PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cross motor vergilendirilmesi



mucit01
28 Ağustos 2017, 20:09
cross motorların trafiğe çıkmayan modelleri için ötv var mı ? bu modelleri hem ötv hemde fiş kestirmeyip kdv siz almak istiyorum, mümkünmü bilginiz var mı ?

DadasOflu
28 Ağustos 2017, 20:17
aynı soru pist için açılmıştı, cevap ötv belki, kdvsiz su içme der hazır ve kolaya alışık devlet. düzeltme yapmam gerekiyor hatta nefes bile almak yasak bedelsiz.. mesela git pırlanta al daha iyi ne ötv ne kdv dicem hoppp dicek çok bilen birileri.. beklicez artık iktidardan geçinen birileri motosiklet ithalat şirketi kursun bak o zaman ne avantaları olur bu işin, hiç unutmam bir maliye bakanı vardı bunların ilk yıllarda, inanılması güç ama oturup kafa yormuşlar o dönem bütün devlet dairelerinin tasarruflu ampule geçme projesi vardı, haftasında kızı elektrik elektronik aydınlatma şirketi kurdu bütün milyon dolarlar ailede kaldı, bu bir örnekti hatırlayanlarınız olacaktır mutlaka, sen bütünnnnnnn devlet işlerinde düşün artık durumu.

mucit01
28 Ağustos 2017, 22:10
ya ilgisi olan düzgün bir cevap verse , bu yazdıkların bnm işime yaramaz. okadar şey yazmışsın hepsini okudum bnm soruma cevap yok. nakit aldığımda elektikli aletleri kdv odemeden alabiliyorsun. daha bu güne kadar kimse bana bunun kdv sini odedin mi diye sormadı. cross da sadece arazide kullanacam. kdv ve otv siz alınır mı ? bilgisi olan yazsın lutfen

emremm
28 Ağustos 2017, 22:15
Neden bir satıcıya sormuyorsun? En doğru cevabı onlar verirler. Tel. ile sorabilirsin.
Plaka takılamayan modelleri satan satıcılara ulaşman lazım.
Fakat bütün bunlar ithal ediliyor. Ve fatura ediliyor. Size nasıl KDVsiz satılabilir?
Bekle bakalım. Alan vardır belki.

artemis99
28 Ağustos 2017, 22:31
Kdv siz faturasız satış yok. Trafiğe çıkmayacaksa ÖTV ödemezsiniz.

mucit01
28 Ağustos 2017, 22:50
deminki akp düşmanı bunlarda maliye memuru çıktı. bnm soruya hala adam gibi cevap yok. hep varsayım

DadasOflu
28 Ağustos 2017, 22:59
mucit. akp düşmanı derken,senin ne olduğun bile belli değil, 16 yıldır akp var. ondan önce neydin, ya daha önce.. sana ilk cümlede cevabı yazdım, eblekliği bırak saygılı şekilde yazılanı anlamaya çalış. bak kardeşimiz yazmış git yerine sor, orda da böyle saygısız olma ki kafana odunu yeme. adı üzerinde bilgi paylaşım platformu burası, öyle saga sola bozuk atarak şebeklik yapma burda. ayıptır yaptığın.

bberksan
29 Ağustos 2017, 07:44
Kısa ve öz Ötv siz de kdv siz de alamazsın.

stupid
29 Ağustos 2017, 15:40
ülkenin geldiği son nokta.

kdv ödemeden yumurta bile alamıyorsun bakkaldan.

Senden kesmiyorlar, satıcıdan kesiyorlar, o da sana arttırarak veriyor fiyatı.

artemis99
29 Ağustos 2017, 16:22
deminki akp düşmanı bunlarda maliye memuru çıktı. bnm soruya hala adam gibi cevap yok. hep varsayım

Verdiğim cevabı eleştiremezsin, maliye memuru değilim ama hiç olmazsa verilen cevabı anlıyorum. Senin derdin vergi ödemeden nasıl alırım ise öyle bir dünya yok. İster faturalı al ister faturasız o ödediğin rakamın içinde %18 KDV var mı var. Plakasız gezemeyeceğine göre ÖTV de ödeyeceksin.net hatta şöyle, motor fiyatının üstüne ötv koyup toplam fiyat üzerinden %18 kdv ödeyeceksin. Başka soru?

bberksan
30 Ağustos 2017, 00:08
Plakasız da gezsen ötv ödemek zorundasın. Ötv olmadan bayiler gümrükten yada fiktiften mal cekemiyorlar zaten.