PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son Dakika : Mtv Oranları Düşürüldü..



hachiko
13 Ekim 2017, 16:59
https://img-s1.onedio.com/id-58923de3a19f23111c48157e/rev-0/raw/s-25a58a72a58e7131938b129592fe6f3ab1143c62.jpg


Gelir Vergisi Kanunu'nun üçüncü dilimindeki ücretler için yapılacak vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına" ilişkin madde, AK Parti'nin verdiği önergeyle, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen "torba tasarı"dan çıkarıldı. Öte yandan, MTV'de zam oranı düşürüldü.

Ücretlilerden alınan Gelir Vergisi'nin yzde 27'den yüzde 30'a yükseltilmesine ilişkin düzenlemeden vazgeçildi. Asgari ücretin 1404 TL'nin altına inmeyeceğini ön gören düzenleme komisyonda kabul edildi.

Üçüncü dilimdeki vergi kesintisi oranı, mevcut durumdaki gibi yüzde 27 olarak uygulanmaya devam edilecek

Öte yandan, MTV'de zam oranı da düşürüldü. Oranın yüzde 40'dan yüzde 25'e çekileceği açıklandı.

1300 CC altı için yüzde 15, üstü için yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Osm@n
13 Ekim 2017, 17:01
"Allah fukarayı sevindirmek isterse önce eşeğini yitirtir, sonra buldurur." - Atasözü

COQ
13 Ekim 2017, 17:20
Osmangazi köprüsünün zararının açıklandığı topicte rakamı araç başına %25-27 arası bulmuş ve %40'ın bu seviyelere çekileceğini bir iki hafta önce yazmıştım.
Demek ki mtv zammı iddia ettikleri gibi savunma harcaması değil delik kapatmak içinmiş.

Zaten eğer savunma harcamasıysa bu amerika ile vize krizinin olacağını önceden bildiklerini gösterir ki işte biz buna oha artık deriz.

EmirŞengezer
13 Ekim 2017, 17:25
Asıl önemli olan ve mtv zammı ile gölgeledikleri, gelir vergisi 3. diliminin %27den %30a çıkması olayıydı. Bunda da geri adım atıldı.
Bakalım nereden çıkaracaklar.

Ayrıca %25 zam basit tabirle fahiş bir zamdır.

Bir de anlamadığım vergilere neden zam yapılır :)

Macit250
13 Ekim 2017, 17:35
Katar olmasa türkiye çokdan batmıştı. Yatın kalkın katara dua edin.

mrt20
13 Ekim 2017, 17:37
Asıl önemli olan ve mtv zammı ile gölgeledikleri, gelir vergisi 3. diliminin %27den %30a çıkması olayıydı. Bunda da geri adım atıldı.
Bakalım nereden çıkaracaklar.

Ayrıca %25 zam basit tabirle fahiş bir zamdır.

Bir de anlamadığım vergilere neden zam yapılır :)

Gemicik almak için.
Hep gemi daha çok gemi sömürebildiğin kadar gemi.

mombohunter
13 Ekim 2017, 17:39
Ne kadar az yaaa keske yuzde yuz olsa

SavageGarden
13 Ekim 2017, 17:42
ölümü göster sıtmaya razı et.
önce 40 de, sonra indir 25e
e enflasyon bile resmi olarak 12 değil miydi? enflasyonun iki katı artırmışsın hala...

yandaş medya ise bu haberi "müjde" diye veriyor ya...içimden kamasutranın binbir pozisyonunu sayıyorum onlara
enflasyonun iki katı artış yap, müjde diye haber ver.
sadece çomaristanda görülür bu vaka

Ercument
13 Ekim 2017, 17:42
Lağım medyası %40 zam haberini yapmadı, indirimini flash veriyor.
https://i.hizliresim.com/JO2BZY.png (https://hizliresim.com/JO2BZY)

osiosborn
13 Ekim 2017, 17:43
Tam bir halk adamı dünya lideri reisimizden Allah razı olsun.

