabukl kavrama yapar ileriye ok gibi fırlar aman kardeşim bu işler havaya gösterişe gelmez Allah korusun ben her zaman onu derim marka model ne olursa olsun motorsiklet ve araba minimum 3000 km acemilik dönemidir 100km kadar motor senin emrinde 100kmden sonra senin onun emrine gecersin aman dikkat ( bu arada hayırlı uğurlu olsun)