PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Portimao testleri: Rea lider kapattı, Razgatlıoğlu beşinci!..



hachiko
31 Ocak 2018, 22:41
https://cdn-2.motorsport.com/images/amp/6AzLwOD0/s6/wsbk-jerez-january-testing-2018-jonathan-rea-kawasaki-racing-7390758.jpg

Portekiz'in Portimao pistinde gerçekleştirilen Dünya Superbike Şampiyonası'nın sezon öncesi testinin son gününü Kawasaki sürücüsü Jonathan Rea ilk sırada tamamladı.

Sürücüler, Şubat ayında gerçekleştirilecek Philip Island yarışı öncesinde son kez Autodromo Internacional do Algarve'de piste çıktılar.

Takım ve sürücülerin tamamı, 2018 için belirlenmiş yeni düzenlemeler üzerinde çalışırken, dereceler gün boyunca gelişti.

Sert rüzgar sürücülerin işini zorlaştırmasına rağmen testlerdeki güçlü performansıyla dikkatleri üzerine çeken Jonathan Rea, son günde de zirveyi kimseye bırakmadı.

Kawasaki sürücüsü 1:41.485'lik derecesiyle en yakın rakibinden 0.138 saniye daha iyi bir tur atmayı başardı.

Honda sürücüsü Leon Camier son günde iyi bir tur süresi çıkarıp ikinci olurken, Yamaha sürücüleri tıpkı dün olduğu gibi iyi bir tempoya sahipti. Yamaha sürücüsü Alex Lowes 1:41.633'le üçüncü olurken, takım arkadaşı Michael Van der Mark 1:42.028'le dördüncü oldu.

Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu günün dikkat çekici isimlerinden birisiydi. Puccetti Kawasaki motosikletiyle 1:42.105 yapan temsilcimiz, seansın 0.6 saniye geride en hızlı beşinci isim oldu.

Genç sürücü seans içerisinde düşen isimler arasındaydı.

Kawasaki Racing'in diğer sürücüsü Tom Sykes takım arkadaşı Rea'dan 0.8 saniye yavaş kalıp altıncı olurken, Aprilia sürücüsü Eugene Laverty yedinci, Chaz Davies sekizinci, Marco Melandri dokuzuncu ve Jordi Torres onuncu oldu. Ducati sürücüleri, genel olarak Panigale R motosikleti için doğru ayarları bulmaya odaklandılar.

Supersport sınıfında mücadele eden bir diğer temsilcimiz Kenan Sofuoğlu 1:45.761'le genel klasmanda 20. olurken, Supersport sürücüleri arasında Ayrton Badovini'nin 0.1 saniye gerisinde ikinci sırada yer aldı.

https://i.hizliresim.com/9mo91Q.png

Motorsport

Shrieker
01 Şubat 2018, 00:03
Toprak'ın derecesi çok iyi. Geçen seneki testte Rea'nın yaptığı dereceden de iyi (tabii burada Rea daha iyi bir tur atmış).

Okuduklarım doğruysa Rea test süresinin bir kısmından fedakarlık edip Toprak'a yardım etmiş. Geçen sene Eylül ayındaki testte de benzer bir şey yapmıştı diye okumuştum. Bu çocuğu çok seviyor, inşallah Toprak da iyi istifade eder onun tecrübesinden. Rea gelmiş geçmiş en iyi Superbike pilotu. Honda'da geçirdiği senelerde Kawasaki'ye binse şimdiye 5-6 toplam şampiyonluğu vardı.