PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık yetti, arabayı ve motoru satıp doblo alıyorum !!!



Sayfa : [1] 2

SuleymanE
25 Ocak 2018, 13:41
Evet arkadaşlar, sonunda kafayı kırma noktasına geldim. Sahibinden sitesinde doblo ilanlarına bakmaya başladım bile.

Konu biraz uzun, okumaya üşenenler veya "maddi durumumuz yoktu okuyamadık abeyy" diyecekler son paragrafa atlayabilirler, alınmaca darılmaca yok, sözüm söz :)

Ellerinizden öper, 1 adet motosikletim,1 adet de 2015 yılında sıfır aldığım mütevazi bir benzinli arabam var.
(Mal beyanı gibi oldu ama o amaçla yazmadım, olay örgüsünü anlayın diye belirttim sadece). Normal şartlar altında araç olarak her ikisinden de çok memnunum aslında.
Yani Beni A noktasından B noktasına hiçbir sorun çıkarmadan ve üzmeden götürebiliyor her ikisi de.

Özellikle de şehir dışında etrafı yemyeşil yollarda motosiklet kullanmak şu hayatta en keyif aldığım şeylerden.

Bahsettiğim şunun gibi bir yol:

http://farm5.staticflickr.com/4005/4664125600_a069d32964.jpg


Ancak son günlerde trafikde yaşadığım bazı olaylar yetti artık dedirtti. Geçen haftasonu ufak bir motor gezisi yapayım dedim, gidiş geliş yolda adam beni görmesine rağmen karşıdan sollamaya çıktı, kendimi bankete atarak zor kurtardım.
"Adam beni görmesine rağmen" dedim, çünkü hatalı sollama yapmaya başladığı anda selektör yapmaya başladım, şer.fsiz herif ne yapsa beğenirsiniz? oda bana selektör yaptı!!

"Alt tarafı, kıçı kırık motor, çekilsin kenara" diye düşünüyor tabi o.ç şahsiyet. Kullandığım araç AS950 kamyon olsa bu hareketi yapabilir miydi? Elbette hayır.
Araba sürüyor olsam bu hareketi yapar mıydı? Belki... Ama en kötü kafa kafaya girerdik, bi tarafına kaçardı o selektör kolu.

Her neyse, bak yine sinirlendim anlatırken bile :jocolor:

Artık bazı şeylere dur demem lazım diye düşündüm, bu böyle gitmez!

https://pbs.twimg.com/media/CgbJ6xrUMAE5DWE.jpg

Buraya kadar okuduysanız çayınızı koyun, yanına da bir püskevit açın, uzun uzun anlatayım."İyi de neden doblo??"
sorusunun da cevabını vermiş olacağım ayrıca..

Trafikde yeni bir arkadaş değilim. Aşağı yukarı 15 yıldır aktif araç kullanıyorum. Araba, motosiklet, panelvan, minivan, minibüs,pikap, jeep gibi farklı kategorilerde çok farklı araçları sürme şansım oldu. Kimini şehir içinde, kimini şantiyelerde...

Genelde saygılı kullanmaya da gayret ederim, "avrupalılardan neyimiz eksik lan, aha bende uyuyorum işte kurallara" diyerek araç kullanan birisiyim üstelik.
Babamın fiorinosu var. Lazım oldukça (eşya taşıma vs durumlarında) onun arabasını alıp kullanıyorum. Garip bir şekilde trafikde her kavşakta diğer arabalar yol veriyor :silent: :silent:

Sana öyle gelmiştir demeyin, kaç kez denedim, nereye burnumu soksam hop, inatlaşma yok anında yol benim. Yahu arkadaş, babama fiorinoyu bırakıyorum, kendi arabama biniyorum, her şey tersine dönüyor, ne yol veren var, nede yol hakkına uyan, başlıyor trafikde debelenme.

Fiorinoyla giderken 1 Allahın kulu dibime girmez, hart diye önüme atlamaz, her yol kesişiminde yol verilen tarafım, kendi aracıma binince herşey 180 derece dönüyor.
Motosikletle gezerken diğer yaşadıklarımı zaten anlatmama bile gerek yok, sizlerin de her gün yaşadığı sıkıntılar.
Motosikleti araçtan bile saymıyorlar.
Bazen reflektörlü yelek de giyiyorum ama, cıkkk, nafile, olay aynı, görünmez taşıtız!

https://i.pinimg.com/736x/15/43/1d/15431d33a554c62da54139f0ccfb6e10--motorcycle-humor-harley-davidson.jpg

Velhasıl bende bir farkındalık mı dersiniz, aydınlanma mı dersiniz, heh işte ondan oldu!! Dikkat ettim, trafikde dobloların dokunulmazlığı var! Bunları sıkıştıran, rahatsız eden bir Allahın kulu yok?! Zaten siz sıkıştırmaya fırsat bulamadan önce o sizi bulup sıkıştırıyor :P

Bir efsaneye göre en eski oto tamircilerden birinin garaj duvarında şöyle yazarmış: "O bir mercedesse selektör yapa yapa gelir, panik yapmayın yol verin geçsin. O egzozunu bağırta bağırta gelen bir (doğan görünümlü)şahinse, korkmayın, az sonra yanlar sizi geçer. Eğer daha ne olduğunu bile anlamadan bir araç ansızın arkanızda belirirse bilin ki o doblodur, ondan kaçamazsınız, kazaya hazır olun!!!"

Bir de en son bir ortamda sohbet ederken bir iş adamı arkadaşın isyanı beni hem güldürdü, hem de gözlerimi açtı. Adam diyordu ki; "Çekecem garaja bu anasını sattığımının audisini (yeni kasa audi A6sı var), alacam bir tane eski ford taunus, sıkıştıran mı oldu, girecem göbekten, yeter artık, bıktım valla ya, bıktım!" :)


Yani adam bunu bırakıp ==>https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/45/2014_Audi_A6_%284G_MY14%29_2.0_TFSI_S_line_sedan_% 282015-08-02%29_01.jpg/280px-2014_Audi_A6_%284G_MY14%29_2.0_TFSI_S_line_sedan_% 282015-08-02%29_01.jpg Buna binmeyi düşünecek hale gelmiş ==> https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dd/Ford_Taunus_TC_2-door_at_Schaffen-Diest_in_2015.JPG/252px-Ford_Taunus_TC_2-door_at_Schaffen-Diest_in_2015.JPG


Artık adama trafikde neler yaşattılarsa, benden de kötü durumdaydı hali, dedik "sakin ol abi, olur öyle, bir çay daha alır mısın??" :P


Evet lafı çok uzattım farkındayım ancak durumu anlamanızı istedim. Ve ayrıca fikirlerinize de ihtiyacım var bu konuda.

Almayı düşündüğüm doblo 2005-2009 1.9 dizel modeller. Yoksa hiç o topa girme direkt yeni 1.6 doblolara bak mı dersiniz?

