PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Replica Egzoz Almak ??



R1DER
09 Haziran 2018, 11:27
Türkiyede Egzozların Fiyatları Genel Olarak Pahalı Oldugu İçin Replica Akrapovic Almak İstiyorum Sizce Motora Zararı Veya Herhangi Bir Sorunu Varmıdır ?

ComputerEng.
09 Haziran 2018, 11:45
Bir zararı olacağını zannetmiyorum fakat yakıtı biraz artırmakla beraber alt devirlerde tork düşüklüğü yapabildiğini bı kaç yabancı forumlarda görmüştüm. Bu arada konuyu takipteyim çünkü üç gün önce AliExpressten egzoz aldım :queen:

R1DER
09 Haziran 2018, 11:51
O Zaman Kullandıgım Yaptgıım Şey Cross Olduğu İçin Bi Dezavantaj bide Tiger La Arasında Çok Var Varmıdır ?

uzay gemisi
09 Haziran 2018, 12:06
Bazı replika egzozlar performansi dusurebiliyor

X-Slim
09 Haziran 2018, 12:12
İmkanın orijinale yetmiyorsa hiç bu işe girişme üzülürsün.

LiseliMotorc
09 Haziran 2018, 16:33
Ben replika akrapovic kullanıcısıyım 2. el buldum letgodan taktırdım gayette memnunum sesi ateş atması falan :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

Orijinal egzozdaki sıkıştırma olayı bu akrapoviclerde falan olmadıgı için evet düşük devirlerde performans düşmesi oluyor da değer bence taktırmaya

frankestayn1
14 Aralık 2018, 19:02
Arkadaşlar bende replica bi egzoz almak istiyorum kimi zararı var kimi yok diyor bilemedim.

Göksel_Eren
14 Aralık 2018, 20:04
Türkiyede Egzozların Fiyatları Genel Olarak Pahalı Oldugu İçin Replica Akrapovic Almak İstiyorum Sizce Motora Zararı Veya Herhangi Bir Sorunu Varmıdır ?

Ne zararı olacak koy g*te gitsin elin oğlu kendi parası ile 240 $'a egsoz alıyor benim param ile 1800 TL. Replica almıyacamda ne yapıcam bence replica en iyisi şuan.

hasmet
14 Aralık 2018, 22:01
Replica almıyacamda ne yapıcam.
Orijinal egsozu ile kullanmaya devam edebilirsiniz? :)

RideForLife.
14 Aralık 2018, 22:16
Arkadaşımın drift 150sine bizzat sipariş verdim taktırdım. Öyle çok bisi fark etmiyor performans açısından hatta bana kalırsa hiç etmiyor. Ama sesi bi tik olsun artti susturucusu takılı halde iken. Egzoz gazi kapatınca ufak ufak patlıyor hissi güzel. Ama susturucusuz kullanırsaniz eminim ki çok küfür yersiniz.. Ayrıca bir zararı olduğunu zannetmiyorum. Belki açık olarak kullanılırsa ona göre bi motora ayar yapılması gerekebilir, geri besleme olayından dolayı.

burak burk
14 Aralık 2018, 22:19
zararı var tabi olmazmı.yakıt tüketimin artıcak performans düşücek tork düşücek.orjinal taksan bile tekrar haritalandırılması lazım normalde ama bu işi kaç kişi yapıyordur bilemicem memlekette takıp yolluyorlar genelde.

frankestayn1
14 Aralık 2018, 22:45
Orijinal egsozu ile kullanmaya devam edebilirsiniz? :)

Küçük cc de İstanbul gibi bi yerde orijinal egzozu kullanmak kaza riskini çok arttırıyor çünkü bizi görmüyorlar.

hasmet
14 Aralık 2018, 23:30
Küçük cc de İstanbul gibi bi yerde orijinal egzozu kullanmak kaza riskini çok arttırıyor çünkü bizi görmüyorlar.
Görüneyim derken göze de batabilirsiniz ama. Kulağına tecavüz ettiğiniz insanların az da olsa bir kısmının taciz moduna geçmesi kaza riskini çok daha gözle görülebilir şekilde arttırabilir.

