PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CG125 CAFE RACER elektrik tesisatı acil yardım



Barrios
28 Ocak 2018, 18:58
merhaba arkadaslar su an bi caferacer projesiyle ugrasıyorum.Aküyü cıkardım çok fazla kablo var ve hiçbiyere sıgdıramıyorum şu an motor yarı çıplak halde ön far yok kontak yok gösterge yok devir kablosunu ve baglantılarını da söktüm kablolardan olabildigince kurtulmaya calısıyorum.Ögrenmek istedigim şey su daha küçük bir akü kullanabilir miyim veya aküsüz ayak marsıyla calıstırsam diger elektronik aksamlarda bi problem olur mu?Gösterge kontak arka stop ve sinyaller olsun yeter diye düşünüyorum.Elektrik bilgim sıfır motor bilgim de sıfır bi arkadasın yardımıyla işe yaramayan parçaları söktüm motor su an kick startla calısıyor.Daha estetik ve az kablolu bir elektrik tesisatını antalya da nerde baglatabilirim ön far sinyaller arka stop gösterge kontak çalıssın yeter

'-'
28 Ocak 2018, 19:06
akü voltaj istikrarı için gerekli
küçük de olsa bişey bağla

Kural [ Z ]
28 Ocak 2018, 19:41
Aküden kısma, akü stabil elektrik tesisatı için şart. Aküden kurtulmaktansa farın arkasında kalacak şekilde bir kutu yapıp far arkasına gizleyebilirsiniz :wiinkk:

ogzcngdk
28 Ocak 2018, 20:12
Arkadaşların dediği gibi aküyü sökmemekte fayda var, bunun yerine sele altına uygulanan battey boxlardan yapabilirsin.

Bahsettiğim şeyin uygulama videoları: Battery Box (https://www.youtube.com/results?search_query=cafe+racer+battery+box)

Kablo demetinde de yeterince şey sökmüşsün neyden kurtulamadın anlayamadım. Akünün yakınlarında bulunan cdı beyin, marş otomatiği gibi şeyleride battery box içine yerleştirebilirsin. Bunun için kablo demetine gerekirse kısaltma ve eklemeler yapman gerekebilir.