PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Adamın Motosiklet Videoları Paylaşmasını Doğru Bulmuyorum



mturker
19 Ekim 2017, 23:32
Arkadaşlar selamlar

Ara ara youtubeda denk geliyor, ve her izleyişimde sinirlerim bozuluyor. Motosiklette yapılmaması gereken ne varsa bu adam hepsini itinayla yapıyor ve izleyici kitlesi çoğunlukla 18 yaş altı kişiler. Sürekli ayna kapalı gezmeler, eksik ekipman, sürekli tapa gaz, tek teker, ön tekere kaldırma, saçma sapan lastik yakmalar, gişelerden kaçak geçmeler vb her türlü kuralın-adabın ihlali...

Adamın adı oğuzhan muslu. 20-25 yaş arası olduğunu düşündüğüm, cbr250 kullanan, tam manasıyla apaçi, kural tanımaz bir adam. Trafikte kendi canını da büyük tehlikelere sokuyor, milleti de... Ayrıca yorumlarda gördüğüm kadarıyla kendinden genç arkadaşların fazlaca özendiği bir kişi; lakin çok kötü bir örnek.

Motosikletçilere karşı bu denli önyargının olduğu memleketimizde motosikletçilere antipatisi olup bu arkadaşı izleyen bir kişinin kendini haklı hissetmesi kadar normal bir şey yok. Ayrıca geleceğin motosikletçilerinin de bunun gibi apaçi olması ve kendi hayatlarına istemeden kast etmeleri çok normal.

Egoistliğini ve "herkese inat ben bildiğimi okurum, en iyiyim" havalarını bir kenara koydum; ne kadar yetenekli olsa bile (bunu belli seviyelerde inkar etmiyorum), bu adamın videolarının yayınlanmasını toplum sağlığı açısından doğru bulmuyorum.

Bu doğrultuda ne yapılabilir, bu adama nasıl engel olunabilir bilmiyorum ve sizin görüşlerinizi merak ediyorum.
Selametle...

RODWIN250R
19 Ekim 2017, 23:36
youtube a şikayet et... bir yerlerde kendisini görürsen ikaz da bulun yapma birader de...... videolarını izleme, izletme,

emremm
19 Ekim 2017, 23:41
Merak etme. Doğal seçilim yolu ile yakında kurtulursunuz.

Doğa her şeyi yoluna koyar.:)

mturker
19 Ekim 2017, 23:44
youtube a şikayet et... bir yerlerde kendisini görürsen ikaz da bulun yapma birader de...... videolarını izleme, izletme,

Açıkçası ben daha geniş çaplı düşündüm, bu adamı bir şekilde kimseye izletmemek... Çevremdeki motosiklet sürücüleri bu arkadaşın yaptıklarını onaylamayacak kadar bilinçli insanlar zaten. arkadaşla aynı şehirde de ikamet etmiyorum, yakalayıp uyarma şansım yok. olsa bile dinleyeceğini düşünmüyorum açıkçası... youtubeda da şikayet ve beğenmeme opsiyonlarını kullanıyorum.


Merak etme. Doğal seçilim yolu ile yakında kurtulursun.

Doğa her şeyi yoluna koyar.:)

valla bu adamın bile düşüp canının yanması hoşuma gitmez :))

hasmet
19 Ekim 2017, 23:47
Kimligi belli ise polis bu goruntulerden ceza yazamaz mi?

RODWIN250R
19 Ekim 2017, 23:49
Bırak yapsın genç kardeşimiz. Herkes özgür , ahlak dışı bir şey yapmıyor, motoru sevdiriyor çocuklara.. :bestmt:

Phoenixs
19 Ekim 2017, 23:51
Mturker hocam kaç yaşındasınız ?

mturker
19 Ekim 2017, 23:55
Kimligi belli ise polis bu goruntulerden ceza yazamaz mi?

kendisi sürekli ceza yediğini söylüyor. videolardan mı, başka şekilde mi bilemiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------


Mturker hocam kaç yaşındasınız ?

bunu ne sebeple sordunuz ? olsa olsa o arkadaştan 3-5 yaş büyüğümdür.

designserhat
20 Ekim 2017, 00:25
Bende baya bir videosunu seyrettim arkadaşın ilk izlediğim videosu pulsar ile araca arkadan çarpıyordu.Tam bir apaçi çok iyi gözlemlemişiniz.Hayran kitlesi 10-18 arası.Cidden çok kötü örnek oluyor.Videolarının kaldırılması şart.

Stock Sever
20 Ekim 2017, 00:33
Birine zarar vermesim de ne yaparsa yapsın. Youtube un şişirdiği bi kişi daha işte. Teker, tapa gaz, lastik yakma, cbr 250. Ha bir de bugün ne mi yapıcaz diye tam sopalık bir video girişi. İzlemiyorum ama bi kere bakmıştım ordan aklımda kaldı.

MrMud
20 Ekim 2017, 01:14
Ya en büyük (En çok tercih edilen) gelir, şöhret, ün kaynağı "Kalça, i*nelik, ya*şaklik" olan bir ülke de, beyin yaşı 15 geçmeyen bi denyo videolar da bu tür hareketler yapmış çok mu ?

Ne kadar ulan bi aksiyon kamera!?

blue39
20 Ekim 2017, 03:38
Geçen benzer bi konu açmak aklıma geldi. Nasıl şikayet edebilir bu adamı diye. En son videolarından birinde 600rr ile dolaşıyo. Plaka yok ayna yok. En mantıklısı polise şikayet etmek ama hangi bölüm ilgilenir bu tür şeylerle. Bilen birisi yol gösterebilir. Ya da direk şikayet edebilir

ahmetyildiz
20 Ekim 2017, 08:45
Şuan Bu başlıktan merak edipte kanala gidenler sayesinde Bayaaa bir hit yaptı yine zaten :)

BU arada adama kızıpta videolarına felanda yorum yapmayın dislike da apmayın bunların hepsi ona youtube de hit yapar.

tyrung
20 Ekim 2017, 09:44
Bu tür oluşumları engellemek mümkün değil. Youtube derinliklerinde çok vahim durumlar mevcut.

gaddarnahra
20 Ekim 2017, 09:53
Slime yapanlarin, birbirini dovup aptalca sakalar yapip adini kiskirtma koyanlarin , salak salak seyler yiyip kusanlarin ve bunun gibi onlarca seyi yapip 1-4 milyon aboneye ulastiran bir kitleden neyi izlemesini bekliyorsun? bu adami youtubeden silsen bu adam kadar apacilik yapip onun kadar izlenmeyen insanlar ortaya cikicak hic cikmasa biri aaa boyle kimse yok ben yapim video cekim diyecek. Sen bu videolari koyana kizmissin ama onun sucu yok izleyenler bunu istiyor :) birak yapsin emin ol bilincli olmak isteyenler onu izlemiyor evinde bos vakti olup ne yapcagini bilmeyen insanlar adrenalini ekran basinda ariyor

ZümeR
20 Ekim 2017, 10:09
Bence başarılı yeteneğini geliştirmiş tebrik ediyorum arkadaşı.

nzm75
20 Ekim 2017, 10:16
Reklamın kötüsü olmaz bu arkadaşın ismini verdiğiniz için sanırım bugün daha fazla izlenir kendi haline bıraksaydık dahami iyi olurdu acaba

zabuzaretta
20 Ekim 2017, 10:53
Merak etme. Doğal seçilim yolu ile yakında kurtulursunuz.

Doğa her şeyi yoluna koyar.:)

+1 Bu tarz ölümsüz(!) kendini bilmezlerin doğal seleksiyona takılmasına üzülecek değilim maalesef.

Pilot90
20 Ekim 2017, 11:13
gecen youtube'da gezinirken aptal aptal kanallara denk geldim.
gencecik cocuklar kameranin karsisina gecip sacma sapan hareketler yapip milyonlarca kere izleniyorlar. ve bunlar oguzhan denen cocuktan toplum icin daha teklikeliler.
bence bu cocugun en azindan yetenegi var. bana göre de ortaya güzel hareketler sergiliyor.
örnek konusuna gelecek olursak. yasi 18in altinda olan ehliyet ve motosiklet sahibi olabiliyor mu? hayir.
demek ki bunu örnek alacak olan kisilerin hepsi resit. yani kendi kararlarini kendileri verecek yastalar.
tabi bunlarin hepsi benim sahsi düsüncem
... let the lynch begin

pintus
20 Ekim 2017, 11:24
Ehliyet kursuna yeni yazılmış birisi olarak ben faydalı buluyorum videolarını.İzledikçe motorda neler yapılmaması gerektiğini öğreniyorum. :P

killingroad
20 Ekim 2017, 11:54
Kerem A Hero başlığında daha kısa yazmıştım benzer görüşümü, biraz daha açayım.

Bizim haddimize değil böyle kişilerin internet kullanımını veya video paylaşmasını veya xyz yapmalarını engellemek. Yapılan şeylere onay verdiğimi falan düşünmeyin hemen, ama bana ne? Motosikletçi imajı şöyleymiş böyleymiş falan konusu bizim algısal eksikliğimizi örtmenin dışa vurumu. Manyağın birine bakıp motosikletçi imajı çizene göre yaşamlar yaşayamayız. bir sürü otomobille saçmalayan insan var, benzer hareketler yapıp youtube'da paylaşan var. buradan yola çıkıp otomobilci diye bir imaj kasan var mı? motosikletin radikalleştirilmesini ve x bir kullanıcısının genel bir imaj kalıbı oluşturmasını kabul etmiş oluyoruz bu kişilerle uğraşarak. Bu kişileri örnek gösterip size lagaluga eden varsa, yukarıda yazdıklarımı söyleyin, bana ne yahu onun ne yaptığından?

Kötü örnek oluyor diye videoların kapanmnasını talep etmenin kitap toplatmaktan ne farkı var? :) Videolar gerçekten kötü örnek oluyor olabilir, hiç farketmez, bunun yolu o videoları engelletirmek / kaldırtmak değil, bireylere kimi nasıl örnek alacağını öğretmek. Bunu izlemeyen bilinçsiz gençler bu sefer de MotoGP izleyip TEM'de kafayı sıyırabilirler, MotoGP mi yasaklansın diyeceğiz o zaman? Ben her MotoGP yarışından sonra avuç içlerimin kaşındığını biliyorum, ama tutuyorum kendimi - bu tarz sokakta sapıtma videolarından 1001 kat daha etkili, tahrik edici. Yasaklansın MotoGP? Sinemaya gidip Fast&Furious'dan çıkıp kaza yapan bir sürü insan tanıyorum ben otomobil tayfasından, Fast&Furious mu yasaklansın şimdi?