Ercument
13 Ekim 2017, 17:46
ölümü göster sıtmaya razı et.
önce 40 de, sonra indir 25e
e enflasyon bile resmi olarak 12 değil miydi? enflasyonun iki katı artırmışsın hala...

yandaş medya ise bu haberi "müjde" diye veriyor ya...içimden kamasutranın binbir pozisyonunu sayıyorum onlara
enflasyonun iki katı artış yap, müjde diye haber ver.
sadece çomaristanda görülür bu vaka

Çomaristanı okuyunca aklıma bu yazı geldi.


Sen bizi kabile devleti mi sandın!
Suriyeliler ABD'ye pasaportla bile alınmıyor, Türkiye'de kimliksiz dört milyon Suriyeli var. Yanlışlıkla tatile git, sen daha otele yerleşmeden boş kalan evine Suriyeliler yerleşiyor. Şam'dan sonra en büyük Suriyeli şehri, İstanbul… Fatih'te, Bağcılar'da Suriyeli mahallesi var, Türkçe adres bile soramazsın. Türkiye'deki Suriyelilerin doğum oranı, Türk vatandaşlarının doğum oranını geçti.
*
Somali ahalisinin ABD'ye girmesi yasak, Kumkapı'da Somali Sokağı var. Aslında Katip Kasım Cami Sokak ama, mahallede yaşayanlar komple kaçak Somalili olduğu için, Somali Sokağı diye biliniyor. Somalili otoparkçı var, manav var, çaycı var. Somalilerin yanısıra Ganalı, Nijeryalı, Etiyopyalı, Fildişi Sahili vatandaşı var. Tek kelime Türkçe öğrenmeden, dört senedir burada yaşayan var.
*
IŞİD'i yakalaman için İdlib'e filan gitmene gerek yok, hepsi Laleli'de… Türkçe konuşan bulamazsın. Tip, kılık, kıyafet, heriflerin suratına bak, köktendinci militanım diye bağırıyor. Afganistan'daki Taliban bizim Laleli'dekilerin yanında mösyö kalır.
*
Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden “yasadışı sınır geçişleri”ni takip edin, Çanakkale'de Myanmarlıların, Mersin'de Moritanyalıların, Karabük'te Bangladeşlilerin, Edirne'de Gabonluların, Sivas'ta Burkina Fasoluların, Erzincan'da Eritrelilerin, Kırşehir'de Kongoluların yakalandığını görürsünüz.
Vietnamlı yakalandı… Vietnam'la aramızda 11 bin kilometre var, Türkiye'ye gelene kadar dokuz tane ülke geçmesi lazım, bu kadar çetrefil güzergahta tecrübeli tur rehberi bile yolunu şaşırır, Vietnamlı'yı anca Bursa'da yakaladılar.
Perulu yakalandı, Perulu…
Sadece dün, sadece bir gün içinde, 2959 kaçak yakalandı! Bunlar yakalananlar, yakalanmayanları varın siz hesap edin. Sınırlar, sınır değil, kevgir… Memlekete enlemesine giren var, boylamasına giren var, çapraz geçen var. Boğaz köprüsünde bile böyle yoğun trafik yok!
*
İstiklal Caddesi'nde Arapça ve Svahili lisanı konuşuluyor. Kamerunlu gözlük satıyor, Ruandalı çakmak satıyor, Ugandalı parfüm satıyor, Tunuslu saat satıyor. Zabıta başına 58 Tanzanyalı işportacı düşüyor.
*
Semt pazarında tezgah açan Çinliler var, birinin müşterisiyim, bunu bööle açiyon, bunu bööle takiyon diye tarif ediyor, senin ismin Yon mu diye sordum, beni polis zannetti, korkarak sordu, nasil biliyon?
*
İzmir'de oteller sokağı'na git, kahvede can yeleğiyle oturanları görürsün. İnsan kaçakçılığı öylesine normalleşti, öylesine boku çıktı ki, can yeleğini dağıtmak için tekneye gitmeyi beklemiyorlar, can yeleklerini taşımak için ekstra kamyonet masrafı çıkmasın diye, daha oteldeyken dağıtıyorlar. Basmane'de zodyak satılıyor birader!
