PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Izh Planet 5



Anıl Güzel
28 Ocak 2018, 09:16
Arkadaşlar merhaba,

Forum'a yeni üye oldum ve araştırmama rağmen hala almaya kararsız kaldığım bir motor hakkında düşüncelerinize ihtiyacım var.Yardımcı olursanız sevinirim.
Motorun markası Izh Planet5 (planeta)
Motorun ilanı;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-planet-motoratel-den-planet-276836688/detay

Daha önce kullanıcı yorumlarınızı okudum, motor hakkında genellikle hantal denmiş, bu hantallığı değiştirebilecek ayarlar yapmak mümkünmüdür?

Şimdiden teşekkürler.

nicksizbro
28 Ocak 2018, 10:04
Motor halkında fikrim yokta galeriden almak bana saçma geliyor özel sebebi yoksa piyasanın çok altından alıp çok üstünden satıyorlar.

Birde bunların tamircileri var km düşünmekten başlayan herşeyi prof bir şekilde yapıyorlar.

fz6_fazer
28 Ocak 2018, 11:52
Merhaba,foruma hoşgeldin,nerden katılıyorsun
Yakıtta nerdeyse,aşağı yukarı 1.6 lpg li aynı yakıdı yakar.
Kahıra gelir,dağ bayır banamısın demez,konfor beklemeyeceksinn,yakıt yüksek olduğundan 2 eli çok zayıftır,seçim sizin ama bana fiyat hayli abartılı geldi
Zevkler,renkler tartışılmaz.
Hantal olmasının sebebi,sovyetler döneminde,savaşlarda kullanılmasından kaynaklı,engebeli arazide soğuk iklim şartları,berbat yollar,geçmiş yılları bırak,şimdilerde bile Rusya'nın bir çok kara yolu kötüdür,hız yapmaktan ziyade yüklü bir şekilde,bozuk yollarda ilerlemesi için yapılmıştır
Ön dişliyi 1,,2 daha büyük takar hızlandırabilirsin

Anıl Güzel
28 Ocak 2018, 12:05
Yorumlarınız için teşekkürler.
İzmirden katılıyorum. Haftaya motoru denemek için gideceğim. Hız önemli değil benim için sağlam olması önceliğim. Devamlı tamiri ile uğraşmak istemiyorum.

drtayfun
28 Ocak 2018, 12:15
Sağlamlıktan kasıt, traktör gibi her yola gitsin diye üretilmiştir, Japon gibi sorunsuzluk beklemeyin.

YERUÇAĞI
28 Ocak 2018, 13:07
az daha koy YBR al:)

GLADiUSS
28 Ocak 2018, 13:32
Kardeşim jawa 350 ts de güzel iş yapabilir ama tavsiye mz etz 251 olacaktır hepsinden daha iyidir şişme yapmaz daha dayanıklıdır daha bol parça ve en iyiside rahatlığı.
Bende 2 sene önce jawa 251 ts vardı daha önce tanıdıktan almıştık. 1991 olması lazımdı. Sattıktan sonra ilk rekteviyesini oldu. Ama dikkatli kullanmak lazım sonuçta 2 zamanlı.

hukukihayat
28 Ocak 2018, 19:14
motor pahalı, ruhsat sahibinden benzer temizlikte daha ucuza alabilirsin

Ekarademir
28 Ocak 2018, 22:43
Planet Jawa ve MZ zamanının efsaneleri.

Bana göre hala efsaneler. Taş gibi makinalar. Bakımlı olursa üzmez. Yeni nesil motorları güç bakımından ezer geçer.

Planet ile tarla süren bile var derler. Motosikletlerin traktörü yada kamyonu denilebilir onun için.

Yakıtı fazla derler. Ama 150 cc motor ile kıyaslarsan tabiki fazla. Planetler 350 cc. Yani onu o cc sınıfında motorlar ile kıyaslamak gerekir. Ve öyle kıyaslandığında yakıtı fazla değil. Düzgün bi karbüratör ayarı ile çok yakmaz.

Ben MZ ile uğraştım bi dönem. Benim motor 35-40 kuruş yakarken (250cc) arkadaşımın MZ 17 kuruş yakıyordu (301cc)

Ama ilandaki motoru alma bence. Fiyat çok yüksek. O paralara Planet 3 alırsın ve klasik motorun olur. Modele takılma zaten bu motorlar ölmez. 60 modelleride hala çalışır.

Yada 2-3 bin liraya temiz bi MZ 301 al. Yakıtı az olur. Torku ve hızlanması tatmin eder. Çok seridir ve cgler filan yetişemez arkandan. Hem MZ'lerde yağ pompası var. Benzine yağı katmakla uğraşmazsın kendi ayarlar yağını.

İlla planet diyorsanda bu ilandakini alma. Facebookda " İZH planet Rus motosiklet hayranları Иж Юпитер " diye arat. O gruba üye ol orda hem satılıkta olan motorlara bakarsın. Hemde bilgi paylaşım olarak çok işine yarar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------


Yorumlarınız için teşekkürler.
İzmirden katılıyorum. Haftaya motoru denemek için gideceğim. Hız önemli değil benim için sağlam olması önceliğim. Devamlı tamiri ile uğraşmak istemiyorum.

Tamiri ile uğraşmadan binemezsin bunlara. Motorun bakımlarını kendin yaparsın. Düzgün bi ayar ile kolay kolay bozulmaz aslında. Yani binen kişiye bağlı bu.

Mesela yağı fazla koyarsan buji yağlanır. Onu çıkarıp temizlemen lazım. Ama tam ayarında koyarsan sorun çıkarmaz.

Eskiden bu motora binenler 2t yağ yerine ne buldularsa onu koyarlarmış. Öyle gramına göre ayarlamak filanda yok, göz kararı. Sonra motorun buji yağlandı yolda kaldı diye adı çıkıyor. Tabi çıkar sen düzgün binmezsen. :mrgreen:

Ben MZ'e yağı ölçüp koyardım ayarıda düzgündü. Bujiyi sökerdim kiremit renginde çıkardı.

allegromod
29 Ocak 2018, 00:10
bikeresinde arkadaşımın motorunu kullanmıştım sesi harika yolda herkez bize bakıyordu 1950lerden çıkmış gelmiş gibi :D ama çalıştırması vs zahmetli makine