PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİLGİ VE YARDIM



cem85
06 Ocak 2018, 11:51
merhaba arkadaşlar ankaradan katılıyorum aranıza hem sohbet hemde beni bilgilendirmenizi rica ediyorum motosiklet kullanmaya hevesliyim daha önce hiç kullanmadım artık almaya karar verdim aklımda yamaha r25 modeli var o yönde araştırmalara yapıyorum. sizlerde görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim daha öncede söylediğim gibi tecrübem yok yeni katılcam aranıza o yüzden ankarada bildiğiniz veya aranızdan bana ders verebilecek var ise ieltişime geçmek isterim ücretli veya ücretsiz farketmez. ancak tek ricam lütfen profesyonel bir arkadaşımızdan yardım almak isterim şimdidem teşekkürler.

Carbondioxid
06 Ocak 2018, 12:12
Ankara için yaziyorum , etrafta gördügünüz kurye/servisçi kardesler karda vizir vizir sürdüklerine bakmayin , onlar yollarin ve motosikletlerinin kurdu olmuslar.

Tavsiyem , bu mevsimde Angara'da motosiklet risklidir hele yeni basliyorsaniz x20 kat risklidir , begendi iseniz alin ancak izole trafigin akmadigi site ici sair yerlerde idareten kullanin , kar buz ayaz don riski gectikten sonra yapin derim (Angara'yi her mevsimde bildigimden ikaz babinda yazayim dedim , takdir sizin.)

cem85
06 Ocak 2018, 12:45
Teşekkür ederim tabiki dikkate alınmasi gereken bir ikaz ankara icin evet bende bir süre tenha ve sakin yerlerde kullanmayı düşünüyorum.

'-'
06 Ocak 2018, 13:23
hoş geldin

ben profesyonelim. nerde dolanmak istersin

şaka bi yana:
"bildiğiniz veya aranızdan bana ders verebilecek" demişsin. ders verilmez, alınır
zaferce yi takipet

ayetlervaray
06 Ocak 2018, 14:10
önce a2 ehliyet kursuna yazıl. orda motorun üstüne bin. ehliyetini al sonra ben sana teorik eğitim veririm. motorumu sürdürtmem ama :D

zaferce
06 Ocak 2018, 14:29
Alpha Motosiklet Akademisi (https://www.facebook.com/AlphaMotosikletAkademisi/?ref=br_rs) ve Motto Akademi Ankara şubesi ile görüşüp bütçenize ve kafanıza hangisi uyarsa onlardan birine gidebilirsiniz. Alpha'da Kaan Hoca ve Murat hocalar Kerim Bey'in işlettiği A2MTSK (http://www.a2mtsk.com/) ile birlikte ehliyet almanızı da sağlıyorlar. Motto Akademi de aynı şekilde, kendi bünyesindeki ehliyet kursu sayesinde hem profesyonel ve kapsamlı bir başlangıç eğitimi hem de ehliyet işini halletme imkanı sunuyor. Her iki kurumun da ileri düzeylerde eğitimleri de mevcut. Bunlardan birini seçip doğru dürüst bir eğitim ile motosiklete başlayabilir ve ehliyet edinebilirsiniz.

Sadece okumak ve fikir edinmek amacıyla internette okumalar yapmayı düşünürseniz forumda benim açtığım başlıklara göz atabilirsiniz. Ama çok dağınık bir okuma olur. Aynı yazıları biriktirdiğim bir de blog var. İmzanda adresi var. Google'da nickimi ve motosiklet anahtar kelimesini aratırsanız o şekilde de ulaşabilirsiniz.

Yazı okumak, video izlemek veya motosiklet kullanıcılarıyla sohbet etmek gerçek bir eğitimin yerini asla tutmaz. Bu okumalara ve video izlemelere vakit öldürmenin bir yolu olarak bakmanızı öneririm.

Motosiklet satın alacağınız ve trafiğe çıkacağınız zaman bu eğitimleri alın. Şimdi eğitimi alıp yazın motosiklet alırsanız eğitime boşa para vermiş olursunuz. Bahara düşünün bence bu başlangıç işini. Şimdi dediğim gibi laf olsun diye okumalar yapılıp videolar izlenebilir.

cem85
06 Ocak 2018, 14:32
Teşekkür ederim söylediğiniz gibi sadece birseyler okuyup izlemek ile olacak bir is değil kapsamli bir eğitim almak istiyorum tavsiye ettiğiniz yerler ile iletişime geçicem.

sadraf
06 Ocak 2018, 15:13
Valla sadece okuyup izleyerek başladım hala da öyle devam ediyorum. Tabi yıllardır araba kullanmanın verdiği bir birikimde var o yüzden motosiklette sadece direksiyon/gidon hakimiyeti ve trafikte duracağın yer konusunda ciddi bir araştırma yaptım daha çok. Tabi bu eğitim almamanız gerektiği anlamına gelmiyor ikisinin yeri çok ayrı. İnternette okuyarak ve izleyerek teorik olarak kendinizi doldurun, eğitim alarak da bu teorilerinizi pratiğe dökün fıstık gibi olur.

'-'
06 Ocak 2018, 15:48
motosiklet kullanmaya başlamak için dengesini sağlamayı öğrenmelisin
kullanabilmek(kontrolü elegeçirmek) için dengesini bozabilmeyi
durdurabilmek nirvana

MUSTAFA KIR
06 Ocak 2018, 22:44
Kolay gelsin arkadaşım. Ben kış aylarında da motosiklet kullanıyorum ve yıllardır kullanıyorum. Tek diyeceğim şey ders almak için gereken ismi bul, ama şimdi başlama motosiklet'e.
Allaha emanet ol.

EUOGLU
06 Ocak 2018, 22:46
Yakınlarza oturuyorum kastamonuda hava yı az cok bılırım sıze önerim bu kıs bısıkley ılr denge ogrenın fren vs calısın yazın ybr gibi dıscover 125 st gıbi parçası ucuz ve hafıf bır motorla 3 4 bın km devırım mt 125 25 r25 gıbı bır motora gecmenızdır onerım su an mt 125 sahıbıyım şıddetle tavsiye ederım 90 kg +90 kg 100 ıle oyrak vırajlarını alıyorsam ve gram kayma yoksa tavsıye edılebılır herhalde

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------

Oncekı motorumdakı kazalarım ve tecrubelerım olmasa boyle suremezdım ve pahalı bır motorla başlasaydım şu an ocagıma ıncır agacı dıkmıslerdı