Kötü bulduğumuz içeriği yasaklamak, engellemek, cezacı yaklaşımlar hiç bir zaman hiç bir şeyi çözmemiştir, çözmeyecektir. Neyin örnek alınması gerektiğini ayırt edebilecek bilinçte bireyler yetiştirmek olmalı hedef, aksi takdirde yasağın cazibesi hiç bir kanunla, cezayla engelleyemeyeceğiniz şekilde ortaya çıkar, işler hepten kötüye gider.

sadraf
20 Ekim 2017, 12:01
Birde "arkadaslar trafik kurallarina uyalim boyle hareketler yapmayalim ekipmanimiz tam olsun" diye konusmuyormu iste o zaman delleniyorum. Kafada kask kimbilir 100liralik kasktir belkide ellerde parmaklar acik eldiven. Bu tipin topluma ornek olmasi beklenir mi?

killingroad
20 Ekim 2017, 12:04
Yasal yükümlülükten kurtulmak içindir. :)

Kızıl pars
20 Ekim 2017, 13:49
Youtube da şikayet sistemi var.
Videonun altında ya da cepten izlerken sağ üstteki üç nokta ile açılıyor;
Bayrak benzeri bir işaret.
Sebebini de beliriyorsun.
Yeterince çok şikayet olursa kanalı kapatıyorlar.

Ama yenisini açar o ayrı mesele.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

Seçenekler şöyle :

Bu videoyu bildir
Sorun nedir?*

Cinsel içerik
Grafik olarak gösterilen cinsel etkinlik, çıplaklık ve diğer cinsel içerikler barındırıyor.

Şiddetli/tiksindirici içerik
Şiddet veya grafik içerik ya da izleyenleri şok edecek düzeyde içerik.

Nefret/kötü amaç içeren içerik
Korunan gruplara karşı nefret aşılayan, savunmasız bireyleri suistimal eden ya da siber zorbalıkla ilgili içerik.

Zararlı/tehlikeli hareketler
Fiziksel zarar verebilecek eylemler barındıran içerik.

Çocuk istismarı
Çocuklara yönelik cinsel, saldırgan veya suistimal amaçlı iletişim barındıran içerik.

Terörizmi teşvik ediyor
Terör örgütüne katılımı hedefleyen, şiddeti teşvik eden, terör saldırılarını yücelten ya da terör eylemlerini teşvik eden içerikler.

Spam veya yanıltıcı
Çok sayıda gönderilen veya başka şekilde yanıltıcı türden içerik.

Haklarımı ihlal ediyor
Gizlilik, telif hakkı ve diğer konularda yasal şikayetler.

Altyazı sorunu

İşaretlenen videolar ve kullanıcılar, Topluluk Kuralları'nı ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi amacıyla YouTube çalışanları tarafından haftanın yedi günü boyunca günün her saati incelenir. Topluluk Kuralları ihlalleri nedeniyle hesaplara ceza verilir ve ciddi ya da tekrarlanan ihlaller, hesabın kapatılmasına neden olabilir. Bir kanalı bildirin.

gurkanerkan
20 Ekim 2017, 14:32
Hoşuna gitse de gitmese de özgür ve herkesin paylaşım yapabildiği özgür bir platform. Rahatsız olduğunuz bir paylaşım varsa ona verebileceğiniz en güzel tepki görmezden gelmektir. Hiç adını sanını duymamış olupta bu konudan dolayı arkadaşın sayfasına gidecek izlenme sayısını bir tahmin edin.

artemis99
20 Ekim 2017, 14:41
Ben bildirdim isteyen bildirim yapabilir. Ama girip izlememek en iyisi.

mturker
20 Ekim 2017, 15:10
Reklamın kötüsü olmaz bu arkadaşın ismini verdiğiniz için sanırım bugün daha fazla izlenir kendi haline bıraksaydık dahami iyi olurdu acaba

açıkçası en başında sizinle aynı çekinceyi yaşadım, lakin sonrasında şöyle düşündüm; bu adam halihazırda zaten 120.000 kişinin üstünde aboneye sahip; hatta 1-2 videosunun milyonun üstünde izlenmesi var. ayrıca videolarındaki yorumlara baktığımızda "oğzuhan abi 13 yaşındayım, bende senin gibi motocu olmak istiyom, ramazan bayramından snra yan binadaki bilmem ne abinin cub motorunu satın alıcam, teker yakacam, kalp atar mısın lol" havasında olan genç arkadaşlar. bu forumda 1000lerce faydalı gönderinin içinde takılan adam bir zahmet o arkadaşa destek sağlamasın. yaşadığım kaygının çoğu o adamı örnek alan küçükler için ve trafikte bu arkadaşla karşılaşan masum vatandaşlar için geçerli.



gecen youtube'da gezinirken aptal aptal kanallara denk geldim.
gencecik cocuklar kameranin karsisina gecip sacma sapan hareketler yapip milyonlarca kere izleniyorlar. ve bunlar oguzhan denen cocuktan toplum icin daha teklikeliler.
bence bu cocugun en azindan yetenegi var. bana göre de ortaya güzel hareketler sergiliyor.
örnek konusuna gelecek olursak. yasi 18in altinda olan ehliyet ve motosiklet sahibi olabiliyor mu? hayir.
demek ki bunu örnek alacak olan kisilerin hepsi resit. yani kendi kararlarini kendileri verecek yastalar.
tabi bunlarin hepsi benim sahsi düsüncem
... let the lynch begin

büyük oranda sizinle aynı fikirdeyim. saçma sapan videoların varlığını ve oğuzhanın belli seviyelerde yetenekli olduğunu inkar etmiyorum. fakat yeteneğini farklı platformlarda, farklı şekillerde sergilemesi daha faydalı ve doğru olacaktır.
serzenişim yukarıda da belirttiğim gibi, bu adamın yanlışlarını örnek alan genç arkadaşlar ve trafikteki diğer vatandaşların güvenliği için.

bir yanlışınızı düzelteyim, a1 ehliyet 16 yaşından itibaren alınıyor.


Kerem A Hero başlığında daha kısa yazmıştım benzer görüşümü, biraz daha açayım.

Bizim haddimize değil böyle kişilerin internet kullanımını veya video paylaşmasını veya xyz yapmalarını engellemek. Yapılan şeylere onay verdiğimi falan düşünmeyin hemen, ama bana ne? Motosikletçi imajı şöyleymiş böyleymiş falan konusu bizim algısal eksikliğimizi örtmenin dışa vurumu. Manyağın birine bakıp motosikletçi imajı çizene göre yaşamlar yaşayamayız. bir sürü otomobille saçmalayan insan var, benzer hareketler yapıp youtube'da paylaşan var. buradan yola çıkıp otomobilci diye bir imaj kasan var mı? motosikletin radikalleştirilmesini ve x bir kullanıcısının genel bir imaj kalıbı oluşturmasını kabul etmiş oluyoruz bu kişilerle uğraşarak. Bu kişileri örnek gösterip size lagaluga eden varsa, yukarıda yazdıklarımı söyleyin, bana ne yahu onun ne yaptığından?

Kötü örnek oluyor diye videoların kapanmnasını talep etmenin kitap toplatmaktan ne farkı var? :) Videolar gerçekten kötü örnek oluyor olabilir, hiç farketmez, bunun yolu o videoları engelletirmek / kaldırtmak değil, bireylere kimi nasıl örnek alacağını öğretmek. Bunu izlemeyen bilinçsiz gençler bu sefer de MotoGP izleyip TEM'de kafayı sıyırabilirler, MotoGP mi yasaklansın diyeceğiz o zaman? Ben her MotoGP yarışından sonra avuç içlerimin kaşındığını biliyorum, ama tutuyorum kendimi - bu tarz sokakta sapıtma videolarından 1001 kat daha etkili, tahrik edici. Yasaklansın MotoGP? Sinemaya gidip Fast&Furious'dan çıkıp kaza yapan bir sürü insan tanıyorum ben otomobil tayfasından, Fast&Furious mu yasaklansın şimdi?

Kötü bulduğumuz içeriği yasaklamak, engellemek, cezacı yaklaşımlar hiç bir zaman hiç bir şeyi çözmemiştir, çözmeyecektir. Neyin örnek alınması gerektiğini ayırt edebilecek bilinçte bireyler yetiştirmek olmalı hedef, aksi takdirde yasağın cazibesi hiç bir kanunla, cezayla engelleyemeyeceğiniz şekilde ortaya çıkar, işler hepten kötüye gider.

aynı fikirleri paylaşmıyoruz. madem benimkine karşı bu kadar anti-savınız var, ben de toparlayayım;

bu adamın kusurlarını eleştirmemizi ve elimizden geliyorsa engellememizi hepimize hak, bana kalırsa görev, olarak görüyorum. çünkü; kuralsız ve tehlikeli sürüş sadece kendisi için değil, her birimiz için risk. nitekim ellerini bırakarak giderken bir kamyonete arkadan girmişliği var. yaptığı kazadaki mağdur taraf bir yaya da olabilir, başka bir motorcu da olabilir veya sizin kullandığınız araba da olabilir. bu şahsi sürüş tarzıyla ilgili yüzeysel bir analiz. işin vahameti paylaştığı videolar ile katlanıyor... youtubeda bu hareketlerini paylaşıp 120 küsür bin takipçisine özendirmesi neticesinde ise, varsayalım 5 yıl içinde 10 tane genç arkadaşın motor almasını sağladı. aldıkları motosikletlerle bu adamın yaptıklarını denemesi ile beraber bahsettiğim risk 10a katlanır, ki 120.000'de 10 kişinin iyimser bir rakam olduğunu takdir edersiniz.

siz her ne kadar bilinçli olduğunuza emin olsanız dahi, gördüğüne özenerek hareket eden; ya yaş küçüklüğü, ya da karakter özelliği itibariyle tehlikeyi umursamayan çok ciddi bir kesim var "trafik canavarı" olarak tanımladığımız.

ceza kanununda dahi bu adamın yaptıklarına karşı birden çok çeşitte ceza tipi olduğunu düşünüyorum. (hukukçu değilim lakin belli başlı konulara aşinayım)

moto gp ve fast&furious örneklerinizi ise demagoji olarak kabul ediyorum. trafikte serseriliği özendirmek ile amacı belli olan profesyonel müsabakayı veya modifiye-yarış konulu eğlencelik filmi eleştirmek çok alakasız. hatta bu adam stunt çalışmalarına profesyonel şekilde başlıyorum desin, kanalına abone olmayı dahi düşünürüm.


Ben bildirdim isteyen bildirim yapabilir. Ama girip izlememek en iyisi.

ben de aynı şeyi yapıyorum. desteklediğinize sevindim.

hasmet
20 Ekim 2017, 15:50
bu adamın kusurlarını eleştirmemizi ve elimizden geliyorsa engellememizi hepimize hak, bana kalırsa görev, olarak görüyorum. çünkü; kuralsız ve tehlikeli sürüş sadece kendisi için değil, her birimiz için risk. nitekim ellerini bırakarak giderken bir kamyonete arkadan girmişliği var. yaptığı kazadaki mağdur taraf bir yaya da olabilir, başka bir motorcu da olabilir veya sizin kullandığınız araba da olabilir. bu şahsi sürüş tarzıyla ilgili yüzeysel bir analiz. işin vahameti paylaştığı videolar ile katlanıyor... youtubeda bu hareketlerini paylaşıp 120 küsür bin takipçisine özendirmesi neticesinde ise, varsayalım 5 yıl içinde 10 tane genç arkadaşın motor almasını sağladı. aldıkları motosikletlerle bu adamın yaptıklarını denemesi ile beraber bahsettiğim risk 10a katlanır, ki 120.000'de 10 kişinin iyimser bir rakam olduğunu takdir edersiniz.

siz her ne kadar bilinçli olduğunuza emin olsanız dahi, gördüğüne özenerek hareket eden; ya yaş küçüklüğü, ya da karakter özelliği itibariyle tehlikeyi umursamayan çok ciddi bir kesim var "trafik canavarı" olarak tanımladığımız.

ceza kanununda dahi bu adamın yaptıklarına karşı birden çok çeşitte ceza tipi olduğunu düşünüyorum. (hukukçu değilim lakin belli başlı konulara aşinayım)

moto gp ve fast&furious örneklerinizi ise demagoji olarak kabul ediyorum. trafikte serseriliği özendirmek ile amacı belli olan profesyonel müsabakayı veya modifiye-yarış konulu eğlencelik filmi eleştirmek çok alakasız. hatta bu adam stunt çalışmalarına profesyonel şekilde başlıyorum desin, kanalına abone olmayı dahi düşünürüm.

Adamin yaptigi suc mu? Oyleyse sikayet edin. Delil kabul ediliyorsa cezasi neyse ceksin.

Peki bu videolarin internetten paylasmasi suc mu? Youtube kurallarina gore degil, rapor etseniz de kalkmaz. O zaman bu konuda ne yapabilirsiniz ki? Adamin hakki paylasmak. Hangi hakka veya otoriteye dayanarak engel olacaksiniz?

Kendinizce sebepleriniz var ve size makul geliyor. Ama herkese makul gelmiyor. Kimin dedigi olacak? Kim karar verecek? Mesela bu videolar kalktigi zaman gercek hayatta serserice motosiklet kullanma sonucu olusan kazalarda bir azalma mi olacak? Buna dair yapilmis herhangi bir arastirma veya delil var mi? Bu konuda Hollywood filmlerinin ve MotoGP yarislarinin etkisi yok mu? Karsilastirirsak hangisi daha tehlikeli? Hic biri hakkinda net bir bilgimiz yok, degil mi?

Ben su noktada karsi cikiyorum: Yasakci bir zihniyete sahibiz. Kendimize makul gelen bir seyi, iyi niyetle dahi olsa, zorla uygulatmaya ve dayatmaya calisiyor, hakkimiz yokken engellemeye calisiyoruz. Bu tehlikeli bir yol. Cunku eninde sonunda birilerinin keyfine gore istedigini engelleyebilmesinin onunu acan bir yol. Yanindan bile gecmemek, lafi acildiginda "olmaz" deyip karsi cikmak lazim.

patpop
20 Ekim 2017, 16:02
EGM den şikayet edin. Adını plakasını vs delil olarak göstererek şikayet ederseniz ceza yer ama bunun plakasını vs delil göstermek zor. Ayrıca adliyeye gidip şikayet ederseniz YouTubedaki kanalına erişim engellenir diye düşünüyorum. Avukat arkadaşlarımız varsa buraya bilgi versinler.

plaka
20 Ekim 2017, 16:03
Konu başlığı viral reklam olmuş. Benim gibi kaç kişi arayıp videolara baktı acaba.
Boşuna uğraşmayın diye aşağıya ekliyorum. Özet: Apaçi


https://www.youtube.com/watch?v=QZhu6xu3sqI

killingroad
20 Ekim 2017, 16:30
aynı fikirleri paylaşmıyoruz. madem benimkine karşı bu kadar anti-savınız var, ben de toparlayayım;

bu adamın kusurlarını eleştirmemizi ve elimizden geliyorsa engellememizi hepimize hak, bana kalırsa görev, olarak görüyorum. çünkü; kuralsız ve tehlikeli sürüş sadece kendisi için değil, her birimiz için risk. nitekim ellerini bırakarak giderken bir kamyonete arkadan girmişliği var. yaptığı kazadaki mağdur taraf bir yaya da olabilir, başka bir motorcu da olabilir veya sizin kullandığınız araba da olabilir. bu şahsi sürüş tarzıyla ilgili yüzeysel bir analiz. işin vahameti paylaştığı videolar ile katlanıyor... youtubeda bu hareketlerini paylaşıp 120 küsür bin takipçisine özendirmesi neticesinde ise, varsayalım 5 yıl içinde 10 tane genç arkadaşın motor almasını sağladı. aldıkları motosikletlerle bu adamın yaptıklarını denemesi ile beraber bahsettiğim risk 10a katlanır, ki 120.000'de 10 kişinin iyimser bir rakam olduğunu takdir edersiniz.

siz her ne kadar bilinçli olduğunuza emin olsanız dahi, gördüğüne özenerek hareket eden; ya yaş küçüklüğü, ya da karakter özelliği itibariyle tehlikeyi umursamayan çok ciddi bir kesim var "trafik canavarı" olarak tanımladığımız.

ceza kanununda dahi bu adamın yaptıklarına karşı birden çok çeşitte ceza tipi olduğunu düşünüyorum. (hukukçu değilim lakin belli başlı konulara aşinayım)

moto gp ve fast&furious örneklerinizi ise demagoji olarak kabul ediyorum. trafikte serseriliği özendirmek ile amacı belli olan profesyonel müsabakayı veya modifiye-yarış konulu eğlencelik filmi eleştirmek çok alakasız. hatta bu adam stunt çalışmalarına profesyonel şekilde başlıyorum desin, kanalına abone olmayı dahi düşünürüm.


