PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su yalıtımı ile ilgili



Hurd@cı
14 Ocak 2018, 19:56
Arkadaşlar merhaba,yeni aldığım motosiklet yağmurluğumun ağ kısmından su almakta,internette şöyle bir uygulama buldum,adam tiner ile şeffaf silikonu birbirine karıştırıp dikiş bölgesine yediriyor.Bu su sızdırması ile ilgili bir fikri olan var mı?Flex tape diye bir ürün var ama oda biraz pahalı ve ne kadar sağlıklı sonuç verir net bir kıyaslama bulamadım.

https://drummerlizard.com/kamp-cadirinda-su-yalitimi-nasil-yapilir/

Olcay Avşar
14 Ocak 2018, 20:33
Tinerle inceltilmiş silikonu denemek bedava gibi, ben olsam denerim.

Kışlık kıyafetleri kaliteli almak gerekiyor, kendini kanıtlamış tavsiye edilen bir ürün alınmalı.

Hurd@cı
14 Ocak 2018, 20:40
Şimdi o ağ bölgesinin filesini açtım baktım da bu dikişlerin yanında kumaş üzerinde 2-3 yerde iğnenin topu kadar hata var,ve oradan su sızdırmakta,üzerine elektrik bandı gibi yapıştırı etkisi olan bantlar etki etmiyor,bu malzemeyi tutucu bant tarzı yada o bölgeye sürebilecek silikon tarzı esnek madde var mı?

mustafa_325
14 Ocak 2018, 21:07
Bir ingiliz turistin yağmurluğundaki yırtıkları koli bandıyla kapattığını görmüştüm. Adam baya deneyimli birine benziyordu. Bir bildiği vardır herhalde.

Şahsi görüşüm şeffaf bantların elektrik bandından daha iyi olacağı yönünde. Elektrik bantları bir süre sonra yapış yapış oluyorlar.

Baddreams
14 Ocak 2018, 21:37
Kaliteli silikonu tinerle inceltip kullanabilirsin

Hurd@cı
15 Ocak 2018, 00:04
Şimdilik elimdeki peligom yapıştırıcı ile su yalıtımını sağlamış oldum,leğen içinde bir süre oynadım esnettim beklettim ve sızdırma yaşamadım,esnek olması güzel ama kalitesi ortada,giyip çıkarırken mutlaka yapıştırıcı salar diye düşünüyorum,bunun üstü derby yapıştırıcısı var benim bildiğim.hafta içinde tekrar yağmur yağacak bulunduğum bölgelere,deneme şansım olursa sonucu buraya tekrar yazacağım.

aranell
15 Ocak 2018, 08:21
Bu işin kaliteli ürün tercih etmekle de pek bi ilgisi yok gibi, Alman malı Büse marka yağmurluk almıştım 1 sene sonra ağ bölgesinden su aldı, sonra Held yağmurluk aldım yine 1 sene sonra ağ bölgesinden su aldı, Durt kışlık pantolon aldım ilk sene güzeldi 1 sene sonra o da ağ bölgesinden su koyverdi... Anladımki bu işte bi gariplik var kalitelisi de ucuzuda ağ bölgesinden su alıyor.. Buna bir çözüm bulmak lazım...

Baddreams
15 Ocak 2018, 14:23
Delik varsa su girer ;)%100

CrazyBullet
15 Ocak 2018, 23:14
İç kısımdan pütür sprey sık. 2 kat. Sanayide bulabilirsin, mucizevi bir şey. Ufak delikleri çok rahat kapatır. Tiner deneyeceksen selülozik kullanma sentetik kullan, mont delinir.