Eğer sabırla baştan sona kadar okuduysanız, sizleri büyük bir saygıyla selamlıyorum;

Hoşça kalın, kazasız kalın :king: :king:

zapalka
25 Ocak 2018, 14:04
1.9, 1.6 bilmem de, alır almaz osmanlı tuğrasını yapıştır. yol verme haricinde arkadan sıkıştırmaları da engeller :queen:

Birkan07
25 Ocak 2018, 14:10
Eniştelere saygıdır Doblo'ya saygı :D

Kural [ Z ]
25 Ocak 2018, 14:14
Az bile yazmışsınız. Ancak Renault kangoo 1.5 dizelle daha mutlu olabilir veya Dacia dokker combiyi de seçenek olarak düşünebilirsiniz.

nicksizbro
25 Ocak 2018, 14:15
Kullandıktan sonra otomatikmen hafta sonları pikniğe gidiyor araba

Birkan07
25 Ocak 2018, 14:16
He bide akıllı telefonla yönetilebilen bi webasto takıcaksın abi, evden çıkmadan 5 dakika önce açıcaksın -30 da evden montla çıkıp arabaya biner binmez atletle kalacaksın :D Ondan sonra ver elini mangal

kurubuz
25 Ocak 2018, 14:17
Toplu ulaşım kullan. Ben öyle yapıyorum. Sıkıştırma yine oluyor ama biraz daha farklı :mrgreen:


https://www.youtube.com/watch?v=CjxKo5HEb8Q

istanbu_gezg
25 Ocak 2018, 14:17
osmanlı gardaşım helal sana beraber çay içek hele çay tök

hachiko
25 Ocak 2018, 14:18
Neden doblo :/

istanbu_gezg
25 Ocak 2018, 14:19
Neden doblo :/

belliki hayin olabilirsin doblo osmanlı torunlarının resmi arabasıdır osmanlı tuğrası olmayan bizden değildir onlar gerçek osmanlı torunları değil


bor+2023+büyük türkiye

SuleymanE
25 Ocak 2018, 14:32
;4280269']Az bile yazmışsınız. Ancak Renault kangoo 1.5 dizelle daha mutlu olabilir veya Dacia dokker combiyi de seçenek olarak düşünebilirsiniz.


Neden doblo :/

Hocam renaultların yedek parçaları biraz daha pahalı diye hatırlıyorum. Eski firmamda 1.5dci kanggoo da kullandım, gerçekten gidişi, konforu ve yakıtı çok iyiydi. Ancak biraz hor kullandıydık şantiyede, servise yolladık, yaklaşık 12bin tl lik bir değişmesi gerekenler listesi çıkınca renaulttan o gün soğudum şahsen :)

Ayrıca bence panelvan sınıfının en iyisi olan caddey leri de çok severim, fakat parçası gerçekten pahalı araçlar.

Yani bana biraz daha hor kullanmaya uygun, sokağa bırakınca çizilse üzülmeyeceğim, yedek parçası neredeyse bakkalda bile bulunan (biraz abartı oldu) , trafikde acımadan kullanabileceğim bir araç lazım.

Artık sıkıştırılan değil, sıkıştıran olmak istiyorum :P

Doblo düşünmemdeki sebep bu aslında. Bir arkadaşımın babası doblosunu sattı geçende. İş için kullanıyorlardı 500bin kmnin üzerindeki aleti motor bloğu daha açılmadan sattılar. İçine de binmiştim, sağı solu resmen dökülüyordu ancak motoru saat gibi çalışıyordu.

Renault yedek parçalarının fiyatları fiatla aynı derseniz kangoolara da bir bakayım ancak pek zannetmiyorum açıkçası :silent:

zabuzaretta
25 Ocak 2018, 14:36
Yazınızın tamamını okudum, Doblo alma niyetinde ciddi olduğunuzu varsayarak cevaplıyorum. Eğer ağır yükler taşımayı düşünmüyorsanız 1.9'a hiç girmeyin. 2009 1.3 Multijet Safeline (Airbagli) almanızı tavsiye ederim. Hem yakıt tasarrufu yapmış olursunuz hem de yüksek vergi dilimine girmemiş olursunuz. Bu araçlarda K belgesi ve SRC belgesi zorunluluğu var diye biliyorum, bunları bir araştırın isterseniz. Bir zamanlar şirket arabası olarak 2 tane Doblo almıştık oradan biliyorum ben de. Şimdiden hayırlı olsun. :king:

Not: Arkaya Osmanlı tuğrası koymayı ihmal etmeyiniz, hatta ön kaputa Türk bayrağı yanlara da RTE imzası falan yapıştırırsanız ölümsüz olursunuz ve tüm araçların içinden bile geçebilirsiniz.

SuleymanE
25 Ocak 2018, 14:42
1.9, 1.6 bilmem de, alır almaz osmanlı tuğrasını yapıştır. yol verme haricinde arkadan sıkıştırmaları da engeller :queen:

Valla o doblonun şanından zaten, tuğrasız gezip dikkat çekmeye niyetim yok, alınca ilk işim o olacak :)


Kullandıktan sonra otomatikmen hafta sonları pikniğe gidiyor araba

Doblo alıpta pikniğe gitmemek olmaz. Hemide o piknikte beyaz atletle çayırda yayılmadan hiç olmaz :)


Eniştelere saygıdır Doblo'ya saygı :D

Enişte olamadım daha, belki dobloyu alınca kısmetim açılır da enişte olurum, belli mi olur? :mrgreen:


Toplu ulaşım kullan. Ben öyle yapıyorum. Sıkıştırma yine oluyor ama biraz daha farklı :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=CjxKo5HEb8Q

Valla bu yaştan sonra zor gelir her yere toplu taşımayla gitmek hocam. Birde bizim şehirde bazen istesne de bazı yerlere bazı saatler ulaşım yok. Basit bir güzergah için 3 vasıta değiştirmek gerekiyor :)

Aslında karşı da değilim, geçen bindim çarşıya gitmek için ama benim şehrimde toplu taşıma araba veya motosikletle ulaşımdan daha pahalı. Oturdum, hesap yaptım, vallahi de daha pahalı :cyclopsan


Yazınızın tamamını okudum, Doblo alma niyetinde ciddi olduğunuzu varsayarak cevaplıyorum. Eğer ağır yükler taşımayı düşünmüyorsanız 1.9'a hiç girmeyin. 2009 1.3 Multijet Safeline (Airbagli) almanızı tavsiye ederim. Hem yakıt tasarrufu yapmış olursunuz hem de yüksek vergi dilimine girmemiş olursunuz. Bu araçlarda K belgesi ve SRC belgesi zorunluluğu var diye biliyorum, bunları bir araştırın isterseniz. Bir zamanlar şirket arabası olarak 2 tane Doblo almıştık oradan biliyorum ben de. Şimdiden hayırlı olsun. :king:

Not: Arkaya Osmanlı tuğrası koymayı ihmal etmeyiniz, hatta ön kaputa Türk bayrağı yanlara da RTE imzası falan yapıştırırsanız ölümsüz olursunuz ve tüm araçların içinden bile geçebilirsiniz.

