PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MotoGP, FIM MotoE serisini açıkladı..



hachiko
07 Şubat 2018, 00:14
https://cdn-2.motorsport.com/images/amp/6bplkyn2/s6/bike-motoe-unveil-2018-motoe-7433128.jpg

MotoGP destekçisi Dorna Sports, elektrikli motosikletlerden oluşacak olan yeni FIM MotoE Dünya Kupası serisini açıkladı.

Enel, Salı günü Roma'da yapılan tanıtımda, 2019 yılında başlayacak olan serinin ana sponsoru olarak açıklandı. Ayrıca seride kullanılacak olan, Energica Ego motosikletinin yarış versiyonu da tanıtıldı.

Yarış hafta sonlarında, gridde 11 takım ve 18 sürücü yer alacak.

MotoGP'de yer alan uydu takımlarının hepsi de (Tech3, LCR, Marc VDS, Pramac, Avintia, Angel Nieto ve Gresini) ikişer motosiklet ile yer alacaklar. Moto2 ve Moto2 serilerinden de dört takım, birer araç ile gridde yer alacak.

Dorna CEO'su Carmelo Ezpeleta "FIM ve Dorna olarak, elektrikli araçlar dünyasına adım attığımız için çok mutluyuz, bunu gelecek için çizdiğimiz yola paralel bir seçenek olarak görüyoruz."

https://cdn-8.motorsport.com/images/mgl/63kKxDg6/s8/bike-motoe-unveil-2018-motoe.jpg

"Bugün, FIM Enel MotoE Dünya Kupası serisinin ana sponsorluğu için Enel ile yaptığımız anlaşmadan mutluluk duymaktayız. Aynı zamanda bu girişimde, MotoGP'nin Sürdürülebilir Güç ve teknik ortağı olan Enel ile çalışacağımız için sabırsızlanıyoruz."

"FIM Enel MotoE Dünya Kupası serisinin ilkelerini yansıtan Enel'in, gösterdiği özveri ve değerlerden çok memnunuz.

"Enel gibi evrensel, yaratıcı ve geniş kapsamlı bir şirket ile çalışmaktan gurur duyuyor, MotoGP'de yer alan uydu takımlarının, IRTA'nın ve harika Energica motosikletinin yer aldığı bu ortaklığa heyecanla bakıyoruz."

"Emin olabilirsiniz ki hep birlikte, seriyi herkesin konuşacağı bir hale getireceğiz." dedi.

MotoE Dünya kupası serisinin takvimi henüz açıklanmadı, ancak sezonun Avrupa'da yapılması, muhtemelen Jerez'de başlaması ve sekiz tur sürecek olan beş yarıştan oluşması bekleniyor.

Kaynak : Motorsport

oialdemir
07 Şubat 2018, 11:39
Böyle başlıkların yok olup gitmesine uyuz olan bir ben miyim ? Burada çağ değişiyor. Ama en çok ilgi gören tartışma konuları Motor alacağım Acillll, Tek teker çok şeker, Bu motor alınır mı.

Bak yine sinirlendim.

RoofRoof
07 Şubat 2018, 13:55
Şarj olayını nasıl çözecekler?Aküyü mü değiştirecekler?

oialdemir
07 Şubat 2018, 14:36
Şarj olayını nasıl çözecekler?Aküyü mü değiştirecekler?

Formula-E de direk araç değişiyor :)

hachiko
08 Şubat 2018, 00:38
Elektrikli MotoGP serisi FIM MotoE ile gelecek artık iki tekerlekte..

Motosiklet dünyasının en üst noktası olarak görülen MotoGP, kısa süre önce elektrikli geleceğin duyurusunu yaptı. Resmi olarak uzun süredir beklenen “FIM MotoE” motosiklet yarış serisi açıklandı. 2019’da başlayacak FIM MotoE serisi, Formula 1’in elektrikli hali olan Formula E ile benzer bir yapıya sahip. MotoGP’yi geleceğe taşıyacak bu alternatif seri, tamamen elektrikli motosikletlerin mücadelesine sahne olacak. Yarışlarda 18 farklı sürücü mücadele edecek ve söylendiği kadarıyla 10 turluk bir mücadele yapılacak. Avrupa merkezli birçok MotoGP pistinde koşulacak elektrikli FIM MotoE serisi, deneme turlarını cuma günü, sıralama turlarını cumartesi günü, yarışları ise pazar günü gerçekleştirecek. Enerji şirketi Enel’in isim sponsoru olduğu seri, ilk deneme turlarına ise 2019 Şubat ayında başlayacak. Yarışlarda İtalyan üretici Energica tarafından üretilen iki tekerlerin geleceği Ego yarış motoru kullanılacak.

Elektrikli MotoGP yarışlarının merkezindeki yıldız: Energica Ego

Her takımın kendi değişiklikleriyle özelleştirecekleri yarış motosikleti Energica Ego, zorlu mücadelenin temelinde bulunacak. Tamamen elektrikli yapısıyla 147 beygir güç üreten ve 250 km/s maksimum hızı bulunan araç, 11.7 kW batarya üzerine kuruluyor. Açıklandığı kadarıyla 258 kg ağırlığa sahip olan motor, 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyeden daha kısa sürede çıkabiliyor. DC şarj sistemiyle 30 dakikadan az bir sürede tamamen doldurulabilen motosiklet, açıklandığı kadarıyla 200 nm torku gecikmesiz olarak yola aktarabiliyor. Fanlar için çok önemli olan motor sesi konusunda da bir açıklama var. Organizasyon elektrikli motorun kendisine özgü sesiyle kullanıcıları yarışa çekeceğine inanıyor. Biliyorsunuz ses her zaman elektrikli araçların dezavantajı (Sadece yarışa konusunda) konumunda bulunuyor. Daha önce söylediğimiz üzere Formula 1’in Formula E ile adım attığı elektrikli yarış dünyası, MotoGP tarafında da Moto-e turnuvasıyla hayat bulacak. İki tekerlekli motor sporları dünyasının yeni çağı olarak lanse edilen turnuva, çevreye duyarlı olunması amacıyla büyük önem arz ediyor.

Kaynak ve video : https://www.log.com.tr/elektrikli-motogp-serisi-fim-motoe-ile-gelecek-artik-iki-tekerlekte-video/

MahmutBiner
08 Şubat 2018, 09:18
Geçen sene özen motor tarafından Energica Ego getirileceğini duymuştum. Daha yeni yeni yurt dışında test videoları çıkmıştı. Sonra hakkında hiçbirşey duymadım muhtemelen ülkemizdeki elektrik sarj noktalarının az olması nedeniyle yalan oldu.