PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çin yada diğerleri farketmez onarım şart



chkaralama
05 Ağustos 2006, 17:51
selam dostlar çin mallarının kalitesizliğinden devamlı bahsediliyor ama.... fakat türkiyedeki yollara bu kadar dayanmaları bile çok iyi...bu ister çin olsun ister diğer ürünler.. motor ne kadar kaliteli olursa olsun yollar düzelmedikçe motor dağılacaktır.. motor sürerken insan o anın tadını çıkarmak rüzgarı ve özgürlüğü hissetmek ister ama bu yollarda benim en çok hissettiğim şlamp şlump sesleri.. yollarda irili ufaklı o kadar çukur varki çukur seçmekten rahat rahat motor kullanılmıyor... benzinden sonra yollarımı protesto etmek lazım ne?!.... asfalt uygulaması yapan belediyelerin çukurlara saçma sapan yaptığı yamalarmı dersiniz yoksa yolları asfaltlarken kalitesiz malzeme kullanmalarımı???? yağmur biraz sert yağsa asfalt aşınmalımı? bildiğim tek şey yollar adam gibi onarılmalı.. ve doğru malzeme kullanılmalı. diğer illerde durum nasıl bilmem ama .. siz ne dersiniz?

Fatih
05 Ağustos 2006, 17:55
herkes devletten birsey istiyor,
peki herkes devlete vergisini tam ödüyor mu?

gupilya
05 Ağustos 2006, 18:10
haftada bilemedin iki haftada bir motosikletin görülen tüm somunlarını sıkıyorum yine de geçen gün bir somun düştü. yarım saat aradım nereden düştüğünü bulamadım.

heveslee
05 Ağustos 2006, 18:11
death ,tamam herkes tam ödemiyor.hatta hiç ödemeyen de var.ama can güvenliğimizin korumasında birinci görevi olan devlet bu konuda taviz vermemeli bence.

mithrelios
05 Ağustos 2006, 18:25
devlete vergi hmm, bi düşünelim motordan alınan kdv ötv ve bilimum alım satım ruhsat ehliyet paralari vergi ve vergi benzeri olarak devlete gidiyor.

bu yetmiyor 1 ytl den az olan benzine 2 ytl den fazla vergi geliyor pompa fiyatlari 3 ytl üstü oluyor 2 ytl si vergi gidiyor nerdeyse sayin devlete.

yani bu iş için yeterli kaynak var, herkesin kaçtığı vergiler olsa da motorlu taşıt kullanan yani iyi asfalt yol talep eden herkes bunun vergisini fazlasiyla ödüyor meraklanma.

tek sorun belediyeler sonra bu paralardan açtıkları ihalelerde mutahitleri kayırıyor ve kalitesiz işlere gidiyor ve o gördügümüz her yagmurda motocross pistine dönüşen çukurlu indili çıktılı yamalı yollarımız oluyor.

Spatula
05 Ağustos 2006, 18:56
arkadaşlar bence bir protesto daha yapılmalı (( AMA şubattan sonra A2 mi alınca :P

marefb
05 Ağustos 2006, 19:18
yollarda dandik çin mallarıda:)

BIYIKLI
05 Ağustos 2006, 20:12
Herkes devlete vergisini ödüyor mu?

Sayın devletimizin motorcuların bir iç çamaşırını almadığı kaldı. :silent:

altan
06 Ağustos 2006, 00:29
KDV'yi unutmayalım. Eli yüzü düzgün ülkelerde gelir vergisi oranında alınan vergi kadar vergi alınıyor. Ve bütün bunların yanında ben vergimi tam ödüyorum.

ustaoglu4840
06 Ağustos 2006, 03:17
bizim antakya bir künefesi ile meşhur bir de çukurlarıyla öyle deyim ben sana

chkaralama
06 Ağustos 2006, 11:34
bizim antakya bir künefesi ile meşhur bir de çukurlarıyla öyle deyim ben sana

doğru söylüyorsun +5 rep baba:queen: :queen: