PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklete başladım dalga geçiyorlar ? Bırakacağım ?



ranzinistan
07 Ocak 2018, 23:24
Sinirlerim bozuldu ben 3.yılında Ankarada okuyan bir üniversite öğrencisiyim.Yaz tatilinde Motto Akademiden ve çeşitli hocalardan ders aldım -iyi bir eğitimden geçtiğime inanıyorum ama tecrübe eksiğim çok fazla- ama ben çok okuyan, genellikle kütüphanede olan, onların söylediklerine göre söylüyorum : Efendi , kendi halinde olan birisiyim.
Her gören şaşırır mı arkadaş ? , her gören ''aaaa sen de mi motosiklete başladın. '' diyorlar ve ardından devam ettiriyorlar :

''Dur bakalım ne zaman kaza yapacaksın'' yav arkadaş tepem atıyor benim ekipmanım tam , eğitimim aldım ve almaya da devam edeceğim eğitim bitmeyen bir süreçtir benim için...

Bu da yetmezmiş gibi motosiklete binmeye davet ettiğimde hiç kimse yanaşmıyor = Çok canım sıkılıyor buna ama ben onlara niye korktunuz diye sormuyorum.

Üniversite yakın olduğu için evime ve benzin param olmadığı zamanlar yürüyerek gidiyorum bu sefer de niye motosikletle gelmedin , gelemiyor musun yoksa ? :pr: :pr:

Bana şöyle geliyor bu kendimi yüceltmek için değil yanlış anlamayın kendimi şişirmek içinde değil ama onların hayallerini benim gerçekleştiriyor olmam , onların cesaret edemediğim şeyleri benim yapmış olmam. Hem üniversite hayatımda hem de sosyal hayatımda başarılı olmam onların işine gelmiyor ama bu benim öz güvenimi ve motosiklet sürüşümü etkiliyor ve artık bırakma noktasına geldim sizce bunlara karşı tavrım nasıl olmalıdır ve siz olsanız ne yapardınız ?
NOT : Lütfen bu ciddi konuda ergen ergen yorum yapmayınız.

gibigibi1985
07 Ocak 2018, 23:32
Sorun onlarda değil senin yaklasiminda...Neden dikkate alıyorsun ki seni besleyecek yorumları dikkate alıp diğerlerine sağır olmalısın, laf dalasina girme kimseyle He de geç ,açıldı mi başka konuya geç dikkate alma.

mhmtesk
07 Ocak 2018, 23:39
Açık açık söyleyemeselerde Kıskançlık, çekememezlik gibi duygular besliyorlar.

Söyledikleri tüm sözler, ilerde senin için kalıplaşmış olacak ve adamına göre anında cevap vereceğin kelimeler şeklini alacak.

Fazla kafana takma, alışıyorlar. :bounce:

Alışamayanlarada 1-2 defa cevabını verdiğinde bir daha laf sokmaya çalışmayacaklardır. :cherry:

Angrypower
07 Ocak 2018, 23:50
Ben gene oyumu troll'den yana kullanıyorum :bestmt:

mchi
07 Ocak 2018, 23:51
eger turgetsonsan azmine hayranım yok degilse insanları bu kadar takma kafana

istanbu_gezg
07 Ocak 2018, 23:57
Bence haklilar mezar fiyata sat hemen alayim kurtul

fkambay
07 Ocak 2018, 23:58
Şimdi sana bunu soyleyenlerin tamamı o motora binip direğin ordan dönüp gelemeyecek kadar cesareti olmayan kişiler.

İnsanlar hep konuşur özellikle kendi yapmak isteyipte bi türlü o fırsatı ya da cesareti bulamayan insanlar.

Ben motosiklete baslamaya karar vermeden önce bunların hepsine kendimi hazırlayarak başladım sen hazirlamadan baslamassin o yüzden bunalmissin. Bana da başlamaya karar verdiğimi belirttiğimde alma sakın bak düşersin kaza yaparsın diyen çok oldu bende biliyorum bunları göze alarak baslicam dedim konuyu kapattım aldım.

3 sene oldu başlayalı düştüm kalktım kazamda oldu çok şükür ders cikara çıkara belli bir seviyeye ulaştım şimdi o konuşanlar konusmayı kesti 4 tekerlekli kafesin içinde trafikte ömürlerini harcamaya devam ederken ben keyif alarak hergün motoruma biniyorum .

