PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kaç araba sığar



uçanmotor
27 Ağustos 2017, 12:23
beyler 2+1 80 metre kare her katta 2 daire var otoparkı da olacakmış tahmini kaç araba sığar benim motosiklete de yer kalır mı o yüzden soruyorum

okanbagiscan
27 Ağustos 2017, 13:24
Kolonlar yüzünden arabaların giremeyeceği nokta illaki olur.Oraları kullanırsınız.Bizim otoparkta çok kalabalık olmasına rağmen motoru koyabilecek çok alan kalıyor.

uçanmotor
27 Ağustos 2017, 13:28
kardeş tşk ettim de kaç tane sığar yer kalırsa dedi yer kalmazsa çarpar marparsın dedi bana tahmini bi araç sayısı lazım kıyıya köşeye sokmana izin vermeyiz dedi disiplin bir yere benziyo istediğim gibi

okanbagiscan
27 Ağustos 2017, 13:36
Onun için burada planı paylaşman lazım.Birde oraya park edecek sürücüde önemli.Benim tek seferde girdiğim yere eşim girmeyi bırak ben oraya girmeyi aklımdan bile geçirmem diyor :) bu da önemli.

mustick
27 Ağustos 2017, 14:04
madem o kadar disiplinli bir yer motosiklet sahipleri için de bir araçlık yeri ayırsınlar.

EmirE
27 Ağustos 2017, 14:14
Bas yaygarayı arkadaş, sen aidat vermiyormusun bu binaya? Ne demek yer kalırsa motor da girer ak

WhoAmI?
27 Ağustos 2017, 20:30
Bas yaygarayı arkadaş, sen aidat vermiyormusun bu binaya? Ne demek yer kalırsa motor da girer ak
+1
Aynen öyle. Benim binanın Garajına motoru koyuyorum yanlarına da duba koyuyorum toplam 6 tane, bi arabalık yer kaplıyorum. Çünkü orası benim hakkım.

KALDERA
27 Ağustos 2017, 20:43
yer kalmasını falan bırakın...
orada 1 daireniz varsa 1 adetlikte park yeriniz mevcuttur..eğer binada 30 daire olupta 22 araç park edebiliyorsa,o zaman park yerinde boş yer bulan park eder.

Bu bulduğunuz park yerine ister motosiklet parkederim ister araç..
Eğer araçların park edemeyeceği yerler mevcutsaki illaki olacaktır, insanlara engel olmayacak şekilde park edebilirsin..buda nezaketen olur.1 araçlık yer işgal etmeyip başka yere park etmek şeklinde..

Araçlara zarar verip verilmeyeceğide kimseyi ilgilendirmez.. Senin motorada zarar verilebilir. Kamera vs zaten konulacaktır..

uçanmotor
28 Ağustos 2017, 13:00
ayırmaya çalışıyorlar bakalım mühendis ne diyecek mühendisten önce bir an önce öğreneyim dedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------

bina bitmek üzere aidat yok herkes payına düşer merdiveni silecek zaten asansör var senede 1 kere bi süpürge yeter sadece apartman içi aydınlatma masrafı var tam huzurlu gibi
dua edin de mütahit şeytana uyup otopark yaptırmak beni kurtarmaz ev yapacam yada bi tarafı otopark bi tarafı ev olsun derse bakalım gelişme bekliyorum otopark yoksa motorda olmayacak

demirarch
28 Ağustos 2017, 13:10
bayılıyorum böyle konulara , süper ,
1- ev bitmek üzereyken otopark alanını eve, yada evi otopark alanına dönüştüremezsiniz , imar kanunu denen şey ne kadar tecavüze uğrasa da o kadar da değil.... otopark varsa , yapılacak...
2- sen neden panik oluyorsun ? Eğer apartmanda daire hakkın varsa otopark hakkın da var demektir , eğer sayı yetmiyorsa o zaman çarşı karışır zaten , panik olacak bir durum yok demektir
3- Bir mimar olarak söylüyorum , bir otoparkta motosikletten daha kolay yer bulması mümkün olan araç yoktur , herkes açıkta kalır sen park edersin , otoparkın bodrum katta olacak muhtemelen , rampanın altındaki alan seni bekliyor merak etme ....

rahat ol ....

