PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet kullanirken muzik dinliyor musunuz?



sabac
30 Mart 2018, 17:42
Sehirici kullanimda dikkat daginikligina sebep oluyor mu? Bisiklet ve kaykay surerken muzik dinledim hep, problem yasamadim ancak motosiklette muzik dinlemeye cekiniyorum, hem dikkatim dagilir hem de uyarilari duyamam diye.

Sizin bu husustaki yaklasiminiz nedir?

efemontana
30 Mart 2018, 18:07
İlk başladığımda dinlemiyordum, tehlikeli bulduğum için müzik dinleyenlere kızıyordum. İlk 1 senenin sonunda tek kulaklıkla kısık ses dinlemeye başladım. Baktım dikkatimi dağıtmıyor, git gide ses seviyesini arttırdım. İkinci senemde çift kulaklık kısık ses dinlemeye başladım, şimdi intercom kullanıyorum son ses yetmiyor. Dışarıdaki insanlar rahatlıkla müzik sesini duyabiliyor :D
Sıkışık trafikte kesinlikle ses seviyesini neredeyse en aza getiriyorum ama trafik hareket ettiği anda aynı oranda arttırıyorum.
Ufak ufak kendini deneyerek ne şekilde ve hangi seviyede dinlemenin güvenli olacağını bulmanı tavsiye ederim.


Ek olarak: ayna ve omuz kontrolün iyiyse araç seslerini duymaya ihtiyacın yok. Dibine giren öküzü rahatlıkla görebilirsin. Korna sesini duymamak zaten çok düşük bir ihtimal.

BatuhanK
30 Mart 2018, 18:10
Kornaları duymazsınız, kör noktadan yaklaşn bir aracın lastik veya motor sesini de duymazsınız. (Sık ayna kontrolü ile bunun önğne geçilebilse de hepimiz insanız, hata yaparız) o yüzden özellikle şehir içinde sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor. Şehir dışı bölünmüş yollarda yine bi nebze kabul edilebilir.

Ben başka bi konuya da dikkat çekmek istiyorum... Yolda giderken motosikletin gürültüsü, rüzgar sesi o bu derken müziğin sesini duyabilmek için sesi iyice açıyoruz. Belli bi süreden sonra bu kulakta kalıcı işitme kayıplarına neden olur. Aynı şekilde uzun süre rüzgar sesine maruz kaldığınızda kulaklarınızın çınladığını hissedebilirsiniz.
Bunların geri dönüşü yok, 2 liraya kulak tıkacı kullanın. Hem güvenli hem de sağlıklı sürün

ozan1991
30 Mart 2018, 19:16
Ben yolda yürürken bile dinlemem motor üstünde eksik kalsın

54RR
30 Mart 2018, 19:26
Yüksek ses dinlemek tehlikeli olabilir, ben düşük ses seviyesinde (etraftaki sesleri duyabilecek kadar) müzik dinleyerek kullanıyorum. Asıl amacım müzik dinlemek değil aslında, rüzgar sesini bastırmak :mrgreen:

EUOGLU
30 Mart 2018, 19:27
eğer amaç ortam gürültüsünü azaltmak ise kulak tıkacı öneririm uzunyol vs de müzik tamam ama şehir içi kulak tıkacı en iyisi hem ilerde tinitus olmanızı engeller hemde korna vs yi daha iyi duymanızı sağlar dikkat toplar.

Angrypower
30 Mart 2018, 19:42
Ben dinliyorum. Arabaların gereksiz hareketlerinin dşkkatimi dapıtmasını engelliyor. Konsantrasyonum artıyor. Benim için böyle, sana göre olmayabilir.

hasmet
30 Mart 2018, 19:54
Yolda yururken veya bisikletle bence tehlikeli, ancak motosiklet ile sorun yok. Hem kendi motorunuzun sesini, hem etraftaki araclarin sesini, hem de korna seslerini duymamaniz mumkun degil. Kulak sagligi acisindan motosikler kullaniyorken motosiklet tipaci zaten tavsiye ediliyor. Kulaklik bunun uzerine muzik ekliyor sadece. Sesini cok asiri acmamak sartiyla dinliyorum.

Asiri trafik varsa, veya cok yavas ilerleyen sehir ici ortaminda emin degilim ama.