Hocam yanlız yanlışınız var. MTV de panelvanlarda vergi dilimi arabadan faklı. Araştırdım, 1900cc ye kadar hepsi aynı vergiyi ödüyor.

Yani 1,3 ile 1,9 arasında yıllık mtv farkı yok. 1.3 yeni nesil doblolar güzel, ancak fiyat olarak yüksekler. Eski kasa efsane 1,9 olanı almayıp 1,3 almaya değer mi onu merak ediyorum.
ayrıca eski kasa 6 yaşından yüksek olacağı için vergisi de daha düşük olacak, o açıdan daha avantajlı.

Yani o fiyat farkını hak edecek kadar konfor farkı var mı? (Yeni kasa 1.3 doblo sürme şansım olmadı hiç)

Kural [ Z ]
25 Ocak 2018, 14:51
Yazınızın tamamını okudum, Doblo alma niyetinde ciddi olduğunuzu varsayarak cevaplıyorum. Eğer ağır yükler taşımayı düşünmüyorsanız 1.9'a hiç girmeyin. 2009 1.3 Multijet Safeline (Airbagli) almanızı tavsiye ederim. Hem yakıt tasarrufu yapmış olursunuz hem de yüksek vergi dilimine girmemiş olursunuz. Bu araçlarda K belgesi ve SRC belgesi zorunluluğu var diye biliyorum, bunları bir araştırın isterseniz. Bir zamanlar şirket arabası olarak 2 tane Doblo almıştık oradan biliyorum ben de. Şimdiden hayırlı olsun. :king:

Not: Arkaya Osmanlı tuğrası koymayı ihmal etmeyiniz, hatta ön kaputa Türk bayrağı yanlara da RTE imzası falan yapıştırırsanız ölümsüz olursunuz ve tüm araçların içinden bile geçebilirsiniz.

Eğer araç ruhsatında "TİCARİ" ibaresi var ise araca "K" belgesi, sürücü için yanına bir yolcu arkada bir el çantası olsa "SRC 2+4" ve "Psikoteknik Değerlendirme Raporu" (eskiden kart yetiyordu, şimdi raporun tamamı gerekiyor) isterler. Ruhsatında "HUSUSİ" ibaresi varsa bunların hiçbirine gerek yoktur, otomobil gibi kullanabilirsiniz.

_chaotic_
25 Ocak 2018, 15:02
sana kökten çözüm öneriyorum kardeşim:

trafikte sıkıştırılmanın kökten çözümü (https://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makineleri-satilik-caterpillar-955l-517879222/detay)

zabuzaretta
25 Ocak 2018, 15:02
;4280299']Eğer araç ruhsatında "TİCARİ" ibaresi var ise araca "K" belgesi, sürücü için yanına bir yolcu arkada bir el çantası olsa "SRC 2+4" ve "Psikoteknik Değerlendirme Raporu" (eskiden kart yetiyordu, şimdi raporun tamamı gerekiyor) isterler. Ruhsatında "HUSUSİ" ibaresi varsa bunların hiçbirine gerek yoktur, otomobil gibi kullanabilirsiniz.

Güzel bilgilendirme teşekkürler. :cat:


Hocam yanlız yanlışınız var. MTV de panelvanlarda vergi dilimi arabadan faklı. Araştırdım, 1900cc ye kadar hepsi aynı vergiyi ödüyor.

Yani 1,3 ile 1,9 arasında yıllık mtv farkı yok. 1.3 yeni nesil doblolar güzel, ancak fiyat olarak yüksekler. Eski kasa efsane 1,9 olanı almayıp 1,3 almaya değer mi onu merak ediyorum.
ayrıca eski kasa 6 yaşından yüksek olacağı için vergisi de daha düşük olacak, o açıdan daha avantajlı.

Yani o fiyat farkını hak edecek kadar konfor farkı var mı? (Yeni kasa 1.3 doblo sürme şansım olmadı hiç)

Ben 1.9'u da 1.3'ü de kullanmış biri olarak diyebilirim ki 1.3 çok daha mantıklı. Yakıt farkı epey var 1.9'lar çok gereksiz yakıyor. 1.3'ler halk deyimiyle kokluyor. :) MTV farkı olmasa dahi yakıttan edeceğiniz tasarruf sizi tatmin edecektir. Gidişleri arasında aman aman da fark yok söyleyeyim, hatta 1.3 sizi trafikte daha az yoracaktır daha yumuşak gaz tepkimesinden dolayı.

aokuyumcu
25 Ocak 2018, 15:15
hocam kaporta zayıf, motor 500 bin yaparsın ara bakımları pahalı tutuyor, 40 binde on takım , 60 binde de debriyaj balatası, 80 binde triger seti değiştirirsin. benden hatırlatması . 80 bin i ben 10 senede yaparım diyor isen düşünme al. bizim firmada 2014 model 380 bin oldu ordan biliyorum.

Levent
25 Ocak 2018, 15:23
Okudum, anladım, sonuc: Tek derdin kavşaklarda öncelikli olmak, insanların sana yol vermesi. Biraz garip gelmedi değil.. Insanlar sana yol verecek diye hayatını doblo ile şekillendirmeyi düşünmek ne kadar doğru bir davranış bilemedim.

Motosiklet bambaşka bir ruh, bambaşka bir özgürlük tarifi olmayan bir şey bende.. Birileri yol verecek diye böyle bir düşünceye kapılamayacağım bir değer benim için..

Yarın dobloyu tanımaz ise insanlar, ne olacak ? Gitti bütün planlar :)


Bilmiyorum da bana biraz garip geldiğini saklayamayacağım.

Riptalon
25 Ocak 2018, 15:29
Eğer hayalinizdeki R1200GS'i alabilirseniz motosiklet ile sıkıştırılma kısmı büyük oranda çözülecektir. :)

peugeotcu103
25 Ocak 2018, 15:52
Evet arkadaşlar, sonunda kafayı kırma noktasına geldim. Sahibinden sitesinde doblo ilanlarına bakmaya başladım bile.

Konu biraz uzun, okumaya üşenenler veya "maddi durumumuz yoktu okuyamadık abeyy" diyecekler son paragrafa atlayabilirler, alınmaca darılmaca yok, sözüm söz :)

Ellerinizden öper, 1 adet motosikletim,1 adet de 2015 yılında sıfır aldığım mütevazi bir benzinli arabam var.
(Mal beyanı gibi oldu ama o amaçla yazmadım, olay örgüsünü anlayın diye belirttim sadece). Normal şartlar altında araç olarak her ikisinden de çok memnunum aslında.
Yani Beni A noktasından B noktasına hiçbir sorun çıkarmadan ve üzmeden götürebiliyor her ikisi de.

Özellikle de şehir dışında etrafı yemyeşil yollarda motosiklet kullanmak şu hayatta en keyif aldığım şeylerden.