Shrieker
08 Ocak 2018, 00:00
eger turgetsonsan azmine hayranım yok degilse insanları bu kadar takma kafana

Sanırım yeni hesaplara bir deneme süresi getirmesi gerekiyor yönetimin mesaj hakkı için. 1 hafta gibi mesela. Konu açmak için de 2 hafta. İlk 3 ay da takip süresi. Saçmalamaca varsa, bir uyarıdan sonra şut.

ranzinistan
08 Ocak 2018, 00:05
eger turgetsonsan azmine hayranım yok degilse insanları bu kadar takma kafana

turgetson ? derken = inek demeye getiriyorsun herhalde :) hayır öyle birisi değilim dediğim gibi eğer ''inek'' terimine girersek : Sosyal çevresi olmayan , çok ders çalışanlar için kullanılan argo söz. Burada ki sosyal çevrisi olmayanla çelişiyorum çünkü sosyal çevrem var , asosyal değilim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------


Sanırım yeni hesaplara bir deneme süresi getirmesi gerekiyor yönetimin mesaj hakkı için. 1 hafta gibi mesela. Konu açmak için de 2 hafta. İlk 3 ay da takip süresi. Saçmalamaca varsa, bir uyarıdan sonra şut.

Bence üyeliği çok uzun yıllara dayanan ama adam olamamış , karşıda ki kişiyle empati kuramayan kişileri ''uyarıdan sonra şut'' lasak :)

Stock Sever
08 Ocak 2018, 00:16
Fazla da takma. 10 arkadaş geçen sene motor almayı kafaya koyduk. Aralarında tek alan benim. Yarısı bana küstü(saçma nedenler) yarısı da döner mi getirdin diye dalga geçiyolar. Ben de üni 3. Sınıf öğrencisiyim. Yanlış anlaşılmasın ama montla geziyoruz diye hava atıyoruz sanıyolar. E napalım topcasede bi de günlük mont mu gezdirelim?

mfBulut
08 Ocak 2018, 00:18
Bana da troll gibi geldi.

Angrypower
08 Ocak 2018, 00:19
Fazla da takma. 10 arkadaş geçen sene motor almayı kafaya koyduk. Aralarında tek alan benim. Yarısı bana küstü(saçma nedenler) yarısı da döner mi getirdin diye dalga geçiyolar. Ben de üni 3. Sınıf öğrencisiyim. Yanlış anlaşılmasın ama montla geziyoruz diye hava atıyoruz sanıyolar. E napalım topcasede bi de günlük mont mu gezdirelim?

İş dolayısıyla ben top case de birde günlük mont gezdiriyorum yemin olsun :)

kefkes
08 Ocak 2018, 00:26
Trol olmadığını varsayıyorum, 'başkaları şöyle böyle düşünüyor, şunu bunu dedi, hayalini yaşayamiyorlar v.s. tarzında düşüncelerini bırak, sosyal olduğunu söylemişsin zaten; acilen sözde arkadaşlarını hayatından çıkart. İstediğin gibi yaşa, ağırlık yapan fazlalık fikir ve insanlardan kurtul.Hayatinda referans başkalarının ne düşündüğü olacaksa sat kurtul:)

Fakat boyle ezik bir hayat güzel hissettirmeyecektir, en iyisi takıl kafana göre koy gitsin, bir iki yıl sonra okul bitince zorlu bir iş hayatı ve yüzde yirmi beş işsizlik oranı goruyor olacaksın iyi ihtimal, iş hayatına odaklan bence şimdiden..

-Black-
08 Ocak 2018, 00:26
Söylenenleri dikkate alırsan, yorum yapmalarına değil, hayatına karışmalarına izin vermiş olursun. İzin verme, keyfine bak.

levend84
08 Ocak 2018, 00:28
Bu kadar önemseyip,takinti yaptigina gore binme diyorlarsa binme.

Ben univ okurken okula bisikletle gidip gelirdim,gidiş/dönüş 12 km.bolluk var galiba?