Zato
28 Ağustos 2017, 14:16
Binanın kac katlı oldugunu soyleseydin tahminen bi seyler soylenebilirdi belki ama bu haliyle zor. Oneri yapanlar neye dayanarak sigar veya sigmaz demis onu da cozemedim. Otopark alani kac metre kare, binada kac daire var ?

artemis99
28 Ağustos 2017, 14:27
Otopark alanı net kaç m2, kapalı mı açık mı? kapalı ise binanın bodrum katına mı yapıyor? kaç arabalık yer planlanmış? içerde arabanın manevra yapabileceği alan yeterli mi? Girişi vs düzgün olacak mı? Müteahhitler genelde dikkat etmez buna. Bizim apartmanda 120m2 bodrum katı otopark alanı var girişin karşısına su deposu odası yapmış, hb bir araba ancak 4 ileri-geri manevra yaparak giriş çıkış yapabiliyor. En nihayetinde hiç bir araba girmez oldu.

sdt
28 Ağustos 2017, 14:50
Orada bence kolonlardan dolayı dışarıda kalacak bir çok araba olacaktır.
Şu yere engelli işareti gibi boya ile yapılan işaretlerden birini motosiklet için uygun bir yer bulup ve boya. Muhtemelen araçların giremeyeceği için o otoparkta istediğin gibi top koşturacaksın.
Tabii bahçesi var mı yok mu sormadık ama bahçe olmadığını hesaba katarak yazdım.
Mimar arkadaşımızın da dediği gibi rampa girişi senindir.

Her şey bir yana benim bir dairem olacak ve otopark konusu mevzu olacak.
O müteahhit'in de yönetici gurubunun da ümüğünü sıkardım :cherry:

tyrung
28 Ağustos 2017, 15:09
Bu devirde hala böyle harala gürele apartman yaptıran kaldı mı ? Evin, bahçenin, otoparkın planları verilmedi mi ?
Ayrıca yukarıda mimar arkadaşın bahsettiği gibi otoparktan ev olmaz.Projede ne çizilip belediyeye verildiyse o olacaktır.

Sağda solda duyuyorum otoparkı toprak sahipleri kullanıyor diğer sakinlere vermiyorlar. Böyle bir şey yok, daire sahibi otoparkta her zaman yer sahibidir.
Tek araçlık otopark bile olsa kim müsaitse o park edebilir.

Herşeyi geçtim motor dediğimiz şey yarım metrekare. Bir duvar kenarına koydun bitti gitti. Araçların manevrasını engellemesin yeter.

Konudan bağımsız yine bir şey dikkatimi çekti. Aidatsız apartman olmaz. Kapısı bacası illa sorun olacak her seferinde 3er tl mi toplayacaksınız.
Evi almadıysanız bence uzaklaşın.

uçanmotor
28 Ağustos 2017, 16:01
eve girdim sanki diğerleri çok mu iyi elit insanlar oturacak doktor polis vs bi bildikleri vardır arka planda oluyorum bilgim yok aman be ne bo varsa yesinler diyorum aidata gelince verirler bi eksik olunca 3-5 kuruş bakalım bu işin sonu ya iyiye ya cok bo..tan bi yere çıkacak bina 4 kat katlı zemin full dükkan altı otopark yorumlarda dendiği gibi kim önce gelirse her gün o yer onundur gibi olacak

artemis99
28 Ağustos 2017, 16:17
eve girdim sanki diğerleri çok mu iyi elit insanlar oturacak doktor polis vs bi bildikleri vardır arka planda oluyorum bilgim yok aman be ne bo varsa yesinler diyorum aidata gelince verirler bi eksik olunca 3-5 kuruş bakalım bu işin sonu ya iyiye ya cok bo..tan bi yere çıkacak bina 4 kat katlı zemin full dükkan altı otopark yorumlarda dendiği gibi kim önce gelirse her gün o yer onundur gibi olacak

Dükkan altı ise dikkat edin müteahhit otopark yapar daire sahiplerine ama dükkanları satarken onlara da burayı kullanabilirsiniz der. Dükkanların otoparkta hakkı yoktur izin verirseniz orayı depo gibi kullanmaya başlarlar. Bizim başımıza geldi. Öyle her inşaat mükemmel proje gibi yürümüyor. Müteahhit önce anlaşır her şeye ok der sonra nerden ne kırparım onun derdine düşer. Bu devirde hiç kimseye güven olmaz. Doktor, polis diyorsun doktorların içinde psikopatı yok mu? Polis zaten başa bela. Aman diyeyim.

uçanmotor
28 Ağustos 2017, 16:51
detaya girmedim ne doktor ne polisler var için önde gideni