Bahsettiğim şunun gibi bir yol:

http://farm5.staticflickr.com/4005/4664125600_a069d32964.jpg


Ancak son günlerde trafikde yaşadığım bazı olaylar yetti artık dedirtti. Geçen haftasonu ufak bir motor gezisi yapayım dedim, gidiş geliş yolda adam beni görmesine rağmen karşıdan sollamaya çıktı, kendimi bankete atarak zor kurtardım.
"Adam beni görmesine rağmen" dedim, çünkü hatalı sollama yapmaya başladığı anda selektör yapmaya başladım, şer.fsiz herif ne yapsa beğenirsiniz? oda bana selektör yaptı!!

"Alt tarafı, kıçı kırık motor, çekilsin kenara" diye düşünüyor tabi o.ç şahsiyet. Kullandığım araç AS950 kamyon olsa bu hareketi yapabilir miydi? Elbette hayır.
Araba sürüyor olsam bu hareketi yapar mıydı? Belki... Ama en kötü kafa kafaya girerdik, bi tarafına kaçardı o selektör kolu.

Her neyse, bak yine sinirlendim anlatırken bile :jocolor:

Artık bazı şeylere dur demem lazım diye düşündüm, bu böyle gitmez!

https://pbs.twimg.com/media/CgbJ6xrUMAE5DWE.jpg

Buraya kadar okuduysanız çayınızı koyun, yanına da bir püskevit açın, uzun uzun anlatayım."İyi de neden doblo??"
sorusunun da cevabını vermiş olacağım ayrıca..

Trafikde yeni bir arkadaş değilim. Aşağı yukarı 15 yıldır aktif araç kullanıyorum. Araba, motosiklet, panelvan, minivan, minibüs,pikap, jeep gibi farklı kategorilerde çok farklı araçları sürme şansım oldu. Kimini şehir içinde, kimini şantiyelerde...

Genelde saygılı kullanmaya da gayret ederim, "avrupalılardan neyimiz eksik lan, aha bende uyuyorum işte kurallara" diyerek araç kullanan birisiyim üstelik.
Babamın fiorinosu var. Lazım oldukça (eşya taşıma vs durumlarında) onun arabasını alıp kullanıyorum. Garip bir şekilde trafikde her kavşakta diğer arabalar yol veriyor :silent: :silent:

Sana öyle gelmiştir demeyin, kaç kez denedim, nereye burnumu soksam hop, inatlaşma yok anında yol benim. Yahu arkadaş, babama fiorinoyu bırakıyorum, kendi arabama biniyorum, her şey tersine dönüyor, ne yol veren var, nede yol hakkına uyan, başlıyor trafikde debelenme.

Fiorinoyla giderken 1 Allahın kulu dibime girmez, hart diye önüme atlamaz, her yol kesişiminde yol verilen tarafım, kendi aracıma binince herşey 180 derece dönüyor.
Motosikletle gezerken diğer yaşadıklarımı zaten anlatmama bile gerek yok, sizlerin de her gün yaşadığı sıkıntılar.
Motosikleti araçtan bile saymıyorlar.
Bazen reflektörlü yelek de giyiyorum ama, cıkkk, nafile, olay aynı, görünmez taşıtız!

https://i.pinimg.com/736x/15/43/1d/15431d33a554c62da54139f0ccfb6e10--motorcycle-humor-harley-davidson.jpg

Velhasıl bende bir farkındalık mı dersiniz, aydınlanma mı dersiniz, heh işte ondan oldu!! Dikkat ettim, trafikde dobloların dokunulmazlığı var! Bunları sıkıştıran, rahatsız eden bir Allahın kulu yok?! Zaten siz sıkıştırmaya fırsat bulamadan önce o sizi bulup sıkıştırıyor :P

Bir efsaneye göre en eski oto tamircilerden birinin garaj duvarında şöyle yazarmış: "O bir mercedesse selektör yapa yapa gelir, panik yapmayın yol verin geçsin. O egzozunu bağırta bağırta gelen bir (doğan görünümlü)şahinse, korkmayın, az sonra yanlar sizi geçer. Eğer daha ne olduğunu bile anlamadan bir araç ansızın arkanızda belirirse bilin ki o doblodur, ondan kaçamazsınız, kazaya hazır olun!!!"

Bir de en son bir ortamda sohbet ederken bir iş adamı arkadaşın isyanı beni hem güldürdü, hem de gözlerimi açtı. Adam diyordu ki; "Çekecem garaja bu anasını sattığımının audisini (yeni kasa audi A6sı var), alacam bir tane eski ford taunus, sıkıştıran mı oldu, girecem göbekten, yeter artık, bıktım valla ya, bıktım!" :)


Yani adam bunu bırakıp ==>https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/45/2014_Audi_A6_%284G_MY14%29_2.0_TFSI_S_line_sedan_% 282015-08-02%29_01.jpg/280px-2014_Audi_A6_%284G_MY14%29_2.0_TFSI_S_line_sedan_% 282015-08-02%29_01.jpg Buna binmeyi düşünecek hale gelmiş ==> https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dd/Ford_Taunus_TC_2-door_at_Schaffen-Diest_in_2015.JPG/252px-Ford_Taunus_TC_2-door_at_Schaffen-Diest_in_2015.JPG


Artık adama trafikde neler yaşattılarsa, benden de kötü durumdaydı hali, dedik "sakin ol abi, olur öyle, bir çay daha alır mısın??" :P


Evet lafı çok uzattım farkındayım ancak durumu anlamanızı istedim. Ve ayrıca fikirlerinize de ihtiyacım var bu konuda.

Almayı düşündüğüm doblo 2005-2009 1.9 dizel modeller. Yoksa hiç o topa girme direkt yeni 1.6 doblolara bak mı dersiniz?

Eğer sabırla baştan sona kadar okuduysanız, sizleri büyük bir saygıyla selamlıyorum;

Hoşça kalın, kazasız kalın :king: :king:
Toyota Camry 3.0 alın biri sıkıştırırsa basar gidersin veya göm gitsin. Araba taş gibi bea o arabadaki sac kalınlığı 1 küsür mm. Linea, albea, doblo vb. arbalarda bu yarım mm den daha az .

SuleymanE
25 Ocak 2018, 15:57
Okudum, anladım, sonuc: Tek derdin kavşaklarda öncelikli olmak, insanların sana yol vermesi. Biraz garip gelmedi değil.. Insanlar sana yol verecek diye hayatını doblo ile şekillendirmeyi düşünmek ne kadar doğru bir davranış bilemedim.

Motosiklet bambaşka bir ruh, bambaşka bir özgürlük tarifi olmayan bir şey bende.. Birileri yol verecek diye böyle bir düşünceye kapılamayacağım bir değer benim için..

Yarın dobloyu tanımaz ise insanlar, ne olacak ? Gitti bütün planlar :)


Bilmiyorum da bana biraz garip geldiğini saklayamayacağım.