Aynı fikri paylaşmadığımız ortada, demogoji olarak görmek de hakkınız, ama yanlış düşünüyorsunuz. Ortaya gayet geçerli örnekler sunuyorum.
Trafikte serseriliği hatta haydutluğu, hırsızlığı özendiren profesyonel bir yapım ile amatör bir yapımın etkisini mi kıyaslıyorsunuz? %100 Fast&Furious daha etkili, istersenz kamuoyu araştırması yapın. Gördüğüne özenerek hareket eden, yaş ya da karakter nedeniyle tehlikeyi umursamayan kitle var diyorsunuz, acayip şekilli arabalar, dünya kadar para, fıstık gibi kızlar falan dönen ortamı anlatan ve öven bir filmin etki etmeyeceğini, kıyas göstermemi demogoji olarak görüyorsunuz öyle mi? :) Sokaktan 20 tane genç çevirin sorun, bu adını şu an ilk mesaja dönmeneden hatırlayamadığım gencin yerinde mi olmak isterler, yoksa Dominic Toretto'nun mu? =)

Profesyonel müsabaka dediğiniz MotoGP'de yarışan adamların dışarıdaki hayatlarına bir bakın isterseniz, hemen hepsi serseri. =) Onlar da özel hayatları ile örnek olmalılar o zaman? =) Sizi açmıyorsa siz nadir örneksiniz, genel değilsiniz. MotoGP izleyen, denk gelen değil bilinçli olarak açıp izleyen hemen herkes gaza geliyor arkasından. Sizin bilinçli olduğunu düşündüğünüz ben, yarışı izlerken elimin kaşındığını söylüyorum burada. Motosikletle ulaşılabilecek zevklerin nirvanası, himalayası, andromedası. Bundan daha özendirici ne olabilir? MotoGP'nin ulaşılmazlığı ama CBR250'nin ulaşılabilir olması aklınıza gelmediyse ben o savınızı sizin için ortaya koyayım; hiç bir şey değiştirmez. MotoGP'de gördüğü manevraları denemek isteyecektir sokakta. Kaç SBK kullanıcısı trail brake çalışayım derken kaza yapıyor biliyor musunuz? =)

Ceza kanununda adamın sürüşüne ilişkin şeyler vardır, söylendiği gibi varsa resmi bir karşılığı videoları alın şikayet edin. Ancak sapla samanı bir ayırt edelim, burada konu ilgili şahsın sürüşü değil, onu tartışmıyoruz; öyle yaptığımızı düşünüyorsanız tekrar belirteyim (ve emin olun) hayır sürüşünü tartışmıyoruz. O kanuni bir konudur, polis görsün ceza yazsın, arkadaşıysam ben "olm riske girme salak" diyeyim, burada tartışacak bir şey yok.

Konu internete bu içerikleri koyması, buna engel olmaya çalışmamız ve benim buna haddimiz olmadığını ve faydası olmayacağını söylemem. Şikayet edebilmeniz (varsa kanunda karşılığı bu şikayet şeklinin), toplumda ahlak polisi rolü oynamanın hiç bir fayda getirmeyeceği gerçeğini değiştirmeyecektir. İnsanlık tarihi bu anlattıklarımı destekliyor, farklı doneleriniz varsa seve seve daha doğru yöntemler bulalım. Yarın bu kanal kapanırsa "çekemeyenler beni kapattırdı" mottosu ile tekrar bir kanal açacak, bu sefer "meyve veren ağaç taşlanır"dan, "tatlı su motorcuları çekemiyor", "yeteneksizler çekemiyor", "delikanlı gibi kullanan kendini gösteriyor"a kadar özendiriciliği kat be kat artıran yeni sloganlar eline verilmiş olacaktır.

zaferce
20 Ekim 2017, 16:32
Benzerlerinden pek farklı gelmedi bana.

sven
20 Ekim 2017, 18:17
Hoşuna gitse de gitmese de özgür ve herkesin paylaşım yapabildiği özgür bir platform. Rahatsız olduğunuz bir paylaşım varsa ona verebileceğiniz en güzel tepki görmezden gelmektir. Hiç adını sanını duymamış olupta bu konudan dolayı arkadaşın sayfasına gidecek izlenme sayısını bir tahmin edin.


Ben su noktada karsi cikiyorum: Yasakci bir zihniyete sahibiz. Kendimize makul gelen bir seyi, iyi niyetle dahi olsa, zorla uygulatmaya ve dayatmaya calisiyor, hakkimiz yokken engellemeye calisiyoruz. Bu tehlikeli bir yol. Cunku eninde sonunda birilerinin keyfine gore istedigini engelleyebilmesinin onunu acan bir yol. Yanindan bile gecmemek, lafi acildiginda "olmaz" deyip karsi cikmak lazim.

Bu çocuk trafiğin içinde yapıyor bu hareketleri.
Bu veya bu elemanın özendirdiği bir çocuk trafikte sevdiğiniz birinin ölümüne sebep olursa yine "yasakçı zihniyete sahibiz" diye savunur musunuz?