Aydoxx
30 Mart 2018, 19:56
Evet şehir dışı yollarda dinliyorum genelde çok keyifli oluyor :) Şehir içi biraz riskli diye tek kulaklık öneriyorum.

Thracian
30 Mart 2018, 20:03
Şehirler arası yolculuklarda bazen dinliyorum.Şehirler arası 90 ve üstü hızlarda zaten rüzgar ve motor sesinden başka ses duyulmuyor.Ama şehir-içi trafikte kesinlikle dinlemiyorum.

KYorulmaz
30 Mart 2018, 20:16
Şehir dışı yollarda, tek kulaklık ile dinliyorum.

SuleymanE
30 Mart 2018, 21:14
Ben farklı bir açıdan yaklaşayım olaya, dinlediğin müzik tarzına göre faydası yada zararı da değişir.

Mesela gaza getirici müzikler sürüş temposunu büyük oranda artırır. Her ne kadar "bende olmaz" desem de bizzat kendimde ve arkadaş çevremde gözlemledim. Hem arabada hem de motosiklette sevdiğim hareketli parçaların sürüşümü hızlandırdığını fark ettim.

Kimisi arabesk dinler gaza gelir kimisi heavy metal ile kimisi pop müzik ile. Sizi gaza getiriyorsa o müzikten uzak durun, evde dinleyin.

Dinleyeceğiniz müzik listenizi iyi seçin. Gereksiz öz güven patlaması yaşatıp size kaza yaptırabilir, aman dikkat!

jimi_hendrix
30 Mart 2018, 22:39
Uzun yolda ve sakin yolda iyi oluyor. Göksel Baktagir ve Ömer Faruk Tekbilek vazgeçilmezimdir.

RoofRoof
30 Mart 2018, 22:53
Intercom kullanıyorum üstüne de bir kulak tıkacı.Her şeyi açıkca duyuyorum.Sıfır da rüzgar sesi.

Post-rock dinlemeden gittiğim yol bi sıkıcı oluyor.

kefkes
30 Mart 2018, 23:08
Sıkışık trafikte ve agresif kullanımda dinlemiyorum, çünkü müzik dinlerken bazen müziğe odaklanıyorum farketmeden bikaç saniyeligine ve herseyi duymak gormek zorunda hissediyorum.Bazen de müzik ruh halimi değiştiriyor.
Geze geze, ekstra takip mesafesi bırakıp genelde uzunca yola çıktığımda ise orta seste dinliyorum sağdan sağdan yolalip, molalarda kapatıyorum.

-Black-
03 Şubat 2021, 17:39
Şehir içinde dinlemiyorum, tavsiye de etmem. Uzun yolda dinliyorum. Çok dikkatli bir şekilde, uzun yolda deneyerek karar verebilirsiniz.

tommygun
03 Şubat 2021, 19:26
Gündelik hayatımda dinlediğim müzikler genelde tempolu ve gaza getirici oldukları için farkında olmadan almakta olduğum riski arttırmak istemedim, bu nedenle kaska müzik dinleyebileceğim bir sistem kurmadım.

oldcockroach
03 Şubat 2021, 20:39
Motor kullanırken çok dinledim bazen de en yüksek seste ama sonra bende baş ağrısı yaptığını fark ettim şimdi sokuyorum kulaklarıma tıkacı devam. Ayrıca kulaklık varken her türlü sesi inadına duyuyordum.

Nikkfurie
03 Şubat 2021, 22:07
Telefona cevap vermek için yeni nesil kablosuz kulaklıklardan aldım , tek kulağa takıyorum çevre yolunda hafiften müzik dinlemek keyifli oluyormuş ;) ama iki kulağıma taktığımda sesi çok az da açsam dış sesi aşırı izole ettiği için huzursuz etti beni.

Erenkc91
03 Şubat 2021, 22:37
Yolda yururken veya bisikletle bence tehlikeli, ancak motosiklet ile sorun yok. Hem kendi motorunuzun sesini, hem etraftaki araclarin sesini, hem de korna seslerini duymamaniz mumkun degil. Kulak sagligi acisindan motosikler kullaniyorken motosiklet tipaci zaten tavsiye ediliyor. Kulaklik bunun uzerine muzik ekliyor sadece. Sesini cok asiri acmamak sartiyla dinliyorum.

