PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aranıza yeni katıldım ,yeni motorum, niye böyle oluyor ?



fark05
07 Ekim 2017, 14:49
İlk önce merhaba bu zam olayları çıkmadan önce r25'imi alıp garaja koymuştum.Önceden dedemin küçük scoterini sürerdim ve acayip keyif alırdım şimdi vitesli motosikletimi aldım kullanmaya başladım.
Şöyle bir şey var ben o motosikleti köyde kullanıyordum ama şimdi okuduğum üniversitede kullanıyorum.Motosiklet kullanmamda bir sorun yok ama şehir içi trafik bana çok karmaşık geliyor ve heyecanlanıyorum.Sizce ne yapmalıyım motosikleti bırakmayı bile düşünüyorum ama çocukluk hayalimdi acaba boş bir okul falan bulsam orada vitesli motosiklete hakim olsam ondan sonra mı devam etsem.Bu arada arkadaşlar 23 yaşındayım tıp okuyorum.Tecrübe konusunda herhalde biraz sorun yaşıyorum apaçi değilim yani :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------

Allah korusun bu gün 3 tane küçük kaza atlattım sırf heycanlandığım için oluyor elim ayağım titriyor motora binince, çocukluk hayalim olduğunu düşünüp kendi kendime içimden tekrar edersem biraz yeniyorum ama akıcı trafikte elim ayağıma dolaşıyor arka sokaklarda kullanıyorum.

hokahey
07 Ekim 2017, 14:54
Verdiğin perhize budur gayratım
Bundan başka yiyemiyom dohtor bey
Üç sepet yumurta sabah kahvaltım
Teker teker sayamıyom dohtor bey

İki leğen pilav bir yayık ayran
İster yağlı olsun ister yavan
Yanına kesiyom beş kilo sovan
Yeyom yeyom doyamıyom dohtor bey

Üç tencere bamya yerim bişince
Yirmi tas su içip biraz gosunca
Her yanım sökülür karnım şişinca
Sağlam göynek giyemeyom dohtor bey

Şinciye acımdan coktan ölürdüm
Sağolsun komşular gönderir dürüm
Bir guzudan cok yiyemiyom var sözüm
Ayıp olur cayemeyom dohtor bey

Bazı az geliyo beş kasa hurma
Yedi lahanadan yapıyoz sarma
Onudamı yedin diye hiç sorma
Utanıyom deyemiyom dohtor bey

Günde iki cuval unum gidiyo
Avradım her sabah ekmek ediyo
Bir gazen fasile gönül ye diyo
Arttırmaya gıyameyon dohtor bey

Senede kırk dönüm bostan ekerim
Benden başka kimse yemesin derim
Gavunu garbuzu gabuklu yerim
Aceleden sayameyon dohtor bey

Bilmem bu işin sonu nereye gider
Buyumuş kısmetim buyumuş gader
Bir günde yediğim işte bu gader
Daha fazla yiyemeyom dohtor bey

RoofRoof
07 Ekim 2017, 14:55
Tecrübeyle olacak bişi.Kendini kasma.Ekipmanını tam giy.Nereye bakacağını bil.Arabaların ne yapacağını tahmin et.100-200 km biraz böyle gider sonra alışırsın.O zamana kadar hız yapma,aralara girme.

fark05
07 Ekim 2017, 14:58
Tecrübeyle olacak bişi.Kendini kasma.Ekipmanını tam giy.Nereye bakacağını bil.Arabaların ne yapacağını tahmin et.100-200 km biraz böyle gider sonra alışırsın.O zamana kadar hız yapma,aralara girme.

İşte kendimi kasmasam her şey olacakta akıcı trafikte elimde olmayarak heycanlanıyorum :)

..YaNKee..
07 Ekim 2017, 15:03
imkan varsa eğitim almanda fayda var en azından kendine güvenin gelir diye düşünüyorum.. imkan yoksa yoğun olmayan yolları tercih et. gerekirse tenhadan git yolun uzasa bile.. sağ şeritten gitmeye çalış ve aynalarını devamlı kontrol etmeyi unutma.. trafiği okumalısın devamlı ve dikkatini dağıtacak ne varsa tel vb gibi şeyleri gözünün önünde tutma, kulaklık takıp müzik dinleme sadece yola odaklan.. hızlı gitmemeye çalış. ilk zamanlarda bunları uygula alıştıkça normale dönecek her şey..

thedarkfire
07 Ekim 2017, 16:11
Sıkma kendini, bende de oluyordu çok eskiden zamanla geçti.
Korkak sürme ancak çok da kendine güvenme.
Korkak sürersen kazaya sebep olursun.