Cyan
15 Aralık 2018, 00:21
Motoru hep kimse sizi görmüyor varsayımıyla kullanmalısınız, çünkü bakıp da görmedikleri çok oluyor. Farkedilmek falan havagazı, sesli egzos küfür yemenizden başka bir şeye yaramıyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------

Loud pipes save lives tam bir şehir efsanesi...

okaplan
15 Aralık 2018, 00:43
Slip on egzozlarda haritalandirmaya gerek yok bildigim kadariyla, ama her halukarda dusuk cc lerden oyle verdiginiz paraya degecek bir ses cikmiyor malesef ben o yuzden alirken orj akrapovic i sokturmustum motordan.Cok az daha patirtili ve tok olacak diye neden 3bin tl vereyim ki, hadi 600 luk fln olur gazi actikca hosuna gider tamam ama dusuk cc lere bence gereksiz. Illa olacaksada herzaman orj ekipman kullanmaya dikkat ederim guzelim motorlariniza zarar gelmesin

gogozh
15 Aralık 2018, 01:10
Alıp pişman olup satmaya çalışan çok gördüm . Bir insan kendini neden rahatsız eder ki , yanlış anlama ama tek silindir makinaya ( profilinde yazan ) neden tuhaf egzoz takar ki ?
Fark edilmek falan hikaye , adam seni fark etse bile tinlamiyor ki . Anca pancar motoru gibi bağıracak hepsi bu . O adam seni yine görmezden gelecek .

UğurDankı
15 Aralık 2018, 02:02
motor hacmine uygun iç çapı olan bir egzoz alırsan problem olmaz

frankestayn1
15 Aralık 2018, 09:05
Görüneyim derken göze de batabilirsiniz ama. Kulağına tecavüz ettiğiniz insanların az da olsa bir kısmının taciz moduna geçmesi kaza riskini çok daha gözle görülebilir şekilde arttırabilir.

Doğrudur ben zaten susturucusunu çıkarmam hafif sesinin artması benim için yeterli insanları rahatsız etmek istemem.

okaplan
15 Aralık 2018, 09:55
Sen gel vazgec bu sevdadan, egzoz a verecegin parayla guvenli surus egitimleri al defansif surusu ogren ve uygula, sana egzozdan cok daha fazla sey kazandiracagini garanti edebilirim

..YaNKee..
15 Aralık 2018, 10:15
çin'den full sistem getirtmiştim.. montajı biraz zor olmuştu ama genel anlamda memnun kalmıştım.. aradaki farkları göz önünde bulundurursan bence değer.. 3 te biri fiyatına mal alacaksın vay efendim alt devirde güç kaybı falan filan.. sanki yarışlara katılıyoruz, 10 beygirin hesabınımı yapalım.. 1500tl full sistem almıştım takması hatta kaplama ücreti dahil.. gümrükte 250tl gibi bir ücret ödemek zorunda kalmıştım takıldığı için.. eğer yarışmıyorsan mantıklı.. bakma sen kiminin tuzu kuru, kiminin cesareti yok, kiminin parası yok, herkesten bir ses çıkıyor.. şurada yazanlardan kaçı deneyipte ağzı yanmış desen 1-2 kişi, gerisi burada yazılanları okuyup duyumlarla yorum yapanlar... ben aldım taktım memnun kaldım kısaca..

işin tek kötü yanı ben bu kadar kafa ağrıtacağını tahmin etmediğimden dolayı susturucusuz çok kullanmadım.. gerçekten kafa beyin bırakmıyor onu yazmalıyım.. avantajı istediğin zaman açıp istediğin zaman sesini kısabildiğin bir egzoz sahibi oluyorsun bana göre :D