Ya bisiklet,yada 43 numara tabanvay..

erkanzdemir
08 Ocak 2018, 00:31
Yok mu koskaca Ankarada motosiklet süren.
İlk seni mi tanımışlar.
Son yıllarda Dünya genelinde bir mutsuzluk bir havalar bir dalga geçmeler anlamadım arkadaş. Kim ne yiyor ne içiyor anlamadım ne dokunuyor bu gençlere. Bari çiftleşmesin kardeşim böyle enteresan salak bir nesil dünyaya getirecekler.
Bin kardeşim iki teker iyidir o mallar yalvarsalarda artçı olarak sakın alma. Devam ederse dalga mevzuları sohbeti kes beraber takılmayı, olmadı sen bas havanı cakanı. Arkandan baksın kime lan bunun havası diye yesinler kafayı.
Yani Dünya bunu takmaya değmez.
Doldur boşalt deponu dalgana bak.

bursalıali
08 Ocak 2018, 01:07
Sevgili ranzinistan ,39 yıllık otomobil ,37 senelik otobüs ve 13 senedir motosiklet ehliyeti sahibi şu an 63 yaşındaki Ali amcanın sözlerini- yahu bu
bunak ihtiyar neler zırvalıyo - demeden dinle. Yaklaşık 40 yıldır ekmeğimi direksiyondan kazanıyorum . Farklı ,farklı araçlar üzerinde 2000000 km yazıyla
iki milyon kilometreden daha fazla yol teptim. Sen şurada 30 km/h süratle bizim önümüzden geçsen , bunu gören üç arkadaşının ilki çok hızlı geçtiğini,
ikincisiyse normal süratte seyrettiğini, sonuncusu da çok yavaş olduğunu anlatacaktır. Nasrettin Hocanın ( elin ağzı torba değil ki büzesin ) adlı hikayesini bir oku. Kendisine araç kullanmayı benim öğrettiğim çocuğum bile bana - baba motosiklet çok tehlikeli ,motoru sat araba al - diyor. Ben de tamam peki evladım satacam diyorum yüzüne karşı . Sonra içimden devam ediyorum BEN BU DÜNYADAN GÖÇTÜKTEN SONRA diye. Kendi düşüncelerinin dışında hiç
kimsenin sana tesir etmesine izin verme. En güzel günlere.

AzÇok
08 Ocak 2018, 01:47
Seni rahatsız eden sözleri bir gözden geçir. Sonra söyleyen kişiye şöyle bir bak. Tutarsızlık görürsen hiç cevap verme. Eğer cevap vereceksen, cümlenin içine öyle bir eklenti koy ki düşünmesine neden olsun. Düşünebilecek kapasitesi yoksa, ilacı görmezden gelmek...

0km
08 Ocak 2018, 02:22
Bu ve benzer yorumlar sadece motosiklet değil herşey için yapılıyor. İnsanlar kendi kafalarında oluşturdukları mantığa aykırı gelen herşeye olumsuz yorum yapıyorlar. Özellikle milletimiz bu konuda aşırı fanatik. Herkes kendi kullandığı / kullanmayı hayal ettiği vasıtanın hatta markanın (bazen model bile etkili) en iyisi olduğunu diğerlerinin beş para etmez olduğunu düşünüyorlar. Bu sadece vasıta değil, cep telefonu, ikamet adresi, üniversite hatta ve hatta ekmek fırını bile olabilir :)
Farzedelim onlar haklı ve hepsinin savunduğu şeye hak vererek onlar gibi davrandık. Bu sefer de marjinal damarları tutar "herkeste de X var" diye laf yaparlar.
Yaşadımız dünya çeşitliliklerle dolu ve kimsenin kararı kimseyi ilgilendirmemeli. 3. Sınıfta üniversitede okuduğuna göre reşit yaştasın. Kendi kararlarını verebilecek bir bireysin.
Başkalarına mantıklı geldiği şekilde hareket ediyor olman bir takım kişileri belki mutlu edebilir ama kendinden uzaklaşırsın. Kendin olamadığın sürece de mutsuz olursun ve diğerlerinden hiç bir farkın kalmaz.

Farklı ol demiyorum kendin ol bildiğin gibi ol. Diğerlerini dinle tabiki ama seni değiştirmelerine izlin verme ;)

Bahsettiğim şeyler ailen ve yakın çevren için değil bu arada. Onlar zaten şimdiki seni oluşturan unsurlar.

Çok uzamış, insan okuyacak diyor ve kesiyorum :)

Taner YILMAZ
08 Ocak 2018, 02:35
Sen milletin ağzına bu kadar bakıyorsan vay senin haline. Yaşamak sana haram olur. Sen hayatında bak kardeşim. (trol olma ihtimalini yüksek görmeme rağmen yine de yazdım)

hachiko
08 Ocak 2018, 02:42
Ha ha benle alay eden yaklaşık 7 kişi şu an ehliyetli altlarında motor var..Bekle bak onlarda öyle olacak..

