PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza ve sonrası



melihcansiz
23 Ekim 2017, 20:53
Herkese merhaba arkadaşlar

Yaklaşık yarım saat kırk dakika kadar önce bir kaza yaptım sizlerle paylaşmak ve bir kaç şey sormak istedim.

Lambalarda kalktık en sol şeritteydim önümde tek bir araba vardı, 30 40 km hıza çıktıktan sonra aniden önümde ki araç önü bomboş iken sol şeritte ani fren yaptı ve durdu. Bende asıldım tabi frenlere ama böyle bir şey beklemediğim için hem geç kaldım hemde lastikleri kilitledim. Motor kızak gibi altımdan kaydı gitti. Ben ful ekipman olduğum için hiç bir şeyim yok. Sonrasında önümde ki arkadaş durduğu hızda patinaj çekerek kalktı ve uzadı. Arkamda ki arabalardan hiç biri inip yardım etmedi üstüne üstlük motur'u kaldırmamı bekleyemeden sağımdan ve solumdan geçmeye çalıştılar :queen: acınası bir milletiz...

Ha birde bu işin komik yanı cuma günü Bursa'ya yola çıktım Denizli-Bursa git gel yaptım, Denizlide evime 1 kilometreden az kala kaza yaptım. Yani 500 km git 500 km gel zaten yorgun argın.. Eve 1 km kala olacak işti gerçekten :)

Şimdi gelelim motora, motorum CBF 150. Sol yanı yere gelecek şekilde düştüm, koruma demirleri çizildi arka grenaj, karenaj adını tam bilmiyorum o çizildi, Bunlar olağan şeyler eyvallah.

Gidon sanıyorum biraz yamuldu bu canımı sıkıyor, sol aynam kırıldı, debriyaj maneti tutukluk yapıyor anlaşılan oda yamuldu değiştirilmesi lazım. Tamam bunların hepsini toplasak 200 TL civarı bir fiyat çıkıyor.

Yalnız stop ettikten sonra park etmek için ileri geri yaparken ön tekerlekten veya gidonun hemen altından yani motorun önünde ki kablolardanda olabilir, bir ses geldi. İleri geri yaptıkça gıcırdıyor.

Yarın, öbür gün bilmiyorum ne zaman vakit bulursam servise götürüp baktırıcam ama sizce bu ne olabilir ? Motor hiç bir yere çarpamadı bu arada,
yalnızca 2-3 metre sürüklendi.

scorpions_59
23 Ekim 2017, 21:01
Geçmiş olsun.
Burdan birşey söylemek zor, servis veya ustanın yanına gitmek lazım ihmal etmeden.
İnsanlık ölmüş, ben alıştım.
Umarım en kötü kazan bu olur.

melihcansiz
23 Ekim 2017, 21:12
Geçmiş olsun.
Burdan birşey söylemek zor, servis veya ustanın yanına gitmek lazım ihmal etmeden.
İnsanlık ölmüş, ben alıştım.
Umarım en kötü kazan bu olur.

Teşekkür ederim sağ olun, bu hafta yağmurlu bakalım hafta sonu götürücem gibi duruyor. Sadece aynı şeyi yaşayan varsa bir fikir olsun diye sormak istedim, tek temennim pek bir sıkıntısı çıkmaması.
Umarım dediğiniz gibi olur, hepimiz için.

bankimuun
23 Ekim 2017, 21:23
Maneti çıkarıp vura vura düzeltebilirsiniz aslında. En azından yaptırana kadar idare edebilir. Geçmiş olsun.

melihcansiz
23 Ekim 2017, 21:51
Maneti çıkarıp vura vura düzeltebilirsiniz aslında. En azından yaptırana kadar idare edebilir. Geçmiş olsun.

Manetin orjinali 18 lira muhtelemen alır kendim takarım o en küçük sorun aslında, kafama takılan şey gıcırdama bakalım ordan ciddi bişey çıkmazsa çokta problem yok demektir.

Teşekkür ederim sağolun.