Aynı fikri paylaşmadığımız ortada, demogoji olarak görmek de hakkınız, ama yanlış düşünüyorsunuz. Ortaya gayet geçerli örnekler sunuyorum.
Trafikte serseriliği hatta haydutluğu, hırsızlığı özendiren profesyonel bir yapım ile amatör bir yapımın etkisini mi kıyaslıyorsunuz? %100 Fast&Furious daha etkili, istersenz kamuoyu araştırması yapın. Gördüğüne özenerek hareket eden, yaş ya da karakter nedeniyle tehlikeyi umursamayan kitle var diyorsunuz, acayip şekilli arabalar, dünya kadar para, fıstık gibi kızlar falan dönen ortamı anlatan ve öven bir filmin etki etmeyeceğini, kıyas göstermemi demogoji olarak görüyorsunuz öyle mi? :) Sokaktan 20 tane genç çevirin sorun, bu adını şu an ilk mesaja dönmeneden hatırlayamadığım gencin yerinde mi olmak isterler, yoksa Dominic Toretto'nun mu? =)

Yazarken kendinde cevap vermişsin aslında ama bir de ben yazayım.

Biri film biri gerçek hayat. İzleyen 10 kişiden 7'si fast&furios gibi bir yapımdaki çekimlerin arabayla yapılan aksiyonların efekt olduğunu biliyor. Ve emin ol yaşı küçük çocuklar bu elemanla Dominic Torretto'dan daha fazla empati kurarlar.

zheroen
20 Ekim 2017, 19:51
pornosundan kurtlar vadisine ,kurtlar vadisinden en aşırı extreme sporlarına veya showlarına kadar her türlü içerik heryerde bulunuyor ;mecranın konseptine göre yayınlanması serbest veya yasak oluyor .
başka insanların hayatını dolaylı yoldan olmadan tehlikeye sokuyorsa gereği yapılır fakat pikaçuyu gördü diye çatıdan atlayan,sözde delikanlılar diye 2 sn'ye göz göze geldikleri için birbirini kesen insanlara yapacak bir şey yok.
herkes çoluğuna çocuğuna gerekli eğitimleri verip sağduyu ve aklıselimliği öğrettikten sonra içerikleri izlemek reşit olmuş insanların özgürlüğünde birşeydir.
hayatı hapise çevirip yasaklar ve engeller dünyasına haline getirmeye gerek yok...

hasmet
20 Ekim 2017, 19:54
Bu çocuk trafiğin içinde yapıyor bu hareketleri.
Bu veya bu elemanın özendirdiği bir çocuk trafikte sevdiğiniz birinin ölümüne sebep olursa yine "yasakçı zihniyete sahibiz" diye savunur musunuz?


Bu adamin trafikte o hareketleri yapmasi yanlis, ama herhangi birini zorla kendisi gibi yapmaya zorlamiyor. Bilakis, bunu izleyen insanlar guzel bulup yapmak isteyebilirler. Kimi de "yakinda helvalik olur bu" der hayatina devam eder. Tercih izleyende. Bunu izleyip aynisini yapmaya calisip kaza gecirecek yapida biri, bu video olmadan da bir sekilde kendini bir kazaya sokar muhtemelen.



Biri film biri gerçek hayat. İzleyen 10 kişiden 7'si fast&furios gibi bir yapımdaki çekimlerin arabayla yapılan aksiyonların efekt olduğunu biliyor. Ve emin ol yaşı küçük çocuklar bu elemanla Dominic Torretto'dan daha fazla empati kurarlar.

Az once izledigi Superman filmine ozenip balkondan atlayan cocugun ailesine yapin bu aciklamayi.

matrax33
20 Ekim 2017, 20:03
Yetenekli çocuk. Bence profesyonel yapmalı bu işi. Sokaklarda bedavaya harcanıyor.

127
20 Ekim 2017, 20:31
Biri film biri gerçek hayat. İzleyen 10 kişiden 7'si fast&furios gibi bir yapımdaki çekimlerin arabayla yapılan aksiyonların efekt olduğunu biliyor. Ve emin ol yaşı küçük çocuklar bu elemanla Dominic Torretto'dan daha fazla empati kurarlar.


Konuyla alakasız ama efekt kısımları aşırı derecede az Fast&Furious filmlerinde. Örneğin driftler, uçaktan ve ya binadan araba atmalar filan yüzde 90 anlamda gerçek. Arabanın yapamadığı şeylerde efekt kullanıyorlar o da çok yok. Mesala bir kaç tonluk bir arabanın havada bir gökdelenden diğer gökdelene 30 40 metre uçması gibi. Ama dediğim gibi bunun dışında ki bir çok sahneyi gerçekten yapıyorlar. Youtube da bu konuda dolu video mevcut.

Macit250
20 Ekim 2017, 20:44
Böyle veletlerle dolu blog var, alpha var birde.hyosung üstündeyken kendini s1000rr sürüyor zannediyor mesela.
Hep fakirlik, hep eğitimsizlik. Şakşakçılarıda 15 20 yaş arası ergenler. Kaile bile almayın bırakın eğlensinler gençler.
Yaş geçince ulan ne salakça şeyler paylaşmışım diye utanacaklar zaten.
Her insan doğru yaşamıyor hayatı, hepimizin kodlamaları farklı. Bırakın dingilliklerine devam etsinler

gogozh
20 Ekim 2017, 21:44
Böyle veletlerle dolu blog var, alpha var birde.hyosung üstündeyken kendini s1000rr sürüyor zannediyor mesela.
Hep fakirlik, hep eğitimsizlik. Şakşakçılarıda 15 20 yaş arası ergenler. Kaile bile almayın bırakın eğlensinler gençler.
Yaş geçince ulan ne salakça şeyler paylaşmışım diye utanacaklar zaten.
Her insan doğru yaşamıyor hayatı, hepimizin kodlamaları farklı. Bırakın dingilliklerine devam etsinler

alpha mı ne o eleman hanı şu kendını tek tabancanın turkıye subesı sanan eleman degıl mı ?

