PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : insanin hevesini kursaginda bieakiyorlar.



Umutksk
09 Haziran 2018, 05:20
ortam icinde motosikletin m sinden bahsettigimde herkes motosikleti bir olum makinasiymis gibi terslemeye basliyor.ekipmanlarimi aldim henuz.Agustos 1 de motorumu alicam kismet olursa.Insanin icindeki hevesi kursaginda birakiyorlar ,ben mi dogruuyum onlar mi anlamiyorum bazen.Her gun 100lerce genc goruyorum motosiklet ustunde. ve yuzlerce araba.iki tasittada hergun kaza gecirenler oluyor. ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi acaba

hasmet
09 Haziran 2018, 05:52
Siz. Katedilen km başına motosiklet üzerinde ölümlü kaza riski arabalara göre 25 ila 35 kat arası daha yüksek. Motosiklet kullanmakla riskli bir tercih yapmış oluyorsunuz. Bunun farkında olmak önemli.

egzantirix
09 Haziran 2018, 11:00
kaybedecek bir şeyi olmayanların aracıdır motosiklet. anan baban sağ ise,karın çocuğun var ise ne kendini ne onları üz.

erolkan
09 Haziran 2018, 11:14
Bende daha önceleri 5-6 sene scooter kullanmıştım.Daha sonra butçem elverdı ve araç alıp ona bındım.Şimdi ise zevk almak ıçın tekrar motora dönuş yaptım.Tabıkı yaşım 40 olmasına rağmen başta annem endışelendi..Motora bınmek rısklı tabıkı ama bu rıskı en aza ındırmek için önce bılınçlı kullanımın yaygınlaşması lazım.Haaa sadece motor kullananların değil araba,kamyon.mınıbus benzerı araç kullananlarında bılınçlendırılmesı lazım..
Motordakı en buyuk korumanız uzerınıze almış oldugunuz ekıpmanların kalıtesıyle doğru orantılıdır bence.
Kask,mont,dızlık korumalar,eldıven ve botları kalıtelı almanızdır önerım.Ve bılınçlı bınmenızdır..
Şİmdi ben çok mu kalıtelı aldım dersenız tabıkı değil..
kaskı sharptan 5 yıldız alan ls2 den aldım
mont yıne orta duzeyde...
Alacak oldugum sırada bot var.

ozan1991
09 Haziran 2018, 11:21
motor konusu açmayın bence motorcu olmayan birinin yanında en mantıklısı bu

arndiol
09 Haziran 2018, 11:40
ortam icinde motosikletin m sinden bahsettigimde herkes motosikleti bir olum makinasiymis gibi terslemeye basliyor.ekipmanlarimi aldim henuz.Agustos 1 de motorumu alicam kismet olursa.Insanin icindeki hevesi kursaginda birakiyorlar ,ben mi dogruuyum onlar mi anlamiyorum bazen.Her gun 100lerce genc goruyorum motosiklet ustunde. ve yuzlerce araba.iki tasittada hergun kaza gecirenler oluyor. ben mi yanlis dusunuyorum onlar mi acaba

Başkan seninle aynı durumdayım, henüz bir motora sahip değilim ve bahsettiğim herkes aynı şekilde davranıyor.
Doğruya doğru araba gibi değil, çok daha riskli. Ama sağlam ekipman ve apaçilik yapmazsan da bir ölüm makinası diyemeyiz şahsen.

Bu arada o motosiklete ölüm makinası diyenlerin de %70'i yeterli cesaret ve gaza sahip olamadığı için eleştirmeyi seçiyor.

Ekrem_06
09 Haziran 2018, 11:58
Güzel bir yoldasın, evet tehlikeli bir makine ancak tehlikesiz olanı yok. Ha dedikleri gibi bu alette kaporta sensin. Yemene içmene iyi bakacaksın. Yorgun, dalgın, sinirli, stressli kullanmayacaksın. Sürekli radarın açık olacak uf şuna bak dediğin anda önünde bi araç frene basmış olabilir. Eğitim al, ekipman al demeyeceğim alırsan iyi olur tabii ama şunu unutma ülkemizde araba kullanan ve arabanın daha ne işe yaradığını anlayamayan sürücüler var. Daha dün ailemle konuştuğumda motoru değiştiricem dedim bizimkiler ayılıp bayıldı. :D Evet riskli, evet sakat kalabilir ve ölebilirsin. Ama buna rağmen dandik bir motorla bile gaz açma keyfi bambaşka bu bir tutkudur. Ben çocukluğumdan beri hayranımdır, evlendikten sonra kendi imkanlarım el verince başlayabildim. Sana tavsiyem araştırmaya devam et. İnsanlarla görüş, kitaplar oku. Bak bu sitenin çok güzel yazarları var. Onların baya kitapları var. Ben aldım okudum. Sende oku. Güzel günler geçirmen temenni ederim..

uzay gemisi
09 Haziran 2018, 12:05
Motosikletin ölüm aracı olduğu doğrudur. Denilen şeylere kulak asmayacaksin. Zaten olası bir kazanın ölümcül sonuclanmasini göze olarak biniyorsun. Kimsenin sana motosiklet ölümcüldür demeye hakkı yok. Ölümcül olduğunu bilerek biniyorsun. Façası yiyen biner yemeyen binmez

gogozh
09 Haziran 2018, 12:19
Motor değil de diğer sürücüler , trafiğe çıkınca bütün yollar kendilerine ait sanan insanlar tehlikeli. Ben de 2005 - 2014 arası bolca kullandım motosiklet .
Hatta ilk evlendigim sene de vardı , sonra ufak bı kaza geçirdim haliyle hanım korkmaya başladı . Çevreden de görmüş motor kazalarını iyice korktu . Korkusunu yensin diye arkadaşın motoru alıp ekipmanlari giydirip dolaştık iyice korktu :)

Sonra ne oldu bıraktım . Kendi kendime dedim ' lan zevkine biniyorsun olmazsa yapamaz misin yaparsın , ne diye sana değer veren kadını huzursuz ediyorsun ' dedim bıraktım .