Okumuşsunuz, yanlış anlamışsınız ve buna bağlı yanlış çıkarımlar yapmışsınız. Tüm insanlar bana yol versin diye bir derdim yok, o kadar saplantılı olsam sanırım ambulans şöförü falan olurdum mühendis olmak yerine :)

Tek istediğim trafikte insan gibi sürebilmek, her kesin de insan gibi sürmesi. Ancak bu maalesef benim yaşadığım ülkede mümkün değil. Siz nasıl bir trafikte sürüyorsunuz bilemeyeceğim, belki yaşadığınız semt çok nezih ve elittir, ama benim yaşadığım şehir de semt de o kadar nezih ve elit değil.

Trafik tam bir kaos. Acaba sorun bende mi diye hangi ortamda sohbetini açsam, doktorundan avukatına, iş adamından muhasebecisine herkes bu konudan muzdarip. Lanet olsun, bıktım bu trafikten diyeni daha duymadım.

Mesela ben motorla yeşilde geçerken kendisine kırmızı yanan bir şrf.siz beni görmesine rağmen kırmızıda geçebiliyor. Ben motorumla normal yolumda giderken hayvan herifin bir tanesi hatalı sollamaya yapıp canıma kast etmeye çalışabiliyor.

Çok şükür ergen değilim, kafasına kamera takan vloggerlar gibi her hatalının peşine düşüp "ona bunu ödetmek" gibi bir derdim yok. Motora binmek riskleri beraberinde getiriyor farkındayım ancak sürekli başkalarının yaptığı hatalarla sürekli tehlike altında sürmek yorucu gelmeye başladı, hele ki şehir içinde...
15 yıllık sürücüyüm, ne çok ciddi bir araba kazasına nede ciddi bir motosiklet kazasına karıştım. Birçok ciddi tehlikeden de, tecrübelerim, pratiğim, trafiği iyi okumam ve tabii ki Allahın yardımıyla kurtuldum.

Şakayla karışık "trafikte terör estireceğim" tarzı şeyler de yazmış olabilirim evet fakat işin bu espri kısmını da bu yazıyı okuyanların anlayacağını düşünmüştüm.

Demek ki şaka kısmı ile ciddi kısmı siz ayırt edememişsiniz, benim hatam, net anlatamamışım diyelim.

Trafik canavarı olmak gibi bir hedefim yok bunu da belirteyim net şekilde. Sadece trafikde daha rahat kullanılan, daha az taciz edilen bir araca geçmeyi planlıyorum. Hayat boyu o araca bineceğim diye bir şey yok, zaten işim gereği sürekli farklı farklı araçları kullanmak zorunda kalıyorum.
Doblo kafamı rahatlatmak için aradığım yegane araç :)

Ayrıca trafikde doblonun superiority si olmadığını düşünüyorsanız bu ülkede yaşamıyorsunuz demektir bayım:)

Doblonun yetmediği zaman bulldozer veya volvo truck alma zamanı gelmiş demektir.

Sevgiyle kalın, kazasız kalın :king:



Toyota Camry 3.0 alın biri sıkıştırırsa basar gidersin veya göm gitsin. Araba taş gibi bea o arabadaki sac kalınlığı 1 küsür mm. Linea, albea, doblo vb. arbalarda bu yarım mm den daha az .


Hocam o aracı yurtdışında kullanma şansım oldu, inanılmaz bir araba gerçekten. Hele ki birde (bizim ülkede hiç satılmadı sanırım) avalon modeline de bindim, inanılmaz sağlam arabalar. Eski Toyota'ların yeri bende başkadır gerçekten. :cat:

aokuyumcu
25 Ocak 2018, 15:59
komşunun tavuğu komşuya kaz görünür, dobloyu da minibüs, otobüs, kamyon sıkıştırınca bu sefer ne alacaksın .
3-4 sene önce ramazanın 20 sinden sonra akşam eve dönerken dur kalkla ilerleyen trafikte gözüm kapanmış hafif uyumuşum, gözümü küüt diye bir sesle açtım . öndeki doblo tarzı bir araçtı , arka cam tarafı ve tampon bagajın yarısına kadar girmiş, benim arabanın tamponun boyası çizilmişti. boyatmadım bile. sağlam araç değil onlar.
aracından üzak dursunlar istiyorsan aski model temiz bir makam aracı al. bir tek ondan kaçıyorlar.

SuleymanE
25 Ocak 2018, 16:10
sana kökten çözüm öneriyorum kardeşim:

trafikte sıkıştırılmanın kökten çözümü (https://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makineleri-satilik-caterpillar-955l-517879222/detay)

Bak bu mantıklı. Sanırım iyice dellendiğimde 1 haftalığına kiralayıp şehrin en işlek saatinde yolun 2 şeridini de ortalayıp bir cigara yakıp şunla 10km/h hızla gezmek acaip stres atıcı olur herhalde :)

Belki bu sayede trafik sorunlarına da ufak bi vurgu yapmış olurum belki?

fz6_fazer
25 Ocak 2018, 16:27
Kamaz 4326,ofroadlarda kullanılan 4 çeker,kar,buz,çamur,her türlü doğa koşullarına uygun bir alet
Yada volvo kamyon alacan
https://s10.postimg.org/68nmwy6xl/kamaz_4326_3.jpg (https://postimages.org/)

YouSuffer
25 Ocak 2018, 16:33
sattım herşeyi fiorino aldım otomatik kafa rahat biraz masraf yaptık ama olsun, mangala kampa piknik tüpümle heryere akıyorum keyifle milleti sıkıştırıyorum kafama göre gidiyorum motorlarada saygı gösteriyorum iyi oluyor

Thracian
25 Ocak 2018, 16:35
Türkiye trafiğine Doblo,kamyon,dozer fayda etmez anca bu tarz bir şey fayda eder ;
https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/iILwS6EA0bss/v2/800x-1.jpg

Alonedark93
25 Ocak 2018, 16:39
Kanka bol bol pikniğe giderisiniz dedim ya al gitsin.:)
Kaynana ön koltuğa bütün sülale arkaya yeğenlerde bagaja.:P

aquarist4
25 Ocak 2018, 16:40
Güzel bilgilendirme teşekkürler. :cat:



Ben 1.9'u da 1.3'ü de kullanmış biri olarak diyebilirim ki 1.3 çok daha mantıklı. Yakıt farkı epey var 1.9'lar çok gereksiz yakıyor. 1.3'ler halk deyimiyle kokluyor. :) MTV farkı olmasa dahi yakıttan edeceğiniz tasarruf sizi tatmin edecektir. Gidişleri arasında aman aman da fark yok söyleyeyim, hatta 1.3 sizi trafikte daha az yoracaktır daha yumuşak gaz tepkimesinden dolayı.