Cyan
15 Aralık 2018, 10:41
Full sistemlere yakıt kontrol ünitesi de gerekir genelde, yoksa çok fakir karışım yakarsınız motoru boşu boşuna aşırı ısıtmış olursunuz; uzun vadede hep sorun hep sorun...
Hava filtresi de değiştirip yakıt kontrol ünitesi de eklerseniz anlamlı bir performans farkı olabilir, ama ona göre de içer motor.
Ben süper manasız buluyorum bu modifikasyonları. (Fabrikadan - ruhsat şartları gereği - hadım çıkan supermoto vs tarzı araçlar hariç...)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------

Slip-on'lar daha güzel (bas ve tok, s.ktir-i b.ktan zurna sesi değil!) ve biraz daha yüksek ses için tercih edilebilir, hem de katalizörü iptal etmeyip milleti zehirleyip kul hakkına girmezsiniz...

Metehan07-70
15 Aralık 2018, 11:11
Ben de nasıl daha sessiz yaparım egsozu onu düşünüyorum. Çünkü uzun yolda 30-40 km den sonra rahatsız etmeye başlıyor.
Bir de şöyle bir gerçek var; minimun 3 silindir ve daha fazlası olacak ki, aldığın egsoz güzel bir ses versin, özellikle tek silindirde kafa s.kmekten başka bir işe yaramıyor.

Angrypower
15 Aralık 2018, 11:24
Walla bende çift silindir var. Motor soğukken güzel patırdıyor, ısınınca birşey kalmıyor. Bende patırdasınki trafikte elinde telefon ile oynayan bebeler farketsin istiyorum.

izmir3535
15 Aralık 2018, 11:55
Bende Yoshimura E47 eksoz var cift. orjinal Amerikan. kelepceleri dahil orjinal.
Suan motor ustunde.
ciftini 1500tl ye verebilirim.

toreador
15 Aralık 2018, 12:03
İlkel bir güdü olan yüksek ses ile dikkat çekmeyi, gürültü çıkarmayı çok seviyor ülke insanımız. "Trafikte görülmeme" adı altında farkındalık yaratma endişesiyle de bu mesele oldukça meşrulaştırılıyor. Haklılar; otomobil sahipleri de kör noktasının fazla olduklarını bildikleri TIR sürücülerinin kendilerini fark etmesi için olsa gerek abartılı düzeyde ses çıkaran egsozlar taktırıyorlar araçlarına. E tabii Honda mühendisinin cahil olması sebebiyle ihmal ettiği aracı yere yakınlaştırma metoduyla aerodinamizmi de artırmayı ihmal etmiyorlar çoğu zaman.

Büyük aracın, küçük aracı fark etmemesi durumu ülke trafik kültürü ile alakalıdır; yaklaşık 10 yıl süresince yurt dışı seyahatlerim dahil takriben 40.000 km'lik motosiklet sürüş tecrübem var ve evet en sorunlu sürüşlerim ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleşti. Ancak bu zaman dilimi içerisinde hiçbir trafikteki hamlelerimi karşımdakinin beni fark etmesi kriterine bağlı olarak gerçekleştirmedim. Türkiye'de motosiklet sürüyor olduğumuzu bizlerin "farkında" olması gerekiyor. Motosiklet, transit geçiş aracı değildir. Transit geçişe destek verdiğini düşündüğünüz yüksek sesli egsozlar, yeryüzüne iniş yapan UFO tadında yüksek güçlü lambalar, çakarlar yalnızca trafikteki insanların zaten pamuk ipliğine bağlı konsantrasyonlarını bozmaya, sinirlerini titretmeye, zararlı ön yargıların ortaya çıkmasına vesile oluyor.