*
Antalya'da yüz küsur Kenyalı enselendi mesela… “Milli atletiz, Runtalya Maratonu'na katılmak için geldik” dediler, atletizm federasyonu soruşturdu ki, milliyiz diyen arkadaşları Kenya'da tanıyan yok. Trabzon Maratonu'nda çakma atlet Etiyopyalılar yakalandı. Avrasya Maratonu'na her sene beş bin civarında Afrikalı atlet kayıt yaptırıyor, 500'ü katılırsa öp başına koy. Çünkü… Organizasyon komitesine “atletim, maratona katılmak istiyorum” diye mektup yazıyorlar, davet mektubu gönderiliyor, davet mektubunu kapan soluğu İstanbul'da alıyor, sonra ara ki bulasın.
*
İnsanlık tarihi boyunca, dünyada sadece bu ülkede… Başbakanın yatıyla insan kaçakçılığı yapılıyor kardeşim!
*
Tansu Çiller'in başbakanken kullandığı, bilahare sattığı “President” isimli yatı Bandırma'da bastılar, kamaralardan 134 Suriyeli ve Pakistanlı çıktı. Bu üçüncü yakalanışı… Vapur seferi gibi çalışıyor!
*
Tokat, Kastamonu, Giresun, Ağrı, Isparta, yakalanan yakalanana… Resmi raporlara göre, Türkiye'ye her yıl 300 binden fazla kaçak göçmen giriyor. Otogarda Pakistanlı yakalanıyor, camide uyurken imamın ihbarı üzerine Cezayirli yakalanıyor, çöp kamyonunda Faslı yakalanıyor, okul servisinde Senegalli yakalanıyor. Düzce'de 57 kişilik yolcu otobüsünü durdurdular, 157 Afgan çıktı, matruşka gibi iç içe koysan gene sığmaz, bunlar sığmış… Sakarya'da jandarma ekipleri şehirlerarası asfaltta bavullarıyla yürüyen 90 kişiyi durdurdu, hayrola hemşerim dediler, meğer Pakistanlıymışlar, kaçakçılar yolda bırakmış, yürüye yürüye Edirne'ye gidiyorlarmış… Konya'da köpek ısırması sonucu hastaneye kaldırılan gariban, kaçak Afgan çıktı.
*
İskenderun'da bir tır dolusu kaçak papağan yakalandı, Tekirdağ'da kaçak kuğu yakalandı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurda sokulan kaçak kediler yakalandı, Kars'ta kaçak yavru köpekler yakalandı, Hatay'da 20 bin akvaryum balığı yakalandı, Edirne'de kanguru yakalandı arkadaş, kaçak kanguru girmiş memlekete… Ukrayna'da herifin birini limanda yakaladılar, Türkiye'ye spor çantalarının içinde aslan yavruları götürdüğü ortaya çıktı!
*
Turist ayağıyla Gümüşhane'de dolaşan İsveçlinin birini yakaladılar, biyokaçakçıymış, endemik bitki türlerimizi ve üç tüp içinde böceklerimizi yurtdışına kaçırdığı anlaşıldı. Antalya'da Macar yakaladılar, bitki soğanlarımızı ve toprak numunesi araklıyormuş.
*
Suriye'den 15 kaçak deveyi Türkiye'ye sokmaya çalışanlar, güvenlik güçlerinin dur ihtarı üzerine, develeri bırakıp Suriye'ye geri kaçtı. İstanbul'da 50 kaçak arı yakalandı, yerli cins arılarımız için sakıncalı bir cinsmiş… Atatürk Havalimanı'nda Lübnan'dan sokulan kaplumbağalar yakalandı. Muğla'da kaçak maymun yakalandı. Aydın'da üç metrelik kaçak piton yakalandı.
*
Memleket dingonun ahırına dönmüş… Cape Town'a gitmek üzere, aktarma yapmak için İstanbul'a inen, dört saat havalimanında beklemek yerine bari İstanbul'u gezeyim diyen Amerikalı Romney Edwards'a günübirlik vize bile vermedik iyi mi.
*
Eyy Amerika…
Sen bizi kabile devleti mi sandın!

