PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Shadow VT750C 2007 Rölantide Çalışıyor Daha sonra gaz verdiğimde stop ediyor



Mehmet Cirit
06 Temmuz 2018, 14:15
Merhabalar;


Öncelikle herkese selamlar ve tekerinize taş değmesin diyerek başlamak istiyorum.

Honda Shadow VT750c 2007 sahibiyim. Motorum dün 25-30 km civarı kullandıktan sonra yolda teklemeye başladı. Önce benzindir diyerek rezervuara geçtim ancak durdu ve marşa bastığımda marş motoru dönmedi. Biraz bekledikten sonra tekrar marş aldı. Rölantide bir sorun yokken gaz verdiğimde 3-4 metre gitti ancak tekrar stop etti. Stop ettikten sonra marşa basıyorum marş çevirmiyor. Ancak belli bir süre bekledikten sonra basınca rölantide çalışıyor. Önce aküyü kontrol ettim ölçtüm. 12 volt 11 amper akü, 12,67 V geldi. Yanlış ölçmüş olabilirim diyerek akücüye ve elektrikçiye götürdüm. Aküde bir sorun yok marş motorunu çevirecek güce sahip dediler. Aküyü tekrar yerine taktım. Rölantide tekrar çalıştırdım. Neredeyse 5-10 dakika hiç kesmedi. Şarz ediyor mu diye kontrol edemiyorum, gazı verdiğim an makine duruyor ve marş almıyor. Bir süre bekleyince tekrar marş alıyor. Bu sürekli aynı döngüde ilerliyor.

Yorumlarda hiç karbüratördü, hava filtresiydi gibi mekanik aksamlara lütfen takılmayalım. Problemin elektrik sorunu olduğu kesin ve net. Çünkü stop ettikten sonra bir süre marş almıyor. Marş düğmesine bastığımdada herhangi bir cızırtı vesaire olmuyor. Mekanik olarak bir problem yok. Elektrik yabancısı olduğum bir konu, sizce problem ne olabilir ? Daha evvel başına gelen var mı ?

Saygılarımla

allegromod
06 Temmuz 2018, 15:24
aynı anda iki sorun olabilir makine de elektrik hakkında yardımcı olabilirim ama karbüratör jet tıkanma sorunu da var gibi

Mehmet Cirit
06 Temmuz 2018, 15:30
Cevap için teşekkürler, sorun çözüldü. Belki başına gelebilecek arkadaşlar için açıklayayım. Karbüratörde herhangi bir sorun yok.

Gidonun sağından gelen marş kabloları far içinde soket ile birleştiğini biliyoruz. Sokett içindeki iğneler makinadaki titreşim nedeniyle yerinden çıkmış. Makine çalıştığında gaz verdiğim zaman makine titreşince kırmızı elektrik düğmesine ait soket iğneleri yerinden oynamış. Makine stop ediyor. Kabloyu sallayınca tekrar çalıştı. Kabloyu biraz zorladım ve iğneler yerinden çıktı. İğnelerin tırnaklarını ayarladım ancak tekrar çıkabilir. Bu sebeple sanırım soketi değiştirmek gerekiyor.

İlginen arkadaşlara teşekkürler.