PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şasi üzerindeki paslanmalar



thedarkfire
02 Ağustos 2018, 19:58
Şasi üzerindeki paslanmalara ne yapabilirim? O pası giderip boya yapmayi düşünüyorum ama boya zımpara vs öneri ve adımlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Lütfen sadece bilenler cevaplasın.

oldcockroach
02 Ağustos 2018, 20:29
pasa direkt sürülen boyalar var kaliteli istersen jotun marka boya alabilirsin

peugeotcu103
03 Ağustos 2018, 00:43
Tel fırça atarsanız iyi olur.

kadango
03 Ağustos 2018, 01:36
Tel fırça atarsanız iyi olur.

Zımparayla girsin...

kurubuz
03 Ağustos 2018, 10:29
Zımparala, temizle . Sonrasında bir kat metal astarı at ve sonrasında boya. Sprey boya tavsiye etmiyorum. İçindeki kimyasallar astarı eritebiliyor. Hangi boya ve astar ve zımparayı alacağın konusunda nalbur sana yardımcı olur, nereyi neden boyayacağını söylemen yeterli.Boyamazsan şase çürümeye başlar. Zor bir iş değil.

Kural [ Z ]
03 Ağustos 2018, 11:47
Basit bir matkabınız varsa, matkaba takılan tel fırçalardan alın. Bununla paslı kısmı iyice fırçalayın (güvenlik gözlüğü kullanın, tel gözünüze gelmesin).

İnce kum bir zımpara alıp sabırla pas mümkünse kalmayana kadar zımparalayın.

Üzerine kısa bir süre tekrar tel fırça vurun, böylelikle alanı tozdan biraz daha temizlemiş olursunuz. Ardından boyanızın niteliğine göre (genellikle Selilozik) tiner ve bir parça bez ile bölgeyi silip temizleyin.

Ardından fırça veya sprey ile bölgeyi boyayın, ilk katın ardından 15-20 dk sonra ikinci katı, 20-25 dk sonra üçüncü katı, 30-40 dakika sonra 4. katı atın. Boyayı akıtmayacak ve bir kerede yüzeyi hemen kapatmayacak şekilde boya uygular, uygulanacak kısım etrafında istemediğiniz yerlere boya gelmesini önlemek için poşet, kağıt ve/veya maskeleme bandı ile tedbir alırsanız sonuç daha iyi olacaktır.

Ne kadar çok kat uygularsanız o kadar iyi.

Fırça ile uygulayacaksanız kırtasiye veya nalburdan küçük boya/rutuş fırçası veya sulu boya fırçası (büyüğünden) isteyin. Fırçayı her kullanımdan sonra tiner ile yıkayıp kenarda kurutmayı ihmal etmeyin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Veya hiç uğraşmayın sürün gitsin, pas altında yürüyüp şaseyi çürütsün :)