Motosiklet seven biri olarak elde olmadan hareket ya da park halinde olan motosikletlere göz ucuyla bakıyorum; ancak silindir hacmi önem arz etmiyor olsa da bilhassa 125-250cc motoskiletlere bindiğinde çıkarttığı gürültü ile 1500cc motosiklete biniyormuş plasebosu yaşayan arkadaşlara elimde olmadan hoş olmayan sözler sarf ediyorum içimden. Dünya üzerinde herkesin "benim özellikle fark edilmem lazım, ben çok önemli bir şahsım" demesi sonucunda ortaya çıkacak gürültü kaosunu tahayyül edebiliyor musunuz?

Kimse kimseyi fark etmiyor, kimseye de yol vermiyor. Bu gerçek ile aracınızı çevrenize saygı çerçevesinde kullanmanızı öneriyorum. Yurt dışında yollarda karşılaştığım fazileti ülkemizde bekliyor değilim elbette, o eğitim düzeyine erişmemiz imkansız; ancak trafiği paylaşıyor olduğumuz hakikati ile biraz daha itinalı olmakta fayda var. Kimse gece yarısı sizin çirkin egsoz sesinizin farkındalığı ile yatağından fırlamak zorunda değil.

Kendinizi muhtelif gerekçeler ile telkin etmiş olabilirsiniz, ancak kırıcı olsa da primatların yumruklarını göğsüne vurarak ve bağırarak icra ettikleri gövde gösterisi ile aynı egoyu paylaşmaktasınız farkında olmadan. Üst insan, dikkatlidir ve zekidir.

Herkese iyi sürüşler dilerim.

wetehan
15 Aralık 2018, 12:33
İlkel bir güdü olan yüksek ses ile dikkat çekmeyi, gürültü çıkarmayı çok seviyor ülke insanımız. "Trafikte görülmeme" adı altında farkındalık yaratma endişesiyle de bu mesele oldukça meşrulaştırılıyor.
Bu metinin açılan her egzoz başlığı altına otomatik olarak eklenmesi gerekiyor.

Trafik için onay veren onca kurumun aklına gelmez iken bizim insanımız egzoz sesini güvenlik donanımı olarak ekleyebiliyor.

Sakin sakin aracınızda ilerlerken kulak dibinizde çılgınlar gibi ara gazı veren bir motorcu farkediyorsunuz ve her ara gazı ile size mesaj iletiyor; "ben geldim hey, sağdan veya soldan geçecem sakın kıpraşma" gizli mesaji ile yanınızdan uzaklaşıyor.

Egzoz konusuna gelir isek, katalitik söküp afr ayarı yapılmadan eski stabil sürüşünüze ulaşmanız imkansızdır. Ayar için yarışlara katılma şartı yoktur, kısaca motor ömrü, cebinizden çıkacak yakıt masrafı vs sağlıklı olmayacaktır.

Katalitik sökmeden takılacak marka uyumlu veya replica slip-on (tüp) size desibel olarak değil tını/ton olarak ses farkı verecektir. Orijinal egzozunuzun görselliği çok olumsuz değil ise binlerce lira verip tüp almanız size sadece görsellik katacaktır.
Sitelerde verilen sadece tüp ile +4ps+2nm değerler yazılımsız sadece hayal ürünüdür. 1-1.5kg için yine binlerce lirayı gözden çıkaracaksanız bir şey diyemem.

BatuhanK
15 Aralık 2018, 12:41
Yazılanlara katılmakla birlikte egzozla trafkte görünür olmak düşüncesi aslında motosiklet sürüş mantığına bi noktada ters.
Eğer “ben de aracım, beni görecekler , duyacaklar, yol verecekler!” inadıyla sürerseniz patlamanız kaçınılmaz. Görünmez olduğunuzu düşünüp sürün

ufoz
15 Aralık 2018, 15:32
Motosikletimle kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelip 10 bin devir ara gaz verip gürültü batırtı yapan, en önde ben olacağım edasındaki, hayatta birbaltaya sap olamamış, okumayı bırakın konuşmaktan aciz, hiçbir konuda "yani, abi yaaa" dan başka fikri olmayan, altındaki motosikletle bir b.k olduğunu sanan o...u çocuğu apaçilerden nefret ediyorum.