Yılmaz Özdil - Sözcü

mombohunter
13 Ekim 2017, 17:51
İyi ki ak parti var allah razı olsun

uzay gemisi
13 Ekim 2017, 17:52
ben zaten hep 20 liralık alıyorum

artemis99
13 Ekim 2017, 18:04
Bunlar hep algı operasyonu, gündemi istedikleri gibi belirliyorlar. Bir hafta 10 gün de bu konuşulur artık başka derdimiz tasamız kalmaz böylece. Döviz fırlamış kimin umurunda di mi?

xealous
13 Ekim 2017, 18:21
Doğrudan haberden alıntıladığın için böyle olduğunu biliyorum ama en azından burada doğru şekilde girsek haber başlığını :)

mgora
13 Ekim 2017, 22:23
iyi ki Reis var :D

viperking
13 Ekim 2017, 22:33
Mtv dusuruldu yanlis baslik olmus.

Mtv ye yapilan zam orani dusuruldu.

Egee22
13 Ekim 2017, 22:41
Padişahım çok yaşaaa,hülooğğ

burak burk
13 Ekim 2017, 23:49
dik dur eğilme bu millet seninleeeeeeeeeeeeeeeeee

sailor33
14 Ekim 2017, 00:55
Ver mehteri

hachiko
14 Ekim 2017, 01:02
Ya arkadaşlar kusura kalmayın edit yok..

hacıyatmaz
14 Ekim 2017, 10:44
https://img-s1.onedio.com/id-58923de3a19f23111c48157e/rev-0/raw/s-25a58a72a58e7131938b129592fe6f3ab1143c62.jpg


Gelir Vergisi Kanunu'nun üçüncü dilimindeki ücretler için yapılacak vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına" ilişkin madde, AK Parti'nin verdiği önergeyle, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen "torba tasarı"dan çıkarıldı. Öte yandan, MTV'de zam oranı düşürüldü.

Ücretlilerden alınan Gelir Vergisi'nin yzde 27'den yüzde 30'a yükseltilmesine ilişkin düzenlemeden vazgeçildi. Asgari ücretin 1404 TL'nin altına inmeyeceğini ön gören düzenleme komisyonda kabul edildi.

Üçüncü dilimdeki vergi kesintisi oranı, mevcut durumdaki gibi yüzde 27 olarak uygulanmaya devam edilecek

Öte yandan, MTV'de zam oranı da düşürüldü. Oranın yüzde 40'dan yüzde 25'e çekileceği açıklandı.

1300 CC altı için yüzde 15, üstü için yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Böyle bir habere sevinecek kadar basit düşünüyoruz. Adamlar ilk başta %25 deseydi tepki alacaklardır en iyisi biz millete 40 diye geçirelim yerlerse bizimdir yemezlerse 25 der sevindiririz dediler ve öylede oldu. Yazık çok yazık.

newhidalgo
14 Ekim 2017, 10:58
Bende indirim var sandım, zam oranı düşürülmüş buna bile seviniyoruz ya neyse.

EpaddaiC
14 Ekim 2017, 11:00
Ne gerek vardı biz öderdik ha %40 ha %25 ne fark edecek ki zaten aç ve borçlu yaşıyoruz. Bunlarla gelmeyin bize artık korkmuyoruz.

umutss
14 Ekim 2017, 11:12
Bu adamlarda öyle bir ticari kafa var ki herşeylerini beğenmesemde bu konuda ki yeteneklerini takdir ediyorum. Keşke bu zeka halka yönelik değilde, dış politikada falan bu kadar pratik çalışsa.

Bir ürünün size mecbur bir alıcısı var. Siz bunu fırsat bilip yüksek fiyattan satmak istiyorsunuz. Ama yine de çok tepki almak istemiyorsunuz... Önce koy yükseğinde yükseğini, tepkileri al, insanlar bir çoşsun, enerjisini boşaltsın. Sonra asıl satmak istediğin fiyatı müjde diye kabul ettir. öfkeyle, tepkilerle uğraşmak biryana, adamlarda sanki bir kamuoyu bilinci varmış hissi yarat. Sanki kamuoyu bilinciyle bir kazanılmış bir avantaj var gibi hissettir. Satan olarak sen zaten memnunsun ve sana onu vermek zorunda olanlar da memnun olsun.