Seko
08 Ocak 2018, 09:15
20 sene sonra kendi kendine "Ulan ne anlamsız şeylere takılıyormuşum eskiden" diyeceksin. Geçenlerde 6. motorumu sattım, etrafımdakiler hala "Artık motoru bırak, yenisini alma" diyorlar. Hayatlarının motorsuz boşa geçtiğinin farkında bile değil zavallılar.

Birkan07
08 Ocak 2018, 09:17
Ben olaylara farklı açıdan bakmayı seven bi insanım.

Bence sen fazla egolu bi insansın, arkadaşlarını bıktırmışsın ve onlarda senin moralini bozmaktan keyif alıyolar.

Alpbatur
08 Ocak 2018, 10:18
Ben hayatın 'ama insanlar ne der, ne düşünür' diyecek kadar uzun olmadığını 40 yaşında anladım. Sen benim kadar geç kalma....

zekeriyaimam
08 Ocak 2018, 10:24
Reklamcıya gidip ön cama #KUDURUN yazısı yaptır.
Üniversitede sözde herkes motor alıcaktır ama bi bahaneleri çıkar illa ki.
R25 almışsın işte çekemiyolar.

okanbagiscan
08 Ocak 2018, 10:30
Arkadaşlarına kızıyorsun ama o kaza er geç olacak.İkincisi eğitime önem vermen güzel.Bazı eğitimler almışsın ama daha acemi olduğunu söylüyorsun.Artçılı kullanmak baya tecrübe işi.İyice tecrübe sahibi olmadan arkana kimseyi alma.

Se-ZeR
08 Ocak 2018, 10:35
Hoca Nasreddin, oğluyla birlikte köyüne gidiyormuş. Oğlunu eşeğe bindirmiş, kendisi yürümüş. Karşıdan gelenler, oğlunu göstererek:

—“ Ak sakallı adam yürürken bacak kadar velet eşekte gidiyor. Zamane çocuğu işte.” , demişler.

Hoca oğlunu indirip kendisi binmiş. Az sonra birkaç kişiyle daha karşılaşmışlar. Bunlar ise:

— “Koca adama bak! Bu sıcakta minnacık çocuğu yaya yürütüyor. Hiç insafı yok.” demişler.

Hoca, eşeğe oğlunu da bindirmiş. Çok geçmeden yine üç beş kişiye rastlamışlar. Adamlar:

— “Zavallı hayvan! Düşüp ölecek! Hiç acımadan iki kişi birden binmişler üstüne!” demişler.

Hoca inmiş, oğlunu da indirmiş. Eşek önde, onlar arkada ilerlemişler. Biraz sonra, yol kıyısında duranlar:

— “Amma aptal adammış bu hoca, Eşek bomboş gidiyor, kendisi oğlu ile kan ter için de arkasından koşuyor!” diye konuşmaya başlamışlar.

Hoca dayanamamış. Oğluna dönüp:

— “Gördün mü, her kafadan bir ses çıkıyor. Şu dünyada kimseyi hoşnut edemiyor, kimsenin dilinden bir türlü kurtulamıyorsun! iyisi mi, kimseye kulak asmayacaksın ve kendi bildiğinden şaşmayacaksın.” demiş...

hukukihayat
08 Ocak 2018, 10:50
Motora binmek biraz gö. ister. Zira araba kullanmaya nazaran kat be kat olağan riskleri fazladır.

Hele ki yeni başlamış ve büyük şehirde her gün düzenli olarak trafiğe çıkan biri için bu riskler katlanarak artar.

Arkadaşların maalesef haklılar, evet kaza yapacaksın, ekipman ve iyi bir eğitim ile yukarıdaki riskleri sıfırlayamazsın.

Kaza yapıp hayatını kaybedenler de senden daha az tecrübeli sürücüler değillerdi.

Buraya kadar ufak da olsa trol olmama ihtimaline binaen yazdım.

Ne var ki;

Konuyu açtığın gün üye olman falan değil de trol fikrine şuradan kapıldım;

Ankara gibi bir trafikte düzenli olarak motor kullanmaya yeni başlamışsın,

Bu sebeple de ilk şikayet edeceğin şey arkadaşlarının sana takılması değil Ankara trafiği olması gerekiyordu.