Yukarda güzel yazılmış.

PRİMAT bunlar...

hasmet
15 Aralık 2018, 18:59
Bende Yoshimura E47 eksoz var cift. orjinal Amerikan.

Japon olmasin? :)

Angrypower
15 Aralık 2018, 19:27
Yazılanlara katılmakla birlikte egzozla trafkte görünür olmak düşüncesi aslında motosiklet sürüş mantığına bi noktada ters.
Eğer “ben de aracım, beni görecekler , duyacaklar, yol verecekler!” inadıyla sürerseniz patlamanız kaçınılmaz. Görünmez olduğunuzu düşünüp sürün

Haklı olmanla birlikte arada trafik içinde patırdadığında dur burada bir motosiklet var galiba die bakanı çok gördüm. Benim hiç orjinal egzoz dışında egzozum olmadı ama yanımdaki adamın bana yol vermeyip, arkadan barbar ara gazı verene gitsin de rahatlayayım die yol verdiğine çok şahit oldum.

hasmet
15 Aralık 2018, 21:54
Benim hiç orjinal egzoz dışında egzozum olmadı ama yanımdaki adamın bana yol vermeyip, arkadan barbar ara gazı verene gitsin de rahatlayayım die yol verdiğine çok şahit oldum.

Yanlış anladıysam lütfen düzeltin: "Öküzün biri bana yol vermediğinde, öküzlükte onu geçerek zorla yolu almak" mı gürültülü egsoz edinmekteki amaç?

Angrypower
15 Aralık 2018, 22:19
Yanlış anladıysam lütfen düzeltin: "Öküzün biri bana yol vermediğinde, öküzlükte onu geçerek zorla yolu almak" mı gürültülü egsoz edinmekteki amaç?

Hayır öküzün teki trafikte telefonla uğraşırken sadece arabalara dikkat ediyor çünkü tam şerit kaplıyor ve aracı hasar alacak die dikkatinin bir bölümünü ayırıyor fakat motosiklet olunca (hacimde küçük olduğundan)görmüyor ve dikkat etmiyor. Yanında birşeyler patırdayınca kaza riski var ve ben dikkat edeyim moduna giriyor.

Veyahut trafikte sinyal vermeden bir yere atlayacağı zaman bir ara gaz duyunca hemen eyleminden vazgeçiyor, korna çaldığında ise dikkat etmiyor. Bunlar gözlemlerle söylenmiş sözler.

Ayrıca egzoza 4000tl ceza yazmak yerine telefonla konuşmaya 4000tl ceza yazsalar, ne egzoz gazı olur milletin ne de egzoza alsak mı acaba die ekstradan eğilim olur.

hasmet
15 Aralık 2018, 23:42
Hayır öküzün teki trafikte telefonla uğraşırken sadece arabalara dikkat ediyor çünkü tam şerit kaplıyor ve aracı hasar alacak die dikkatinin bir bölümünü ayırıyor fakat motosiklet olunca (hacimde küçük olduğundan)görmüyor ve dikkat etmiyor. Yanında birşeyler patırdayınca kaza riski var ve ben dikkat edeyim moduna giriyor.

Veyahut trafikte sinyal vermeden bir yere atlayacağı zaman bir ara gaz duyunca hemen eyleminden vazgeçiyor, korna çaldığında ise dikkat etmiyor. Bunlar gözlemlerle söylenmiş sözler.

Ayrıca egzoza 4000tl ceza yazmak yerine telefonla konuşmaya 4000tl ceza yazsalar, ne egzoz gazı olur milletin ne de egzoza alsak mı acaba die ekstradan eğilim olur.


Soru retorikti ama olsun.

Ulkemizde etrafina sorun olusturan insanlar var.