Kesinlikle özel şirketlerin bile satış ekiplerine anlatması ve üzerinde durması gereken bir örnek.

Beni bunla kandırmazlardı ama gelir vergisinin %27 de kalması en azından buna şükür dedirtmedi değil... Zam almayı geçtim zaten olan gelirimizden de olacaktık yılbaşında.

Olcay Avşar
14 Ekim 2017, 11:19
Şimdi özet geçelim;

MTV her yılbaşında ortalama %15 artıyordu, bu sene 1300 cc'ye kadar %15 yukarısı için (yani genel çoğunluk) %25 artacak.

İndirim filan yok, her halükarda gereksiz bir zam var.

Kanuna tam olarak bakmak lazım, 1300 cc otomobil için bir kavramdır çok yüksek ihtimal.

Motosikletler ne olacak? Ticariler ne olacak? Motor hacmine göre değil de kasko değerine göre vergi alınacaktı, o ne olacak?

Bu sene (2017) bir taksiti 388 TL ödemiştim arabam için, 2018'de %25 zam ile 485 TL mi ödeyeceğim yoksa kasko değerine göre farklı bir rakam mı çıkacak?

Hep bir muamma.

bektanist
14 Ekim 2017, 12:11
Kısaca aç olan milletimiz aç kalmaya hatta dahada acıkmaya devam edecek.
Asgari ücreti arttırırken çatal kullanan bir yönetim vergi ve kendilerine gelince kepçelemeyi iyi biliyor.
Burada çok şeyden bahsetmek lazım kanımıza dokunmuyormu içimiz acımıyormu demek lazım.
Büyük şirketlerin vergi borçları silinirken sanki sırtlarına yük yüklenen halka sorulmuşdamı bu halk borçlandırılıyor.
Ülke nufusunun büyük çoğunluğu müslüman olan insanına soruldudamı Bosnalıları katleden soykırım yapan sırplarla et pazarlıkları yapılmış.
Samanından suyundan elektriğinden toprağına çok şeyden bahsetmek lazımda kime ?

COQ
14 Ekim 2017, 13:03
MTV her yılbaşında ortalama %15 artıyordu,

Bakan buna benzer bi laf etti ve senin gibi ben de etkisinde kalıp doğru zannettim.
Halbu ki öyle bişey yokmuş.

2011 yılından bu yana gelen mtv zamlarının en yükseği 10.2
Geçen yıl
3.8
Önceki yıl
5.6

Yani zaten her yıl %15 geliyordu lafı hikayeymiş.

Şimdi bu küçük bir yalan gibi gözükse de algılarımızla nasıl oynandığına güzel bir örnek.
Yüzde 3 ten 25 lere çıkmak ile yüzde 15 ten 25 lere çıkmanın yarattığı psikoloji aynı olmaz ve buna oynuyorlar.

Şu da bir gerçek ki bunda geri adım atmayacaklar.
Daha önce yazdığım gibi osmangazi köprüsünden geçiş garantisi verdikleri ve garanti edilen rakam geçmeyince milletin cebine vuran zarar geçtiğimiz ay açıklandı.
Bu zararı araç sahiplerine yüklüyorlar.
Biz şu an zam oranını tartışıyoruz.
Halbu ki tartışmamız gereken şey ben alırken vergisini ödediğim bir mala her yıl niye tekrar tekrar vergi ödüyorum olmalıydı.
Ve merak etmek gerekiyor.
Yakında buzdolabı, çamaşır makinası, çatal bıçak için de her yıl vergi ödeyecekmiyiz?

emremm
14 Ekim 2017, 13:09
....
Halbu ki tartışmamız gereken şey ben alırken vergisini ödediğim bir mala her yıl niye tekrar tekrar vergi ödüyorum olmalıydı.
Ve merak etmek gerekiyor.
....


Merak ettim.:)
FR de her sene vergi yok mu?

1400cc 1-3 yıl arası ne kadar ödüyorsunuz?

COQ
14 Ekim 2017, 13:17
Merak ettim.:)
FR de her sene vergi yok mu?

1400cc 1-3 yıl arası ne kadar ödüyorsunuz?
Yok abicim.
Alırken bir kere ödersin.
Tekrar tekrar vergi mi olur?

