PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HAVA FİLTRESİNDEN ÇIKAN 3. BORU NEDİR?



can arslan
24 Ağustos 2017, 02:32
Arkadaşlar merhaba motosikletletim kanuni gt 170 bunun kutu hava filtresini çıkarıp açık hava filtresi takacağım baktığım zaman hava filtresinde 3 çıkış var biri direkt karbüratör e gidiyor zaten biri filtreye çıkan yağı tahliye ediyor ama 3. Ne işe yarıyor bilen var mı? O hortumu çıkarıp baktığımda o hortumda emiş olduğunu gördüm ve tıkadığımda motor stop ediyor. Bu nedir? Birde açık hava filtresi gelince bu hortuma ne gibi çözüm düşünebilirim?

odo
24 Ağustos 2017, 07:12
Karter havalandırmasının hava filtresine gelen ucu olabilir. Bir tür kirli gaz tahliyesi.Ama emiş olmaz ve ucu kapatılırsa motor stop etmez. Forumda karter havalandırma hortumu diye arama yaparsan bir çok bilgi bulursun. Hortumun gittiği uçlara iyice incele.

can arslan
24 Ağustos 2017, 13:53
Hocam çıkan yağı tahliye ediyor dediğim boru zaten karter tahliye borusunu ben 3. Yü yani emiş olan boruyu merak ediyorum. Ona da ev yapımı bir fitre mi yapsam diye düşünüyorum

StiF
24 Ağustos 2017, 16:29
Merhaba tahminimce 3.boru filtre bypass hattı olabilir.Olası bir filtre tıkanma durumunda motora giden havanın kesilmemesi için filtrenin hattını iptal edip o borudan hava alıyor olabilir.