Dikkatini yola ver ve trafiği aksatmadan sür o zaman bişiy olmaz.

degisikmotor
07 Ekim 2017, 17:32
Okulun kampüsü yeterli ise,kampüs içinde kendi kendine eğitim yapabilirsin.Bende motorumu ilk aldığımda biraz da zorunluluktan dolayı 400 km akşamları kampüs içerisinde kullandım.Hızlanma nasıl olur,sağa sola dönüşlerde hangi hızlarda/viteste motorun tepkisi nasıl oluyor.Aklından hayali trafik oluşturup sürebilirsin :)

Birheves
07 Ekim 2017, 19:15
Motosiklet hakimiyetini trafiksiz alanda arttırmaya çalış. Okula bir süre toplu taşımayla git. Trafiğe yavas yavaş çık anlayacağın. Kendine olan güvenini tamamen kaybetmeden yani kaza yapmadan önce bu dediklerimi bir düşün.

apsuwa77
07 Ekim 2017, 19:35
yavas yavas alisirsin araba kullanmayi yeni ogrenmeye benzer zamanla ustalasir ustalastikca rahatlarsin allah kaza bela vermesin

something123
07 Ekim 2017, 22:11
Istanbulda isen bi cok egitim veren yer var, bi eğitim al derim kendine guvenmen lazim, ben gibi hayattaki en korkak insan motor ustunde off bu benim en iyi yaptigim sey yaaaa diosam :) biraz tecrube dogru motor tercihi eğitim ve zaman :) yapabilirsin ama eğitimi eksik etme eksiklerini tamamlayacaksin bu sekilde.. Teorik egitim insana trafkm akisi ile ilgili cok guzel fikirler verir, akabinde pratik..

Ps. Ustelik motor ruzgarinda etkilendim kum döküyorum, gene de ne zaman binicem die dusuncelerdeyim zehri aldin vazgecme :)

stupid
07 Ekim 2017, 22:16
Tip okuyan insanların tip okuduklarını, büyüyünce de doktor olduklarını bir şekilde belli etmelerini çözemiyorum.
Kullandıkça geçer. Süre süre öğrenirsin.

mchi
07 Ekim 2017, 22:22
En acilinden eğitim al bilginirsen korkularin gecer. Egitim alana kadar trafige cikma kardesim. Hayat herseyden onemli.

kefkes
07 Ekim 2017, 22:43
Motosiklet öncekine gore guclu ve de tecruben az geliyor olabilir hakimiyet sorunun varsa psikolojik olarak, bence mecburiyetten ulaşım amaçlı kullanıyorsan öncelikle bunu bırakmalısın sürüsün normalleşene kadar.Keyif amaçlı bol pratik ve yavaş sürüş yap.Motosikleti bisiklet gibi kullanabiliyorum der gibi olduğun an çok da kalabalık olmayan trafige cik, hiç risk almadan kullan.Gerisi gelir..İlk kullandigimda bayir yukari kaldirmaya korkuyordum, simdi yanlis da olsa tamponlarin dibindeyim ve hep bosluk kolluyorum.Tecrübeyle olacaktir yuksek ihtimal..Belki de çocukluk hayalin sana göre değildir, hayırlısı.

Bu arada arkadaşlar 39 yaşındayım brokerim;)

burak burk
08 Ekim 2017, 00:11
tecrübe diyoruz hocam biz bu duruma.ama heyecan dan öte senin anlattığın korku durumu var.profesyönel yardım almanı tavsiye ediyorum.öyle bir imkanın yoksa trafiğin az olduğu saatlerde bildiğin yolda süre süre bunu yenebiliceğini düşünüyorum.varsa bir başka motorcu arkadaşın rica et sana eşlik etsin yanlız yol almadığınıda bilmiş olur rahat edersin.bildiğin güzergahı belirle çağır arkadaşını sen önde o arkada az trafikte yavaş yavaş bu işe alışırsın.

umutss
08 Ekim 2017, 14:52
Ben de yaklaşık 1.5 senedir motosiklet kullanıyorum. Trafikte hala tedirginim ve bazen kendimi çok acemi hissederim. Ama bu bana trafik kaza riski yaratmasından ziyade, tedbirli olmamı sağlıyor.

Ben sizin sorununuzun trafik okumayla ilgili oldugnu düşünüyorum. Anladıgım kadarıyla çok küçük bir yerleşim yerinden okumak için istanbul'a gelmişsiniz. Doğal olarak buranın trafiği size fazla karışık geliyor. Ben motosiklete 30 yaşından sonra başladığım ve oncesinde 10 yıldan fazla arac kullandığım için bu konuda bir sıkıntı yaşamadım. Ama direk motosikletle başlasaydım ben de 4 tekerlekli araçların hareketlerini okumada sıkıntı yaşardım diye düşünüyorum.

Bence toplu taşıma kullanırken bile trafiği izleyin. Şerit değiştirmeye niyetli araçalar, riskli olan araçlar çoğu zaman kendini belli eder. Bunları okumak onemlidir. Kavşakta otobus duraklarında ne taraftan gitmelisiniz, akmayan trafikte buyuk araçların onunden ne gibi süprizler yolunuza fırlayabilir. Nerde daha tedbirli olmak gerekir veya beklemek daha uygundur bunların tamamı için trafiği iyi okumak gerekir. Bu konuda tecrube edinmelisiniz bence.

Ben motoruma alışana kadar pazar sabahı herkesin uyumayı tercih ettiği saatlerde istanbulu turlardım. Pazar sabahı trafiği ve sakinliği ışıklarda dur kalklar, vites değişiklikleri vs. için güzel pratik şansı verir.

Eğitim konusu da var tabi. Bunu diğer arkadaşlar zaten söylemiş. Motora hakimiyeti ve tanımayı çok etkiliyor bu eğitimler. Ben size hem kapalı alan eğitimi hem de yol egitimi öneririm. Acı tecrube edinmeden buna butce ve zaman ayırmalısınız.

artemis99
08 Ekim 2017, 15:03
Eğitim şart.

Olcay Avşar
08 Ekim 2017, 17:38
Trafikte kullanmaya daha uygun bir model ile tecrübeni arttırabilirsiniz.