PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Silverwing direksiyon titreşim



artun17
01 Ekim 2017, 15:31
Arkadaşlar merhaba Sİlverwing 600 ABS sahibiyim motor direksionu özellikle yavaş hızlarda sağ sol titreşim yapıyor gunden gune artıyor lastiklerim değişti ve balans ayarım yeni yapıldı.Bu sorun lastikler değişmeden önce de vardı. Biraz araştırdım ve başka bir kullanıcı ile konuştum aynı sorun onda da varmış. Bu sorun silverwinglerde kronik midir ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Nikkfurie
01 Ekim 2017, 16:15
yavaş hızlarda titreşim olmaz dolayısıyla balans bozuk diyemeyiz, anlattığın olay düşük hızlarda gidon oynaması ise ya lastik tel kırmıştır ki lastikler yeni değişti diyorsun , geriye jant yanaklarının eğri olması kalıyor , gözle farkedemezsin jant tornaya bağlandığında belli olur..jant press işleri yapan herhangi bir yerde hallederler ama jantı söktürüp götürmelisin..

balans için çok fazla ağırlık eklenmiş ise (40-50 gr) jantta bir sıkıntı olduğu kesin diyebilirim..

ufuk-*-
01 Ekim 2017, 17:56
Bende de 400 lük Silverwing var. Lastik değişiminden sonra daha da arttı bu titreşim olayı. Michelin power pure benim lastikler, internetten bulabildiğim yorumlara göre bu lastik deseni titreşime neden oluyor. Ön amortisörler,rulmanlar vs kontrol edildi benim ancak sorun yok dendi. Sizde mi power pure taktınız lastik? Bridgestone nin hoop model lastikleri fabrika çıkış lastikleri ve bu lastikle titreşimin olmadığı söyleniyor.

artun17
01 Ekim 2017, 23:17
Evet daha yeni takıldı michelin power pure lastik basınçlarını da kontrol ettim fena titreşim oluyor ama önceki lastiğim michelin city gripde de aynı sıkıntı vardı o yuzden lastikten olacağını düşünmüorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------

Bir de direksiyonu sola döndürdüğümde kendisi sola benden önce dönmek istiyor