PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motogp : Ducati , Son dakikada değişen test kuralı "saygısızca"..



hachiko
31 Aralık 2017, 16:50
https://cdn-2.motorsport.com/images/amp/YKgEgqzY/s6/motogp-jerez-november-testing-2017-jorge-lorenzo-ducati-team-7044114.jpg

Ducati, MotoGP'nin test kısıtlamalarını son dakikada değiştirmesini "saygısızca" olara niteledi. İtalyan üretici yeni kurallara uymak adına bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldı.

Ekim ayında, 2018 sezonu içerisinde beş test gününün sadece üç tanesinin takvimdeki pistlerde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Buna ek olarak sürücüler artık test için seçilen beş pistten sadece üçünde testlere katılabilecekler.

Bu kural değişikliği, takımların yarışlardan önceki testlerde, o pistin ayarlarını test eden takımları önlemek için yapıldı.

Ducati spor direktörü Paolo Clabatti konuyla ilgili, "Ducati prensipte bu fikir ile uzlaşıyor. Buna karşın kararın yeni sezondan bir ay önce alınması büyük bir sıkıntı."

"Bizce bu testlerini çoktan planlamış takımlar için büyük bir saygısızlık. Şimdi üreticiler motosiklet ayarlamalarını baştan yapmak zorundalar."

"Kararın sezonun başlamasına bir ay kala, Japonya'da alınmasına karşıyız." dedi.

Ducati bu değişiklikler kapsamında test planlarını ve ayarlamalarını değiştirmek zorunda kaldığını söylüyor.

Bu değişiklik sebebiyle fabrika takımının sürücüleri Jorge Lorenzo ve Andrea Dovizioso asıl plana uymayacak ekilde Kasım ayında Jerez'e gönderildiler.

Gigi Dall'lgna konuyla ilgili olarak, "Bence yeni kurallar çok anlamlı. Kural mantıklı fakat kuralın uygulamaya konuluş biçimi mantıksız."

"Zaman ile ilgili her şeyi mahvettiler, biz bütün sezonun testlerini planlamıştık. Şimdi sürücüler Kasım ayında yeni motosikleti test etmek zorundalar."

"İlk program Dovi ve Jorge'nin yeni motosikleti Valencia'da test etmesiydi. Yarış sonrasında ise Danile Petrucci ve Michele Pirro, Jerez testlerine katılcaklardı."

"Şimdi bütün planları değiştirmek zorunda kaldık çünkü Jerez artık bir test pisti değil. Pirro artık Jerez'de piste çıkamayacak. Jorge ve Dovi de beş gün teste çıkamayacalar, yani Kasım'daki iki günden olabildiğince faydalanmak zorundayız." dedi.

Bu kısıtlamalara ek olarak 2019 sezonunda, sezon içi testlerin sayısı üçten ikiye düşecek. Yarış sayısı ise 19'a çıkacak.

Kaynak : Motorsport