PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadıköy’de motosikletli çifti feci şekilde dövdükleri iddia edilen minibüsçü davası



viper08
07 Haziran 2018, 12:42
Hachiko dan önce bir haber de ben paylaşayım .

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/kadikoydeki-minibuscu-dehsetine-6-yil-hapis-talebi-40860393

Umarım bu cezalar iyi hâl, ilk suç vb. saçmalıklarla indirilip para cezasına çevrilmez de emsal teşkil eder nitelikte sonuçlanır.

KADIKÖY’de, 22 Şubat’ta yolcu almak için aniden duran minibüse çarpmamak için ani fren yapan motosikletli çift Seren Okur ve Samet Yüksel’i feci şekilde dövdükleri iddia edilen minibüs şoförleri Şeyhmus Kuş, Sinan Kuş, Yılmaz Kuş hakkında 6 yılla 1 yıl arasında değişen hapis istemleriyle dava açıldı. Savcılık, dövüldüğü iddia edilen Seren Okur ve Samet Yüksel hakkında da, ‘Kasten yaralama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki şüpheli Samet Yüksel’in, olay günü kendi kullandığı motosiklet ile arkasında Seren Okur olduğu halde seyir halindeyken, diğer müşteki şüpheli Sinan Kuş idaresindeki minibüsün yol kenarında yolcu almak için durunca Samet Yüksel’in de ani fren yaptığı, ‘Buradan bu şekilde yolcu alınır mı?’ dediği anlatıldı. İddiaya göre Sinan Kuş, motosikletin arkasında bulunan Seren Okur’a küfredince kavga çıktı. Samet Yüksel ve Seren Okur, Şeyhmus Kuş’u yaraladılar. Kavgaya karışan Sinan Kuş, Şeyhmus Kuş ve Yılmaz Kuş da, Samet Yüksel ve Seren Okur’u ‘basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek’ şekilde yaraladılar. Sinan Kuş, ayrıca Seren Okur’ a ait motosikleti tekmeleyerek zarar verdi.

Savcılık, müşteki şüphelilerden minibüs şoförleri Şeyhmus Kuş (25) hakkında ‘mala zarar verme’ , ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından 11 aydan 6 yıla kadar, Sinan Kuş (22) hakkında ‘mala zarar verme’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından 8 aydan 4 yıla kadar ve Yılmaz Kuş (24) hakkında da, ‘kasten yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Savcılık ayrıca, dövüldüğü iddia edilen Seren Okur ve Samet Yüksel hakkında da, Şeyhmus Yüksel’i yaraladıkları gerekçesiyle, ‘Kasten yaralama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Thracian
07 Haziran 2018, 13:12
Motosikletli arkadaş için neden kasten adam yaralamadan dava açılmış anlamadım.3 tane vahşi üstüne saldırmış o da kendini korumuş.Nefsi müdafaaya girmesi lazım.

Bu arada sürekli asarım keserim,döverim diye söylenen arkadaşlar ; buyurun kendinizi savunup adamı dövseniz bile hakkınızda dava açılıyor.Mümkün olduğunca trafikte kavgalardan uzak durun.Hiç tartışmaya girmeden basın gidin.Bu değişik ülkede kavgaya karışıp dayak yeseniz bir türlü dayak atsanız diğer türlü.

viper08
07 Haziran 2018, 13:16
Motosiklet ile kavgaya karışmak araba ile karışmaktan çok daha riskli. Adam kasten üzerine sürüp bi dokunsa gitti. Thracian çok haklı basıp gitmek en iyisi. Kimseyi düzeltmek zorunda değiliz. Zaten riskli olan bir hobimiz/takıntımız/tutkumuz var , daha da riskli hale getirmeden keyfini çıkarmak lazım. Tekerinize taş gelmesin. Hayatta kalın ve motosiklet kullanın

drtayfun
07 Haziran 2018, 14:41
Motosikletli arkadaş için neden kasten adam yaralamadan dava açılmış anlamadım.3 tane vahşi üstüne saldırmış o da kendini korumuş.Nefsi müdafaaya girmesi lazım.

Bu arada sürekli asarım keserim,döverim diye söylenen arkadaşlar ; buyurun kendinizi savunup adamı dövseniz bile hakkınızda dava açılıyor.Mümkün olduğunca trafikte kavgalardan uzak durun.Hiç tartışmaya girmeden basın gidin.Bu değişik ülkede kavgaya karışıp dayak yeseniz bir türlü dayak atsanız diğer türlü.İlk vuran ceza alır, sonradan kendini korumak serbest, ceza almaz.Tabii abartmamak lazım.:mrgreen:

maktama
07 Haziran 2018, 15:07
iyi hal, daha önce cezalarının olmaması , hafif yaralama vs vs. bilmem kaç ay ceza alırlar, o paraya çevrilir, o da 5 yıl tekrar ceza işlememe şartıyla ertelenir.
Olan dayak yiyenlere olmuşolur. Örneklerini çok gördük.

Thracian
07 Haziran 2018, 15:16
İlk vuran ceza alır, sonradan kendini korumak serbest, ceza almaz.Tabii abartmamak lazım.:mrgreen:

İlk vuran o ise işler değişir tabii.

Öz_Musti
07 Haziran 2018, 15:49
Bu cezalar "talep". Fiili olarak verilecek cezalar farklı ve muhtemelen daha az.

Ben kendi adıma işe gidip gelsemde motor sürmek benim için bir hobi diye düşünüyorum. Hobimi icra ederken neden sinir olayım ki? Tabi artçıma küfür etme, kasten beni sıkıştırma gibi durumlarda ben de pisleşebilirim.

Yollarda gördüğüm diğer motorcu arkadaşlar da genelde çok agresif, her an kavgaya hazırlar. Olm kavga edeceksen bin arabaya orada et. Kavga edecek kadar motorda sinirleniyorsan bir sıkıntın var demektir.

Bazı motorcu dostlarım da hatalı konumlanma, fazla sürat, yolu okumama gibi durumdan kenilerini tehlikeye atıyor. Sapaktan önce sağ şeritte giden motorcuya doğru giden araba görünce "bak bak birazdan sıkışacak orada" diyorum. Az sonra tehlikeye düşen motorcu, arabaya karşı el-kol yapıyor. Olm baştan bunlara girmesene! Ne işin var orada? Yanından geçerkende "yanlış konumlanma hocam" diyorum o da bana" görmedin mi üstüme nasıl kırdı" diyor. Yahu ben zaten gördüm sen görmedin işte. Adam hiç o taraklarda değil.

Ve tabi ki imza;

Seko
07 Haziran 2018, 16:02
Çomar kardeşler ve amcaoğulları...

tommygun
07 Haziran 2018, 16:30
Benim soyad da sıkıntılı ama Soyadı Kanunu çıktığında güzel dilimizde birçok soyadı alternatifi varken neden bir insan "kuş" gibi gubidik bir kelimeyi kendine ve ailesine soyadı olarak seçer ki? Bence Sinan, Şeyhmus ve de Yılmaz atalarına, dedelerine dava açmalı..