Ben de her ikisini kullanmış olanlardanım. Yazdıklarınıza sadece "gidiş" kısmında katılamıyorum. Araçta beş kişiyken yanımızda atarlanan A3'le bende gaza geldim. Benim kullandığım 1.9 VIP Doblo kuduz köpek gibi A3'le kafa kafaya gidiyordu. (Belki de A3 sahibinde iş yoktu, bilemem).

shooter1
25 Ocak 2018, 16:52
al suv veya pickup bak gör trafikteki saygınlığa
https://i.ytimg.com/vi/fqXPAOx86Hw/maxresdefault.jpg

mrt20
25 Ocak 2018, 16:58
Konfor takıntınız yoksa bu araç gayet yeterli.
İsterlerse yol vermezsiniz.
Biz 7 kişi toplanıp gircez ;
http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2011/08/20/fft16_mf1570133.Jpeg

Erdost
25 Ocak 2018, 17:23
Yanından motorlar vızır vızır geçerken kötü olursun, dünya başına yıkılır :) demedi deme..

zabuzaretta
25 Ocak 2018, 17:35
Ben de her ikisini kullanmış olanlardanım. Yazdıklarınıza sadece "gidiş" kısmında katılamıyorum. Araçta beş kişiyken yanımızda atarlanan A3'le bende gaza geldim. Benim kullandığım 1.9 VIP Doblo kuduz köpek gibi A3'le kafa kafaya gidiyordu. (Belki de A3 sahibinde iş yoktu, bilemem).

Hayal kırıklığı yaşatmak gibi olmasın ama kapıştığınız A3 muhtemelen eski nesil 1.6 benzinli 100 bg civarı bir A3 idi. Gitmiyorlar ben de sürdüm oradan biliyorum. Hele otomatik şanzıman ise oooff of kanser eder adamı. Hem güçsüz hem ağır, yani baya hantal. Mesela 1.4T olsa idi hiç şansınız yoktu. Ama Doblo öyle değil hafif ve atik.

mkolia
25 Ocak 2018, 17:40
mantıklı valla, doblonun yanına da bi cross alacan çinli ucuz bişey plakasız stres atmaya arazide mis gibi

SuleymanE
25 Ocak 2018, 17:56
sattım herşeyi fiorino aldım otomatik kafa rahat biraz masraf yaptık ama olsun,

mangala kampa piknik tüpümle heryere akıyorum keyifle milleti sıkıştırıyorum kafama göre gidiyorum

motorlarada saygı gösteriyorum iyi oluyor

Hafif ticari kullananın halinden hafif ticari kullanan anlar, valla lokum gibi araç fiorinolar. Kullanması aşırı keyifli ve kolay.
Ama bende almışken doblo alayım diyorum, tam olsun :)


al suv veya pickup bak gör trafikteki saygınlığa
https://i.ytimg.com/vi/fqXPAOx86Hw/maxresdefault.jpg

Şu güzelliğe kıyılır mı ya, varsın bana çarpsınlar şu alete çarpmasınlar, yazık günah, sokmam böyle bir güzelliği trafiğe :P



Konfor takıntınız yoksa bu araç gayet yeterli.
İsterlerse yol vermezsiniz.
Biz 7 kişi toplanıp gircez ;
http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2011/08/20/fft16_mf1570133.Jpeg

Gayet mantıklı, bayrama bende 7 ortak bulup şöyle bişeye gireyim bari :)



Yanından motorlar vızır vızır geçerken kötü olursun, dünya başına yıkılır :)

demedi deme..

Motorcular canımız, ciğerimiz yaw. Varsın onlar vızır vızır gitsin ben bekleyem trafikde hiç sorun değil.
Doblo alacak olsam da motorcu ruhumu kaybetmeyeceğim inşallah :)



mantıklı valla, doblonun yanına da bi cross alacan çinli ucuz bişey plakasız stres atmaya arazide mis gibi


Yaşa valla. Zaten yine rahat duramam, şehir içinde binmeye 2. el 100lük bi eski skuter alırım bakkala markete gitmeye diye düşünüyordum ama bu cross alma işi daha mantıklı. Tek sorun o cross motoru araziye götürecek panelvan veya kamyonet lazım, dobloya sığar mı ki?

artemis99
25 Ocak 2018, 18:07
Hocam benzer nedenlerden ötürü ben de aynen senin gibi hafif ticari alayım diyorum. Ama ben o kadar eski arabaya binmişliğim görülmemiştir. Alırsam şartları zorlar sıfır alırım. Doblo premio 1.6 , Kangoo multix extrem arasında kararsızım, Renault daha ağır basıyor. Şehir içi yakıt tüketimi 1.6 dobloların fazla ve kol dayamasını hiç beğenmiyorum doblo'nun. Şimdi ben bu soruyu otomobil forumlarına da sordum. Her kafadan bir ses çıkıyor. Caddy ve Connect daha iyi diyen çok ancak fiyat farkı da çok fazla bunların, ayrıca Caddy'nin arka süspansiyon bağımsız değil makaslı sistem. Arka cam otomatik değil vs vs. Neyse mesele doblo ise alacaksan cidden yeni kasa 2. ellere bir bak derim 1.3 veya 1.6 multijet olsun. 1.9 lardan uzak dur. Hem vergi dezavantajı var hem de çok yakıyor.
Ben hatta gözü karartıp motosikleti de satıcam ama şimdi değil önümüzdeki yazı bir geçireyim ondan sonra düşünüyorum.

SuleymanE
25 Ocak 2018, 18:25
Hocam benzer nedenlerden ötürü ben de aynen senin gibi hafif ticari alayım diyorum. Ama ben o kadar eski arabaya binmişliğim görülmemiştir. Alırsam şartları zorlar sıfır alırım. Doblo premio 1.6 , Kangoo multix extrem arasında kararsızım, Renault daha ağır basıyor. Şehir içi yakıt tüketimi 1.6 dobloların fazla ve kol dayamasını hiç beğenmiyorum doblo'nun. Şimdi ben bu soruyu otomobil forumlarına da sordum. Her kafadan bir ses çıkıyor. Caddy ve Connect daha iyi diyen çok ancak fiyat farkı da çok fazla bunların, ayrıca Caddy'nin arka süspansiyon bağımsız değil makaslı sistem. Arka cam otomatik değil vs vs. Neyse mesele doblo ise alacaksan cidden yeni kasa 2. ellere bir bak derim 1.3 veya 1.6 multijet olsun. 1.9 lardan uzak dur. Hem vergi dezavantajı var hem de çok yakıyor.
Ben hatta gözü karartıp motosikleti de satıcam ama şimdi değil önümüzdeki yazı bir geçireyim ondan sonra düşünüyorum.

Hocam ben mi yanlış biliyorum; bunlar 1-6 yaş arası ve 1900cc ye kadar yanı vergiye tabi diye biliyordum, gayet de eminim ama?
Birde benim dediğim modellerde ruhsatta (hususi) yazıyor ek bir ehliyet vs gerekmeden kullanılıyor.