Salurbey
20 Ekim 2017, 23:19
Allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı diliyorum.CanR1 isimli arkadaşımız bugun geçirdiği kaza sonrası vefat etti. R1 i alış videosunu ve birkaç videosunu izlemiştim.

Bariyerlere çarpmış, bacağını kaybetmiş o anda. Sonrasında hastanede vefat etmiş.

Bir motor sever daha aramızdan ayrıldı...

Her geçen gün youtube aracılığı ile izlediğimiz ve çılgınca yayılan 299+ sürüs tarzı ve benzeri tehlikeli sürüş videolarının popülerliğinin artması...

Tekrar Can'a Allah'tan rahmet diliyorum..

killingroad
23 Ekim 2017, 11:49
Yazarken kendinde cevap vermişsin aslında ama bir de ben yazayım.

Biri film biri gerçek hayat. İzleyen 10 kişiden 7'si fast&furios gibi bir yapımdaki çekimlerin arabayla yapılan aksiyonların efekt olduğunu biliyor. Ve emin ol yaşı küçük çocuklar bu elemanla Dominic Torretto'dan daha fazla empati kurarlar.

So what yahu so what film ise? Filmden çıkıp patlayanlara bir şey diyemeyip film de film diyorsunuz, film olunca bir şey demiyorum bence.
Efekt? Filmleri izlediğine emin misin? Köprüden uçmayı spoilerdan geri arabaya tutunmayı demiyorum, arabayla gazlamak, nokta.
Ben size doğrudan etkilenen çevrenin içinde olup bitenleri anlatıyorum, anlamak istemiyorsunuz, kendiniz bilirsiniz yapabileceğim bir şey yok.

-Black-
24 Ekim 2017, 01:03
Bu mantıkla düşünürseniz, çocuğunuzu trafiğe de, sokağa da çıkarmayın. Zira videosu olanlar sadece bir kısmı. Videosu olmayan ama her an orada olan, kamyon,minibüs, otobüs (artık aklınıza her ne gelirse) taşıt sürücüsü ve sokakta da bir o kadar araçsız/yaya manyak var.
Mazallah çocuk görür, özenir. Ya da ne biliyim, bazı şehirlere insan yasağı falan getirirsiniz belki.

tuncel_85
24 Ekim 2017, 09:59
Kimligi belli ise polis bu goruntulerden ceza yazamaz mi?

Geçen sene ablamın evine hırsız girdi. Olay yeri inceleme geldiğinde, karşı tarafın güvenlik kamerasını almıştık. Hırsızın binadan çıktıktan sonra ne tarafa gittiği belliydi. Bende polis arkadaşlara ilgili kamera görüntülerini isterseniz ben rica edip alırım dedim. Tabi her zamanki özgüvenle '' yok biz hallederiz merak etmeyin'' dediler.
Aradan bir kaç ay geçtikten sonra tanıdık bir polis arkadaşımıza süreç nasıl ilerledi ? ne durumda ? diye sordurduk . Bize herhangi bir bilgi vermeden, dosyayı kapatmışlardı...

Yani yazmasına yazarlarda, rahatlarını bozmazlar.

y.selimbatu
24 Ekim 2017, 10:03
Benimde başına birşey gelmesinden korktuğum, Allah korusun gelirse " doğal seleksiyon" diyemeyeceğim gencecik bir kardeşimiz daha. Yaptığı şeyin doğru olduğunu,kendisini mutlu ettiğini sanan temelinde aile sevgisi yeterince olmadığını,KALABALIK VE MUTLU GÖRÜNSEDE ASLINDA ÇOK YANLIZ olduğunu düşündüğüm bir kardeşimiz. Umarım bir an önce vazgeçer bu işlerden. İnsanlar ölüyor.

sdirer
24 Ekim 2017, 10:40
Bahsettiğiniz tuber’i izlemedim, siz yazınca da izlemedim, yazma sebebim başlığı okuyunca ortaokul çağlarımda, evet ben kitapların okunduğu çağları gördüm :wiinkk:, okuduğum bir kitapta geçen şu cümleyi hatırlamış olmam: Bir iş yerine gittiğinizde sizden önce eğitim belgenizi isterler, hatta yolda motora binmek için ya da araba sürmek için bile ehliyet almak zorundasınızdır; ama her isteyen lanet olası herif istediği kadar kadından istediği kadar çocuk yapabiliyor ve kimse bu heriflerin ne kadar eğitimli ve sağlıklı olup olmadıklarını sorgulamıyor...
Ee, haliyle eşya malın tabiatına uyuyor. Moda değimiyle fıtrat böyle :wiinkk:
Ne yazık ki seçenekleriz az ve uzun...

abeciMotoru
24 Ekim 2017, 10:57
Kimseye zarar vermediği sürece bırakın eğlensin.
Bazı mallıkları hariç gülümsetti yaptığı hareketler :D