Asiri trafik varsa, veya cok yavas ilerleyen sehir ici ortaminda emin degilim ama.
Aslında bisiklette iyi oluyor egzoz sesi olmayınca pedalın sesi sıkıcı geliyor uzun süre bisiklet kullandım ama bi sıkıntı görmedim bi arabaların olduğu hızlı ilerleyen yolda kulaklığı çıkarıyorum ondada mecburum bayır aşşağı hem şerit değiştiriyorum ve araba solluyorum mecbur çıkartmak zorundayım ama imkan varsa bisiklete bile ekipmanla binelim ekipmanları hafife almayalım bisiklet işide şaka değil düz yolda kendi eforum ile 50 ye çıkabiliyorum (gps üzerinden ölçüm yaptım) 15 ile biryere çarpmak kafa oluşan darbe sonucu hayatımızı kaybedebiliriz o yüzden ekipman şart

fatih.met
03 Şubat 2021, 23:32
ben çoğu zaman dinlerim ve yüksek sesle, korna falan duymuyorsunuz gerçekten.. genelde dikkatli sürerim ama geçenlerde yani aylar öncesi bir gün işe giderken sol şeride geçtim sollama amacıyla ve yaklaşık 500 metre falan sol şeritte seyir ettim ve arkama bakayım derken bir baktım beyaz bmw dibimde, hemen yol verdim ama kornaya bastı mı bilmiyorum, sellektör yapmadı ama ondan eminim.

EAK54
04 Şubat 2021, 04:35
Denedim , yapamıyorum . Aşırı keyif verici gaza getirici oluyor ama bütün algılarım kapanıyor. Motoru dinlemem etrafı gözlemem arkadan sağdan soldan gelen sesleri duymadan kör şekilde sürmeme hayatta kalma güdülerim izin vermiyor.

BloodyBaron
04 Şubat 2021, 11:38
İntercom kullanıyorum. Şehir içi de kullanıyorum şehir dışı da. Sesi az açıyorum o yüzden bütün sesleri duyabiliyorum. Gaza getirici şarkılar açmamaya özen gösteriyorum.

Yunus Özbek
04 Şubat 2021, 11:57
Dinlemem. Reflekslerimi zayıflatıp algılarımı kapatıyor. Yaya yürürken bile dinlemem. Birde ben ağır arabesk dinleyicisi olduğum için. Arabesk şarkıların sözleri ve müziği çok anlamlı ve vurucu olduğu için şarkının hikayesine kapılıp gidiyor dünyadan soyutlanıyorum. Çok tehlikeli.

https://youtu.be/NxKBj9mkef8

TanerErbay
04 Şubat 2021, 12:39
direkt kulak ici kullaklik kullanmamani tavsiye ederim, etraftaki sesi de birazcik olsun duyman icin (acil durum ( korna vs))

Intercom bu isin bence en mantiklisi (KULLANIYORUM)

hem müzigini dinliyorsun, hemde gelen telefonlara cevap verebiliyorsun

intercom da da cok asiri sesle müzik dinliyemiyorsun, ama yeterli oluyor

tavsiyem Intercom olur. ayrica taktin cikartin kaski kullaklikla ugrasmiyorsun

sharkspeedr2
04 Şubat 2021, 13:11
müziksiz dolasmiyorum diyebilirim
fakat interkom kullanıyorum
hem yolu hem müziği duyabiliyorum
trafikte bunalmaktan kurtarıyor
birde telefon çalınca açabiliyorum
navigasyon içinde güzel sağa dön sola dön :)

hokahey
04 Şubat 2021, 13:40
Sizde de olmuyor mu, belli bir hıza ulaşınca benim kafada yani beynimin içinde sevdiğim müzik kendi kendine çalmaya başlıyor.

Alman_
04 Şubat 2021, 18:22
schuberth interkom kullanıyorum yaptığın hıza göre sesi kendisi otomatik ayarlıyor. Kullanıyorum, memnunum trafiği tehlikeye atacak şekilde yüksek ses ile dinlemiyorum. Müzik ile yol daha keyifli geçiyor hele orman, yeşillik trafiğin olmadığı yollarda tadından yenmiyor.Arama geldiğinde duruyor müzik arama sonrasında el ile ayarlamak gerekiyor tek dezavantajı olarak bunu söyleyebilirim.