Yani, trafikte sıkıştırmaları, yol vermemeleri, üzerine sürmeleri, küfür etmeleri, görmezden gelmeleri seni rahatsız etmiyor da arkadaşlarının şakayla karışık takılmaları mı seni bırakma noktasına getiriyor :)

Bu sebeple de yazdıkların hayatın olağan akışına uygun düşmüyor.

chopperrider
08 Ocak 2018, 10:58
kardeşim insanların söylediğini neden umursuyorsun ?
Herkes yorum yapmaya, üstüne vazife olmayana karışmaya bayılır.

Bir kaç ay önce Samsun'a gitmiştim motorla, benzin almak için istasyona girdim.
Dolum yapılırken klasik kaç para bu motorlar muhabbeti oldu.
Şu kadar falan diye söyledim.
Pompacı arkadaş beğenmedi, bana geri zekalıymışım gibi baktı.
Buna kışın binemezsin, araba alsaymışsın dedi.
Ama nasıl bir aşağılamayla bakıyor yüzüme anlatamam.
Aaaa dedim haklısın ya kışın olmaz bu yağmur var çamur var. Hiç aklıma gelmedi, iyi ki hatırlattın bunu satayım da bir araba alayım dedim.
Adam dalga geçtiğimi bile anlamadı.
Kimseyle dalga geçmem ama benimle de geçilmesine izin veremem.
Demek istediğim herkesin her konu hakkında yerli yersiz fikri olur ve bunu paylaşmaktan da çekinmez.
Üzerinde durmamak en iyisi.

jimi_hendrix
08 Ocak 2018, 11:13
Dalga geçme değil de yeni başladığın için garipsiyorlar. İki arkadaş beraber motor aldık. Ona hergün: Aaa neden araba almadın? Birgün bizi de gezdirsene, olum sat düşersin vs vs... Bana laf diyen yok. Sebebi; tipimde apaçilik var.

mkolia
08 Ocak 2018, 11:13
R25 alacak paran var benzin alcak paran mi yok

RamonRojo
08 Ocak 2018, 12:18
Türkiye şartlarında motosiklet almaya cesaret etmiş bir insanın ''el alem ne der'' eşiğini çoktan aşmış olması lazım.

carter17
08 Ocak 2018, 12:21
Arkadaş alt tarafı 2 tekerli bir araç sürüyoruz ne bu kimse süremez tavırları? Yok onlar cesaret edemiyorlar, yok efendim kimse bizi çekemiyor. Önce motosiklet sürücülerinin; doktorlar gibi, herkes doktor olmak istemişte kimse olamamış tavırlarından vazgeçmesi lazım.

Adam motosiklet sürmek istemiyor olabilir, güvenli gelmiyor olabilir. Ne kadar iyi kullanırsan kullan, sanki çok iyi kullananlar kaza yapmıyor mu? İstediğin kadar eğitim al, trafikte karşı tarafın hatası yüzünden dahi kaza yapabilirsin, onu nasıl önleyeceksin?

Bu yüzden bırakın şu, kimsenin cesareti yok, herkes bizi kıskanıyor, herkes motosiklet sürmek istiyor ama süremiyor edalarını. Bugün 10 yaşındaki çocuk bile motosiklet sürebiliyor.


Arkadaşa gelince belli ki aşırı egolu birisi. Zaten yazısında bile belli etmiş, hani ben eğitim aldım, en iyi ben kullanırım asla kaza yapmam, zaten derslerim falan iyidir kütüphaneye giderim, eğitim benim için bitmez vs. Kütüphaneye gitmenle motosiklet sürmenin alakası nedir? Neden belirttin bunu?

Kimse beni sevmiyor, herkes benden nefret ediyor tribine girip, ergence yorum yapmayın diye not düşülmüş birde. Daha ergencesi var mı bu konu içeriğinin?


Bana bazı üyeler böyle sert yorum yapınca kızıyor ama dayanamıyorum arkadaş. Bu kadar basit şeyleri bile dertlenip, 10 yaşındaki çocuğun bile sürdüğü motosiklete binmeyi cesaret sayıp, 10 yaşındaki ilkokul çocuğunun girip 70 üstü alacağı sınavda 70'in altında alıp, konu açanlar beni sinirlendiriyor. Bu kişiler beni yönetecek adamları seçiyor.

LynXMaSTeR
08 Ocak 2018, 12:27
nie takıyosunuz ki kafanıza. siz aldığınız zevke bakın.