Olcay Avşar
14 Ekim 2017, 13:31
Bakan buna benzer bi laf etti ve senin gibi ben de etkisinde kalıp doğru zannettim.
Halbu ki öyle bişey yokmuş.

2011 yılından bu yana gelen mtv zamlarının en yükseği 10.2
Geçen yıl
3.8
Önceki yıl
5.6

Yani zaten her yıl %15 geliyordu lafı hikayeymiş.


%15 den emin olmadığım için ortalama demiştim, ama nereden aklımda %15 kaldı hatırlamıyorum. Fakat tv de duymadığıma eminim.

Dediğin gibiyse daha da vahim.


Yok abicim.
Alırken bir kere ödersin.
Tekrar tekrar vergi mi olur?

Almanya ve hollanda'da 3 ya da 6 ayda bir bizdeki gibi ödendiğini biliyorum, küçük cc otomobillerin avantajlığı olduğunu söylemişti bu sene misafirliğe gelen akrabalar. Yanlış hatırlamıyorsam Hollanda bu konuda Almanya'dan daha pahalı.

emremm
14 Ekim 2017, 13:40
Yok abicim.
Alırken bir kere ödersin.
Tekrar tekrar vergi mi olur?

İlginç, AB'de ortak bir MTV sistemi yokmuş.

Bir çok AB ülkesinde yıllık MTV var. Bazıları ağırlığa, bazısı emisyona bakıyor. Bizde motor hacmi.

_chaotic_
14 Ekim 2017, 13:58
https://www.youtube.com/watch?v=s-qTviCFyd8

bunlar oldukça daha çook mtv indirimi alırız.

ayrıca yol yabdı..

gitaristgkn
14 Ekim 2017, 14:34
Mtv,ötv,kdv,deprem vergis vb vb... geçirin geçirebildiğiniz kadar ...

COQ
14 Ekim 2017, 14:48
Burada şirket arabalarına ek koltuk koyarsan yıllık ödemen gereken bir vergi var. O da fransız araçlarında düşük diye biliyorum.

Şimdi ek koltuk muhabbeti ne diye merak eden için yazayım.
Burada özel aracını şirket üzerine alıp avantajlarından yararlanman mümkün. Tıpkı Türkiye gibi.
Fakat bir fark var.
Şirket araçları 2 koltuk olur, arka koltuk yasaktır.
Yani jip alıp ailecek piknik yapmaya gidemezsin.
Yok ben gidecem versen ekstra vergi var.

emremm
14 Ekim 2017, 15:00
Burada şirket arabalarına ek koltuk koyarsan yıllık ödemen gereken bir vergi var. O da fransız araçlarında düşük diye biliyorum.

Şimdi ek koltuk muhabbeti ne diye merak eden için yazayım.
Burada özel aracını şirket üzerine alıp avantajlarından yararlanman mümkün. Tıpkı Türkiye gibi.
Fakat bir fark var.
Şirket araçları 2 koltuk olur, arka koltuk yasaktır.
Yani jip alıp ailecek piknik yapmaya gidemezsin.
Yok ben gidecem versen ekstra vergi var.

Burada da benzer uygulama var.
Ticari araç (van, doblo, kango gibi), aldığında ÖTV ödemiyorsun. Ama özelde kullanacağım dersen ÖTV var.

2003 Corsa DTI bir aracım vardı, tek kapı. Arka koltukları sonradan fabrika çıkışlı konmuştu. Van fiyatına almıştım. Ötv'siz. :)

Sonra devlet uyandı. Uygulama iptal edildi.

sdirer
14 Ekim 2017, 15:06
İndirdi derken aslında haksız, hukuksuz bindirdi diyorsun haberin yok. Ee seyrek saça şimşir tarak kullananlara az bile.. en az 5 misli koymalıydı...

Muzdarip
14 Ekim 2017, 15:38
Çomaristanı okuyunca aklıma bu yazı geldi.


