PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastiğe saplanan çivi



Metilen
09 Mart 2018, 16:10
Az önce zinciri temizlerken farkettim. Arka lastiğe yanlamasına girmiş. Şimdilik hava kaçırmıyor gibi görünüyor. Sorum şu. Lastik artık çöp mü yoksa tamir edilip kullanılabilir mi? Maddiyatdan çok güvenlik ön planda benim için. 2 gün sonra yolda sıkıntı yaşamak istemem.

NOT: lastikler Bridgestone battlax. Zaten değiştiresim vardı da kıyamamıştım.

Fikirlerinizi alayım :)

http://i.hizliresim.com/1JBGpB.jpg
http://i.hizliresim.com/dOD7E7.jpg

mehmetseza
09 Mart 2018, 16:20
götür bildiğin lastıkcıye.o onu cıkartıyor bır aletle genısletıp fıtııl atıyor.senın yapman gerene cok sıkıcca frene basılı turmak lastıkcı ıslem yaparken tekerın sabıt kalması lazım.o sekılde ıner o lastık.su tutu bak bakalım kacak var mı az da olsa

Riptalon
09 Mart 2018, 16:21
Aynı şekilde bir arkadaşımın lastiğine bir vida girdi. Lastiği henüz yeni. Cevapları merak ediyorum.

Metilen
09 Mart 2018, 16:26
götür bildiğin lastıkcıye.o onu cıkartıyor bır aletle genısletıp fıtııl atıyor.senın yapman gerene cok sıkıcca frene basılı turmak lastıkcı ıslem yaparken tekerın sabıt kalması lazım.o sekılde ıner o lastık.su tutu bak bakalım kacak var mı az da olsa


Çiviyi çıkartıp fitil attırmak ya da yeni lastik almak arasında karar vermeye çalışıyorum :) bu şekilde binilmez zaten. :)

Otomobilde benzer bir olay başıma geldi. Fitil + yama yaptırdım bir süre sonra lastik balon yaptı, mecburen değiştirmiştim.

sdemircan
09 Mart 2018, 16:42
Bunu gibi kalın çivi lastiğime girmişti. Fitil attık 1 seneden beri kullanıyorum lastik havasında inme ve balon yapma yaşamadım.

Lastik durumu iyi görünüyor. isterseniz yama yaptırın ekstra masrafa girmemiş olursunuz.

Lastiğime giren çivide bu;


https://i.hizliresim.com/RnNnL7.jpg (https://hizliresim.com/RnNnL7)

uzay gemisi
09 Mart 2018, 16:53
Fitil kötüdür demiyorum ama içeriden yapılan yama daha garantilidir. Motosiklet lastiği tamiri yapan biryere götürüp içten yama yaptırın. Motosiklet lastiği diye özellikle üzerine basıyorum çünkü bazı ustacıklar güzelim janta 2 tane demir ile girişip lastiği kanıttırarak çıkartıyor ve doğal olarak jantın anası ağlıyor kenarlarından boya dökülüyor, çizikler oluşuyor

artemis99
09 Mart 2018, 17:00
Lastiği söktürüp komple kontrol ettir. İçerden yanağı yemiş olabilir. Aynısı başıma geldi, inşaat çivisi ise uzun bir şeydir o, fitil atmak çözüm değil. İçerden hasar varsa komple yeni lastik değişimi gerekir.

Metilen
09 Mart 2018, 18:17
Çiviyi lastikçide dışarıdan çekip çıkarttık. Lastiği delememiş. Şanslı günümdeyim :) bir süre gözlemleyip gelişmelerden haberdar ederim

.::YaRGıÇ::.
10 Mart 2018, 11:42
elinizde fitil takımı bulundurun.yolda bi yerlerde başınıza geldiğinde en azından geçici çözüm olur.benim lastik patlamışdı.fitil attırdım oldu.
sonra lastik değişim zamanı geldi ve değiştirdim.fitil lastiğe bi zarar vermiyo.gayet kullanışlı

Metela
10 Mart 2018, 11:51
ola ki çiviyi çıkardınız ve normal büyüklükte bir delikle karşılaştınız,acil durum için köpük yoksa ve bir vidanın geçebileceği büyüklükte ise cebinizde mutlaka piyasada bulunan 3lük ya da 4 lük vidalardan olsun, hemen vida atın bu şekilde tamirciye kadar idare eder, fitil de bir çözüm ki ben 1 sene 3 tane fitil ile gezdim, riskliydi ancak motorum da 200 lük bir scooter dı, daha büyük cc lerde bu riski almam iç yama yaptırırım ya da değişim.