Bu arada yakıt benim açımdan elbet önemli, herkes 1.9 çok yakıyor demiş, demek ki uzak durmakta fayda var.
Bir arkadaşın babası için zamanında 2014 model 1.3 doblo bakıyorduk. Ben sürmedim ancak sahibiyle binip bir tur attıydık, çekişi 1.3e göre güzel gidiyordu, konfor da iyiydi. Arkadaşın bütçesi dobloya yetmedi yetmedi gidip düşük km fiorino aldıydık.

Kendim kangoo kullandım, beğenmiştim. İçi biraz daha sade durur ama malzeme kalitesi bence fiattan 2 tık üstte. Sıfır fiyatları yakınsa kangoo daha mantıklı bir tercih olur bence.

Ben sıfır almam hocam. Temiz 2. el bakacağım. 1.3 veya 1.6 mantıklı duruyor, önemli olan temiz olsun, sağlam olsun, fazla masraf açmasın.

Aşırı bir konfor vs beklentim yok, sonuçta hafif ticari bunlar.



Süleyman,

Africa Twin düşündünüz mü hocam :)

https://galeri.uludagsozluk.com/26/yaran-inci-s%C3%B6zl%C3%BCk-capsleri_17090_m.jpg

Africa alırsam doblo alamam, doblo alırsam africa alamam. İkisini birden şuanda hiç alamam.

Cıkkk, o iş yatar hocam. Hem africa alsam yine sıkıştıracaklar, yine trafik, yine doblolar...

Ben taktım dobloya, her yol dobloya çıkıyor bende :P

Angrypower
25 Ocak 2018, 20:03
Hacı abi iş yerinde kullandığım Renault Kangoo marka araç var. Görevli yazılarını takınca herkes benim önüme atlıyor, sökünce millet çil yavrusu gibi kaçıyor önümden. Böyle şeylere takılacaksan eğer ne rahat edersin ne de rahata erersin. Benim nacizane tavsiyem motor üstünde mümkün mertebe kendini koru, araba ile trafiğe daldın mı da kırman gerektiğini hissediyorsan kır üstlerine. Sonuçta mala geliyor sıkışık trafikte.

NOT: Benim kullandığım arabadan daha pahalı arabaların önüne kırıyorum, o yüzden pek ben yol vermem gardaş triplerine girmiyorlar. Usulünce ve kibarca sinyal verdiğim için bana yol veriyorlar :P

hokahey
25 Ocak 2018, 20:26
doblolarda tuğra standart geliyor diye biliyordum ben lan yoksa opsiyonel mi? aman allahim! opsiyonelse bir de ayrıca ona para mı vereceğiz :/ mümkün değil.

GT250rAlanya
25 Ocak 2018, 20:28
Lütfen Arkasına DOBLO'lu ENİŞTE yazdırın. Hayalim. bir gün doblo alırsam arkasında muhakkak yazacak. Aslında fiat yerne Renault'a yönlseniz daha iyi. Veya yakıtı biraz daha fazla olan CADDY'e bakabilirsiniz.

metinkilic
25 Ocak 2018, 20:37
Bu doblo'lara karşı hep ön yargım vardı. Mayıs ayında iş için mecburen sıfır bir tanesine beş bin km.kadar bindim. Artıları; yeni 1,6 motor çok verimli ve çok güçlü. 6 vites olması avantajlı. Uzun yolda müthiş gidiyor ve az yakıyor. Şehir içinde yakıtı artıyor. Acayip geniş ve rahat. Yeni modellerde K belgesi veya SRC gerekmiyor. Otomobil sınıfında geçiyordu benim kullandığım.
Gelelim kötü yanlarına; frenleri kasaya ve ağırlığına göre yetersizdi. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesiz. Yüksek süratlerde yapısı itibari ile rüzgardan etkileniyor. Ancak alınıp kullanılır mı, bence fiyatı, bakım masrafları ve parça ucuzluğu, genişliği ve fiyatı açısından gerçekten tercih edilebilir.
İzmir'de bulunduğumuz için 34 plaka olması ve üstüne de doblo olması nedeni ile trafikte hiç kimse beni sıkıştırmadı, zorlamadı, hiç tatsız bir olay yaşamadım. Ben de kimseyi sıkıştırmadım, efendi efendi kullandım.
Sözün özü, doblo'ya karşı ön yargılı olmamak lazım. Kasada ufak tefek estetik dokunuşlar ve iç donanımda biraz değişiklikler yaparak efsane sınıfına sokabilirler bu aracı.

nyk
25 Ocak 2018, 20:50
onun için doblo almana gerek yok herhangi bir beyaz renk sedan araba alıp bir de intercity vs. filo plakalığı takacaksın tamamdır. Araba fluence olursa etkisi daha da artar.

Alonedark93
25 Ocak 2018, 20:52
Peki siz hiç tuğralı panelvan transit gördünüzmü.? :P

zekeriyaimam
25 Ocak 2018, 21:17
Onun yerine vaneo al çok daha güzel bir araç.2004'ten beri kullanıyoruz sıkıntı çıkarmadı.
Gidişi biraz az,yakıtı ekonomik.Konforlu,4 hava yastığı,ESP var.Arka süspansiyon bağımsız.
Binek kullanmak için çok daha uygun bir araç

SuleymanE
25 Ocak 2018, 21:33
Peki siz hiç tuğralı panelvan transit gördünüzmü.? :P

Gördüm ama bi dobloya yakıştığı gibi yakışmamıştı :)



Onun yerine vaneo al çok daha güzel bir araç.2004'ten beri kullanıyoruz sıkıntı çıkarmadı.
Gidişi biraz az,yakıtı ekonomik.Konforlu,4 hava yastığı,ESP var.Arka süspansiyon bağımsız.
Binek kullanmak için çok daha uygun bir araç

Güzel bir binek arabam var ama burada olay doblo almak. Arablar ve doblolar olmak üzere trafik ikiye ayrılıyor bana göre, bende 2. tarafa geçmek istiyorum :)

drsteel
25 Ocak 2018, 21:43
Ben olsam bir Ford ranger alırdım. Birde yükseltme kiti kimse sana yaklaşmaz

sash_009
25 Ocak 2018, 22:05
Sayın arkadaşlar nerdeyse bütün yazılanları bir çırpıda okudum. Şu sonuca vardım: Siz şehirlisiniz. Şehirlinin bulduğu ihtiyaçlar listenizden bahsediyosunuz. Ben Marmaris'te yaşıyorum. Burda genelde buralı olmayanlar haricinde kimse kornaya basmaz. Yaya geçidi başında yaya gözüktüğünde insanlar durup yol verirler. Hatta geçenlerde motorlu tiki genç bir arkadaş yaya geçidinde açtı ayaklığı indi motordan. Napıyo lan bu? diyodum ki karşıdan karşıya geçen amcanın koluna girdi karşıya geçmesine yardımcı oldu. Ben ve bnm arkamdaki üç araba korna çalmadan bekledik, çocuk amcayı karşıya geçirdikten sonra geldi motoruna bindi ve hepimiz yolumuza devam ettik. O ara gözüm dolar gibi oldu yalan yok. Yani özetle size küçük bir ilçe veya köy/kasaba gibi bişey lazım bence. Sonra alacağınız araca sadece zevkleriniz yönünde karar verebilirsiniz zaten...

nyk
25 Ocak 2018, 22:14
bu iş aracın büyüklüğü ile ya da yüksekliği ile ilgili değil pahasıyla ilgili bence. rangerover dev gibi jip mesela ranger fakan hakgetire ama fluence ile üzerim rangerı :) önüne kırarım yoluda alırım. range in en ufak kazası onbinlerce tl cesareti varsa gelsin :)

o yüzden filo plakalı araçlardan kaçın.isterse i10 olsun. adamın umrunda değil vurmuş sürtmüş. şehiriçi trafikte zaten yavaş gidiyorsun maddi hasarlı kaza yani ölürüm kalırım korkusuda yok adamın.