Sen bizi kabile devleti mi sandın!
Suriyeliler ABD'ye pasaportla bile alınmıyor, Türkiye'de kimliksiz dört milyon Suriyeli var. Yanlışlıkla tatile git, sen daha otele yerleşmeden boş kalan evine Suriyeliler yerleşiyor. Şam'dan sonra en büyük Suriyeli şehri, İstanbul… Fatih'te, Bağcılar'da Suriyeli mahallesi var, Türkçe adres bile soramazsın. Türkiye'deki Suriyelilerin doğum oranı, Türk vatandaşlarının doğum oranını geçti.
*
Somali ahalisinin ABD'ye girmesi yasak, Kumkapı'da Somali Sokağı var. Aslında Katip Kasım Cami Sokak ama, mahallede yaşayanlar komple kaçak Somalili olduğu için, Somali Sokağı diye biliniyor. Somalili otoparkçı var, manav var, çaycı var. Somalilerin yanısıra Ganalı, Nijeryalı, Etiyopyalı, Fildişi Sahili vatandaşı var. Tek kelime Türkçe öğrenmeden, dört senedir burada yaşayan var.
*
IŞİD'i yakalaman için İdlib'e filan gitmene gerek yok, hepsi Laleli'de… Türkçe konuşan bulamazsın. Tip, kılık, kıyafet, heriflerin suratına bak, köktendinci militanım diye bağırıyor. Afganistan'daki Taliban bizim Laleli'dekilerin yanında mösyö kalır.

Yazının geri kalanını okumaya ihtiyaç duymadım. Ben doğma büyüme Fatih' liyim. Fatihte Suriyeli mahallesi :) Lalelide deaşlı :) Yazıyı kim yazmışsa bariz sallamış. Ciddiye alınacak bir yanı yok. Lüzumsuz insanlar için lüzumsuz yazılar...

emremm
14 Ekim 2017, 15:41
Yazının geri kalanını okumaya ihtiyaç duymadım. Ben doğma büyüme Fatih' liyim. Fatihte Suriyeli mahallesi :) Lalelide deaşlı :) Yazıyı kim yazmışsa bariz sallamış. Ciddiye alınacak bir yanı yok. Lüzumsuz insanlar için lüzumsuz yazılar...

Takma. Onun mesleği sallamak zaten.

Ercument
14 Ekim 2017, 16:42
Takma. Onun mesleği sallamak zaten.
Semt isimlerini sallamış olsada hepimiz yaşanan durumu az çok görüyoruz.
Doğma büyüme Zeytinburnu’luyum şu an sokaklar suriyeli dolu köşebaşı dükkanları tutmuşlar tavuk döner:cherry: işi bile yapıyorlar. Mahalle kurmasalar bile mahallenin yarısı suriyeli.

emremm
14 Ekim 2017, 17:19
Semt isimlerini sallamış olsada hepimiz yaşanan durumu az çok görüyoruz.
Doğma büyüme Zeytinburnu’luyum şu an sokaklar suriyeli dolu köşebaşı dükkanları tutmuşlar tavuk döner:cherry: işi bile yapıyorlar. Mahalle kurmasalar bile mahallenin yarısı suriyeli.

Üstat, görüyoruz tabii. Kayaşehir, Başakşehir de öyle.

Ama İşid, Deaş, mahalle kurmak filan. Sanki uzaylılara yazıyor. Birilerine kızgınlığına sallıyor da sallıyor.

Onun gördüğünün biz yüz mislini görüyoruz. Eve damacana ile su getiren elemanda, lastiğimi değiştiren, arabamı yıkayan da Suriye'li.
Ama insan, canlı yani. O çocuklarında yaşamları, hayalleri vardı.

Evde beslediğimiz hayvana bile üzülüyoruz, canımız yanıyor. Yazıktır.

Ercument
14 Ekim 2017, 17:33
Üstat, görüyoruz tabii. Kayaşehir, Başakşehir de öyle.

Ama İşid, Deaş, mahalle kurmak filan. Sanki uzaylılara yazıyor. Birilerine kızgınlığına sallıyor da sallıyor.

Onun gördüğünün biz yüz mislini görüyoruz. Eve damacana ile su getiren elemanda, lastiğimi değiştiren, arabamı yıkayan da Suriye'li.
Ama insan, canlı yani. O çocuklarında yaşamları, hayalleri vardı.