Siz de baskalarinin olusturdugu sorunu yasayan insanlar grubundan, sorun olusturan insanlar grubuna gecmeyi planliyorsunuz.

Acikcasi sorun olusturan insan yuzdesi belli bir siniri gectiginde bu tercih kacinilmaz.

Bu noktada soru: Gercekten o siniri gectik mi? Eger oyleyse alin egsozu gitsin.

Cok mu uzayli bir yaklasim oldu? :)

Angrypower
16 Aralık 2018, 00:21
%50 %50 ise bu insanlar %50+1'e ben yürürüm ::159::

Walla senede kaç gün Türkiye'de özellikle İstanbul trafiğinde kalıyorsun? Kaç kez motosiklet ile sürüş yapıyorsun bilmiyorum ama bizim buralarda hayat biraz çetrefilleşti. Saygı yerine kimin arabası büyük mantığına döndü.

Araba ile bile sinyal verip beklediğimde yol benim hakkım iken bile herkes önüme kırıyor ve yol vermiyor. Arabanın farlarını ve sis farlarını açıp, tam gaz yolu kesince yada agresifliği hissettirince yol veriyorlar.

Yaya yolunda yaya'ya yol verdim die küfür yiyorum ben bu memlekette. Sen, senin yaşadığın ülkede yaya'ya yol verince küfür yiyor musun?

yaşlıveacemi
16 Aralık 2018, 01:54
%50 %50 ise bu insanlar %50+1'e ben yürürüm ::159::

Walla senede kaç gün Türkiye'de özellikle İstanbul trafiğinde kalıyorsun? Kaç kez motosiklet ile sürüş yapıyorsun bilmiyorum ama bizim buralarda hayat biraz çetrefilleşti. Saygı yerine kimin arabası büyük mantığına döndü.

Araba ile bile sinyal verip beklediğimde yol benim hakkım iken bile herkes önüme kırıyor ve yol vermiyor. Arabanın farlarını ve sis farlarını açıp, tam gaz yolu kesince yada agresifliği hissettirince yol veriyorlar.

Yaya yolunda yaya'ya yol verdim die küfür yiyorum ben bu memlekette. Sen, senin yaşadığın ülkede yaya'ya yol verince küfür yiyor musun?

Kısacası ülke vahşi batı oldu. Saygı, sevgi sizlere ömür. Kimin gücü, kime yeterse egzozlu veya egzozsuz diyorsun.

frankestayn1
16 Aralık 2018, 10:31
Hayır öküzün teki trafikte telefonla uğraşırken sadece arabalara dikkat ediyor çünkü tam şerit kaplıyor ve aracı hasar alacak die dikkatinin bir bölümünü ayırıyor fakat motosiklet olunca (hacimde küçük olduğundan)görmüyor ve dikkat etmiyor. Yanında birşeyler patırdayınca kaza riski var ve ben dikkat edeyim moduna giriyor.

Veyahut trafikte sinyal vermeden bir yere atlayacağı zaman bir ara gaz duyunca hemen eyleminden vazgeçiyor, korna çaldığında ise dikkat etmiyor. Bunlar gözlemlerle söylenmiş sözler.

Ayrıca egzoza 4000tl ceza yazmak yerine telefonla konuşmaya 4000tl ceza yazsalar, ne egzoz gazı olur milletin ne de egzoza alsak mı acaba die ekstradan eğilim olur.

Böyle bi ülke de böyle kendini duyuracaksın başka çaren yok. Egzoz o yüzden bütün motosikletlere gereklidir diye düşünüyorum.

Angrypower
16 Aralık 2018, 11:16
Kısacası ülke vahşi batı oldu. Saygı, sevgi sizlere ömür. Kimin gücü, kime yeterse egzozlu veya egzozsuz diyorsun.

Yurtdışına çıkan biri olarak sen söyle abi. Bir kıyas yapabilecek donanıma sahipsin. Belki ben dar görüşlüyümdür ve yanlış baktığım bir açı vardır. Sence?