Zaten belimde disk kaymasimi ne birde o çıktı bıraktım gitti . Hee bir daha başlar miyim başlarım belki. Şimdilik iyiyim böyle .

Motosiklet kullanmak tehlikeli mi evet ama bu kullanılmaz seni öldürür atar kuyuya demek mi hayır .

hokahey
09 Haziran 2018, 12:37
insanlar motor görünce korkuyor.

fakat motor değil, dikkatsizlik ve hız öldürür unutma.

Gürkan05
09 Haziran 2018, 12:54
Motosikletin tehlike bir araç olduğu konusunda mevzu bahis yok zaten.
Çevrendeki yorum yapan insanların ise bilgisizliklerinden böyle bir yorum yaptığını düşünüyorum. "İnsan bilmediği şeyden korkar."
Arabasının içinde güvende olduğunu zanneden , emniyet kemeri bağlamak nedir bilmeyen kişilere çarpışma testlerinin kaç km hızlarda yapıldığını göstermek lazım.
Tüm bu yazdıklarıma rağmen motosiklet tehlikeli değil riskli bir araçtır. O riski minimuma indirecek veyahut maksimuma çıkaracak etken de sensin.

Fr.Sante
09 Haziran 2018, 13:02
https://www.youtube.com/watch?v=d05Dzaot90Q

Düzgün kullanırsan tehlikeli bir alet değil. Ama medeniyet seviyesinin yüksek olduğu ülkeler için geçerli tabii bu. Bizim gibi öküzlerin bol olduğu , trafik kurallarının değil orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülkede sen olduğun yerde dursan bu sefer gelir sana çarparlar. Bu yüzden çok risk var.

Ekipmanını giy ve sakin kullan. İnsanların bakış açısını değiştirmeye çalış. Güle güle kullan motosikletini.

Umutksk
09 Haziran 2018, 15:26
Cok sagolun yorumlariniz icin. Zaten motosiklete ilk adimimi soyle atiyorum,ekipman kalitesine onem vererek başladım.Kardeşim engelli benim,bu konuda hassasim.Kask shoei ceket revit aldim , diger butun ekipmanlarida bu ay sonu alicam (dainese vb) full ekipman dizicem ve absli olan Rs200 ile baslayacagim.Ama cidden insani sogutuyorlar,Cevremde gordugum insanlar ne oyleyse diyorum. 10motordan 7si belki kask takmiyorken goruyorum ve bu adamlari yillardir goruyorum ben oturdugum yerde.150 ile Renoylada bariyere girsek sonumuz ölüm motorlada bence.Yuksek hizlar herkesin canini alir arabaninda motorunda fakat haklisiniz cok haklisiniz,risk konusunda.Ben en aza indirmek icin motor fiyatina ekipman almaya karar verdim vede Honda Gs1 almaya

(ツ)
09 Haziran 2018, 17:07
"Yaşamın amacı ölümdür. Bunun farkında olan insan, hiçbir cesaret gösterisinden kaçınmaz"

burak burk
09 Haziran 2018, 18:48
türkiyede motor,bisiklet kullanmak zaten ölüme davetiye.3.dünya ülkesiyiz trafik kültürü ve saygısı ortada hepsi olsa bile rögar kapakları açık yollar disko pisti mazot vs yol güvenliği zaten yok.babanda haklı annende haklı çevrendekilerde haklı.4 sene olcak motora bineli hala söylüyorlar bana çok dikkat et,sat araban var onla git gel,doymuşsundur artık motora yeter gibi gibi.ben hepsini göze aldım ve alıyorumda motor sürerken başıma gelen iş sayısı neredeyse 0.araba sürdüğümde çok fena şeyler geliyor başıma.ya motorda kazada ölücem yada araba trafik kavgasında.araba sürerken 2 motor sürerken 3 kere düşünüceksin ölçüp biçiceksin.trafiği ve içindekilerinin hareketlerini oku dalgın kafayla sürme dikkat et.

YAHYaONUR
09 Haziran 2018, 20:14
Motorsikleti tehlikeli yapan en büyük unsur trafikte arkandan gelen sürücüdür bence. O yüzden ışıklarda duracağım zaman daima araçlar açısından ölü bir nokta seçer orada beklerim. Ha orayada gelmezlermi gelirler abicim, gözü telefonda kulağı radyoda olan birtane hırt gelir tepene biner üstelik frene basmaz bile o hızıyla gelir üstüne çıkar, çok korkarsın belki sakat kalırsın ama vazgeçer misin? Hayır...

K121L
09 Haziran 2018, 23:10
6-7 seneden beri kullanan biri olarak , evet çok tehlikeli bişey motosiklet.
Bir ay önce kaza yapıp sol ayağımdaki ağrı ile yazıyorum suan ama kazadan sadece 6-7 gün sonra motor ustundeydim.
Seviyorum keratayı