MrMud
08 Ocak 2018, 13:05
onların hayallerini benim gerçekleştiriyor olmam , onların cesaret edemediğim şeyleri benim yapmış olmam

Dostum konu bundan ibaret...
12-13 yaşlarımda motora binmeyeyim diye dünya nasihat eden, beni kovalayan abilerim, şimdi amca oldular.
Beni gördüklerinde artık "İn lan şundan" demek yerine "Dikkatlü sür aslan parçası" diyolar..
Beni motordan caydırmaya çalışan amcalar yeğenlerine motosiklet sürmeyi ögretmem için bana gönderiyolar.

Mesele senin kendini kanıtlaman, ama yapamazsın diyenlere değil, kendini, kendine kanıtlaman.

Sağlıcakla kal, motosiklet üzerinde kal.

BatuhanK
08 Ocak 2018, 13:15
Bu kadar çok düşünüyorsan bunları bırak gitsin. Kafanı bunlarla meşgul etme:P

bursagsli
08 Ocak 2018, 13:37
Yıl geçtikçe insanlar tuhaflaşıyor. En yakınını bile tanıyamıyorsun. Kimse kimsenin iyiliğini istemiyor. Söylenenlere cevap bile verme. Attığı lafa karşılık gelmeyince bir daha aynı cümleleri kurmaz bile.

EUOGLU
08 Ocak 2018, 13:47
Meslek lısesınde tej full ekipmanı kısıyım bana ee moto gp yemı katılacan vs dıyenlere hadı kalkalım diyenlere ılk zamanlarda dustugumde alay edenlere cevabımı surusumle cevap verdım bır artcı olan bırdaha olmak istiyor nasıl gıttıgımı gorenler (hı vs deıl vıraj vs) seslerını kestiler

ZümeR
08 Ocak 2018, 13:49
NOT : Lütfen bu ciddi konuda ergen ergen yorum yapmayınız.

Ergen ergen yazan sen olmuşsun ne yazık ki..
Öyle ki okuyorsun eğitim almışsın LAKİN;
Kendin için değil başkaları için yaşamayı benimsemişsin.
Kendi kararlarının hiç bir önemi yok, sen çevrendekiler nasıl istiyorsa o şekilde ergen ergen yaşamaya devam et ve bırak motoru..

matrax33
08 Ocak 2018, 14:55
Çevresindekilerin söylediklerini kafaya takıp motor sürmeyi bırakmayı düşünen insanın arkasına bende binmeye korkarım.

'-'
08 Ocak 2018, 14:56
biraz özle
sonra karar ver

Mirkuza
08 Ocak 2018, 15:29
Yaşadığın şeye mahalle baskısı diyoruz ! Eğer Barkın Bayoğlu'nun fikirlerini yaşam felsefesini iyi anladıysan , çevrendeki bu tiplere güzel bir s.ktir çekersin. Çok takma kafaya böyle egolu insanlarıda hayatından çıkart, sen motosiklete bindiğin için mutlu olacaksın onlar mutlu olsun diye değil !

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------

- Motora binmeyi bir tarafı yemeyen adam eleştirir seni
- Pahalı bir motora bindiğinde kendisi o parayı vermeyeceği için eleştirir seni
- kendisi otobüste tıkış tıkış gider sen motorunla geçip giderken eleştrir seni
- çekemez eleştir yapamaz eleştirir
Kov gitsin hayatından böyle tipleri anlamazlar anlayamazlar

K121L
08 Ocak 2018, 18:13
Bence de sen bırak kardeş

Osm@n
08 Ocak 2018, 20:56
Bu da yetmezmiş gibi motosiklete binmeye davet ettiğimde hiç kimse yanaşmıyor = Çok canım sıkılıyor buna ama ben onlara niye korktunuz diye sormuyorum.



"Eleman paraya kıyıp R25 almış. Kızlar teklif etmediği gibi üstelik bir de yüzüne bile bakmıyorlarmış."

Benim anlayabildiğim kadarıyla mesele bu.:queen:

Thugboy0622
08 Ocak 2018, 21:01
dostum aynı yollardan geçtim azıcık sert yapıp kararlı olduğunu vurgularsan kimse cesaret edemiyor birşey demeye

brkakg.29
08 Ocak 2018, 21:11
Tamam al sür bakıyım nasıl kaldırıyon de bindiğindede korkut çok az bile gaza bassan tekere gelir felan de daha da cesaret edemez