PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enduronun bambaşka bir dünya olması



stupid
08 Ekim 2017, 01:50
Motosiklet kategorisinden ayrı bence. Baja 1000 olsun, motocross olsun, yarışları olsun, arka kaydırması olsun vs.
Hayatımda aldığım en keyifli kararlardan birisi oldu arazi motorsikleti almam. Trafikte 3-5000km tecrübem vardı ybr ile, fakat arazide sürüş o kadar keyifli ki. Önünüz öğrenmeye açık, onlarca farklı rotanız var, onlarca farklı yol türü, çamura saplanması ayrı...

Hiç enduro'ya tutku duymamıştım, gta san-andreas'ta sanchez alıp vızır vızır dolanırdım ortalıkta, arada sırada da moto-cross izlerdim trt'de denk geldikçe, bir gün wr250r'ıgördüm, süreyim dedim, lan ne eğlenceliymiş süspansiyonları da çok güzelmiş dedim, o gün bu gündür dual sport sürüyorum. 2 ay oldu 2000km devirdim, 1500'ü arazide. İlk başlarda korkulu rüyam olan çakıl taşlı yollar şimdi favorim, bilmediğim köy yollarında giderken çakıl taşlı yol gelince seviniyorum arka attırmak için. Çakıl taşlı yolda farklı sürmem gerekiyor, toprak yolda farklı, çamurda farklı, ormanda farklı. (Ya da ben acemiyim diye bana öyle geliyor.) Sonra asfalta çıkıyorum, yeter gari eve döneyim dedikten sonra, 90'a sabitleyip 30dk tın-tın gitmek aşırı sıkıcı geliyor. Nerede benim tümseklerim, nerede çamur, su birikintisi, yıkılmış ağaç?

Ezcümle, acemi'de olsam, yeni de başlamış olsam, kafasında enduro mu alsam yoksa xxx mi diye düşünceleri geçen arkadaşlara tavsiyem, hiç yormasınlar zihinlerini. Çok eğleneceksiniz.

MrMud
08 Ekim 2017, 04:35
Enduro'nun zehrini alanlara ne mutlu.
Dahaca almayanlara selam olsun.

@Alonedark93

Lazasker
08 Ekim 2017, 13:46
Doğrudur. Bende naked bir motosiklet var. Onunla bir kere yaylaya çıkayım dedim, hem çok zevkli hem işkence gibi oldu. Kendi kendime naked ile bu kadarsa enduro ile nasıl olur kim bilir dedim ve CRF 250 Rally'ye gözü diktim. Nasipse enduroya geçiş yapmayı düşünüyorum yüzde yüz emin olmamakla birlikte. :)