PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Takip mesafesi



CloudyFa
01 Şubat 2018, 18:07
Merhaba bir çok kazanın takip mesafesi gibi şeylerden olduğu dikkatimi çekiyor diğer etkenlerde var tabi ama akan trafikte ne zaman takip mesafesine uymak istesem arkadaki araç tarafından yoğun bir şekilde selektör yağmuruna tutuluyorum utanmasa üstümden geçicek merak ettiğin şey sizlerinde başına geliyormu böyle şeyler yoksa motorsiklet mi kayırıyor insanlar

Stock Sever
01 Şubat 2018, 18:18
Geliyor. Aradan dereden kaça kaça gidiyorum. Sıkıştıran olursa da arkada ledli çakar var. Kör olunca mecbur geri gidiyor. Mesafesini koruyor.

Kural [ Z ]
01 Şubat 2018, 18:25
Önündeki araç yolun tamamını kaplamadığından kişiye önündeki boşluk olduğundan fazla görünüyor, durumdan rahatsız olup gitmeni istiyor. Yani seni orada istemiyor. Bu bir tür doğal insan psikolojisi.

O nedenle eğitmenler genellikle hızımızı diğer araçların %110' u civarında tutmamızı ve gerekli durumlarda iki araç arasından sıyrılmamızı (ikki araç arasında seyretmek değil, aradan geçip devam etmek) önerirler.

ozan1991
01 Şubat 2018, 18:29
ben bugün denedim servise giderken tamamen şeritin ortasından gittim hiç sağdan solda kaçmadım araba gibi işgal ettim yolu sıkıntı çıkaran olmadı kornaya basan oldu ama basar durur ezip geçicek hali yok mecbur beklediler yani

zaferce
01 Şubat 2018, 18:31
Temel konu aslında takip mesafesini olması gerekenden çok fazla bırakmak, gerektiğinde yol vermemek gibi meselelere dayanıyor. Sonuç olarak takip mesafesini çok fazla tutmak tacizlere, çok kısa tutmak ise kazalara sebep olur. Kimseyi rahatsız etmeyen güvenli bir çabukluk gerekli.

Forumda şu başlığı (http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/171739-akici-trafikte-taciz-edilmeden-ilerlemenin-sirri-2-saniye-takip-mesafesi.html) önerebilirim. Yazının güncellenmiş ve videolarla desteklenmiş haline ise şuradan (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/22/88-89/) ulaşılabilir. Benim blogdaki 88... 89... başlıklı yazı.

ogzcngdk
01 Şubat 2018, 19:06
Ben durabileceğim kadar takip mesafesini her zaman bırakırım. Bu uzunluk motora ve sürücüye göre degisir.

Arkadan selektör veya korna yapan olursa didişmeden şerit degistiriyorum başka şeritte gidiyorum.

bursalıali
01 Şubat 2018, 19:14
Ülke'mde iki tekerden yirmi iki tekere kadar , araç haydayanlar yüzde 80 . İnsan gibi araç kullananlar yüzde 20. Doğru takip mesafesini sorun bakalım sürücülere, kaç tanesi sağlıklı cevabı verebilecek ? Bilmiyorum bu konuda yapılmış bir ciddi araştırma var mı? İnsana saygının ne olduğunu bilenlerin
sürücü oldukları bir Türkiye ümidiyle.

'-'
01 Şubat 2018, 19:14
takip mesafesi, kaçış noktası, beraber düşünülmeli
trafiği okumak, hakim olmak, biraz da hızlı olmayı zorunlu kılıyo

EUOGLU
01 Şubat 2018, 19:17
Kastamonu trafiğinde tam ortada durup onlara ımkan vermezsen bırakıyolar ama kastamonu dışı bır "ahraz" ise saga doğru çekilip yavaslayıp elımle "geç geç" yapıyorum o hayvan teşekkür edıyor (hepsi deıl malesef)

watercolours
01 Şubat 2018, 19:20
Türkiye'de takip mesafesi öndeki şoförün ense tıraşını görebileceğin mesafedir, argo olarak da ifade edebilirdim ama bu da durumu anlatıyor.

dasmehdix
01 Şubat 2018, 19:26
Böyle birşey başıma gelince genelde sağ şerite geçip yol veriyorum.Tartışmaya veya canı riske atmaya değmez.

CloudyFa
01 Şubat 2018, 19:41
Cevaplar için teşekkürler istanbuldayım bende genelde tek şeritli yollarda başıma geliyor bu olaylar hep daha çok yoğun bölgelerde oluyor takip mesafesini durabiliceğim seviyede tutmaya çalışıyorum malum motosikletliyiz araba gibi dört tekerle duramıyoruz ani frende bu yüzden yayalara karşı öngörüyle yavaş gidiyorum ama nafile arkadaki arkadaşlar sollamada yapmak istemiyor mecbur kaldıkça diyorum al yol senin olsun kenara geçiyorum ve arkasına geçiyorum

gerivites
01 Şubat 2018, 20:05
Otoban için söyleyeyim. Şerit değiştirmede bile sinyal kullanıyorum. Arkamdaki araç çok dibime girerse biraz gaz açıyorum, eğer ısrar ederse sinyalimi verip sağa geçiyorum. Benim kullandığım rotada pek olmuyor. Ataşehir otobanında 7-8km kullanıyorum :)

Tek şeritli yolda önümde araç var ve arkadan gelen dibime giriyorsa görmezden geliyorum. Önümde araç yoksa zaten dibime giremez :)

allegromod
01 Şubat 2018, 22:04
maalesef cogu motorcu anıdıgımında yaptığı hata çoğu hata olduğunu bilmiyor öndeki araca kızanı bile gördüm frene basılır mı yolda aniden diyor.
bunun tek çözümü büyük motor . buna çarparsak parasını ödeyemezyiz düşüncesinde olabiirler kimse büyük motosikleti sağa itmek istemez ama küçük motorda sanki adam mecburuş gibi sağa çekmeisni istiyorlar memleketin bayağı kısmı bu konuda eğitimsiz

oznkrçm
01 Şubat 2018, 23:27
Kastamonu trafiğinde tam ortada durup onlara ımkan vermezsen bırakıyolar ama kastamonu dışı bır "ahraz" ise saga doğru çekilip yavaslayıp elımle "geç geç" yapıyorum o hayvan teşekkür edıyor (hepsi deıl malesef)

Ben Kastamonuluyum. İstanbul'da daha rahat ediyorum. Kastamonu'da ezmeye çalışan çok olmuştu.

Memlekete gidince motora binmek gelmiyor içimden.

EUOGLU
01 Şubat 2018, 23:32
Bende sınopluyım aynı şeyi aracım veya motosiklet ıle bende hissediyorum memlekete gidince ilginç

CloudyFa
02 Şubat 2018, 01:29
Bende sınopluyım aynı şeyi aracım veya motosiklet ıle bende hissediyorum memlekete gidince ilginç

Sinopta bile yaşanıyorsa halimiz duman 😀

allegromod
02 Şubat 2018, 11:49
benim yöntemi söyleyeyim hemen gaz verdiğim halde ön frene hafif dokunuyorum fren lambası yanacak kadar o çıt sesini hissedince fren yanıyor arkadaki uzaklaşmaya başlıyor hemen lamba yanınca ama fren yapmış olmuyorum