Evde beslediğimiz hayvana bile üzülüyoruz, canımız yanıyor. Yazıktır.
Çocuk ve kadınlar için aynı görüşteyim.
2. Matbaacılar sitesinde arkadaşlarımın işini elinden alan suriyeli şerefsizleride onları çalıştıran patronlarında ...

MeNGuC
14 Ekim 2017, 17:37
Kola ve meyveli gazoz enerji içiçeklerden alınıcak %25 ötv 2018 1 ocak tütün kağıdına ötv aynı şekilde

bektanist
14 Ekim 2017, 17:47
Üstat, görüyoruz tabii. Kayaşehir, Başakşehir de öyle.

Ama İşid, Deaş, mahalle kurmak filan. Sanki uzaylılara yazıyor. Birilerine kızgınlığına sallıyor da sallıyor.

Onun gördüğünün biz yüz mislini görüyoruz. Eve damacana ile su getiren elemanda, lastiğimi değiştiren, arabamı yıkayan da Suriye'li.
Ama insan, canlı yani. O çocuklarında yaşamları, hayalleri vardı.

Evde beslediğimiz hayvana bile üzülüyoruz, canımız yanıyor. Yazıktır.

Özal sınırı açıp içeri aldığı kişiler dağa çıkıp asker öldürdü bizde şehit dedik. onlarada acımıştık ve acıdıkça acınacak hale geldik Kerkük ve musul türkmen şehriydi nufuslarının %70 oranında Türkmendi bu gün kerkük ve musul Türkmen Nufusunun oranı %7'yi geçmez.
nasıl olduda %70'den %7 lere düştü insan oranı ? bu bir strateji bizim sadece piyon olduğumuz bir santraç tahtasında vezir olduğumuzu sanıyoruz.
bu resim 1948 yılına ait şu anda yapılmaya çalışılan ve mutlak suretle başarı oranı çok yüksek bir strateji. Silkinmessek diyeceğimde Silkinecek birşey bırakmadılar.
https://i.hizliresim.com/mJEjzZ.jpg

zheroen
14 Ekim 2017, 18:13
Üstat, görüyoruz tabii. Kayaşehir, Başakşehir de öyle.

Ama İşid, Deaş, mahalle kurmak filan. Sanki uzaylılara yazıyor. Birilerine kızgınlığına sallıyor da sallıyor.

Onun gördüğünün biz yüz mislini görüyoruz. Eve damacana ile su getiren elemanda, lastiğimi değiştiren, arabamı yıkayan da Suriye'li.
Ama insan, canlı yani. O çocuklarında yaşamları, hayalleri vardı.

Evde beslediğimiz hayvana bile üzülüyoruz, canımız yanıyor. Yazıktır.

bugün acıdıkları ve üzüldükleri süriyelileri vatanından eden en büyük parmağı olan gene bu hükümettir.
hem milletin hayatlarını bitirdiler hemde başımıza bela ettiler.
sınırlar açıldığı dönemden sonra 50 civarı bomba serisini daha dün gibi hatırlıyorum
ortada uzaylı falan yok sizin balık hafızalığınız var.

emremm
14 Ekim 2017, 18:16
bugün acıdıkları ve üzüldükleri süriyelileri vatanından eden en büyük parmağı olan gene bu hükümettir.
hem milletin hayatlarını bitirdiler hemde başımıza bela ettiler.
sınırlar açıldığı dönemden sonra 50 civarı bomba serisini daha dün gibi hatırlıyorum
ortada uzaylı falan yok sizin balık hafızalığınız var.

Tanışıyor muyuz?

54RR
14 Ekim 2017, 19:37
İlkte kuru kuru geliyordu şimdi yağlayıp geliyorlar yani... Sıvayın cüzdanları ocağa az kaldı.

zheroen
15 Ekim 2017, 10:06
Tanışıyor muyuz?

gerek yok.

bursagsli
15 Ekim 2017, 11:01
Vergiden vergi aldılar, verginin vergisini indirim yaptılar. Zaten araç alırken yarısı vergi. Bunun yanında mtv, plaka, ruhsat, zorunlu trafik sigortası var. Yakıt alsan 1 litrede 2-2.5 katı vergi var