SuleymanE
25 Ocak 2018, 22:18
Sayın arkadaşlar nerdeyse bütün yazılanları bir çırpıda okudum. Şu sonuca vardım: Siz şehirlisiniz. Şehirlinin bulduğu ihtiyaçlar listenizden bahsediyosunuz. Ben Marmaris'te yaşıyorum. Burda genelde buralı olmayanlar haricinde kimse kornaya basmaz. Yaya geçidi başında yaya gözüktüğünde insanlar durup yol verirler. Hatta geçenlerde motorlu tiki genç bir arkadaş yaya geçidinde açtı ayaklığı indi motordan. Napıyo lan bu? diyodum ki karşıdan karşıya geçen amcanın koluna girdi karşıya geçmesine yardımcı oldu. Ben ve bnm arkamdaki üç araba korna çalmadan bekledik, çocuk amcayı karşıya geçirdikten sonra geldi motoruna bindi ve hepimiz yolumuza devam ettik. O ara gözüm dolar gibi oldu yalan yok. Yani özetle size küçük bir ilçe veya köy/kasaba gibi bişey lazım bence. Sonra alacağınız araca sadece zevkleriniz yönünde karar verebilirsiniz zaten...

Hocam Türkiyede böyle bir yer var mı ya? Du bakayım marmaris tarafta bana uygun bir iş çıkar mı acep? :D

Valla herşeyi bırakıp gelebilirdim ama iş olayı sıkıntı bu sefer , orada sanayii namına pek bir şey yok çünkü.

Mühendis ne işe yarar ki öyle bir yerde? :sunny: Biz yine büyük şehirlere mahkum... :(

berkcigdem
26 Ocak 2018, 01:49
en doğrusu :)
bari doblonun bagaja uffa bi scooter koyun köye möye giderseniz fıtı fıtı binersiniz :D

Levent
26 Ocak 2018, 09:32
Okumuşsunuz, yanlış anlamışsınız ve buna bağlı yanlış çıkarımlar yapmışsınız. Tüm insanlar bana yol versin diye bir derdim yok, o kadar saplantılı olsam sanırım ambulans şöförü falan olurdum mühendis olmak yerine :)

Tek istediğim trafikte insan gibi sürebilmek, her kesin de insan gibi sürmesi. Ancak bu maalesef benim yaşadığım ülkede mümkün değil. Siz nasıl bir trafikte sürüyorsunuz bilemeyeceğim, belki yaşadığınız semt çok nezih ve elittir, ama benim yaşadığım şehir de semt de o kadar nezih ve elit değil.

Trafik tam bir kaos. Acaba sorun bende mi diye hangi ortamda sohbetini açsam, doktorundan avukatına, iş adamından muhasebecisine herkes bu konudan muzdarip. Lanet olsun, bıktım bu trafikten diyeni daha duymadım.

Mesela ben motorla yeşilde geçerken kendisine kırmızı yanan bir şrf.siz beni görmesine rağmen kırmızıda geçebiliyor. Ben motorumla normal yolumda giderken hayvan herifin bir tanesi hatalı sollamaya yapıp canıma kast etmeye çalışabiliyor.

Çok şükür ergen değilim, kafasına kamera takan vloggerlar gibi her hatalının peşine düşüp "ona bunu ödetmek" gibi bir derdim yok. Motora binmek riskleri beraberinde getiriyor farkındayım ancak sürekli başkalarının yaptığı hatalarla sürekli tehlike altında sürmek yorucu gelmeye başladı, hele ki şehir içinde...
15 yıllık sürücüyüm, ne çok ciddi bir araba kazasına nede ciddi bir motosiklet kazasına karıştım. Birçok ciddi tehlikeden de, tecrübelerim, pratiğim, trafiği iyi okumam ve tabii ki Allahın yardımıyla kurtuldum.

Şakayla karışık "trafikte terör estireceğim" tarzı şeyler de yazmış olabilirim evet fakat işin bu espri kısmını da bu yazıyı okuyanların anlayacağını düşünmüştüm.

Demek ki şaka kısmı ile ciddi kısmı siz ayırt edememişsiniz, benim hatam, net anlatamamışım diyelim.

Trafik canavarı olmak gibi bir hedefim yok bunu da belirteyim net şekilde. Sadece trafikde daha rahat kullanılan, daha az taciz edilen bir araca geçmeyi planlıyorum. Hayat boyu o araca bineceğim diye bir şey yok, zaten işim gereği sürekli farklı farklı araçları kullanmak zorunda kalıyorum.
Doblo kafamı rahatlatmak için aradığım yegane araç :)

Ayrıca trafikde doblonun superiority si olmadığını düşünüyorsanız bu ülkede yaşamıyorsunuz demektir bayım:)

Doblonun yetmediği zaman bulldozer veya volvo truck alma zamanı gelmiş demektir.

Sevgiyle kalın, kazasız kalın :king:



Şu mesajını okudum da, ne kadar anlayışsız bir adammışım, hiç bir şey anlamamışım vallahi pes :)
Yazılanlara biraz daha sakin, ve düşünerek göz atmanı tavsiye ederim, ironi yapıyorum, tabiki bir insan sadece öncelikli olmak veya insanların ona yol vermesi için hayatını bir nesneye göre şekillendirmez değil mi?

Bence ülke şartlarında " Motosikleti sürücüsü olmayı tehlikeli görüyor ve devam etmek istemiyorum " diyorsan, emeklilik dilekçeni yaz bizde sana uğurlar olsun diyelim :)

Doblosu,SUV'si ya da kamyoneti, bu işlerin çözümü bu değil, bu işlerin çözümü senin gibi genç mühendislerin zihniyetlerini olumlu yönde değiştirmeleri, nasıl daha pozitif, nasıl daha yaşanası bir hale geleceği konusunda çaba gösterip, örnek olmasından geçer. Sistemi bozanlar gibi davranarak ya da onlara benzeyerek değil..

Bol şans..